Connect with us

تجارت

کاهش ۱.۲ میلیارد دالری تجارت افغانستان و پاکستان

عدم موجودیت ثبات در سیاست‌های تجاری و بسته‌شدن گذرگاه‌ها دلیل اصلی کاهش میزان تجارت میان دو کشور می‌باشند.

منتشر شده

در

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که میزان تجارت آن کشور با افغانستان ۱.۲ میلیارد دالر کاهش یافته است.

جیونیوز پاکستانی روز چهارشنبه (۲۱جوزا) گزارش داده که میزان تجارت سالانه میان افغانستان و پاکستان از ۲.۵ میلیارد دالر به یک میلیارد دالر کاهش یافته است.

گزارش افزوده که عدم موجودیت ثبات در سیاست‌های تجاری و بسته‌شدن گذرگاه‌ها دلیل اصلی کاهش میزان تجارت میان دو کشور می‌باشند.

در این گزارش آمده است که بی‌ثباتی سیاسی در افغانستان نیز تاثیر منفی بر تجارت میان دو کشور گذاشته است.

ضیا الحق سرحدی، معاون اتاق مشترک تجارتی افغانستان-پاکستان به جیونیوز گفته است که برای افزایش حجم تجارت، پاکستان باید به کشورهای آسیای مرکزی دسترسی پیدا کند.

در حال حاضر، بیشتر اقلام صادراتی پاکستان به افغانستان را سیمنت، آرد، دارو، بوره، میل‌گرد و سبزیجات تشکیل می‌هد اما واردات پاکستان از افغانستان را بیشتر میوه و سبزیجات تشکیل می‌دهد.

تجارت

بازگشایی موقت بندر غلام‌خان در خوست پس از دو هفته مسدود بودن

مقامات پاکستانی تا کنون هیچ‌گونه اظهار نظری رسمی درباره دلایل مسدودسازی و بازگشایی مجدد آن نکرده‌اند.

Published

on

سخنگوی پولیس سرحدی، عابدالله عقاب فاروقی، اعلام کرد که بندر غلام‌خان در ولایت خوست، که برای مدت دو هفته به روی موترهای باربری بسته شده بود، امروز (سه‌شنبه، ۲۵ سرطان) به‌گونه رسمی برای مدت ۱۵ روز بازگشایی شد.

به گفته آقای فاروقی، بازگشایی موقت این گذرگاه سرحدی زمینه تبادل کالا میان تاجران و انتقال‌دهندگان را فراهم می‌سازد و از فاسد شدن اموال تجارتی نیز جلوگیری می‌کند.

بندر غلام‌خان یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های تجارتی میان افغانستان و پاکستان به‌شمار می‌رود که نقش حیاتی در انتقال مواد اولیه و کالاهای تجارتی میان دو کشور دارد.

این بندر حدود دو هفته پیش، بدون ارائه توضیح رسمی، از سوی مقامات پاکستانی بسته شده بود. مسدود شدن این گذرگاه، مشکلات زیادی را برای تاجران و رانندگان افغان به‌وجود آورد و باعث توقف انتقال کالاهای فاسدشدنی شد.

با آن‌که این بندر اکنون به‌گونه موقت باز شده است، اما مقامات پاکستانی تا کنون هیچ‌گونه اظهار نظری رسمی درباره دلایل مسدودسازی و بازگشایی مجدد آن نکرده‌اند.

Continue Reading

تجارت

رشد ۲۵ درصدی تجارت میان افغانستان و پاکستان؛ حجم مبادلات به نزدیک ۲ میلیارد دالر رسید

براساس این گزارش، صادرات پاکستان به افغانستان با رشد ۳۱ درصدی به ۱.۳۹۱ میلیارد دالر رسیده، در حالی که واردات از افغانستان نیز ۱۳ درصد افزایش یافته و به ۶۰۷ میلیون دالر بالغ شده است.

Published

on

Pakistan trade

در سال مالی ۲۰۲۴–۲۰۲۵، حجم تجارت دوجانبه میان افغانستان و پاکستان با رشد چشم‌گیر ۲۵ درصدی به نزدیک ۲ میلیارد دالر رسید.

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، این رقم از ۱.۶۰۳ میلیارد دالر در سال گذشته به ۱.۹۹۸ میلیارد دالر افزایش یافته است.

