رویداد های اخیر
کار بررسی و اکتشاف معادن جست و سُرب هرات آغاز شد
اداره محلی هرات کار بررسی و اکتشاف معادن جست وسُرب این ولایت را آغاز کرده و قرار است شرکت قراردادکننده روند بررسی این معادن را آغاز کند.
مقامات محلی هرات طی نشستی گفتهاند که حدود سیزده نوع مواد معدنی در هرات کشف شده است. بنابراین، حکومت مرکزی طرحهای بزرگ اقتصادی برای این ولایت خواهد داشت.
فضل احمد منیب، رییس معادن و پطرولیم هرات، گفته است: «در ولایت هرات سیزده نوع مواد معدنی کشف گردیده که در این راستا اگر سرمایهگذاری درست شود، انشاءالله ۹۰ فیصد مشکل اقتصادی کشور را حل میکند.»
نوراحمد اسلام جار، والی هرات، نیز گفت اگر مردم و مسوولین دست به دست هم دهند و به اجرای این طرحها از شرکتهای که با امارت اسلامی قرارداد میکنند دفاع کنند، نه تنها چهره اقتصادی هرات بلکه بر اقتصاد تمام کشور تأثیر مثبت خواهد داشت.
مسوولان محلی همچنان تأکید میکنند که در قسمت استخراج معادن ابتدا مردم محل از آن مستفید خواهند شد.
به گفته آنان، شرکتهای قراردادکننده مکلف هستند که خدمات اجتماعی و پروژههای عام المنفعه را در ساحات که معادن وجود دارد، تطبیق کنند.
از سویی هم، به گفته ریاست معادن و پطرولیم هرات، تنها روی معدن آهن ولسوالی غوریان این ولایت چهار ونیم میلیارد دالر سرمایهگذاری صورت گرفته است. با این حال، باشندگان هرات میگویند نیاز است تا از این سرمایهگذاریهای بزرگ استفاده درست و موثر صورت گیرد.
شرکت قراردادی گفته که فعلاً روند اکتشاف معادن جست و سُرب را شروع کرده اما قرار است به خاطر بهبود خدمات اجتماعی و ساخت پروژههای عام المنفعه، حدود پانزده میلیون افغانی در ولسوالی ادرسکن مصرف کند.
رویداد های اخیر
برشنا: مقامهای حکومت پیشین۱۲ میلیارد افغانی پول برق را نپرداختهاند
پیش از این برشنا اعلام کرده بود که ۶۸۱ میلیون دالر بدهی را از مقامهای پیشین و شرکتهای تجاری و صنعتی جمعآوری کرده است.
شرکت برشنا گفته است که نهادها و مقامهای دولت پیشین ۱۲میلیارد افغانی بدهی برق دارند.
رئیس این شرکت به مقامهای دولت پیشین افغانستان هشدار داد که در صورت عدم پرداخت هزینه مصرف برق، خانهها و داراییهای آنها را مصادره خواهد شد.
پیش از این برشنا اعلام کرده بود که ۶۸۱ میلیون دالر بدهی را از مقامهای پیشین و شرکتهای تجاری و صنعتی جمعآوری کرده است.
عبدالباری عمر، رئیس عمومی برشنا روز سهشنبه (۱۵عقرب) به تلویزیون ملی گفت که در روزهای ۲۷ و ۲۸ هر ماه هزینه برق وارداتی را میپردازند و اکنون در این زمینه به هیچ کشوری بدهکار نیستند.
در ماه دلو سال گذشته، سخنگوی برشنا اعلام کرد که ۶۲۷ میلیون دالر بدهی مربوط به دولت پیشین را به اوزبیکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ایران پرداخته است.
رئیس عمومی برشنا میگوید که در سه ماه گذشته پروژههای تولید انرژی به ارزش ۴۰۰ میلیون دالر به بهرهبرداری سپرده و برخی پروژههای دیگر در دستور کار قرار دارد.
به گفته وی، این پروژهها شامل پروژههای بادی، گاز، زغالسنگ و انرژی خورشیدی است.
رئیس عمومی برشنا درباره بند کجکی هلمند گفت که این بند تا یک سال آینده قادر به تولید ۱۵۰مگاوات برق خواهد بود.
در حال حاضر در کشور سالانه ۹۵۰ میگاووات برق به مصرف میرسد، که بیش از ۳۰۰ میگاوات آن در داخل و متباقی آن از کشورهای همسایه وارد میشود.
رویداد های اخیر
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایهگذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.
سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبهشب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانهها، کمکهای چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»
در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.
با این حال، آگاهان گفتهاند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.
گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جداگانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمکهای بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کردهاند.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
جهان4 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
تجارت2 روز ago
صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱درصد افزایش یافته است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نمایندگان ازبکستان و اتحادیه اروپا در باره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تحلیلگر برجسته امریکایی میگوید ترمپ کمتر به حقوق بشر در افغانستان توجه خواهد کرد