صحت
کشته شدن هزاران درنای مهاجر در اثر آنفولانزای پرندگان در اسراییل

شیوع آنفولانزای پرندگان در اسراییل بیش از ۵ هزار درنای مهاجر را به کام مرگ است.
در شیوع آنفولانزا مقامات اسراییلی منطقه حفاظت شده طبیعی این کشور را برای بازدید کنندگان ممنوع اعلام کرده اند.
بر اساس گزارش ها اسراییل برای مهار این فاجعه حیات وحش، هزاران فیل مرغ را از بین برده است. وند.
نفتالی بنت صدر اعظم اسراییل نیز با مقام های این کشور دیدار کرده تا در مورد چگونگی جلوگیری از سرایت آنفولانزا به انسان ها گفتگو کند.
تا هنوز هیچ گزارشی مبنی بر سرایت آنفولانزای مرغی به انسان ها گزارش نشده است.
تامار زندبرگ، وزیر محیط زیست اسراییل در توییتی نوشته است: ” جدیترین آسیب به حیات وحش در تاریخ اسراییل است.”
صحت
آغاز دور چهارم تطبیق واکسین پولیو در غرب کشور

قرار است چهارمین دور تطبیق برنامه واکسین پولیو درغرب کشور روز دوشنبه (۲جوزا) آغاز گردد. مسوولان حوزوی کمپاین پولیو میگویند قرار است بیش از یک میلیون کودک در این دور واکسین شوند.
در حال حاضر مشکلی جدی در برابر تطبیق برنامه واکسین پولیو وجود ندارد و تیمهای تطبیق کننده واکسین از روز دوشنبه به دروازه خانه ها می روند تا دو قطره واکسین را به اطفال زیر سن پنج سال برسانند.
محمدآصف کبیر، معاون صحت عامه هرات می گوید که:” آمادگیهای لازم درهرات و حوزه غرب برای تطبیق کمپاین واکسین پولیو گرفته شده و آموزش های لازم برای کارمندان داده شده است که تقریبا در حدود پنج هزار کارمند در تطبیق، نظارت و مراقبت از کمپاین پولیو توظیف شده اند”
عبدالوحید رحمانی، مسوول حوزوی برنامه واکسیناسیون در هرات می گوید که:”هدف ما در ولایت هرات ۷۱۰ هزار طفل زیر پنج سال است که ما باید برای آنها واکسین را تطبیق بکنیم که خوشبختانه ما در کمپاین قبلی هم به هدف خود رسیده بودیم و امیدواریم که دراین دوره هم ما برسیم.”
ریاست صحت عامه هرات میگوید تنها در این ولایت ۷۱۰ هزار کودک قرار است واکسین پولیو دریافت کنند، همچنان در بادغیس نیز حدود ۱۸۰ هزار طفل واکسین خواهند شد.
محمدآصف قانت، رییس صحت عامه بادغیس میگوید که:” در این دور کمپاین ۱۸۰ هزار و ۴۸۹ طفل مورد هدف ما است که کوشش می کنیم هیچ طفل از این کمپاین باقی نماند.”
فضل الحق فرجاد، مسوول برنامه واکسین پولیو در غور میگوید که :” به تمام نقاط غور و خانه به خانه این کمپاین ادامه خواهد داشت و خوشبختانه که هیچ مانع فرا راه ما وجود ندارد.”
با این حال تیم های صحی مصروف انتقال بسته های واکسین به مراکز صحی ولسوالی ها هستند و قرار است به گونه خانه به خانه این کمپاین تطبیق شود.
تیمورشاه، باشنده هرات می گوید که:” در مقابل جلوگیری از فلج اطفال کوشش کنند که طفل های خود را واکسین کنند و با تیم های صحی و واکسیناتورها همکاری کنند و در مدت چهار روز که ما برنامه واکسین پولیو را داریم بتوانیم به درستی تطبیق کنیم.”
درحال حاضر افغانستان و پاکستان کشورهای هستند که هنوز هم واقعات پولیو را دارند و کاملا محو نشده است. یک واقعه پولیو طی سال جاری میلادی در ولایت پکتیکا ثبت شده است.
صحت
جلسه اضطراری سازمان جهانی صحت پس از گسترش بیماری آبله میمون

به گزارش رویترز، آلمان گسترش آبله میمون را بزرگترین شیوع این بیماری در تاریخ اروپا توصیف کرده است. این بیماری تاکنون دستکم در هشت کشور اروپایی از جمله بلجیم، فرانسه، آلمان، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، سویدن و انگلیس و همچنین امریکا، کانادا و آسترالیا گزارش شده است.
اسپانیا روزگذشته (جمعه ۳۰ثور) ۲۴ مورد جدید از ابتلا به این بیماری عمدتاً در منطقه مادرید را گزارش کرد. مقامهای محلی اعلام کردند که اکثر موارد ابتلا به این بیماری در یک سونا شناسایی شده که این محل تعطیل شده است.
به گزارش رویترز، آبلهمیمون شبیه به آبله انسانی است. این بیماری در بسیاری از مناطق جهان سالها است که ریشهکن شده و نمونه تازهای از آن گزارش نشده است؛ با این حال طی سالهای اخیر به ویژه پس از همهگیری ویروس کرونا، نگرانی از شیوع این ویروس بیشتر شده است.
پژوهشهای آزمایشگاهی نشان میدهد که ویروس آبلهمیمون، علاوه بر انسانها میتواند موشها و خرگوشها را نیز مبتلا کند. در میان انسانها، نخستین مورد ابتلاء به آبلهمیمون در سال ۱۹۷۰ گزارش شد. در سال ۲۰۰۳ نیز مقامهای صحی امریکا یک مورد از ابتلاء به این ویروس را در این کشور گزارش کردند.
علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرزه و خستگی است.
التهابات پوستی نیز ممکن است ایجاد شود که معمولاً روی صورت قبل از انتشار به سایر قسمتهای بدن شروع میشود. در نهایت یک دلمه تشکیل میدهد و میافتد.
صحت
شناسایی نخستین مورد ابتلا به ویروس آبله میمونی در امریکا

بنا به اعلام مرکز صحت ایالت ماساچوستز، نخستین مورد ابتلا به ویروس آبله میمونی در یک مردی که اخیر از سفر به کانادا بازگشته شناسایی شده است.
به اساس گزارش این فرد هم اکنون در شفاخانه بستری بوده و وضعیت جسمانی وی خوب است.
این ویروس دارای قدرت بالای سرایت از افراد به یکدیگر نبوده و بیشتر به کسانی که با اشیای آلوده به این ویروس تماس طولانی داشتهاند سرایت میکند.
چندی پیش نیز موارد ابتلا به این ویروس در انگلستان، پرتغال و اسپانیا مشاهده شده بود.
نخستین بیمار مبتلا به این ویروس در دهه ۷۰ میلادی در جمهوری دموکراتیک کنگو شناسایی شده بود. علایم بیماری این ویروس که طی ده سال اخیر بیشتر شایع شده است، تب، سر درد و ریزش پوست است.
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی: دولت به حمایت اقتصادی خود از رسانهها ادامه میدهد
-
جهان5 روز پیش
مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین متوقف شد
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر به افغانستان آمده
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سیگار: خروج نظامیان امریکایی اصلیترین عامل فروپاشی ارتش افغانستان بود
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
گفتگوی وزیران خارجه امریکا و پاکستان درباره افغانستان
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سرمنشی ملل متحد: برای پایان دادن به بحران غذایی همه با هم باید کار کنیم
-
جهان4 روز پیش
روسیه: نزدیک به ۷۰۰ اوکراینی در ماریوپل تسلیم شدهاند
-
جهان5 روز پیش
درخواست رسمی سویدن و فنلند برای عضویت در ناتو