براساس این گزارش، صادرات پاکستان به افغانستان با رشد ۳۱ درصدی به ۱.۳۹۱ میلیارد دالر رسیده، در حالی که واردات از افغانستان نیز ۱۳ درصد افزایش یافته و به ۶۰۷ میلیون دالر بالغ شده است.

در میان کالاهای صادراتی پاکستان، بوره با رشد بی‌سابقه ۴.۳۳۳ درصدی در صدر قرار دارد؛ صادرات شکر از ۵.۹۳ میلیون دالر در سال ۲۰۲۳–۲۰۲۴ به ۲۶۲.۷۷ میلیون دالر افزایش یافته است.

سایر اقلام صادراتی شامل مواد ساختمانی، منسوجات و داروها نیز سهم قابل توجهی از این رشد را داشته‌اند. با این حال، برخی اقلام مانند برنج، تخم مرغ، نمک‌ها، تجهیزات برقی و کفش‌ها با کاهش سالانه ۱۷ تا ۹۹ درصدی مواجه بوده‌اند.

در ماه جون ۲۰۲۵، صادرات پاکستان به افغانستان با رشد ۹۰ درصدی نسبت به جون ۲۰۲۴ به ۱۴۲ میلیون دالر رسید. هرچند واردات در همین بازه زمانی ۲۹ درصد کاهش یافته و در مقایسه با ماه می ۲۰۲۵، ۵۴ درصد افت نشان می‌دهد.

در مجموع، میزان تجارت دوجانبه در ماه جون به ۱۵۸ میلیون دالر رسید که نشان‌دهنده افزایش ۶۲ درصدی در مقایسه با جون ۲۰۲۴ و ۹ درصدی نسبت به ماه قبل از آن است.

کارشناسان دلایل این رشد را در بهبود اتصال منطقه‌ای، تسهیلات تجارتی و افزایش تقاضا برای کالاهای پاکستانی در بازار افغانستان می‌دانند.

Continue Reading

تجارت

صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در سه‌ماه به ۵۱۰ میلیون دالر رسیده است

تجارت دوجانبه میان دو کشور در سال ۲۰۲۴ با ۸۴ درصد افزایش به ۳.۲ میلیارد دالر رسید.

Published

on

trucks from Iran

ایران در سه‌ماهه نخست سال جاری خورشیدی (۱ حمل تا ۳۱ جوزا) بیش از ۵۱۰ میلیون دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادر کرده است.

به گزارش رسانه‌های ایرانی، فرود عسگری، رئیس اداره گمرکات جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که افغانستان در این مدت پنجمین مقصد بزرگ صادرات غیرنفتی ایران بوده است.

پیش از این نیز، پیام باقری، معاون اتاق تجارت، صنایع، معادن و زراعت ایران، در اوایل ماه ثور گفته بود که تقویت همکاری‌های اقتصادی میان ایران و افغانستان می‌تواند به ثبات منطقه‌ای کمک کرده و زمینه‌ای برای مشارکت‌های پایدار ایجاد کند.

باقری همچنان بر تلاش‌ها برای گسترش تجارت از طریق سرمایه‌گذاری‌های مشترک، توسعه نیروی کار و کاهش موانع تجاری تأکید کرد. در همین حال، وزیر زراعت ایران آمادگی این کشور را برای تقویت همکاری در خدمات زراعتی اعلام نمود و خواستار ایجاد یک کمیته مشترک جهت پیشبرد روابط دوجانبه شد.

در یک نشست تخنیکی که به تاریخ ۲۲ حمل در کابل برگزار شد، پیشرفت توافق‌نامه اقتصادی تهران – کابل مورد بررسی قرار گرفت؛ تمرکز اصلی این نشست روی موضوعات تجارت، ترانزیت، معادن و زراعت بود.

تجارت دوجانبه میان دو کشور در سال ۲۰۲۴ با ۸۴ درصد افزایش به ۳.۲ میلیارد دالر رسید.

ایران در این مدت ۳.۱۴ میلیارد دالر کالا صادر کرده که بیشتر شامل محصولات نفتی، فولاد، مواد غذایی و مواد ساختمانی بوده است. در همین حال، صادرات افغانستان به ایران—که عمدتاً مواد خام و محصولات زراعتی را شامل می‌شود—با افزایش ۱۱۶ درصدی به ۵۴ میلیون دالر رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!