Connect with us

تجارت

کابل و مسکو پنج تفاهم‌نامه در بخش‌های تجارت، ترانزیت و انرژی امضا کردند

منتشر شده

در

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا می‌گوید که ملا عبدالغنی برادر و الکسی اورچوک، معاون صدارعظم روسیه در حاشیه حاشیه شانزدهمین فورم بین‌المللی اقتصادی کازان، پنج تفاهم‌نامه در بخش‌های مختلف کرده‌اند.

ریاست‌الوزرا در بیانیه‌ای گفته است که این تفاهم‌نامه‌ها امروز (جمعه) در پایان مراسم افتتاح فورم تجارتی افغانستان-روسیه در شهر کازان، جمهوری تاتارستان به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه‌ها شامل همکاری میان وزارت ترانسپورت و هوانوردی افغانستان و وزارت ترانسپورت فدراسیون روسیه در زمینه ترانسپورت و ترانزیت، گسترش سطح تجارت میان اتاق‌های تجارت دو کشور، همکاری میان شماری از شرکت‌های بزرگ خصوصی دو کشور در زمینه اکتشاف، استخراج و تصفیه نفت و گاز در افغانستان و همچنان ایجاد کمپلکس تجارتی، صنعتی – لوجستیکی و تجارت منطقه‌ای می‌باشد.

تجارت

افغانستان از سرمایه‌گذاران ایرانی برای حضور در پروژه‌های اقتصادی دعوت کرد

رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران تأکید کرده است که فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه همکاری‌های تازه میان سرمایه‌گذاران دو کشور را فراهم کند.

Published

on

کمال‌الدین توحیدی، رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران، در جریان سفرش به ایران در نشست «فرصت‌های همکاری اقتصادی با افغانستان» در ولایت البرز شرکت کرده و از سرمایه‌گذاران ایرانی خواسته است در پروژه‌های اقتصادی افغانستان سهم بگیرند.

به گزارش صدا و سیمای ایران، توحیدی در این نشست افغانستان را دارای ظرفیت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی خوانده و بر ایجاد همکاری‌های مشترک اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده است.

در این نشست، بر گسترش روابط میان بخش خصوصی افغانستان و ایران، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک و توسعه مبادلات تجارتی میان دو کشور بحث و گفتگو شده است.

رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران تأکید کرده است که فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه همکاری‌های تازه میان سرمایه‌گذاران دو کشور را فراهم کند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که افغانستان در تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای منطقه است.

Continue Reading

تجارت

نخستین محموله سنگ هرات به ارزش ۱۰۰ هزار دالر به امریکا صادر شد

این محموله به ارزش ۱۰۰ هزار دالر از سوی یک شرکت خصوصی صادر شده و شامل سنگ سیاه معدن زنده‌جان ولایت هرات است.

Published

on

نخستین محموله سنگ صادراتی افغانستان به مقصد ایالات متحده امریکا ارسال شد؛ اقدامی که می‌تواند زمینه‌ساز گسترش صادرات محصولات معدنی کشور و حضور بیشتر افغانستان در بازارهای جهانی شود.

این محموله به ارزش ۱۰۰ هزار دالر از سوی یک شرکت خصوصی صادر شده و شامل سنگ سیاه معدن زنده‌جان ولایت هرات است که از طریق اتاق صنایع هرات به بازار امریکا فرستاده شده است.

مسئولان می‌گویند هرات با داشتن معادن غنی، موقعیت مناسب تجارتی و ظرفیت‌های صنعتی، از ولایت‌های مهم اقتصادی افغانستان به شمار می‌رود و می‌تواند نقش مؤثری در رشد صادرات کشور داشته باشد.

صادرات محصولات معدنی افغانستان به بازارهای بین‌المللی در حالی افزایش می‌یابد که توسعه بخش معادن و جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه از اهداف مهم اقتصادی کشور عنوان شده است.

Continue Reading

تجارت

کمیسیون اقتصادی: ظرفیت شیرخان بندر برای گسترش تجارت با آسیای مرکزی و چین افزایش می‌یابد

همچنین، در هماهنگی با تاجکستان، ساعات کاری شیرخان بندر افزایش خواهد یافت تا زمینه تردد شمار بیشتری از وسایط باربری و تسهیل مبادلات تجارتی فراهم شود.

Published

on

کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، طرح افزایش ظرفیت شیرخان بندر را با هدف توسعه تجارت افغانستان با تاجکستان، قرغیزستان و چین تأیید کرد.

در نشست روز سه‌شنبه کمیسیون اقتصادی، پیشنهادهای وزارت ترانسپورت و هوانوردی درباره گسترش تجارت از مسیر شیرخان بندر بررسی و تصویب شد. بر اساس این تصمیم، وزارت‌های مالیه، امور داخله و دیگر نهادهای مربوط، زیربناهای جدید را در این بندر ایجاد کرده و تأسیسات موجود را توسعه خواهند داد.

همچنین، در هماهنگی با تاجکستان، ساعات کاری شیرخان بندر افزایش خواهد یافت تا زمینه تردد شمار بیشتری از وسایط باربری و تسهیل مبادلات تجارتی فراهم شود.

کمیسیون اقتصادی همچنین وزارت مالیه را موظف کرد بودجه لازم برای ساخت یک مرکز لوژستیکی در شیرخان بندر را اختصاص دهد؛ مرکزی که خدمات گمرکی، انبارداری، تخلیه و بارگیری کالاها را ارائه خواهد کرد.

در همین نشست، وزارت فواید عامه نیز مأمور شد تأسیسات ریلی مورد نیاز را در داخل افغانستان برای فعال‌سازی دهلیز ریلی ایکو که میان ایران، افغانستان، تاجکستان و قرغیزستان ایجاد شده است، احداث کند.

از سوی دیگر، کمیسیون اقتصادی تصویب کرد که چندین شرکت امارتی آهن‌آلات داغمه خود را به شرکت انکشاف ملی واگذار کنند تا پس از پروسس، میل‌گردهای معیاری تولید و در پروژه‌های بزرگ دولتی مورد استفاده قرار گیرد.

در این نشست، ۳۷ معیار و ۱۲ روش آزمایشی پیشنهادی اداره ملی معیار و کیفیت نیز به تصویب رسید. این معیارها بخش‌های مختلف از جمله محصولات زراعتی، مواد غذایی، دارو، مصالح ساختمانی، مخابرات، تجهیزات طبی، مواد کیمیایی و پلاستیکی را در بر می‌گیرد و مطابق با نیازهای کشور و معیارهای بین‌المللی تدوین شده است.

در پایان نشست، گزارش شماری از موضوعات تعقیبی ارائه و هدایات لازم به نهادهای ذیربط صادر شد. تمامی مصوبات این جلسه برای تصمیم نهایی به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117