رویداد های اخیر
کمپاین «نسلکشی هزاره را متوقف کنید» در افغانستان

در پی افزایش حملات علیه غیرنظامیان در غرب کابل، دهها هزار افغان در اعتراض به آنچه «نسل کشی هزارهها» گفته اند، در سراسر جهان طوفان توییتری راه اندازی کرده اند.
هشتگ «#StopHazaraGenocide» در حال حاضر به ترند اول در افغانستان و شماری از کشورهای جهان مبدل شده که تا هنوز بیشتر از ۱۰۰ هزار توییت شده است.
این در حالی است که جامعه هزاره ها در چند سال پسین آماج حملات خونین در کابل و شماری از ولایت دیگر قرار گرفته که تا هنوز صدها تن کشته و زخمی شده اند.
یک بانو در توییترش نگاشته است: “هزاره ها به طور سیستماتیک در افغانستان کشته میشوند که این مصداق یک نسل کشی است.”
یک کاربر دیگر توییتر گفته است: “هزاره ها هر روز گورهای دسته جمعی برای عزیزان شان حفر میکنند. تپه های کابل به ویرانه ای از ناامیدی تبدیل شده؛ جایی که نوزادان، دختران مکتب و مادران برای همیشه در آنجا خوابیده اند.”
این کاربر افزوده است: “آنهایی که برای حقوق بشر و صلح کار میکنند باید امروز در امر جلوگیری از نسل کشی هزاره ها ما را یاری کنند.”
یکی دیگر از کاربران توییتر گفته است: “عادی سازی خشونت علیه هزاره ها، انکار آزار و اذیت سیستماتیک یک جامعه صرفا به دلیل اینکه آنها به یک قوم خاص تعلق دارند، واقعیت ناگفته و نسبتا غیرمعمول، آنچه در مورد هزاره ها در افغانستان اتفاق می افتد است.”
این کاربران گفته اند که در چند سال پسین صدها نفر در حضور نیروهای ناتو در کشور قربانی حملات طالبان، داعش و گروه های هراس افگن دیگر شده اند.
بر اساس کنوانسیون سازمان ملل متحد برای جلوگیری از کشتار جمعی و مجازات آن نسل کشی «جینوساید» یکی از موارد زیر است: قتل اعضا یک گروه، صدمه شدید نسبت به سلامت جسمی و یا روحی افراد آن گروه، قراردادن عمدی گروه در معرض وضعیات زندگانی نامناسبی که منتهی بزوال قوای جسمیکلی یا جزئی آن بشود، اقداماتی که به منظور جلوگیری از توالد و تناسل آن گروه صورت گیرد و انتقال اجباری اطفال آن گروه به گروه دیگر.
در همین حال شماری از افغان ها گفته اند با آنکه تمام اقوام افغانستان قربانی خشونت ها در کشور اند اما “هزاره ها به خاطر نژاد شان به طور عمد مورد حمله قرار میگیرند.”
موسا ظفر یکی از نویسندگان افغان گفته است: ” اگر کسی بپرسد در بیست سال گذشته کدام قوم بیشترین تلفات را در افغانستان متحمل شده، هیچ کسی نمیتواند پاسخی جز پشتون بدهد. پشتونها در دو طرف منازعه کشته دادهاند. کودکانشان از حقوق اولیه محروم شدهاند. عوام پشتون دربهدر شده. اما کشتار هدفمند هزارهها مصداق نسلکشی است.”
وی افزوده است: “اقرار به این امر به معنی انکار کشتار و تلفات پشتونها و یا سایر اقوام نیست. دنیا باید بداند که طالب و تروریستهای همفکرشان در کنار جنایات بیشمار دیگر، نسلکشی نیز انجام میدهند.”
محمد امین احمدی یکی از اعضای تیم مذاکرده کننده حکومت گفته است: “هزارهها صرفا به دلیل قومیت و مذهب خود، مورد حملات هدفمند قرار گرفته و کشته میشوند.”
شجاع ذکی یکی از گویندگان تلویزیون طلوع گفته است: ” کشتار غیر نظامیان در هر جا و از سوی هر طرفی که باشد محکوم است و به شدت نگران کننده؛ اما حملههای هدفمند در برابر هزارهها این نگرانی را به مراتب افزایش داده است.”
از سوی هم عارف رحمانی نماینده مردم در مجلس گفته است که” دنیا باید چشم خود را بر روی این نسل کشی سیستیماتیک نبندد.”
این در حالی است که تنها در هفته گذشته چهار موتر مسافربری در غرب کابل آماج انفجار ماین قرار گرفتند که در نتیجه ده ها تن به شمول مینا خیری یکی از گویندگان شبکه های آریانانیوز و آریانا که خود وی نیز هزاره بود، جان باختند.
نمایندگی سیاسی اتحادیه اروپا در کابل روز گذشته (پنجشنبه، ۱۳ جوزا) در توییترش نوشت: “کشتار هزارهها باید متوقف و جرایم علیه آنان هم باید تحقیق شود.”
نمایندگی سیاسی این اتحادیه در کابل این موضوع را همزمان با اعلام دیدار توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان با دانشآموزان دختر مکتب سیدالشهدا که در تاریخ ۱۸ ثور، مورد حمله قرار گرفت، مطرح کرده است.
نمایندگی سیاسی اتحادیهی اروپا در کابل به نقل از گفتههای دانشآموزانی که از این حمله جان سالم بهدر بردهاند، گفته که آنان متوقف نمیشوند و به راهشان ادامه میدهند.
کمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز از حکومت خواسته است که از هزاره ها در برابر «نسل کشی» محافظت کند.
این نهاد در اعلامیه ای گفته است: “مطابق قانون بینالمللی حقوق بشر، حمایت ویژه از هزارهها و دشت برچی. دولت افغانستان طبق قوانین بینالمللی بشردوستانه و حقوق بینالملل بشر موظف است از جمعیت در معرض خطر جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، پاکسازی قومی یا نسلکشی محافظت کند.”
این کمیسیون افزوده است که قوانین بینالمللی دولت را موظف به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و آزار و اذیت بر اساس قومیت و جنسیت میکند.
در اعلامیه آمده است: “در اکتبر سال ۲۰۲۰، حدود شش ماه پیش از حمله دیروز، بیش از ۲۰ دانشجو در حمله به مرکز آموزشی کوثر دانش جان خود را از دست دادند. در ماه مه سال ۲۰۲۰، نزدیک یک سال پیش، ۱۱ مادر باردار، ۲ پسر و ۱ قابله بهصورت بیرحمانه به قتل رسیدند و ۵ تن از مادران زخمی شدند؛ این عمل آشکارا زنکشی و کودککشی بود.”
این نهاد تاکید کرده است که حکومت افغانستان باید به تعهدات خود طبق میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند و به کشتار هدفمندانه هزارهها اذعان کند.
کمیسیون همچنان گفته است که دولت افغانستان باید فورا طرح حمایتیای را مبتنی بر حقوق بشر برای دشت برچی و مناطق غرب کابل تهیه و ابلاغ کند.
در اعلامیه آمده است: “این باید شامل برنامههایی برای جبران خسارت جمعی نیز باشد.”
رویداد های اخیر
فدراسیون بینالمللی مددکاران اجتماعی کمکهایش را به افغانهای آسیبپذیر ادامه میدهد

فدراسیون بینالمللی مددکاران اجتماعی میگوید که به همکاریهایش به افراد آسیبپذیر در افغانستان ادامه میدهد.
رو ری، سرمنشی فدراسیون بینالمللی مددکاران اجتماعی، در یک نشست مطبوعاتی در کابل امروز (سهشنبه) گفته است که آنان در بخش ارایه خدمات برای افراد آسیبپذیر، روان درمانی و همچنان به فامیلهای نیازمند کمک خواهند کرد.
آقای رو ری گفته است: «ما وضعیت افغانستان را از نزدیک مشاهده کردیم و میدانیم که زنان و کودکان به حمایتهای بیشتر بینالمللی نیاز دارند، ما بهعنوان شریک جهانی این موسسه به حمایت خود از مردم افغانستان ادامه میدهیم.»
از سویی هم، این فدراسیون با شماری از نهادهای مددرسان اجتماعی در کابل تفاهم نامه همکاری امضا کرده است.
آنا رادولسکو، معاون فدراسیون بینالمللی مددکار، نیز گفت: «ما برای مدت طولانی زنان، کودکان و جامعه بشری افغان را حمایت میکنیم تا اینکه به یک رفاه و آرامش کلی برسند.»
درهمین حال، انجمن مددکاران افغانستان نیز در این نشست خواهان عضویت فدراسیون بینالمللی مددکاران اجتماعی شده است.
گفتنی است که مددکاران اجتماعی در کشور بیشتر سرگرم کمک به افراد نیازمند، نادار و کسانی که نیاز به تداوی روانی دارند، میباشند.
رویداد های اخیر
افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرد

سازمان شفافیت بینالملل در گزارشی که روز سهشنبه منتشر شد، گفته است که در سال ۲۰۲۲ افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرده است.
براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲ افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد از ۱۰۰ امتیاز ۲۴ امتیاز کسب کرده است. در سال قبلی، این کشور ۱۶ امتیاز کسب کرده بود.
افغانستان در تازه ترین شاخص جهانی مبارزه با فساد در بین ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۵۰ قرار دارد. در شاخص قبلی، افغانستان در جایگاه ۱۷۴ قرار داشت.
سازمان شفافیت بینالملل گفته است که فساد عامل اصلی ناکامی تلاشهای بینالمللی برای برقراری صلح و امنیت در افغانستان بوده است.
در گزارش این سازمان آمده است: «این امر (فساد) مشروعیت و توانایی دولت افغانستان را تضعیف کرد، اردوی افغانستان را میان تهی کرد، و منابع را به سمت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) سوق داد و حمایت مردمی از طالبان را تقویت کرد.»
دانیل اریکسن، رییس اجرایی سازمان شفافیت بینالملل گفت: «رهبران میتوانند به یکباره با فساد مبارزه کنند و صلح را ترویج کنند. دولتها باید فضایی را برای مشارکت مردم در تصمیمگیریها باز کنند – از فعالان و صاحبان مشاغل گرفته تا جوامع به حاشیه رانده شده و جوانان.»
در رتبه بندی جدید مبارزه با فساد، افغانستان یک پله پایینتر از ایران قرار گرفته و با کمبودیا، جمهوری افریقای مرکزی، گواتیمالا، لبنان، نایجیریا و تاجیکستان هم رتبه است.
افغانستان بالاتر از کشورهایی از جمله آذربایجان، عراق، سودان، ترکمنستان، کوریای شمالی، لیبیا، یمن و سوریه قرار گرفته است.
در شاخص جهانی مبارزه با فساد، دنمارک با ۹۰ امتیاز در صدر فهرست قرار گرفته است. فنلند، نیوزیلند و ناروی به ترتیب مقام های دوم، سوم و چهارم را کسب کرده اند.
رویداد های اخیر
معاون سرمنشی سازمان ملل منتظر خط و نشان امارت اسلامی برای کار زنان در سازمانهای بینالمللی

معاون سرمنشی سازمان ملل در امور هماهنگی کمکهای بشری میگوید حکومت سرپرست افغانستان روی طرحی کار میکند که بر بنیاد آن زنان ودختران دوباره به کار و تحصیل بر خواهند گشت.
مارتین گریفیتس که پس ازسفر یک هفتهای اش به نیویارک برگشته است میگوید، انتقاد ومجازات برای تغییر رفتارمقامهای حاکم در افغانستان موثر نیست.
او میگوید، طرفدار ترک سازمانهای بینالمللی از افغانستان نیست و از امارت اسلامی میخواهد اگر زنان را به کار بر نمیگردانند معافیت بیشتری برای کارمندان زن درسازمانهای کمک رسان قایل شوند.
معاون منشی عمومی سازمان ملل در امورهماهنگی کمکهای بشردوستانه به افغانستان میگوید، منتظر فهرستی از ستورالعملهای مقامهای امارت اسلامی است تا به زنان اجازه کار در بخشهای بشردوستانه را بدهند.
مارتین گریفیتس، معاون منشی عمومی سازمان ملل در امورهماهنگی کمکهای بشردوستانه گفت:«من کسی هستم که دوست ندارم حدس وگمان کنم. میبینیم که آیا طالبان (امارت اسلامی افغانستان) این که گفته اند روی طرحی برای آموزش وکار زنان و دختران کار میکنند واقعیت پیدا میکند یانه؟. دیده شود چه فضایی برای نقش اساسی و محوری زنان در عملیاتهای بشردوستانه ترسیم میشود، ولی ما پیام خود را با تمام صراحت به آنها رساندیم و آن این که زنان در بخش کمکهای بشردوستانه نقش اساسی دارند. ما میخواهیم دوباره به آنها اجازه کار و تحصیل داده شود.»
رییس موسسه پاملرنه میگوید، اگرحکومت سرپرست استثنائات بیشتر را برای ادامه فعالیت زنان در سازمانهای غیرحکومتی قایل نشوند، چنین وضعیت ”ممکن ضربهٔ مرگبار” برای بسیاری از برنامههای حیاتی بشردوستانه در افغانستان باشد.
سوفیا اسپریچمن سینیرو، رییس عمومی موسسه پاملرنه گفت:«سازمانهای غیرحکومتی بینالمللی ۷۰ در صد کمکهای بشری را درافغانستان فراهم میکنند و کارمندان زن کمکهای نجات بخش را برای سایر زنان فراهم میکنند، ممنوعیت کار آنان در این سازمانها به قیمت جان مردم تمام میشود، سازمانهای کمک رسان بینالمللی بدون سهم گیری زنان نمیتوانند خدمات را برای میلیونها زن و کودک نیازمند در افغانستان فراهم کنند.»
عمر عبدی، رییس صندوق اطفال ملل متحد میگوید، افغانستان بدون آموزش دختران آینده روشنی ندارد.
عمرعبدی، رییس صندوق اطفال ملل متحد میگوید که:«درباره بازگشایی مکاتب متوسطه ولیسه دختران ونیز بازگشایی مجدد پوهنتونها با مقامات طالبان (امارت اسلامی افغانستان) صحبت شد مطمینا بدون ادامه آموزش وتحصیل؛ هیچ امیدی برای آینده بهتر برای دختران و زنان افغانستان وجود ندارد.»
امارت اسلامی در ۲۴ دسامبرسال گذشته میلادی زنان را از ادامه کار با سازمانهای غیرحکومتی داخلی و خارجی منع کرد. به دنبال این فرمان، سازمانهای غیرحکومتی بینالمللی عمده فعالیتهای خود را درافغانستان تعلیق کردند.
-
تجارت4 روز ago
بانک جهانی: جمعآوری عواید در افغانستان بهتر شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هزاران تن در افغانستان علیه اهانت به قرآنکریم تظاهرات کردند
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
دانشمندان رباتی ساختهاند که مایع میشود و از قفس فرار میکند
-
جهان5 روز ago
حمله اسرائیل به یک اردوگاه آوارگان در کرانه باختری دستکم ۹ کشته بر جای گذاشت
-
تجارت5 روز ago
وزیر جدید وزارت کار و امور اجتماعی: متعهد به ایجاد زمینهکاری هستیم
-
تجارت5 روز ago
تست مواد در لابراتوارهای وزارت فوایدعامه از ۴ نوع به ۴۰ نوع افزایش یافت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
توماس وست برای گفتگو در مورد افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس سفر میکند
-
جهان3 روز ago
در نتیجه سقوط یک بس در پیرو دستکم ۲۵ نفر کشته شدند