Connect with us

رویداد های اخیر

چین می‌گوید پاکستان و افغانستان روابط دیپلوماتیک خود را بهبود می‌بخشند

منتشر شده

در

چین روز چهارشنبه اعلام کرد که پاکستان و افغانستان قصد دارند روابط دیپلوماتیک خود را بهبود بخشند. این اظهارات پس از برگزاری یک نشست غیررسمی در این کشور میان وزرای خارجه افغانستان و پاکستان مطرح شده است.

امیرخان متقی و اسحاق‌دار در این دیدار به‌صورت اصولی توافق کرده‌اند که هرچه زودتر سفرا را به کشورهای یکدیگر اعزام کنند.

به گزارش رویترز، این موضوع را وانگ یی، وزیر خارجه چین پس از این نشست اعلام کرد.

بر اساس بیانیه‌ای که وزارت خارجه چین منتشر کرده، وانگ یی گفته است که دو کشور به‌روشنی تمایل خود را برای ارتقای سطح روابط دیپلوماتیک ابراز کرده‌اند.

او افزود: «چین از این اقدام استقبال می‌کند و مایل است به تلاش‌ها برای بهبود روابط افغانستان و پاکستان ادامه دهد و کمک ارائه کند.»

براساس بیانیه، وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد که از «شتاب مثبت در روابط دوجانبه، از جمله افزایش تعاملات دیپلوماتیک، تجارت و تسهیل ترانزیت» استقبال می‌کند.

وزیر خارجه موقت افغانستان نیز «بر اهمیت روابط سیاسی و اقتصادی با هر دو کشور تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که در آینده پیشرفت‌های بیشتری در این زمینه‌ها حاصل شود».

تنش‌ها پس از دیدار امیرخان متقی و اسحاق دار در کابل در ماه گذشته کاهش یافت. در آن دیدار، آقای متقی نگرانی خود را نسبت به اخراج ده‌ها هزار افغان از پاکستان ابراز کرده بود.

نشست روز چهارشنبه در بی‌جینگ نشانه‌ای دیگر از بهبود روابط بود و در پایان، طرف‌ها توافق کردند که گفتگوی سه‌جانبه وزرای خارجه در کابل در اسرع وقت برگزار شود.

پاکستان و افغانستان در پایتخت‌های یکدیگر سفارت دارند، اما این سفارت‌خانه‌ها توسط شارژدافیر اداره می‌شوند، نه سفیران رسمی.

چین نخستین کشوری بود که سفیر منصوب‌شده از سوی امارت اسلامی در کابل را پذیرفت، هرچند هنوز به‌طور رسمی امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.

رویداد های اخیر

ترکمنستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت منطقه‌ای و افغانستان گفتگو کردند

Published

on

احمد قربان‌اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان، و پائولا پامپالونی،  رئیس بخش آسیا در روابط خارجی اتحادیه اروپا، با هم دیدار و درباره نگرانی‌های امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کرده اند.

در این دیدار، جانب ترکمنستان سیاست خود را بر پایه بی‌طرفی، احترام به کشورهای همسایه و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تأکید کرد. ترکمنستان تعهد خود را به ابتکاراتی که هدف آن تقویت صلح و توسعه پایدار در افغانستان است، از جمله ارائه کمک‌های بشردوستانه و حمایت از تلاش‌های صلح، مجدداً اعلام کرد.

در این ملاقات، همچنین به پروژه های زیربنایی مهم مانند خط آهن ترکمنستان – افغانستان و توسعه مسیر های جدید انرژی و ترانسپورتی پرداخته شد.

دو طرف بر اهمیت ادامه گفتگوها تأکید کرده و آمادگی خود را برای تعمیق همکاری‌ها در زمینه اولویت‌های مشترک ابراز نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

Published

on

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن‌پترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایران یکی از تأمین‌کنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.

عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابسته‌ایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»

روسیه که بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمین‌کنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار می‌رود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر می‌کند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم به‌جای آرد از روسیه را مطرح کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن می‌رسد.

سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگران‌کننده است، به‌ویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی می‌کنند و برادران ما هستند.»

گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌ه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادی‌سازی روابط با آن را فراهم نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان تعیین کرد

Published

on

حکومت بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه خود در امور افغانستان منصوب کرده است؛ اقدامی که نشان‌دهنده تغییری استراتیژیک در دیپلوماسی این کشور می‌باشد.

قرار است لیندسی در ماه جون ۲۰۲۵ رسماً این مسوولیت را بر عهده بگیرد.

او از سال ۲۰۲۲ تاکنون به عنوان معاون ریاست امور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه بریتانیا کار کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!