Connect with us

جهان

کشته شدن ۸۵ تن در پی حمله هوایی طیاره بی سرنشین اردوی نایجریا

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

در یک حمله طیاره بدون سرنشین که توسط اردوی نایجریا در شمال این کشور انجام شد، ده‌ها فرد ملکی جانشان را از دست دادند. رئیس جمهور نایجریا این واقعه را «شدیداً ناراحت کننده و دردناک» خواند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، بولا تینوبو، رئیس جمهور نایجریا روز سه شنبه دستور داد که در مورد این حمله طیاره بدون سرنشین تحقیقات جامعی صورت گیرد. دست کم ۸۵ فرد غیرنظامی در این واقعه که روز یکشنبه در ایالت شمالی کادونا رخ داد، جانشان را از دست دادند.

این حمله که هدف آن شورشیان بودند، یکی از مرگبارترین رویدادهای نظامی در نایجریا بوده است.

براساس اعلامیه‌ای که توسط اجوری نگلاله، سخنگوی رئیس جمهور نشر شده است، تینوبو گفته است که «مصیبت حمله» در قریه توندون بیری «بسیار تاسف بار، شدیداً ناراحت کننده و دردناک» است. در ادامه این بیانیه آمده است: «رئیس جمهور دستور انجام تحقیقات جامع و همه جانبه را در مورد این واقعه داده و تا زمانی که نهادهای دولتی در مورد این رویداد مصیبت بار تحقیق می‌کنند، خواهان حفظ آرامش شده است.»

اردوی نایجریا گفت که طیاره بدون سرنشین در طی انجام یک عملیات روزمره «زندگی مردم این ناحیه را به صورت ناخواسته متاثر کرده است». بسیاری از قربانیان، زنان، کودکان و افراد مسن هستند. آن‌ها در حال برگزاری جشن اسلامی مولود بودند.

سازمان ملی مدیریت شرایط عاجل اعلام کرد که در این حمله روز یکشنبه دست کم ۸۵ تن کشته شدند و جستجو برای پیدا کردن بازماندگان هنوز ادامه دارد. این سازمان افزود که ۶۶ تن دیگر در شفاخانه تحت تداوی هستند.

گفتنی است اردوی نایجریا که مورد حمایت ایالات متحده امریکا، بریتانیا و متحدان غیرغربی است، مدت‌ها است که با ملیشه‌های نظامی در شمال شرق و شمال غرب این کشور می‌جنگند. نظامیان نایجریایی در این حملات برای هدف گیری شورشیان از حملات هوایی استفاده می‌کنند.

جهان

پوتین با توقف ۳۰ روزه حملات به تاسیسات انرژی و زیربنا‌های اوکراین موافقت کرد

پوتین همچنین تاکید کرد که شرط کلیدی برای حل دیپلوماتیک درگیری «توقف کامل کمک‌های نظامی خارجی و ارایه اطلاعات استخباراتی به کی‌یف» است.

Published

on

(Last Updated On: )

کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در تماس روز سه‌شنبه (۲۸حوت) با همتای امریکایی‌اش، با پیشنهاد دونالد ترمپ درباره توقف حملات به زیربنا‌ها و تاسیسات انرژی اوکراین به مدت ۳۰ روز موافقت کرده است.

طبق گزارش قصر سفید، دو کشور قصد دارند مذاکرات برای آتش‌بس در دریای سیاه را بلافاصله در یکی از کشورهای خاورمیانه آغاز کنند.

کرملین تاکید کرد که پوتین در چارچوب ابتکار آتش‌بس خواستار توقف ارسال تسلیحات به اوکراین شده و توقف کامل کمک‌های نظامی و اطلاعاتی خارجی را شرط اساسی دستیابی به توافق دانسته است.

قصر سفید پس از صحبت دو ساعته ترمپ و پوتین، در بیانیه‌ای اعلام کرد که روسای جمهور امریکا و روسیه درباره لزوم صلح و آتش‌بس با اوکراین صحبت کردند.

آنها همچنین بر لزوم بهبود روابط دوجانبه میان ایالات متحده و روسیه نیز تاکید کرده و توافق کردند که مذاکرات فنی برای اجرای آتش‌بس در دریای سیاه و آتش‌بس دایمی به زودی در یکی از کشورهای خاورمیانه آغاز خواهد شد.

بر بنیاد بیانیه قصر سفید، رهبران دو کشور به طور کلی درباره خاورمیانه به عنوان منطقه‌ای برای همکاری به منظور جلوگیری از درگیری‌ها در آینده صحبت کردند.

ترمپ و پوتین خواستار بهبود روابط میان روسیه و امریکا شدند که شامل معاملات اقتصادی عظیم و ثبات ژئوپولیتیکی است که در صورت دستیابی به صلح، تحقق خواهد یافت.

روسیه در طول جنگ، به‌شدت تاسیسات انرژی و شبکه برق اوکراین را هدف حملات خود قرار داده است، و کی‌یف نیز متقابلا به پالایشگاه‌ها و انبارهای سوخت روسیه حمله کرده است که البته از نظر میزان تخریب و اثرگذاری با حملات ویرانگر روسیه قابل مقایسه نبوده است.

