رویداد های اخیر
کمک ۲۵ میلیون دالری بانک جهانی برای بهبود آموزش در افغانستان

بانک جهانی ۲۵ میلیون دالر کمک مالی اضافی را به منظور افزایش دسترسی کودکان افغان به ویژه دختران به آموزش ابتدایی و ثانویی تصویب کرده است.
بانک جهانی در اعلامیه ای گفته است که این کمک بلاعوض جدید که از طریق برنامه همکاری جهانی برای آموزش پرداخت می گردد، پروژه اقراء را در اعمار صد باب مکتب جدید کمک خواهد کرد.
اعلامیه افزوده است که این کمک در راستای ارتقای سطح آموزش، بهبود دسترسی کودکان به خصوص دختران به تعلیم و تربیه، حمایت از برنامه های آموزشی برای معلمین و ارتقای کیفیت برنامه های تعلیمی در سطح محلی به مصرف خواهد رسید.
پروژه اقراء توسط اداره انکشاف بین المللی که بخش فراهم کننده کمک های مالی گروپ بانکی جهانی برای فقیر ترین کشور های جهان است، حمایت می شود.
این پروژه همچنین از سوی صندوق بازسازی افغانستان و برنامه همکاری جهانی برای آموزش که یک برنامه همکاری چند جانبه به هدف تقویت سیستم های آموزشی در کشورهای رو به انکشاف است، نیز حمایت می گردد.
هینری کرالی، رییس دفتر بانک جهانی برای افغانستان گفته است: “افغانستان پیشرفت های زیادی در قسمت بهبود سطح آموزش در دو دهه گذشته داشته است. با این حال اما ۳.۵ میلیون طفل در این کشور هنوز هم از رفتن به مکتب محروم اند و نیمی از مکاتب در سطح افغانستان هنوز هم فاقد زیر ساخت های مناسب آموزشی می باشند.”
آقای کرالی افزوده است: “این کمک مالی بلاعوض به دولت افغانستان کمک خواهد کرد تا یک محیط بهتر آموزشی را ایجاد کند و اطفال بیشتری را در سراسر این کشور شامل مکاتب نماید”.
در همین حال آلیس البرایت، رییس اجرایی برنامه همکاری جهانی برای آموزش میگوید: “سرمایه گذاری روی آموزش دختران یکی از مطلوب ترین بخش هایی است که یک کشور می تواند انجام دهد. زمینه سازی برنامه های آموزشی برای دختران سبب رشد اقتصادی، مهار مرگ و میر نوزادان و بهبود تغذیه کودکان می شود.”
خانم البرایت میافزاید: “برنامه همکاری جهانی برای آموزش متعهد است تا برای میلیون ها دختر و پسر در آسیب پذیرترین مناطق زمینه رفتن به مکاتب را فراهم سازد و در این راستا به کمک های خود ادامه بدهد.”
اعلامیه گفته است که افغانستان در جریان یک دهه گذشته در قسمت افزایش دسترسی به آموزش گام های بلندی برداشته است. اما هنوز هم کشوریست که بیشتر تعدا کودکان محروم از آموزش را دارا می باشد.
در اعلامیه آمده است که بانک جهانی و سایر شرکای انکشافی متعهد اند تا دولت افغانستان را در امر افزایش درسترسی به آموزش و بهبود کیفیت آن کمک و همکاری نمایند.
اعلامیه افزوده است که برنامه جهانی همکاری برای آموزش یک تعهد مشترک کشور های جهان برای پایان بخشیدن بحران آموزشی است.
بانک جهانی گفته است: “ما شرکای متعدد انکشافی و صندوق های وجهی را به منظور حمایت و پشتیبانی از ۹۰ کشور کم درآمد و فقیر جهان در راستای ایجاد تحول بنیادی در بخش سیستم های آموزشی بسیج میکنیم تا هر دختر و پسر بتواند از طریق دسترسی به فرصت های آموزشی با کیفیت توانایی های بالقوه خود را رشد داده و نقش کلیدی را در عمران و بازسازی کشور های شان ایفا کند.”
رویداد های اخیر
عبدالغنی برادر ۵۷ ستندرد و روش آزمایش را در بخش مواد نفتی تصویب کرد

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا میگوید که نشست فوقالعاده چهارم شورای عالی ستندرد در کابل به ریاست ملا عبدالغنی برادر، شش ستندرد و ۵۱ روش آزمایش را در بخش مواد نفتی تصویب کرده است.
ریاست الوزرا در اعلامیهای امروز (شنبه) گفته است که این ستندردها مربوط به دیزل، پترول، گاز مایع و گاز پایدار کاندنسات میباشند که تصویب آن گامی مهم در راستای ارتقای کیفیت مواد نفتی بهشمار میرود.
معاون اقتصادی ریاست الوزرا گفت که این نشست فوقالعاده بر اساس حکم رهبر امارت اسلامی برگزار شده است.
عبدالغنی برادر به نقل از رهبر امارت اسلامی در مورد این نشست گفت: «اداره ملی ستندرد و هیئت جلوگیری از واردات تیل بیکیفیت، بهگونه مشترک، طی ده روز کاری نورم جدید برای تیل وارداتی به افغانستان ترتیب داده و برای ما ارسال نمایند.»
آقای برادر افزود که امارت اسلامی به هدف تأمین ثبات اقتصادی در کشور و حفظ سلامت شهروندان، گامهای مهم و مؤثر را برای کنترول واردات بیکیفیت برداشته است.
به گفته برادر، این تلاشها نه تنها موجب ارتقای کیفیت بازار داخلی میگردد، بلکه اعتماد مصرفکنندگان را نیز تقویت میکند.
او ضمن اشاره به ارزش معیار و کیفیت گفت که برای رسیدن به ثبات اقتصادی و افغانستانِ متکی به خود، معیار و کیفیت از ارزشهای اساسی بهشمار میروند.
وی تصریح کرد که معیاری سازی نه تنها تضمینکننده کیفیت در صنعت، تجارت، زراعت و تولیدات است، بلکه یک نیاز حیاتی افزایش صادرات، حفاظت از حقوق مصرفکنندگان و دسترسی به بازارهای جهانی است.
به گفته برادر، امارت اسلامی تلاش کرده است تا از طریق شورای عالی ستندرد، در سطح کشور پالیسیهای منظم در زمینه معیارها تهیه نموده و یک سیستم هماهنگ، شفاف و معتبر بهوجود آورد تا همه سکتورهای کشور از آن بهرهمند شوند.
او اضافه کرد که به کمیته تطبیق ستندردها توصیه نمود تا ستندردها و روشهای آزمایشی تصویبشده از سوی شورای عالی ستندرد را بهگونه درست عملی سازد.
ملا عبدالغنی برادر همچنان خاطرنشان کرد که به سکتور خصوصی نیز توصیه شده است تا در تولیدات و واردات خود، به معیارها و ستندردهای تصویب شده از سوی شورای عالی ستندرد توجه جدی نماید و گزارش عملکرد خود را با معاونیت اقتصادی ریاستالوزرا شریک سازد.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی گزارش ملل متحد در مورد افغانستان را «نادرست و تبلیغاتی» خواند

امارت اسلامی افغانستان گزارش سهماهه اخیر سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان را رد کرده و آن را «نادرست و تبلیغاتی» خوانده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که طی سه ماه (از اول فبروری تا ۳۰ اپریل) ملل متحد ۲ هزار و ۲۹۹ حادثه مربوط به مصونیت و امنیت را به ثبت رسانده است که افزایش سه درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته نشان میدهد. در این مدت، ۱۷۵ مورد سرقت نیز به ثبت رسیده که هفت درصد بیشتر از حوادث مدت زمان مشابه در سال گذشته است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با نشر اعلامیهای امروز (شنبه) گفت که این گزارش بر اساس معلومات نادرست تهیه شده و تلاش صورت گرفته تا در مورد وضعیت جاری افغانستان نگرانی ها ایجاد گردد.
به گفته وی، در حالی که امنیت افغانستان اکنون از هر زمان دیگر بهتر شده و مردم در فضای آرام زندگی میکنند، اما در گزارش ملل متحد تلاش شده است تا وضعیت کشور نابسامان جلوه داده شود و پیشرفتها نادیده گرفته شوند.
مجاهد همچنین افزود که در این گزارش، برخی رویدادهای جنایی به اشتباه به عنوان حوادث امنیتی تعبیر شدهاند؛ در حالی که میزان چنین رویدادهایی در بسیاری از کشورهای دیگر نسبت به افغانستان بیشتر است.
سخنگوی امارت اسلامی با تأکید بر ثبات و امنیت موجود در کشور گفت: «به مردم خود اطمینان میدهیم که با تبلیغات حلقات مغرض در رابطه به امنیت و ثبات کشور خود نگران نشوند، زیرا افغانستان نسبت به هر زمان دیگر در امنیت کامل قرار دارد و مردم در زیر سایه نظام اسلامی به زندگی خود ادامه می دهند.»
او به عنوان نمونه از سفرهای داخلی دو میلیون افغان در ایام عید یاد کرد و آن را نشانهای از اعتماد عمومی به امنیت و آرامش در کشور دانست.
رویداد های اخیر
ترکمنستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت منطقهای و افغانستان گفتگو کردند

احمد قرباناف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان، و پائولا پامپالونی، رئیس بخش آسیا در روابط خارجی اتحادیه اروپا، با هم دیدار و درباره نگرانیهای امنیت منطقهای، بهویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کرده اند.
در این دیدار، جانب ترکمنستان سیاست خود را بر پایه بیطرفی، احترام به کشورهای همسایه و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تأکید کرد. ترکمنستان تعهد خود را به ابتکاراتی که هدف آن تقویت صلح و توسعه پایدار در افغانستان است، از جمله ارائه کمکهای بشردوستانه و حمایت از تلاشهای صلح، مجدداً اعلام کرد.
در این ملاقات، همچنین به پروژه های زیربنایی مهم مانند خط آهن ترکمنستان – افغانستان و توسعه مسیر های جدید انرژی و ترانسپورتی پرداخته شد.
دو طرف بر اهمیت ادامه گفتگوها تأکید کرده و آمادگی خود را برای تعمیق همکاریها در زمینه اولویتهای مشترک ابراز نمودند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش پروازهای عبوری از فضای افغانستان همزمان با جنگ ایران و اسرائیل
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اردوی اسرائیل: قوماندان جدید قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا کشته شد
-
ورزش5 روز ago
فوتسال؛ تساوی ۳-۳ امید و پیروزی پنجشیر، پیروزی ۵-۳ نورزاد بر زیتون
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: پاکستان خواهان مشارکت با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بیقیدوشرط را رد کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران؛ پاسخ تهران با راکتهای هایپرسونیک
-
ورزش3 روز ago
لیگ فوتسال افغانستان؛ آریا فورج ۳-۲ امید، زیتون ۷-۲ ظاهر اسد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
افزایش پنجبرابری پروازهای عبوری از افغانستان همزمان با ادامه جنگ ایران و اسرائیل