Connect with us

رویداد های اخیر

کارشناسان: کشورها نباید مهاجرین را به‌گونه اجباری اخراج کنند

منتشر شده

در

آگاهان حقوقی می‌گویند که براساس قوانین بین‌المللی مهاجرت، کشورها نباید مهاجرین را به‌گونه اجباری اخراج کنند. آنان تأکید می‌کنند اگر کشورهای میزبان مهاجرین را اخراج می‌کنند، باید در روشنایی قوانین بین‌المللی مهاجرت و در هماهنگی با نهادهای جهانی باشد.

عبدالسلام ضعیف، سفیر پیشین افغانستان در پاکستان می‌گوید :«آنها (پاکستان) باید در لیست سیاه قرار داده شوند و همچنان ناقضین حقوق بشر شناخته شوند و به یک محکمه جهانی کشانده شوند. این مهاجرین هستند که در همانجا تولد شده‌اند و پاکستان صلاحیت این را ندارد که دارایی‌ها و خانه‌های شان را غصب و یا تخریب کند و یا هم آنها را توهین نماید و به جبر آن‌ها را اخراج نماید.»

در کنار بسیاری از چالش‌ها، چشم اندازی امیدوارکننده برای کاهش دشواری‌های طاقت فرسا پیش روی پناهجویان افغان در پاکستان به چشم نمی‌خورد زیرا پاکستان عملاً روند اخراج مهاجران افغان را آغاز کرده است.

گل رحمان قاضی، حقوق‌دان می‌گوید :«هیچ کشور نمی‌تواند مهاجران را اجباراً از کشور اخراج کند.»

شماری دیگر از تحلیلگران می‌گویند که در کنار افزایش ستیزه جویی، بحران اقتصادی و وضعیت نا به هنجار سیاسی در پاکستان، تیرگی روابط بین کابل و اسلام‌آباد عامل دیگری‌ است که در عقب اخراج دسته جمعی مهاجرین قرار دارد.

با این حال، امارت اسلامی اقدام پاکستان را برخواسته از ناکارایی حکومت موقت این کشور از بهر تغییر اذهان شهروندان پاکستان می‌داند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید :«آنها (پاکستان) با همچو اقدام در برابر مهاجرین می‌خواهند افکار مردم خود را از مشکلات داخلی شان معطوف نمایند و یک موضوع جدید را ایجاد کنند تا هم رسانه‌ها مصروف آن شود و هم افکار مردم.»

پاکستان هیچ چهارچوب قانونی داخلی برای مهاجران ندارد و کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل متحد را نیز امضا نکرده است. از همین رو، مهاجرین افغان چی قانونی و چه غیر قانونی را در برابر تغییر سیاست‌ها آسیب پذیر می‌سازد.

رویداد های اخیر

حنفی خطاب به تاجران افغان مقیم ازبکستان: در آبادی و توسعه کشور سهیم شوید

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار با شماری از تاجران و افغان‌های مقيم ازبیکستان خطاب به آنان گفته است که از فرصت‌های ایجاد شده در افغانستان استفاده کرده و با سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف مانند استخراج معادن، انرژی، زراعت و ایجاد کارخانه‌های تولیدی در آبادی و توسعه کشور سهیم شوند.

ارگ نوشته که این دیدار روز گذشته (۱۱ قوس) در سفارت امارت اسلامی افغانستان در تاشکند انجام شده است.

در این دیدار، آقای حنفی افزوده که افغانستان خانه مشترک همه افغان‌ها است و همه حق دارند در صلح و امنيت در کشور زندگی کنند.

او تصرح نموده که با صدور فرمان عفوعمومی، مشکل امنیتی و سیاسی برای هیچ فردی در داخل کشور وجود ندارد و امنیت «به صورت کامل» تأمین است.

وی علاوه کرده که امارت اسلامی فرصت‌ها و تسهیلات لازم را در عرصه‌های مختلف تجارتی و سرمایه‌گذاری در کشور فراهم نموده است.

در همین حال، تاجران افغان مقیم تاشکند گفتند که مسوولان امارت اسلامی همواره نظریات، پیشنهادات و مشکلات آنان را استماع نموده و برای حل آن همکاری می‌نمایند.

آنان نیز خواهان ایجاد سهولت در زمینه‌های مختلف از جمله تسهیل در امور تجارتی میان دو کشور شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاکید سرپرست وزارت معادن ‏بر جلوگیری از استخراج غیر قانونی معادن در افغانستان

Published

on

هدایت الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم در سفری به بدخشان و دیدار با فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح و معاون والی بدخشان بر جلوگیری از قاچاق و استخراج غیرقانونی معادن تاکید کرده و از مسوولان محلی خواست تا در این راستا همکاری کنند.

وزارت معادن و پترولیم در خبرنامه‌ای گفته است که بدری، در نشستی با مسوولان شرکت‌ها و مردم محل در ولسوالی شهر بزرگ گفت که به معدن‌کاری غیرقانونی اجازه داده نمی‌شود و تمام شرکت‌ها مکلف اند بر بنیاد قانون قرارداد ببندند.

او گفته که وزارت معادن و پترولیم طرزالعمل جامع برای زرشویی و معدن‌کاری حرفه‌ای تهیه کرده و معدن‌کاران می‌توانند جوازهای شان را از ریاست معادن و پترولیم بدخشان بدست بیاورند و طبق قانون فعالیت کنند.

سرپرست وزارت معادن تأکید کرد که برای هیچ‌کس به هیچ صورت اجازه استخراج غیر قانونی داده نمی‌شود و با متخالفین برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران تلاش‌ها برای تشدید امنیت در امتداد مرز با افغانستان و پاکستان را افزایش می‌دهد

Published

on

عملیات امنیتی مرزی ایران در امتداد مرز مشترک با افغانستان و پاکستان با تکمیل ۶۵ کیلومتر دیوار سرحدی تشدید شده است.

به گزارش رسانه‌های ایرانی، طرح تهران برای انسداد مرز شرقی در نهایت شامل دیواری به طول ۳۰۰ کیلومتر همراه با استفاده از فناوری پیشرفته و مانورهای نظامی دقیق خواهد بود.

رسانه‎‎های دولتی ایران به نقل از مقام‌های اردوی این کشور همچنان گزارش داده‌اند که تهران تمرینات ویژه نظامی را در سرحد با افغانستان راه اندازی کرده است.

در گزارش‌ آمده است که عملیات‌های ایران در مرز مشترک با افغانستان با هماهنگی و همکاری نزدیک همسایه‌های ایران از جمله دولت سرپرست افغانستان انجام می‌شود.

این رزمایش نزدیک دیوار مرزی ایران و افغانستان در خراسان رضوی برگزار شده ‌است.

در همین حال، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان در نشست کابینه این کشور مدعی شده که به کمک اردو جلو قاچاق کالای پاکستان به افغانستان را گرفته اند.

آقای شریف بیان نموده است: «پیش از این کالای پاکستانی به صورت گسترده به افغانستان قاچاق میشد، اما اکنون به کمک اردو، جلو آن گرفته شده و به صفر رسیده است.»

گفتنی است که افغانستان با داشتن طولانی‌ترین سرحد با پاکستان از مقاصد عمده‌ کالاهای تجارتی پاکستان است، اما به دلیل تنش‌های سرحدی و دلایل سیاسی گذرگاه‌ها هرازگاهی بسته می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!