رویداد های اخیر
کنار رفتن موقت ملا محمدحسن آخند از سمت ریاست الوزرا به دلیل مریضی

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که ملا محمد حسن آخند، به منظور معالجه و استراحت مدتی را در ولایت قندهار سپری میکند و از اینکه امور ریاست الوزرا به تعویق و یا موانع مواجه نشود، معاون سیاسی ریاست الوزرا مولوی عبدالکبیر به حیث سرپرست، امور ریاست الوزرا را به پیش خواهد بُرد.
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که رییس الوزرا به دلیل مریضی که عاید حالش گردیده است بگونه موقت از این مقام کناره گیری کرده است. ذبیح الله مجاهد، در حساب تویترش نوشته که :«ملا محمد حسن آخند برای معالجه و استراحت مدتی را در ولایت کندهار میماند و از اینکه در امور ریاست الوزرا سکتگی و موانع ایجاد نشود، مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرا به حیث سرپرست، امور کاری ریاست الوزرا را به پیش خواهد بُرد.»
آقای مجاهد در ادامه نگاشته است که:«اینکه امور ریاست الوزراء با تعویق و موانع مواجه نشود، معاون سیاسی ریاست الوزراء مولوی عبدالکبیر به حیث کفیل مقام ریاست الوزراءامور را پیش خواهد بوردند. این کار در روند حکومتداری یک کار عادی میباشد، کسی در این مورد تلاش تشویش افگنی و تبلیغات نکنند و نه هم هموطنان ما تشویش نمایند..»
مولوی عبداکبیر از اعضای برجسته امارت اسلامی است که در مذاکرات گذشته صلح نیز عضو رهبری هیات مذاکره کننده امارت اسلامی با دولت پیشین افغانستان بود. او پس از روی کار آمدن امارت اسلامی و شکل گرفتن کابینه دولت سرپرست به عنوان معاون سیاسی ریاست الوزرا از سوی رهبر امارت اسلامی تعیین شد.
مولوی عبدالکبیر از چهرههای نزدیک به ملا محمد عمر مجاهد، رهبر پیشین امارت اسلامی نیز به حساب میآمد که در دوره قبلی حکومت امارت اسلامی در سمتهای های همچون والی ننگرهار و معاون شورای وزیران نیز کار کرده است. او هرچند از شرق کشور و از ولایت پکتیا است اما بیشترین زندگی او در ولایت بغلان سپری شده و اکثر جایداد پدری او نیز در همین ولایت می باشد.
امارت اسلامی گفته است که کنارهگیری ملا محمد حسن آخند از کرسی ریاست الوزرا به گونه موقتی است و همین که از مریضی رهایی یابد و صحت یاب شوند دوباره امور ریاست الوزرا را به دست گرفته و به پیش خواهند برد.
رویداد های اخیر
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم

طلال چودری، وزیر دولت در امور داخله پاکستان، میگوید آنعده مهاجرین افغان که دارای کارت اقامت «پیاوآر» هستند، تا ۳۰ جون به گونه داوطلبانه به کشور شان برگردند، درغیر آن اخراج خواهند شد.
چودری به جیونیوز گفته است: «پناهندگان افغان مهمان ما بودند و هستند. آنها با عزت و احترام کامل بازگردانده میشوند.»
پاکستان در حال حاضر مهاجرین غیرقانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان را اخراج میکند و روزانه هزاران تن به کشور شان بر میگردند.
قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که برگشت مهاجرین باید به گونه داوطلبانه باشد، نه اجباری.
به گفته وی، با وجود اعلام پاکستان مبنی بر اخراج مهاجرین غیرقانونی، در برخی موارد مهاجرین دارای اسناد نیز بازداشت شده اند.
چودری اما این موضوع را رد کرده است.
او گفت: «این یک روند ساختارمند و انسانی است. هیچ هرج و مرجی وجود ندارد. مهماننوازی ما همیشه برای شهروندان افغان وجود داشته است.»
چودری تاکید کرد که افغانهایی که میخواهند به پاکستان سفر کنند، باید ویزه داشته باشند.
رویداد های اخیر
تجارت افغانستان با هند از طریق واگه پاکستان با بسته شدن مرز متوقف شد

با اعلام پاکستان مبنی بر تعلیق تجارت با هند، صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه نیز متوقف شده است.
تنش تازه میان هند و پاکستان در پی کشته شدن ۲۶ نفر در یک محل توریستی در کشمیر زیر اداره هند، به میان آمده است.
روزنامه هندوستان تایمز امروز جمعه در مطلبی نوشته است که تعلیق تجارت بر اقتصاد محلی، به ویژه تاجران و صنایع کوچک که معیشت آنها تا حد زیادی به این تجارت بستگی دارد، تأثیر خواهد گذاشت.
به گفته این روزنامه، راه واگه تنها مسیر زمینی مجاز برای تجارت بین هند و پاکستان بوده و برای واردات از افغانستان بسیار مهم است.
در آگست ۲۰۱۹، زمانی که هند وضعیت ویژه کشمیر را لغو کرد، پاکستان تمام روابط تجارتی خود با هند را متوقف کرد. پاکستان همچنین هند را از صادرات کالاها به افغانستان منع کرده بود، اگرچه واردات ازقبیل میوههای خشک، حتی پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به طور عادی ادامه یافت.
رویداد های اخیر
هیأتی از افغانستان در یک نمایشگاه بینالمللی در ایران اشتراک میکند

مقامهای ایرانی میگویند که قرار است یک هیأت ۲۰۰ نفری، از مقامهای دولتی و بخش خصوصی افغانستان در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی ایران اشتراک کنند.
در همین حال، مسوولان امارت اسلامی حضور تاجران افغان را در این نمایشگاه مهم میدانند و میگویند که با به نمایش گذاشته شدن تولیدات داخلی، برای کالاهای افغانستان بازاریابی خوب میشود.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «همکاریهای اقتصادی بین بخش خصوصی و دولتی افغانستان و ایران به نفع هر دو کشور است.»
آقای نظری افزود: «سفر هیأت بلندپایه امارت اسلامی به ایران میتواند تاثیرکننده گسترش مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشد.»
از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایهگذاری کشور گفته است که در این نمایشگاه ۸۰ غرفه به تاجران افغان اختصاص داده شده و در آن تولیدات زراعتی، سنگهای قیمتی و دیگر تولیدات به نمایش گذاشته میشود.
شماری از آگاهان همچنان گفتهاند که اشتراک افغانستان در نمایشگاههای منطقهای و بینالمللی مهم است و میتواند منجر به تقویت روباط اقتصادی با کشورها شود.
این در حالی است که ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان است و حجم تجارت دو کشور به بیش از ۳ میلیارد دالر در سال میرسد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
تجارت2 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
اخبار ساحوی1 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی1 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند