تجارت
کاهش صادرات پاکستان به افغانستان

مقامات گمرک پاکستان میگویند صادرات این کشور به افغانستان به صفر رسیده است.
آنها می افزایند که اگرچه سهولت ها بین دو کشور در روزهای اخیر برای سکتور خصوصی و تجاری افزایش یافته است، اما صادرات پاکستان به طرف افغانستان همچنان روز به روز در حال وخامت است.
در گذشته اقلام غذایی مانند بوره، روغن و یا هم سمنت از پاکستان به افغانستان میآمد، اما اکنون راننده ها می گویند که جریان کالاهای غیر پاکستانی به افغانستان به خصوص پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی به صفر رسیده است.
این مقام گمرک پاکستان می گوید؛ که صادرات از پاکستان به افغانستان در این هفته متوقف شده و اما صادرات از افغانستان به پاکستان چند برابر شده است.
آگاهان امور اقتصادی معتقدند با تحولات اخیر در افغانستان و حل مشکلات بانکی، این امکان وجود دارد که تجارت بین دو کشور دوباره رونق پیدا کند.
تجارت
هند ۲هزار تُن گندم از طریق مرز عطاری-واگه به افغانستان ارسال کرد

دولت هند در ادامه کمکهای بشردوستانه به افغانستان یک محموله دیگر دو هزار تُنی گندم اهدایی را از طریق مرز عطاری-واگه به افغانستان ارسال کرد.
راهول نانگاره، کمیسر گمرک دولت هند اعلام کرد که یک محموله دو هزار تُنی گندم اهدایی دیگر به افغانستان ارسال شد.
این مقام هندی افزود:”دولت هند وعده داده است که ۵۰ هزار تُن گندم در اختیار افغانستان قرار خواهد داد که ما تاکنون ده هزار تُن گندم را به افغانستان ارسال کردهایم.
وی افزود که از ۴۰ هزار تُن گندم اهدایی باقیمانده، یک محموله دو هزار تُنی دیگر گندم به افغانستان ارسال شده است.
نُخستین محموله کمکهای بشردوستانه ۲هزار ۵۰۰ تُنی گندم از هند در ۲۶ فبروری از طریق پاکستان به جلالآباد افغانستان رسید.
همچنین دومین محموله کمکهای بشردوستانه هند به وزن ۲هراز تُن گندم در ۳ مارچ مرز عطاری را به مقصد جلالآباد افغانستان ترک کرد.
هند سومین محموله ۲هزار تُنی گندم را نیز در ۴۰ لاری از طریق مرز عطاری – واگه در ۸ مارچ به افغانستان ارسال کرد.
پیش از این مقامهای امارت اسلامی کیفیت گندم کمکی هند به افغانستان را عالی توصیف کرده و خواستار ادامه این کمکها شده بودند.
چهارمین محموله ۲هزار تُنی گندم در ۱۵ مارچ از طریق مرز عطاری – واگه به افغانستان ارسال شد.
مسئولان در سازمان غذایی جهان از هند خواستهاند تا با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان و نیازمندی میلیونها خانواده به غذا و مواد اولیه، کمکهای بشردوستانه خود را ادامه بدهد.
این درحالی است که هند تعهد کرده است تا ۵۰ هزار تُن گندم را به افغانستان کمک کند و از پاکستان نیز خواسته است تا مسیر انتقال این کمکها را باز نگهدارد.
تجارت
مسوولان در قندهار: پاکستان به ارزش ۳۰ میلیون دالر داراییهای مالکان کارخانههای پنبه را ضبط کرده است

