Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی از پاکستان خواست بجای تهدید و زور آزمایی در سیاست هایش تجدید نظر کند

Published

 on

(Last Updated On: جدی ۱۴, ۱۴۰۱)

حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان در رابطه به اظهارات تهدیدآمیز اخیر مقام‌های پاکستانی، گفته که پاکستان باید از تهدید و زور آزمایی با افغانستان خودداری کند.

آقای کرزی گفته است :«مردم پاکستان برادران همسایه‌ افغانستان هستند، اما وضعیت کنونی و ناامنی پاکستان بیشتر نتیجه پالیسی حکومت پاکستان است.»

وی افزوده است که:« من از دولت پاکستان می‌خواهم که سیاست‌های چند دهه گذشته خود را بازنگری کند و تغییر دهد، از تهدیدها و زور بیش از حد اجتناب کند و صلح و ثبات را در منطقه برای مبارزه مؤثر علیه ناامنی ارتقا دهد.»

او از پاکستان خواسته است که برای مبارزه‌ی مؤثر با ناامنی، بر پالیسی‌های چندین دهه‌ گذشته‌ی خود عمیق فکر کند و آن را تغییر دهد.

به گفته او، پاکستان باید از تهدید و زورآزمایی اجتناب کند و برای صلح و ثبات در منطقه با افغانستان روابط خوب برقرار کند.

این درحالی است که وزارت خارجه پاکستان می‌گوید که امنیت این کشور خط سرخ شان است و نمی‌گذارند که پاکستان قربانی فعالیت‌های تروریستی طالبان پاکستانی شود.

حنا ربانی کهر، وزیر دولت در امور خارجی پاکستان در کمیته امور خارجه مجلس سنای این کشور گفته که نگرانی‌های شان را بابت فعالیت تی‌تی‌پی در خاک افغانستان در پیامی به کابل فرستاده اند. او اما تاکید کرده است که اسلام آباد طرفدار روابط نیک با کابل است.

خانم کهر گفته است :«ما این پیام را به افغانستان فرستاده ایم که امنیت ما خط سرخ ماست ما با هدف برقراری روابط صمیمانه با همسایگان خود مایلیم، اما پاکستان نباید قربانی فعالیت‌های تروریستی تحریک طالبان پاکستانی شود.»

همزمان با این وزارت خارجه امریکا گفته که پاکستان حق دارد تا از خود در برابر تروریزم دفاع کند زیرا این کشور به شدت از حملات تروریستی آسیب دیده است.

ندپرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید که:«ما از بیانیه اخیر کمیته امنیت ملی پاکستان آگاه هستیم. مردم پاکستان به شدت از حملات تروریستی آسیب دیده اند. پاکستان حق دارد از خود در برابر ترویزم دفاع کند، ایالات متحده از طالبان (امارت اسلامی افغانستان) می‌خواهد به تعهد خود پابند باشند و اجازه ندهند خاک افغانستان دیگر هرگز به عنوان سکوی پرتاب برای حملات تروریستی بین‌المللی استفاده شود.»

هرچند امارت اسلامی بارها فعالیت تحریک طالبان پاکستانی در خاک افغانستان را رد کرده است اما ظاهراً قناعت مقامات پاکستانی حاصل نشده و این روزها نگرانی‌های شان بیشتر از پیش افزایش یافته است.

افراسیاب ختک، عضو پیشین مجلس سنای پاکستان می‌گوید که:«سیاست وپالیسی که جنرالان اردو ودولت پاکستان درقبال افغانستان داشته اند یک پالیسی کاملاً غلط و ناکار آمد است، امروز آنچه پاکستان می‌کشد به سبب همین سیاست‌های نادرست‌اش است. من فکر می‌کنم، اگر پاکستان در سیاست‌های خود تجدید نظر نکند و همین گونه به خاطر دالر منافع ملی را پامال بسازد وضعیت جدی ترخواهد.»

اظهارات اخیر مقامات پاکستانی واکنش تُند امارت اسلامی را به همراه داشته و نیز وزارت دفاع ملی هشدار داده است که آماده دفاع از تمامیت ارضی و استقلال کشور اند.

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین: جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش کند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزیر امور مهاجرین و عودت‌ کنندگان امارت اسلامی افغانستان گفته است که جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش و با موضوعات بشری برخورد سیاسی کند.

خلیل الرحمن حقانی روز یکشنبه (۷ جوزا) در مراسم توزیع کمک به نیازمندان در کابل گفت: «از تمام کشورهای جهان می‌خواهیم که سیاست و رسمیات ومسایل نظامی را یک طرف بگذارند. مهاجرت قوانین خاص خودرا دارد. وزارت مهاجرین برای حل مشکلات مهاجرین ایجاد شده است.»

وی افزود که اکنون در سرتاسر افغانستان صلح برقرار شده است و جامعه جهانی به جای مجبور ساختن افغان‌ها به مهاجرت، با آنان در بازگشتاندن پناهجویان افغان همکاری کند.

آقای حقانی گفت: «جامعه جهانی سهولت‌های معیشتی و رفت و آمد را فراهم کند. جامعه جهانی نباید مردم افغانستان را فراموش کند.»

در افغانستان خانواده های زیادی با فقر و تنگ دستی دست وپنجه نرم می‌کنند از این رو زنان و مردان زیادی در برنامه های کمکی صف‌های طولانی می‌کشند.

در میان این زنان نیازمند، کسانی هستند که حتی مجبور شده اند تا فرزندان شان را به فرزندی دیگری بدهند تا از بهر گرسنگی جان نبازند.

گلنار، یکی از زنان بی بضاعت گفت: «از مجبوری دخترم را به خواهر خود دادم. توانایی نان و لباس او را نداشتم.»

شکیبا، زن دیگر بی بضاعت گفت: «شوهرم بیکار است. چهار نفر در خانه فامیل هستیم.»

هرچند این کمک‌ها می‌تواند برای مدت کوتاه مشکل این خانواده ها را حل کند ولی خواست‌ها این است که برای از بین بردن فقر برنامه های بزرگتر و دایمی روی دست گرفته شود.

فریدالدین نوری، مسئول موسسه زنان برای زنان گفت: «ده قلم مواد توزیع می‌شود. این مواد سه ماه برای یک خانواده پنج الی هفت نفری کفایت می‌کند. توازن تغذیه را هم درنظر گرفته ایم. بطول مثال این کمک‌ها شامل آرد، برنج، دال، بوره، چای و نمک می‌شود.»

نهاد های بین المللی بارها از وخامت اوضاع بشری در افغانستان هشدار داده اند اما جامعه جهانی هنوز امکانات مالی اندکی در اختیار سازمان های بشری قرار داده اند تا به نیازمندان در افغانستان رسیدگی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایجاد کمیته مشترک برای تسهیل تردد اتباع افغانستان و پاکستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که یک کمیته‌ی مشترک میان بخش قنسولی این وزارت و سفارت پاکستان در کابل برای تسهیل تردد اتباع دو کشور ایجاد می‌شود.

بر اساس اعلامیه‌ی این وزارت، روی تشکیل این کمیته در دیدار روز گذشته (شنبه، ۶جوزا) امیرخان متقی، وزیر خارجه و عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، توافق صورت گرفته است.

در این اعلامیه که در صفحه‌ی تویتر حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه‌ منتشر شده، آمده است که در مورد ایجاد این کمیته به درخواست و تاکید آقای متقی توافق صورت گرفته است.

او افزوده که سفیر پاکستان در این دیدار خواستار افزایش مدت ویزای محصلین پاکستانی که برای تحصیل به افغانستان می‌آیند، شده است.

به گفته‌ی معاون سخنگوی وزارت امور خارجه‌، در رابطه به این موضوع متقی به سفیر پاکستان اطمینان داده است.

همچنان حافظ ضیا احمد در ادامه نوشته است که در این دیدار سفر وزیر امور خارجه‌ به پاکستان در رأس یک هیأت سیاسی و تجارتی مثبت ارزیابی شده و دو طرف بر تداوم همکاری مؤثر دو جانبه تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

اداره زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که صبح امروز (یک‌شنبه ۷جوزا) زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر ولایت بدخشان و برخی دیگر مناطق افغانستان را تکان داد.

این زلزله که مرکز آن کوه هندوکش در بدخشان بوده است در شمار دیگری از شهرهای افغانستان و نیز در شهرهای اسلام‌آباد، راولپندی و کشمیر پاکستان و بخش‌هایی از هند و جنوب تاجکستان احساس شده است.

تا هنوز از تلفات احتمالی این زلزله جزئیات در دست نیست.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!