در صورت اجرایی‌شدن، توافق روز سه‌شنبه ترمپ و پوتین می‌تواند به معنای کاهش واقعی تنش‌ها در جنگ سه‌ساله دو کشور باشد. کرملین به موضع مشخص اوکراین در مورد توقف موقت حملات به زیربنا‌های انرژی اشاره‌ای نکرد، اما گفت که پیشنهاد ترمپ بر «خودداری متقابل» تاکید داشته است.

با این حال، توافق حاصل‌شده، شامل توافق گسترده‌تر آتش بس ۳۰ روزه نمی‌شود که ایالات متحده به دنبال آن بود و از سوی اوکراین نیز پذیرفته شده بود. پیش از این روسیه گفته بود که آتش بس موقت نباید فرصتی برای تجدید قوا برای اوکراین باشد و باید خواسته‌های روسیه در نظر گرفته شود.

طبق بیانیه کرملین، پوتین در گفتگو با ترمپ درباره پیشنهاد آتش‌بس گسترده‌تر، نگرانی‌هایی را تکرار کرد که هفته گذشته نیز در میان گذاشته بود.

پوتین همچنین تاکید کرد که شرط کلیدی برای حل دیپلوماتیک درگیری «توقف کامل کمک‌های نظامی خارجی و ارایه اطلاعات استخباراتی به کی‌یف» است.

طبق اعلام کرملین، پوتین همچنین در مورد تمایل اوکراین به مذاکره با حسن‌نیت ابراز تردید کرد. اوکراین متقابلاً درباره صداقت روسیه و پایبندی احتمالی مسکو به هر توافقی ابراز تردید دارد.

کرملین گفت که گفتگو میان پوتین و ترمپ «صریح و با جزئیات» بوده است.

همچنین افزود که پوتین تاکید کرده است هرگونه حل‌وفصل مناقشه باید «جامع، پایدار و بلندمدت» بوده و منافع امنیتی روسیه و دلایل اصلی جنگ را مد نظر قرار دهد.

طبق بیانیه کرملین، پوتین به ابتکار ترمپ در زمینه حفاظت از کشتیرانی در دریای سیاه نیز «واکنشی سازنده» نشان داده و دو طرف توافق کرده‌اند که مذاکراتی را در این خصوص آغاز کنند.

پوتین اعلام کرد که خواهان آن است که اوکراین از پیوستن به ناتو دست بردارد، روسیه به‌طور کامل کنترول چهار منطقه‌ اشغالی در اوکراین را به دست آورد و ارتش اوکراین کوچک‌تر شود.

پوتین همچنین به‌طور واضح خواستار کاهش تحریم‌های غرب و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در اوکراین شده است؛ خواسته‌ای که کی‌یف آن را به دلیل وجود حکومت نظامی در کشور، زودهنگام می‌داند.

این درحالیست که استیو ویتکاف فرستاده خاص آقای ترمپ برای شرق میانه پس از تماس تیلیفونی آقای پوتین و آقای ترمپ، به فاکس نیوز گفت که مذاکرات جدید درباره آتش بس و صلح در اوکراین یک‌شنبه آینده (۲۳ مارچ) در عربستان سعودی آغاز خواهد شد.

Continue Reading

جهان

روسای جمهور امریکا و روسیه این هفته برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفتگو می‌کنند

آقای ویتکاف که نمایندهٔ آقای ترمپ در امور خاورمیانه است، اما در مذاکرات مربوط به صلح در اوکراین نیز نقش ایفا می‌کند، ادامه داد: «ما همچنان در حال تعامل و گفتگو با اوکراینی‌ها نیز هستیم».

Published

on

(Last Updated On: )

نمایندهٔ خاص دونالد ترمپ می‌گوید رئیس‌جمهور امریکا این هفته با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود، درباره راه‌های پایان دادن به جنگ سه ساله اوکراین گفتگو خواهد کرد.

استیو ویتکاف که روز یک‌شنبه ۲۶ حوت با شبکه سی‌ان‌ان گفتگو می‌کرد، مذاکرات هفته گذشته خود با پوتین در مسکو را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که پیشرفت واقعی در مسیر پایان دادن به این درگیری حاصل شود.

او به سی‌ان‌ان گفت: «انتظار دارم که این هفته تماس تیلیفونی میان هر دو رئیس‌جمهور برقرار شود» و تاکید کرد بر این باور است که گفتگو میان ترامپ و پوتین بسیار خوب و مثبت خواهد بود.

آقای ویتکاف که نمایندهٔ آقای ترمپ در امور خاورمیانه است، اما در مذاکرات مربوط به صلح در اوکراین نیز نقش ایفا می‌کند، ادامه داد: «ما همچنان در حال تعامل و گفتگو با اوکراینی‌ها نیز هستیم».

نماینده دونالد ترمپ گفت: «اگرچه وضعیت در میدان جنگ بسیار پیچیده است، اما ما در حال پر کردن شکاف میان دو طرف هستیم.»

رئیس‌جمهور امریکا روز ۲۴ دلو اعلام کرده بود با ولادیمیر پوتین برای پایان دادن به جنگ اوکراین و مسائل دیگر مکالمه تیلیفونی داشته است. پس از آن هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور روز ۳۰ دلو در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، دیدار کردند.

در آن مذاکرات، اوکراین و کشورهای اروپایی حاضر نبودند.

از سوی دیگر، همزمان با تلاش‌های اروپا و امریکا برای برقراری صلح میان روسیه و اوکراین، حملات هوایی مرگبار و مخرب دو کشور به خاک یکدیگر ادامه دارد.

نیروهای اردوی روسیه روز شنبه به فشار خود برای عقب راندن نیروهای اوکراینی از منطقه کورسک در داخل خاک روسیه ادامه دادند اما کی‌یف اعلام کرد که نیروهایش در این منطقه محاصره نیستند.

همزمان چندین منطقه در دو کشور نیز هدف حملات هوایی قرار گرفتند.

در جریان این حملات در منطقه بلگراد روسیه، نزدیکی مرز اوکراین، دست‌کم سه نفر زخمی شدند. به گفته ویچسلاو گلادکوف، والی این منطقه، طیاره‌های بدون سرنشین اوکراینی یک خانه مسکونی را در شهر گوبکین هدف قرار دادند که منجر به آتش‌سوزی شد.

الکساندر گوسف، والی منطقه ورونژ روسیه، که هم مرز با اوکراین است، نیز اعلام کرد واحدهای سیستم دفاع هوایی در سه منطقه، بیش از ۱۵ طیاره بدون سرنشین اوکراینی را سرنگون کرده‌اند. به گفته او هنوز گزارشی از تلفات دریافت نشده است.

در سوی مقابل نیز مقامات محلی اوکراین از وارد آمدن خساراتی خبرداده‌اند و به گفته مقامات نظامی محلی، یک زن نیز در شهر نیکوپل اوکراین کشته شده است.

در چرنیهیف، از ایالت‌های شمالی اوکراین، طیاره‌های بدون سرنشین روسی یک ساختمان پنج‌طبقه را هدف قرار داده و دو طبقه بالایی آن را کاملاً تخریب کرده‌ است. هنوز آماری از تلفات منتشر نشده، اما مقامات گفته‌اند تیم‌های کمکی در محل حضور دارند.

رسانه‌های اوکراینی همچنین از وقوع چندین انفجار در نزدیکی کی‌یف، پایتخت، خبر داده‌اند. مقامات پیشتر هشدار حمله طیاره بدون سرنشین در این منطقه صادر کرده بودند.

این تحولات در حالی در جریان است که کی‌یر استامر، صدراعظم بریتانیا، روز جمعه پس از به پایان رساندن نشستی مجازی با ۲۵ کشور و سازمان حامی اوکراین در یک نشست خبری تأکید کرده بود که ولادیمیر پوتین، «اگر در مورد صلح جدی است، دست از حملات وحشیانه خود بردارد».

 

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا نیز گفته است که روسیه «چارۀ‌ دیگری جز قبول آتش‌بس ندارد. در غیر این‌صورت با تحریم مواجه خواهد شد». او البته تاکید کرده که امیدوار است کار به آنجا نکشد.

Continue Reading

جهان

ترمپ می‌گوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز پنجشنبه گفت که هنوز روابط خوبی با کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی که در دوره اول ریاست جمهوری خود چندین نشست با وی برگزار کرده بود، دارد و بار دیگر از کوریای شمالی به عنوان یک «قدرت هسته‌ای» یاد کرد.

ترمپ در دیدار با سرمنشی ناتو، مارک روته، در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا برنامه‌هایی برای برقراری مجدد روابط با کیم دارد، گفت: «من رابطه خوبی با کیم جونگ اون دارم و خواهیم دید که چه اتفاقی می افتد، اما مطمئنا او یک قدرت هسته‌ای است.»

در ۲۰ جنوری ، زمانی که دوره دوم ریاست جمهوری ترمپ آغاز شد، ترمپ گفت که کوریای شمالی یک «قدرت هسته‌ای» است و این پرسش را که آیا او به جای تلاش های خلع سلاح هسته‌ای، مذاکرات برای کاهش تسلیحات را دنبال خواهد کرد، ایجاد نمود.

ترمپ پس از اشاره به زرادخانه های هسته‌ای روسیه و چین گفت: «اگر بتوانیم تعداد (سلاح‌های هسته‌ای) را کاهش دهیم، دستاورد بزرگی خواهد بود.»

وی افزود: «کیم جونگ اون سلاح‌های هسته‌ای زیادی دارد، اتفاقاً خیلی، و دیگران نیز دارند. هند، پاکستان و دیگران آن را دارند و ما آنها را شامل می‌کنیم.»

یکی از مقامات کاخ سفید در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات ترمپ نشان دهنده تغییر در سیاست در قبال تسلیحات هسته‌ای کوریای شمالی است، گفت: «رئیس‌جمهور ترمپ خلع سلاح هسته‌ای کامل کوریای شمالی را دنبال خواهد کرد، همانطور که در دوره اول ریاست جمهوری خود انجام داد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!