جهان
کشتهشدن دستکم ۷تن در تیراندازی در یک کلیسا در شهر هامبورگ آلمان
پولیس آلمان، شام روز گذشته (پنجشنبه ۱۹ حوت) اعلام کرد در یک تیراندازی در کلیسایی در شهر شمالی هامبورگ شماری از حاضران در کلیسا کشته شدند.
این تیراندازی در کلیسای «شاهدان یهوه» در شمال هامبورگ، دومین شهر بزرگ آلمان رخ داده است.
روزنامه «بیلد» گزارش داد که در این حادثه دستکم ۷ نفر کشته و ۸ نفر بهشدت زخمی شدند.
پولیس هامبورگ در تویتی درباره این تیراندازی نوشت: «گزارشها حاکی است که به حاضران کلیسایی در جاده دیلبوگی در منطقه گروسبورستیل تیراندازی شده است. طبق این گزارشها، شماری بهشدت زخمی شدند و برخی نیز جان باختند.»
پولیس همچنان گفته است، عامل این تیراندازی نیز کشته شده است و افزود که شواهدی بر گریختن عامل یا عاملین این حادثه در دست نیست.
سخنگوی پولیس آلمان به شبکه «ان تی وی» گفت که:«پس از دریافت تماس تیلیفونی مبنی بر شنیدهشدن صدای تیراندازی در کلیسای سه طبقه واقع در منطقه گروسبورستیل، نیروهای پولیس سریعاً به محل حادثه اعزام شدند و تعدادی کشته و شماری زخمی در محل مشاهده شده است.»
سخنگوی پولیس ادامه داد، پس از ورود نیروهای پولیس به کلیسا، مجددا از طبقات بالایی ساختمان صدای تیراندازی شنیده شد.
به گزارش رسانههای محلی، پولیس برای ساکنان منطقه پیام «هشدار» ارسال کرد و از آنها خواست به مکان حادثه نزدیک نشوند.
هنوز هویت عامل و انگیزه این حادثه از سوی پولیس اعلام نشده است.
مقامات آلمان طی سالهای اخیر به احتمال انجام اقدامات تروریستی توسط گروهای تندروی بنیادگرا و راست افراطی هشدار داده بودند.
برلین، پایتخت آلمان در دسامبر ۲۰۱۶ شاهد حمله نیروهای وابسته به «داعش» با یک لاری بود که در آن ۱۲ نفر کشته شدند.
گروههای راست افراطی نیز در سالهای اخیر چندین حمله تروریستی به مکانهای دینی در آلمان انجام دادند.
همچنان در یک حمله مسلحانه یک شهروند آلمانی معتقد به نظریه «توطئه»، در فبروری ۲۰۲۰ در شهر فرانکفورت ۹ نفر کشته شدند.
جهان
واکنش روسیه به تهدید ترمپ به کشورهای عضو بریکس به خاطر استفاده دالر
سخنگوی کرملین در واکنش به تهدید دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا علیه کشورهای عضو «بریکس» گفت که توسل امریکا به زور و تحریم برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، نتیجه معکوس دارد.
سخنگوی کرملین میگوید که تلاش امریکا برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، تنها به تشدید گرایش به استفاده از ارزهای ملی در تجارت خارجیشان منجر خواهد شد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به تهدید دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا علیه کشورهای عضو «بریکس» گفت که توسل امریکا به زور و تحریم برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، نتیجه معکوس دارد.
پسکوف دراینباره گفت: «بحث فقط درباره کشورهای بریکس نیست. به طور کلی، تعداد کشورهایی که در تجارت و فعالیتهای اقتصادی خارجیشان شروع به جایگزین کردن ارزهای ملی کردهاند، بیشتر و بیشتر شده است.
وی افزود: «در سوی دیگر، اگر امریکا آنطور که خودشان میگویند از طریق اعمال نفوذ، کشورها را مجبور به استفاده از دالر کنند، احتمالاً روند روی آوردن به ارزهای ملی تقویت و تشدید خواهد شد.
به گفته وی، دالر در چندین کشور جذابیت خود را از دست داده و روند تحلیل آن شروع شده و در حال شتاب گرفتن است.
اظهارات پسکوف پس از آن مطرح شد که ترمپ در پیامی در شبکههای اجتماعی کشورهای عضو گروه «بریکس» را تهدید که در صورت حذف دالر و ایجاد ارزی جایگزین در معاملاتشان، آنها را با تعرفههای ۱۰۰ درصدی روبهرو خواهد کرد.
جهان
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
نظامیان سوریه و روسیه میگویند که هدف آنها، پناهگاههای گروههای شورشی است و هر گونه حمله بر غیر نظامیان را رد کرده اند.
منابع اردوی سوریه روز یکشنبه اول دسمبر (۱۱ قوس) گفتند که جتهای جنگی روسیه و سوریه، بر مناطق تحت کنترول شورشیان در شهر ادلب، به هدف عقب راندن شورشان حمله کردند.
باشندگان محل میگویند که یکی از این حملات، یک منطقه مسکونی مزدحم را در مرکز شهر ادلب هدف قرار داد، شهری که در آن چهار میلیون نفر در خیمهها و اماکن موقت به سر میبرند.
