اخبار ساحوی
کرملین: پوتین و پزشکیان پیمان «همکاری جامع راهبردی» را ۲۸ جدی امضا میکنند
وزیر خارجه روسیه نوامبر امسال گفته بود پیمان جامع همکاریهای تهران و مسکو شامل «همکاریهای دفاعی» است.

کاخ کرملین میگوید که مسکو و تهران در جریان سفر رسمی رئیسجمهور ایران به روسیه، پیمان «همکاری جامع راهبردی» را امضا خواهند کرد.
بر اساس بیانیهای که کرملین روز دوشنبه )۲۴جدی) منتشر کرده است، ولادیمیر پوتین و همتای ایرانی او قرار است در سفری که آقای پزشکیان در روز جمعه ۲۸ جدی به کرملین خواهد داشت گفتگو کنند.
روسای جمهور دو کشور قرار است علاوه بر امضای این توافقنامه در این روز، درباره «چشماندازهای گسترش بیشتر همکاریهای دوجانبه، از جمله در زمینههای تجارت و سرمایهگذاری، حملونقل و لوجستیک و حوزههای انسانی، و نیز موضوعات مهم منطقهای و بینالمللی» تبادل نظر کنند.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز روز دوشنبه در یک نشست خبری با تایید این خبر و بدون اشاره به تاریخ امضا گفت که روند تهیه این معاهده حدود دو نیم سال طول کشیده و این موافقتنامه «متن اصلاح شده» توافقنامهای است که در اواخر دهه ۷۰ بین دو کشور منعقد شده است.
به گفته آقای بقائی، این پیمان در تابستان سال جاری نهایی و آماده شده و در سفر مسعود پزشکیان به کرملین امضا خواهد شد.
روسیه و ایران، هر دو تحت تحریمهای شدید غرب قرار دارند که شامل محدودیتهایی در صنایع حیاتی انرژی آنها میشود اما با وجود نگرانیهای کشورهای غربی و در میانه حمله نظامی روسیه به اوکراین و درگیریها در خاورمیانه، دو کشور همکاریهای نظامی و سیاسی خود را تقویت کردهاند.
کشورهای غربی ایران را به دلیل حمایت تسلیحاتی از روسیه هدف تحریمهای مضاعف قرار دادهاند، هرچند ایران این اتهامات را رد میکند و مدعی است که در جنگ روسیه علیه اوکراین «بیطرف» است.
وزیر خارجه روسیه نوامبر امسال گفته بود پیمان جامع همکاریهای تهران و مسکو شامل «همکاریهای دفاعی» است.
کشورهای غربی میگویند ایران طی دو سال گذشته صدها طیاره بدون سرنشین به روسیه ارسال کرده تا در جنگ اوکراین به کار گیرد. در ادامه گزارشهایی نیز از ارسال راکتهای ایران به روسیه منتشر شد.
سفر مسعود پزشکیان به روسیه یک ماه پس از حمله شورشیان در سوریه و سرنگونی بشار اسد، رئیسجمهور مخلوع این کشور، انجام میشود که از حمایت گسترده تهران برخوردار بود.
همچنین این سفر تنها چند روز پیش از آغاز ریاست جمهوری دونالد ترمپ در امریکا خواهد بود. آقای ترمپ به دنبال پایان سریع درگیریها در اوکراین و خاورمیانه است.
اخبار ساحوی
مرگبارترین حمله امریکا به یمن حداقل ۷۴ کشته بر جا گذاشت

در پی حمله هوایی امریکا بر بندر نفت رأس عیسی در یمن حد اقل ۷۴ نفر کشته و ۱۷۱ تن دیگر زخمی شده اند. این مرگبارترین حمله امریکا علیه حوثیها از زمان آغاز عملیات نظامی در سال گذشته بوده است.
به گزارش وزارت صحت تحت کنترول حوثیها، کارکنان شرکتهای نفتی فعال در این بندر نیز شامل جان باختگان اند. بندر رأس عیسی یکی از مراکز اصلی واردات نفت برای حوثیها محسوب میشود.
اردوی امریکا اعلام کرده که هدف از این حمله، قطع منابع اقتصادی حوثیها بوده است. با این حال، قوماندانی مرکزی اردوی امریکا (سنتکام) درباره آمار تلفات اظهار نظر نکرده است.
این حملات در حالی انجام میشود که حوثیها از نومبر سال ۲۰۲۳ حملاتی را به کشتیهای عبوری در بحر احمر انجام داده و آن را در حمایت از فلسطینیان اعلام کردهاند. با وجود اعلام ازسرگیری حملات پس از پایان آتشبس در غزه، حوثیها از آن زمان حمله جدیدی در این مسیر انجام ندادهاند.
رویترز گزارش داده است که حکومت حوثیها سالانه صدها میلیون دالر عواید از مالیات بر واردات تیل در این بندر به دست میآورد.
اخبار ساحوی
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم

یک مقام ارشد جنبش حماس با رد پیشنهاد اسرائیل برای آتش بس موقت گفته است که حماس خواهان یک توافق جامع برای پایان دادن به جنگ در غزه و مبادله همه اسرای اسرائیلی با فلسطینی های زندانی در اسرائیل است.
به گزارش رویترز، خلیل الحیه، رئیس حماس در نوار غزه که ریاست تیم مذاکره کننده آن را بر عهده دارد، در یک سخنرانی تلویزیونی گفته است که این گروه دیگر توافقهای موقت را نمیپذیرد.
او اعلام کرد که حماس آماده است فوراً در «مذاکرات بسته جامع» برای آزادی همه اسرای باقیمانده در بدل پایان جنگ غزه، آزادی فلسطینیهای زندانی توسط اسرائیل و بازسازی غزه شرکت کند.
خلیل الحیه گفت: «نتنیاهو و حکومت اش از توافقات جزئی به عنوان پوششی برای اهداف سیاسی خود استفاده میکنند که مبتنی بر ادامه جنگ نابودسازی و گرسنگی است، حتی اگر بهای آن قربانی کردن همه اسرا باشد. ما در تصویب این سیاست اشتراک نخواهیم کرد.»
میانجیهای مصری برای احیای توافق آتشبس منعقده در ماه جنوری که درگیریها در غزه را متوقف کرده بود، تلاش نمودهاند، اما نشانهای از پیشرفت چندانی وجود ندارد و اسرائیل و حماس یکدیگر را مقصر میدانند.
اسرائیل پیشنهاد آتش بس ۴۵ روزه در غزه را داده بود تا امکان آزادی اسرا و آغاز مذاکرات غیرمستقیم احتمالی برای پایان دادن به جنگ را فراهم کند.
حماس شرط اسرائیل را که سلاح های خود را زمین بگذارد، رد کرده است. خلیل الحیه در سخنرانی خود اسرائیل را به ارائه پیشنهادی با «شرایط غیرممکن» متهم نموده است.
حماس ۳۸ اسیر را بر اساس آتشبسی که از ۱۹ جنوری آغاز شد، آزاد کرد. در ماه مارچ، اردوی اسرائیل حملات زمینی و هوایی خود را به غزه از سر گرفت.
مقامات اسرائیلی میگویند که حملات تا آزادی ۵۹ اسیر و غیر نظامی شدن غزه ادامه مییابد. حماس اصرار دارد که اسرا را تنها به عنوان بخشی از توافق برای پایان دادن به جنگ آزاد میکند و درخواستها برای تحویل سلاحهایش را رد کرده است.
اخبار ساحوی
ایران میگوید حق غنیسازی اورانیوم این کشور غیرقابل مذاکره است
آقای عراقچی در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد امریکایی، که روز سهشنبه گفته بود تهران برای رسیدن به توافق با واشنگتن باید «غنیسازی هستهای خود را متوقف و حذف کند» این پاسخ را بیان کرد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز چهارشنبه (۲۷حمل) گفته است که حق ایران برای غنیسازی اورانیوم قابل مذاکره نیست.
به گزارش رویترز، این اظهارات در آستانه دور دوم گفتگوها با ایالات متحده در عمان درباره برنامه هستهای مورد مناقشه تهران بیان شد.
آقای عراقچی در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد امریکایی، که روز سهشنبه گفته بود تهران برای رسیدن به توافق با واشنگتن باید «غنیسازی هستهای خود را متوقف و حذف کند» این پاسخ را بیان کرد.
او گفته است: «ما اظهارات متناقضی از ویتکاف شنیدهایم، اما مواضع واقعی در میز مذاکره مشخص خواهد شد.»
آقای عراقچی تأکید کرده است: «ما آمادهایم برای رفع نگرانیهای احتمالی در مورد غنیسازی ایران اعتمادسازی کنیم، اما اصل غنیسازی قابل مذاکره نیست.»
ایران و امریکا قرار است روز شنبه در عمان دور دوم گفتگوها را درباره برنامه هستهای فزاینده تهران برگزار کنند؛ در حالی که رئیسجمهور امریکا دونالد ترمپ تهدید کرده در صورت عدم دستیابی به توافق، از گزینه نظامی استفاده خواهد کرد.
بر اساس گزارش رسانههای دولتی ایران، عراقچی روز پنجشنبه پیامی از سوی رهبرایران به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در جریان سفری به این کشور تحویل خواهد داد.
کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «در بحبوحه تحولات مهم جهانی، ارتباط نزدیک، مستمر و مبتنی بر اعتماد بین مقامات ایران و روسیه به نفع صلح و ثبات منطقهای و بینالمللی خواهد بود.»
کرملین روز سهشنبه در پاسخ به سؤالی درباره آمادگی روسیه برای در اختیار گرفتن ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به عنوان بخشی از توافق احتمالی بین ایران و ایالات متحده، از اظهار نظر خودداری کرد.
روزنامه گاردین گزارش داد که انتظار میرود تهران پیشنهاد امریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم غنیشدهاش به کشور ثالثی مانند روسیه را به عنوان بخشی از توافقی که واشنگتن به دنبال آن است برای کاهش برنامه هستهای ایران، رد کند.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان4 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
جهان3 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
صحت4 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادامه اخراج مهاجرین افغان از پاکستان؛ ۱۷ زن در مراکز صحی مرزی زایمان کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد