Connect with us

رویداد های اخیر

کاخ سفید: موضوع آزاد سازی پول‌های منجمد شده افغانستان پیچیده است

منتشر شده

در

ایالات متحده بار دیگر درخواست امارت اسلامی برای آزادسازی دارایی های منجمد شده افغانستان را رد کرد.

این در حالی است که یک روز پیش امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه کشور در مصاحبه ای با آسوشیتدپرس از ایالات متحده خواست تا تحریم ها علیه امارت اسلامی را لغو کند.

آقای متقی گفته بود: “تحریم ها علیه افغانستان کارساز نخواهد بود. به نفع هیچ کسی نیست که افغانستان یک دولت بی ثبات یا ضعیف داشته باشد.”

اما کاخ سفید می گوید که رفع تحریم ها موضوع پیچیده ای است و به دلایل زیادی نمی توانند ذخایر ارزی افغانستان را در دسترس امارت اسلامی قرار بدهند.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته است: “برخی رهبران طالبان تا اکنون در فهرست تحریم های امریکا و سازمان ملل قرار دارند که با آزاد سازی این پولها بانک جهانی وسایر نهادهای بین المللی واکنش نشان خواهند داد.”

در همین حال امارت اسلامی افغانستان میگوید که اگر امریکا پول های مسدود شده افغان ها را رها نکند و یک فاجعه انسانی در افغانستان رخ دهد، مسوولیت آن بدوش این کشور خواهد بود.

حکومت افغانستان در حالی بر آزاد سازی ذخایر ارزی کشور از سوی امریکا پافشاری دارد که کشور به سرعت بسوی بحران بشری در حرکت است و مردم با مشکلات جدی اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند.

رویداد های اخیر

حامد کرزی: حکومت پاکستان می‌خواهد در افغانستان «هرج و مرج ایجاد کند»

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، می‌گوید که حکومت پاکستان می‌خواهد «هرج و مرج و ضعف» در افغانستان ایجاد کند.

کرزی در مصاحبه با اسکای نیوز بریتانیا گفت که «صدای وحشتناک» بمباران شفاخانه معتادین در کابل را شنیده است، خانه‌اش لرزیده و منطقه اطراف آن پر از دود و گرد و غبار شده است. او گفت که این حمله «رویدادی بسیار تأسف‌بار» در تاریخ روابط بین دو کشور بود.

او گفت: «حکومت پاکستان نتوانسته است با هیچ حکومتی در افغانستان کنار بیاید. آنها این کار را با حکومت و رژیم سلطنتی در افغانستان و سپس جمهوری و سپس، متعاقباً با حکومت‌های دیگر و سپس دوباره با جمهوری انجام ندادند. در دوران تصدی من، ۲۰ بار برای ایجاد روابط بهتر به آنجا رفتم.»

او ادعا کرد که حکومت فعلی پاکستان دوباره همان تلاش را برای فلج کردن کابل تکرار می‌کند. آقای کرزی گفت: «واقعیت تأسف‌بار این است که حکومت پاکستان نمی‌خواهد رابطه‌ای معقول، منطقی و متمدنانه با افغانستان داشته باشد. آنها طی این سال‌ها به ایجاد هرج و مرج و ضعف و افغانستانی سرکوب‌شده، به نفع خود تکیه کرده‌اند که بسیار اشتباه است و امیدوارم نظر خود را تغییر دهند و به دنبال رابطه‌ای پایدارتر و متمدنانه‌تر با افغانستان باشند.»

وی افزود: «لطفاً پالیسی‌هایی را که در گذشته برای دهه‌ها کارساز نبوده‌اند و ممکن است در آینده نیز کارساز نباشند، متوقف کنید.»

مقامات پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور از سوی شبه‌نظامیان در افغانستان سازماندهی می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه جهانی علمای مسلمان از پاکستان خواست حمله بر شفاخانه معتادین در کابل را تحقیق کند

Published

on

اتحادیه جهانی علمای مسلمان حمله اخیر بر شفاخانه معتادین در کابل را که منجر به شهادت صدها نفر و زخمی شدن بسیاری دیگر شد، به شدت محکوم کرد و آن را یکی از گناهان کبیره بزرگ در اسلام توصیف نمود و نگرانی عمیق خود را از خونریزی مداوم بین دو کشور همسایه مسلمان ابراز داشت.

این اتحادیه در بیانیه‌ای تأکید کرد که این حمله در ده شب آخر ماه رمضان رخ داده است، دوره‌ای که در آن تقدس حیات به ویژه مورد احترام است. در این بیانیه آمده است که هدف قرار دادن یک مرکز صحی، نقض آشکار قوانین و اصول بین‌المللی است که از شفاخانه‌ها در هر شرایطی محافظت می‌کند.

این اتحادیه از حکومت و رهبری نظامی پاکستان خواست تا فوراً چنین اقداماتی را متوقف کنند، به مسئولیت‌های دینی، اخلاقی و انسانی خود عمل نمایند و یک کمیته بی‌طرف و شفاف برای تحقیق این تخلفات و تلفات غیرنظامی ناشی از آن تشکیل دهند.

اتحادیه جهانی علمای مسلمان از هر دو کشور خواست که خصومت‌ها را متوقف کنند، مطابق آیات قرآن آشتی نمایند و تلاش‌های میانجیگری قطر و ترکیه را احیا کنند. آنها تأکید کردند که گفتگو و همکاری میان ملت‌های مسلمان هم یک وظیفه دینی و هم برای ثبات منطقه‌ای ضروری است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: حمله رژیم نظامی پاکستان بر شفاخانه در کابل نقض آشکار اصول بشری است

Published

on

امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، در یک نشست آنلاین با سفارت‌ها و قونسلگری‌های کشور، حمله رژیم نظامی پاکستان بر شفاخانه معتادین در کابل را نقض آشکار اصول بشری خوانده و خواستار رساندن موقف امارت اسلامی به جامعه جهانی شد.

در خبرنامه وزارت امور خارجه آمده است که در این نشست، در مورد تجاوزات اخیر رژیم نظامی پاکستان بر حاکمیت ملی افغانستان و رویدادهای تازه، معلومات شریک ساخته شد.

آقای متقی از مسئولان نمایندگی‌های سیاسی خواست تا موقف امارت اسلامی را در قبال وضعیت اخیر افغانستان به جامعه جهانی برسانند.

وزیر امور خارجه همچنان در مورد پالیسی، موقف و اقدامات آینده امارت اسلامی به نمایندگی‌ها هدایاتی ارائه کرد.

گفتنی است که در حمله هوایی دوشنبه شب رژیم نظامی پاکستان بر شفاخانه ۲۰۰۰ بستر امید در پلچرخی کابل، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ تن دیگر زخمی شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!