مسوولان در پارکهای صنعتی ولایت قندهار میگویند که کشور پاکستان تلاش میکند تا کار فابریکههای تولیدی پنبه در این ولایت متوقف شود.
به گفته این مسوولان در قندهار ۲۴ فابریکه فعالیت میکند که بخش از داراییهای مالکان این فابریکهها را پاکستان به بهانههای گونه گون ضبط کرده است.
در پارک های صنعتی قندهار بیش از ۲۴ فابریکه پروسس تولید پنبه دانه فعالیت میکند که در سال گذشته تقریبآ چهار صد هزار تن پنبه را پروسس کرده اند.
مسوولان اتاق تجارت و صنایع قندهار میگویند که در سالهای گذشته پنبه افغانستان به پاکستان صادر میشد، اما اکنون نصف محصولات پنبه به پاکستان صادر میشود که از طرف پاکستان برای مالکین این فابریکهها مشکلات گونه گون ایجاد شده تا این فابریکهها از فعالیت باز بمانند. به گفتهای آنان پاکستان ۳۰ میلیون دالر دارایی مالکان کارخانهها را به بهانههای مختلف ضبط کرده است.
سید سرور امانی، رییس اتاق تجارت و صنایع قندهار میگوید که:” سیستم بانک های خراب است و دراین قسمت مشکلات داریم حواله جات از طریق بانک ها بند است و پاکستان از این استفاده غیرمنصفانه می کند به این معنی که در حال حاضر هم بیشترین پول سکتور پنبه در پاکستان بند است که می توانم این مبلغ به ۳۰ میلیون دالر می رسد و این پول ۲۴فابریکه است و این پول را نه از طریق حواله میدهند، نه از طریق بانک و نه هم از طریق سیستم تی تی.”
مالکین کارخانههای پنبه در پارکهای صنعتی قندهار میگویند که نبود برق یکی از مشکلات دیگر آنها است و نمیتوانند به طور منظم فعالیت کنند.
یارمحمد رحمانی، مالک کارخانه پنبه در قندهار میگوید که:” مشکل عمده ما نبود برق است و با آمدن امارت اسلامی این مشکل بیشتر شده است. ما اینجا جنراتورهای ده میگاوات داشتیم و اکنون برای آن تیل نداریم.”
کارگران در این کارخانهها از اینکه زمینه کار برای شان فراهم شده است خرسند اند اما از امارت اسلامی میخواهند برای حل مشکلات موجود در این فابریکهها اقدامات جدی را روی دست گیرند.
شاه محمد، کارگر میگوید که:” پارک های صنعتی بزرگترین پیشرفت است و امارت اسلامی دراین قسمت توجه بیشتر کند و در قسمت فراهم کردن برق آن باید توجه کند چرا که جوانان زیاد صاحب کار خواهند شد.”
به گفته مسوولین اگر کارخانههای پروسس روغن پنبه در شهرکهای صنعتی قندهار بتوانند به طور نورمال کار کنند برای هزاران تن دیگر زمینه کار فراهم و از مهاجرتهای غیر قانونی جلوگیری خواهد شد.
تجارت
افغانستان به دنبال دریافت نفت و گاز از روسیه

امارت اسلامی افغانستان به خرید گاز و نفت از روسیه و همچنین ادامه کار بر روی پروژه خط لوله گاز ترکمنستان – افغانستان – پاکستان – هند (تاپی) که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در کابل آیندهای نامشخص داشت علاقه نشان داده است.
به گزارش بیزنس استاندارد، در زمانی که غولهای انرژی روسیه مانند گازپروم تحت تحریمهای کشورهای غربی قرار گرفتهاند، جمال نصیر غروال، شارژدافیر منصوب شده از سوی امارت اسلامی در مسکو، جاهطلبی افغانستان برای توسعه مشارکت انرژی با روسیه را مورد تاکید قرار داده است.
جمال نصیر غروال در گفتگو با خبرگزاری دولتی روسیه گفت:” در حوزه تجاری و مالی در حال مذاکره هستیم. ما میخواهیم همکاریهای اقتصادی با روسیه را توسعه دهیم تا در روابط پیشرفت حاصل شود و برای خرید سوخت از روسیه مشتاقیم.”
وی در ادامه افزود: “مذاکرات در حال حاضر از طریق وزارتخانههای تجارت روسیه و افغانستان در جریان است، زیرا کابل همچنان مصمم است تا به زودی قراردادهایی خاص را امضا کند.”
شارژدافیر افغانستان در مسکو تاکید کرد که دولت امارت اسلامی برای بازسازی زیرساختها، ساخت ساختمانها، جادهها و سایر تاسیسات ضروری به روسیه متکی است زیرا روسیه در گذشته نیز به افغانستان کمک کرده است.
او همچنین در این مصاحبه از تمایل افغانستان برای ارسال میوههای خشک و دیگر محصولات کشاورزی به روسیه خبر داد و خاطرنشان کرد:”ما به پیشرفت مذاکرات با مسکو علاقه مندیم و نمیتوانیم جزئیات خاصی را مشخص کنیم اما در حال مذاکره برای آینده میباشیم. در عین حال منظورمان معامله پایاپای هم نیست.”
در پایان این گزارش آمده است جمال نصیر غروال با اشاره به ادامه کار بر روی پروژه خط لوله گاز ترکمنستان – افغانستان – پاکستان – هند (تاپی) که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در کابل آیندهای نامشخص داشت تایید کرد این خط لوله ترکمنستان، یکی از بزرگترین تامین کنندگان انرژی دنیا را به کشورهای جنوب آسیا متصل خواهد کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شد
-
اخبار ساحوی4 روز پیش
کمبود مراکز صحی در ولسوالی اشکمش ولایت تخار
-
جهان5 روز پیش
کشف بزرگترین تونل قاچاق مواد مخدر از سوی پولیس امریکا در مرز با مکزیکو
-
جهان4 روز پیش
مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین متوقف شد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
امارت اسلامی: دولت به حمایت اقتصادی خود از رسانهها ادامه میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحداتاش را با افغانستان تقویت میبخشند
-
تجارت5 روز پیش
مسوولان در قندهار: پاکستان به ارزش ۳۰ میلیون دالر داراییهای مالکان کارخانههای پنبه را ضبط کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر به افغانستان آمده