رویداد های اخیر
کمیته فنی شورای مصالحه؛ تشریح نظام اسلامی و تعیین نقشه راه مسوولیتاش است

کمیته فنی شورای عالی مصالحه کار روی تشریح نظام اسلامی و تعیین نقشه راه برای هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان آغاز کرده است.
اسحاق گیلانی، مشاور ارشد شورای عالی مصالحه، میگوید که تشریح نظام اسلامی، و تهیه دستور کار بگونه کتبی از مسولیتهای این کمتیه استند.
گیلانی در این باره میگوید:” هیات یکی نظام اسلامی را تشریح میکند، دوم نقشه راه برای هیات ترتیب میکند واعضای آن استادان دانشگاه ودانشمندان اسلامی استند”.
استادان دانشگاه، دانشمندان اسلامی وحقوق دانان اعضای این کمیته استند و در صورتی که هیات جمهوری در دوحه با مشکلی رو به رو شود این کمیته بار دیگر فراخونده خواهد.
نبی مصداق، مشاور رییس جمهورغنی، در این باره گفت:” در 54 کشور اسلامی نظامهای شان به گونه های متفاوت اسلامی است اما معلوم نیست که طالبان کدام شیوهی نظام را میخواهند”.
اما طالبان میگوید که نظام اسلامی نیاز به توضیح ندارد و برپایی آن یکی از موارد اصلی در میز مذاکره خواهد بود.
نعیم وردگ، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، در این باره گفت:” ما آماده گی داریم که به تاریخ تعین شده در مذاکرات شرکت کنیم و روی موارد اجندا بحث کنیم.”
محمد حنیف حنفی، عضومجلس نماینده گان، در این باره میگوید: ” دوطرف باید نخست روی آتش بس توافق کنند.”
قرار است دو طرف مذاکره کننده تا کمتر از یک هفته دیگر روی میز مذاکره در دوحه حضور بیابند.
آتش بس اولویت جمهوریت و نظام اسلامی اولویت طالبان در این دور مذکرات گفته شده است.
رویداد های اخیر
وزیر منابع آب ازبکستان: افغانستان حق مشروع دسترسی به آب دریای آمو را دارد

وزیر منابع آب ازبکستان میگوید که افغانستان سهم خود را از آب دریای آمو با ایجاد کانال قوشتپه دریافت میکند و تاشکند در این مورد با کابل هیچ مشکلی ندارد.
شوکت خمرایف گفته است که افغانستان حق مشروع دسترسی به آب دریای آمو را دارد و از مردم کشورش خواسته است تا تحت تاثیر شایعات یا اطلاعات نادرست قرار نگیرند.
آقای خمرایف در این مورد گفته است: «افغانها خویشاوندان ما هستند. آنها نیز حق دارند از آمو دریا آب بردارند. آیا باید اسلحه برداریم و بجنگیم؟ خیر، ما در حال ساختن روابط بهتری هستیم.»
دریای آمو یکی از مهمترین منابع آبی در شمال کشور است و کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان سال هاست که از آن بهره میبرند
با این حال، در سالهای متمادی افغانستان از این آب استفاده نکرده و حالا امارت اسلامی میخواهد که با تکمیل کردن کانال قوشتپه سهم خود را بگیرد.
کانال قوشتپه بیش از ۲۸۰ کیلومتر طول دارد که با تکمیل کار آن ۱.۲ میلیون هکتار زمین در ولایات بلخ، جوزجان وفاریاب آبیاری خواهد کرد.
آگاهان گفتهاند که با تکمیل کار این کانال و سرمایهگذاری در آن، افغانستان حد اقل در تولید گندم به خودکفایی خواهد رسید.
رویداد های اخیر
سازمان ملل میگوید از ادامه ممنوعیت آموزش دختران افغان «عمیقاً ناامید» است

سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز چهارشنبه اعلام کرد از اینکه برای چهارمین سال متوالی دختران بالاتر از صنف ششم از دسترسی به آموزش محروم شدهاند، به شدت ناامید است.
براساس بیانیهای که از سوی یوناما منتشر شد، این موضوع «فقط بحرانهای حقوق بشر، بشردوستانه و اقتصادی افغانستان را پیچیدهتر خواهد کرد.»
روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس مأموریت کمکهای سازمان ملل در افغانستان گفت: «سال تحصیلی جدید در افغانستان آغاز شده است، اما دوباره شاهد غیبت آشکار و زیانبار دختران از صنفهای درس هستیم. این نه تنها به آینده آنها آسیب میزند، بلکه به صلح و رفاه همه افغانها نیز آسیب وارد میکند.»
طبق گزارش یونیسف، محرومیت دختران از دسترسی به آموزش تاکنون بر ۲.۲ میلیون دختر افغان تأثیر گذاشته است، که از این تعداد ۴۰۰,۰۰۰ نفر امسال آسیب دیدهاند. اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد، بیش از چهار میلیون دختر تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
خانم اوتونبایوا افزود: «من به شدت ناامید هستم که مقامات افغانستان همچنان خواستههای جوامع مختلف افغانستان را نادیده میگیرند، جوامعی که دههها جنگ را تحمل کردهاند و همچنان با بحران بشردوستانه وحشتناکی روبهرو هستند. این ممنوعیت شانس افغانستان برای بهبودی را کاهش میدهد و باید برگردانده شود.»
او همچنین گفت: «این ممنوعیت یکی از دلایل اصلی است که باعث میشود افغانستان همچنان از جامعه بینالمللی منزوی بماند، که این نیز مانع بهبودی است. با این حال، از اهداکنندگان بینالمللی خواستارم که همچنان به مردم افغانستان، از جمله در بخش آموزش، در صورت امکان، حمایت کنند.»
رویداد های اخیر
بنیاد بیات به دهها نیازمند غزنی مساعدت کرد

بنیاد بیات در ادامه کمکهای رمضانیاش در افغانستان، اینبار به دهها خانواده نیازمند در ولایت غزنی مواد خوراکی توزیع کرده است.
مسوولان بنیاد بیات میگویند که این کمکها پس از انجام سروی دقیق، به مستحقین آن توزیع شده است.
کمکهای توزیعشده مشمول آرد، برنج و روغن میباشد.
در همین حال، خانوادههای که از این کمکها مستفید شدهاند، از دیگر نهادهای خیریه نیز میخواهند که در این شرایط سخت دست نیازمندان را بگیرند.
پیش از این نیز بنیاد بیات به باشندگان نیازمند غزنی کمکهای قابل توجه داشته است.
گفتنی است که بنیاد بیات همچنان در برخی از ولایات دیگر در تأمین آب آشامیدنی صحی، ساخت مساجد، مراکز صحی و مکاتب کمکهای چشمگیری داشته است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امریکایی آزاد شده توسط امارت اسلامی نزد همسرش در ایالات متحده رسید
-
رویداد های اخیر5 روز ago
زخمی شدن ۱۸ تن در پی درگیری میان دو برادر در هلمند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
International Sports5 روز ago
جورج فورمن، بوکسر افسانهای سنگین وزن جهان درگذشت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یونیسف: عواقب ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم «فاجعه بار» خواهد بود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است