رویداد های اخیر
کار ساخت بزرگترین ترمینال در ولایت هرات آغاز شد

وزارت ترانسپورت و هوانوردی میگوید که کار ساخت بزرگترین ترمینال کشور در ولایت هرات آغاز شده است. این ترمینال به ارزش بیش از ۲۰ میلیون دالر امریکایی از سوی سکتور خصوصی و حکومت ساخته میشود.
مقامهای محلی هرات در مراسم افتتاح کار این ترمینال، از تاجران و سرمایهگذاران خواستهاند که برای رشد اقتصادی و فراهمشدن فرصتهای کاری در کشور سرمایهگذاری کنند.
این ترمینال در یک مجموعه کلان ساخته میشود که تمام بخشهای مورد نیاز را خواهد داشت.
این ترمینال در یک هزار جریب زمین در نزدیکی میدان هوایی بینالمللی خواجه عبدالله انصاری ساخته میشود که چهار هزار تن نیز مشغول کار خواهند شد.
حمیدالله آخندزده، سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی گفته است: «این پروژه ملی در نزدیک به یک جریب زمین امارتی ساخته میشود. در این پروژه حدود ۱.۸ میلیارد افغانی سرمایهگذاری شده است.»
هزینه ساخت این ترمینال مسافربری ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر امریکایی است که ۷۰ درصد آن از سوی سکتور خصوصی و ۳۰ درصد دیگر آن از سوی امارت اسلامی پرداخت میشود.
حبیبالله صمدی، مسوول پروژه در این مورد گفت: «این پروژه یکی از پروژههای بسیار سرنوشتساز برای ولایت هرات خاصاً زون غرب است.»
از سویی هم، نور احمد اسلام جار، والی هرات در این مراسم از فراهمبودن فرصت سرمایهگذاری در این ولایت اطمینان داد و از سرمایهگذاران و تاجران میخواهد که برای بهبود اوضاع اقتصادی و فراهم شدن فرصتهای کاری در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
ترمینال مسافربری هرات اکنون در شمال شهر واقع است که رفتوآمد موترهای کلان مسافربری از جادههای مرکزی شهر هرات، همواره باعث بینظمی و حوادث ترافیکی شده است.
رویداد های اخیر
معاون صدر اعظم پاکستان وارد کابل شد

اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، امروز (شنبه) برای گفتگو با مقامهای امارت اسلامی وارد کابل شد.
او در میدان هوایی توسط محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه و سایر مقامها مورد استقبال قرار گرفت.
در طی این سفر یک روزه، اسحاق دار با رئیس الوزرا ملا حسن آخند، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرا و با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه دیدار و گفتگو خواهد کرد.
وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیهای گفته است: «این مذاکرات تمام ابعاد روابط پاکستان و افغانستان را در بر خواهد گرفت و بر راهها و شیوههای تعمیق همکاری در تمامی بخشهای مورد علاقه مشترک، از جمله امنیت، تجارت، اتصال منطقهای و روابط مردمی متمرکز خواهد بود.»
این وزارت افزوده که سفر این هیات نشاندهنده تعهد پاکستان به تقویت تعامل پایدار با «کشور برادر» افغانستان است.
رویداد های اخیر
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است

یک مقام ارشد پاکستان میگوید که این کشور از پایان ماه مارچ تاکنون بیش از ۸۰ هزار شهروند افغان را اخراج کرده است.
اسلامآباد به افغانهای فاقد اسناد قانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان هشدار داده بود که تا ۳۰ مارچ پاکستان را ترک کنند در غیر آن اخراج خواهند شد. این مهلت بعداً تا ۳۰ اپریل تمدید شد.
طلال چودری، مشاور وزارت امور داخله پاکستان، در یک کنفرانس خبری روز جمعه در اسلامآباد گفت که ضربالاجل ۳۰ اپریل نهایی است. او تأکید کرد تنها افغانهایی که ویزه معتبر برای اقامت در پاکستان دارند، اجازه ماندن خواهند داشت.
این روند بخشی از یک طرح برای بازگرندان اتباع خارجی غیرقانونی است که در اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز شد.
پاکستان حملات شبه نظامیان را به شهروندان افغان نسبت داده است. افغانستان اما این اتهامات را رده کرده و گفته است که بازگشت مهاجران باید عزتمندانه و به گونه تدریجی صورت گیرد.
رویداد های اخیر
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است

ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان میگوید که راه حل مشکلات افغانستان، تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است.
آقای راتوات در گفتگوی ویژه با آریانانیوز تأکید کرده که سازمان ملل هیچگاه نگفته است که اوضاع در افغانستان روبه وخامت است.
راتوات گفته است: «من فکر میکنم که تعامل راه حل است. در هرشرایط، جاییکه طرفها ممکن دیدهای مختلف داشته باشند تا دور میز بنشینند، موضوعات را روی میز بگذارند، موضوعات را مورد بحث قرار دهند و به یک مسیر وسطی برسند، که یک مسیری است که نیازها و توقعات تمام طرفها را در یک پروسه تعامل اصولی برآورده میسازد.»
با این حال، او افزوده است که افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندهای بشردوستانه در میان کشورهای جهان در جایگاه دوم قرار دارد، اگرچه در این کشور درگیری وجود ندارد.
وی آمار داده است که در حال حاضر در افغانستان ۲۳ میلیون تن نیازمند کمکهای بشری اند. به باور او، وضعیت جهانی کمکهای بشری را به افغانستان به چالش خواهد کشید.
راتوات تصریح کرد: «وقتی شما به بستر بشری جهانی و بحران بزرگ بشری در جهان نگاه میکنید، افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندیهای بشردوستانه در مقام دوم قرار دارد. نخست سودان است، واضح است جاییکه یک درگیری فعال در حال جریان است. اینجا در افغانستان، هیچ درگیری وجود ندارد، مگر نیازهای بشردوستانه هنوزهم خیلی گسترده است. به طور مثال، معلوم میشود که ۲۳ میلیون نفر به نحوی به کمک بشردوستانه نیازدارند.»
این دیپلومات سازمان ملل متحد همچنان به آریانانیوز بیان کرد که وضع محدودیتهای پسین بر رفتن دختران به انستیتوتهای صحی از سوی امارت اسلامی چالشزا است، زیرا در افغانستان میزان مرگومیر نوزادان و مادران بالا است.
او علاوه نمود که نگرانی از دورنمای افغانستان فاقد پرستاران و قابلههای مسلکی را به مقامهای امارت اسلامی شریک کردهاند.
راتوات اضافه کرد: «افغانستان یکی از بلندترین میزان مرگومیر نوزادان و مادران را دارد، بنابراین آموزش و کمک به همکاران مهم است. اینجا من فکر میکنم که یک چالش بزرگ است، طوریکه ما با مقامات بحث کردیم، محدودیت اخیر بالای رفتن همکاران زن به نهادهای صحی چالش زا بود.»
ایندریکا راتوات نیز بیان نمود که برگشت مهاجران افغان از پاکستان نگرانی بزرگ برای ملل متحد است.
به گفته او، از دسمبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر از پاکستان و صدها تن نیز از ایران به افغانستان برگشتهاند.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان4 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
جهان3 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
صحت4 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادامه اخراج مهاجرین افغان از پاکستان؛ ۱۷ زن در مراکز صحی مرزی زایمان کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد