تجارت
کمیسیون مبارزه با فساد اداری حیف و میل میلیونها دالر در وزارت مالیه را فاجعه بار خواند

کمیسیون مبارزه با فساد اداری امروز( پنج شنبه، ۳۰ ثور) گفتههای سرپرست وزارت مالیه در باره حیف ومیل رزوانه تا هشت ملیون دالر را در گمرکهای کشور فاجعه بار میداند.
این کمیسیون میگوید که این مورد را همچون مورد بزرگ فساد مالی بررسی میکند.
سالم صفری، سخنگوی و مسوول اطلاع رسانی کمیسیون مبارزه بافساد اداری، در این باره گفت:” کمیسیون مبارزه با فساد اداری این مورد را بررسی میکند و اطلاعات بیشتر در این زمینه را از وزرت مالیه بدست می آورد.”
این در حالی است که روز گذشته خالد پاینده، سرپرست وزارت مالیه، گفت که روزانه تا هشت میلیون عواید کشور حیف و میل میشود.
او افزوده بود “هفت تا هشت ملیون دالر از عواید چیزی که باید جمع شود جمع نمی شود.”
از سوی دیگر هیات اداری مجلس نمایندگان می گوید که پاسخهای سرپرست وزارت مالیه نتوانسته قناعت آنان را فراهم بسازد.
حجت الله خردمند، معاون دبیر مجلس نمایندگان، در این باره گفت:” وزارت مالیه بجای دادن آمار با فساد مبارزه کند و فهرست فاسدان را فاش بسازد.”
شهروندان کشور میگویند که مسوول این فساد گسترده خود رهبری وزارت مالیه است که در عقب بسیاری از مقرریهای در این وزارت دست دارند.
این درحالی است که قبل از این رییس جمهور غنی وزرت امور داخله را قلب فساد گفته دانسته بود؛ اما اکنون دیده می شود که وزارت مالیه مبدل به قلب فساد شده است.
تجارت
امارت اسلامی با افتتاح شرکت افغان انویست از افغانان خواست که در کشور سرمایهگذاری کنند

امارت اسلامی یکی از بزرگترین شرکت افغانی را به نام “افغان انویست” یا سرمایه افغان افتتاح کرد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزرا امروز (یک شنبه ۲۹جوزا) در جریان مراسم افتتاح این شرکت گفته است که امارت اسلامی دروازهها را به روی تاجران باز نگهداشته است و از آنان حمایت میکند.
این شرکت با حمایت سیزده سرمایه گذار خصوصی ایجاد شده که در گام نخست در این شرکت ۲۵۰ میلیون دالر سرمایهگذاری شده است.
در این مراسم به شمول معاون اقتصادی رییس الوزرا بسیاری از اعضای کابینه نیز شرکت کرده اند.
ملا عبدالغنی برادر در این مراسم برای سرمایه گذاران ملی کشور فراخوان میدهد که در کشور سرمایه گذاری کنند.
آقای برادر میگوید که:” سرمایهگذاران افغان باید در کشورشان سرمایهگذاری کنند. آبرو و عزت هرکس در کشور خودش است نه در کشورهای دیگر. ما از تمام کادرها و تاجران افغان که در خارج از کشور به سر میبرند میخواهیم که به وطن خود برگردند و با برادران خود در اینجا کار کنند.”
مسوولان شرکت افغان انویست هدف از ایجاد این شرکت را ثبات اقتصادی و آغاز سرمایه گذاری در کشور خوانده میگویند که سرمایه گذاری آنان در بخشهای زراعت ، معدن ، تولید انرژی و زیربنا صورت میگیرد.
شیرباز کمین زاده، رییس شرکت افغان ویست میگوید که:” این شرکت سرمایه گذاری مشترک همه افغان هاست، همه افغانها باید از این شرکت حمایت کنند.ما همچنین از جامعه جهانی و کشورها می خواهیم که از ما حمایت کنند.”
شماری از اعضای کابینه هم میگویند که با برگشت امارت اسلامی در کشور حاکمیت ملی، امنیت سراسری و و حدت ملی در کشور اعاده شده است و امارت اسلامی تمامی سهولتها را در بخش سرمایه گذاری فراهم خواهد کرد.
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفت:” یگانه راه حل مشکلات اقتصادی کشور ما این است که افغانها خود شان با یکدیگر دست به هم دهند و تلاشهای مخلصانه را به خرچ دهند.”
آگاهان اقتصادی به این باورند که تشکیل چنین شرکتهای مشترک میتواند تاثیر مثبتی بر اقتصاد کشور داشته باشد و با اینگونه اقدامات سرمایه گذاران خارجی نیز علاقمندی برای سرمایه گذاری در کشور پیدا خواهند کرد.
اخبار ویژه
وزارت انرژی و آب: شانزده پروژه تولید برق روی دست گرفته شده است

وزارت انرژی وآب میگوید که شانزده پروژه تولید برق را روی دست گرفته است تا افغانستان در درازمدت بتواند از رهگذر تولید انرژی برق به خودکفایی برسد.
مولوی اختر محمد نصرت، سخنگوی این وزارت گفته است که از مجموعه این پروژه ها، دوازده پروژه آن تولید برق حرارتی و آفتابی خواهد بود. به گفته وی، طرح این پروژه ها را در حال حاضر با سرمایه گذاران داخلی و خارجی شریک کرده اند تا با جلب توجه سرمایه گذاران کار عملی این پروژه ها آغاز شود.
با این حال، آقای نصرت میافزاید که با سرمایه سرمایه گذاران کشورهای روسیه، ایران، امریکا، چین و ترکیه بحثهای دراین مورد شده است اما هیچ توافقی روی هیچ یکی از این پروژه ها صورت نگرفته است.
درهمین حال، آگاهان اقتصادی به این باورند که اگر در بخش تولید برق سرمایه گذاری صورت گیرد، صنعت کشور رشد خواهد کرد، زیرا بخش بزرگ از مشکلات صنعت کاران در کشورهمین کمبود و یا هم نبود برق است.
تاج محمد تلاش، یکی از آگاهان اقتصادی کشور میگوید: “من فکر میکنم که دومین عامل که میتواند در رشد سکتور زراعت نقش مهم را انجام دهد، انرژی است. امارت اسلامی میتواند انرژی را به سه بخش اولویت بندی کند، از طریق آب، باد و آفتاب.”
این درحالیست که افغانستان بیشترین پول را به کشورهای بیرونی از بابت صرفیه برق می پردازد. بربنیاد آمار وزارت اقتصاد، هم اکنون افغانستان سالانه بیش از۲۵۰ میلیون دالر هزینه مصرف برق را به کشورهای دیگر میپردازد.
تجارت
جوبایدن: رکود اقتصادی در امریکا اجتناب ناپذیر نیست

جو بایدن رییسجمهوری امریکا درباره هشدارهای اقتصاددانان را مبنی بر اینکه ایالات متحده به سمت رکود پیش میرود، گفت که رکود اقتصادی در امریکا اجتناب ناپذیر نیست.
جو بایدن عصر پنجشنبه (۲۶جوزا) دریک گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که مردم امریکا پس از دو سال پرتلاطم همهگیری ویروس کرونا، نوسانات اقتصادی و اکنون افزایش قیمتهای تیل که به بودجه خانوادهها ضربه میزند، واقعاً افسرده شده اند.
او گفت که رکود اقتصادی اجتناب ناپذیر نیست و با ادعاهای قانونگذاران جمهوری خواه مبنی بر اینکه طرح کمکی کرونای وی در سال گذشته دلیل اصلی افزایش تورم در امریکا به بالاترین حد در ۴۰ سال گذشته بود مخالفت کرد و این استدلال را عجیب خواند.
بایدن به هشدارهای اقتصاددانان مبنی بر اینکه آمریکا به سمت رکود پیش میرود، اشاره کرد و گفت:” اول از همه باید بگویم، این اجتناب ناپذیر نیست. ثانیاً، ما در موقعیتی قویتر از هر کشوری در جهان برای غلبه بر این تورم قرار داریم.”
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد
-
اخبار ویژه4 روز ago
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
اخبار ویژه2 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
-
رویداد های اخیر21 ساعت ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است