بر اساس معلومات تیم های کمک رسان در محل، کم از کم چهار نفر در این حملات کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدهاند.
نظامیان سوریه و روسیه میگویند که هدف آنها، پناهگاههای گروههای شورشی است و هر گونه حمله بر غیر نظامیان را رد کرده اند.
روز گذشته، جتهای سوریه و روسیه شهرهای دیگری در ولایت ادلب را که کاملاً تحت کنترل شورشیان است، بمباران کردند. این جدیترین حمله شورشیان از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ بود.
شام جمعهٔ گذشته، شورشیان بر شهر حلب حمله کردند و بر اساس گزارش دیدبان حقوق بشری سوریه مستقر در بریتانیا، این شهر اکنون به گونهٔ کامل در تصرف شورشیان قرار گرفته است.
اردوی سوریه میگوید که دهها سرباز سوری در این حملهٔ ناگهانی شورشیان کشته شدند.
شورشیان یک ایتلاف متشکل از گروههای مسلح سیکولار تحت حمایت ترکیه همراه با گروه هیات تحریرشام، یک گروه اسلام گرا، است که مجرب ترین گروه نظامی این ایتلاف تلقی میشود.
هیات تحریر شام، توسط ایالات متحده، روسیه و دیگر کشور ها، منحیث یک گروه ترورستی شناخته شده است.
ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، روز یکشنبه حمایت کشورش را از سوریه در برابر تهاجم شورشیان مسلح و متحدین تحت حمایت ترکیه آنان، اعلام کرد.
ملک عبدالله در یک تماس تلیفونی با محمد شیعه السودانی، صدراعظم عراق، گفت که "اردن در کنار برادران خود در سوریه، برای حفظ تمامیت ارضی، آزادی و ثبات سوریه می ایستد."
جنگ داخلی در سوریه که در آن سال ۲۰۱۱ به اینسو، صدها هزار نفر کشته کشته و میلیون ها نفر بیجا شده، تا اکنون به شکل رسمی خاتمه نیافته است.
از سال ۲۰۲۰ به اینسو، مناطق تحت محاصره شورشیان در شمال غرب ادلب تحت آتشبسی قرار داشت که با میانجیگری ترکیه و روسیه عقد شده است.
اما شورشیان چهارشنبه گذشته با راه اندازی حملات ناگهانی بر شهر حلب، توافق آتشبس را نقض کردند و هنوز هم با نیروهای دولتی سوریه درگیر جنگ اند.
جهان
مخالفان حکومت بشار الأسد میگویند به مرکز شهر حلب رسیدند
آنها به سرعت پیش روی کردند و اواخر روز جمعه، یک اتاق عملیات گفت که شبه نظامیان در حال نفوذ در محله های مختلف شهر هستند.
شبه نظامیان سوری مخالف بشار الأسد، رئیس جمهور این کشور، روز جمعه اعلام کردند که به مرکز شهر حلب رسیدند. آنان تقریباً یک دهه پیش مجبور به عقب نشینی از این شهر شده بودند.
به گزارش رویترز، شبه نظامیان به رهبری گروه هیئت تحریر الشام روز چهارشنبه به ده ها شهرک و قریه در ولایت شمالی حلب که تحت کنترل دولت بشار الأسد با حمایت ایران و روسیه بود، نفوذ کردند.
آنها به سرعت پیش روی کردند و اواخر روز جمعه، یک اتاق عملیات گفت که شبه نظامیان در حال نفوذ در محله های مختلف شهر هستند.
اسد و متحدانش در اواخر سال ۲۰۱۶ تمام شهر حلب را بازپس گرفتند و شبه نظامیان پس از ماهها بمباران و محاصره در نبردی که جریان را علیه مخالفان تغییر داد، موافقت نمودند که عقبنشینی کنند.
مصطفی عبدالجابر، قوماندان لوای جیش العزه گفت که پیشروی سریع به دلیل کمبود نیروی انسانی مورد حمایت ایران در این ولایت بوده است.
رویترز به نقل از منابع جبهه مخالف حکومت میگویند که ترکیه به این حمله چراغ سبز نشان داده است.
اما اونجو کچلی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه گفت ترکیه به دنبال جلوگیری از بی ثباتی بیشتر در منطقه است و هشدار داده است که حملات اخیر توافقات کاهش تنش را تضعیف می کند.
این حمله بزرگترین حمله از مارچ ۲۰۲۲ بود، زمانی که روسیه و ترکیه با توافقی برای کاهش تنش درگیری موافقت کردند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بانوی اول پاکستان: جامعه جهانی نباید با امارت اسلامی آمرانه رفتار کند
-
تجارت3 روز ago
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آشفته از افغانستان ناشی از عدم هماهنگی امریکا بود
-
جهان5 روز ago
دیدار دیپلوماتهای ایرانی و اروپایی در آستانه بازگشت ترمپ به قصر سفید
-
اخبار ساحوی3 روز ago
گاتم ادانی میلیاردر هندی اتهام فساد و طرح پرداخت رشوه از سوی مقامات امریکا را رد کرد
-
جهان4 روز ago
مخالفان حکومت بشار الأسد میگویند به مرکز شهر حلب رسیدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض میگیرند
-
جهان2 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان