Connect with us

تجارت

کنفراس فرصت‌های تجارتی ایران و افغانستان در نمایشگاه تهران برگزار شد

این نمایشگاه هر ساله با هدف معرفی فرصت‌های اقتصادی و توسعه همکاری‌های تجارتی بین ایران و سایر کشورها برگزار می‌شود.

منتشر شده

در

کنفراس فرصت‌ها و ظرفیت‌های تجارتی تهران و کابل با حضور مقامات افغانستان در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو 2025) در تهران برگزار شد.

در این کنفرانس، سخنرانان به بررسی ظرفیت‌های اقتصادی و تجارتی دو کشور، موانع و چالش‌ها، همچنین فرصت‌های سرمایه‌گذاری و گسترش روابط پرداخته و در پایان، نشست‌های گفتگو دوجانبه میان فعالان بخش خصوصی ایران و افغانستان برگزار شد تا راه‌های تفاهم و توافق دوطرفه بررسی شود.

عبدالساده نیسی، مدیرکل شبه‌قاره هند در سازمان توسعه تجارت ایران، با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت ایران در چارچوب سیاست‌های دولت حرکت می‌کند، اظهار داشت: «توسعه همه‌جانبه روابط با کشورهای همسایه مسلمان و همسو، به ویژه کشور دوست و برادر افغانستان، از اولویت‌های راهبردی دولت به شمار می‌رود.»

نیسی افزود: «در سازمان توسعه تجارت ایران، گسترش روابط تجاری دوجانبه و چندجانبه با افغانستان در دستور کار قرار گرفته و تمام تلاش‌ها معطوف به ایجاد زیربناها و تسهیلات لازم برای تسهیل تجارت است.»

مدیرکل شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران با استناد به آمار رسمی اعلام کرد: روابط تجاری ایران و افغانستان در میان پنج شریک تجارتی برتر ایران قرار دارد.

این نمایشگاه هر ساله با هدف معرفی فرصت‌های اقتصادی و توسعه همکاری‌های تجارتی بین ایران و سایر کشورها برگزار می‌شود.

درهمین حال، محمد یونس مهمند، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در سخنانی در کنفراس معرفی فرصت‌ها و ظرفیت‌های تجارتی ایران و افغانستان در تهران، از عملیاتی نشدن توافقات اقتصادی بین دو کشور، مشکلات تاجران افغانستان در ایران، نبود ظرفیت‌های لازم در بندر چابهار و پیچیدگی‌های ترانزیت و فرآیندهای قرنطینه بین دو کشور انتقاد کرد و گفت: «سال‌هاست که درباره همکاری‌های اقتصادی صحبت می‌کنیم، اما متأسفانه بسیاری از این گفتگوها به مرحله عمل نمی‌رسد. کمیسیون‌ اقتصادی مشترک باید از چارچوب رسمی خارج شده و به شکل عملیاتی و اجرایی وارد عمل شوند.»

مهمند علاوه بر انتقادات خود، پیشنهادهای راهبردی برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و افغانستان مطرح کرد.

مهمند همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه تجاری «امام ابوحنیفه رحمه‌الله علیه» که به میزبانی افغانستان در سه ماه آینده در کابل برگزار می‌شود، از همه فعالان اقتصادی دو کشور دعوت کرد که در این نمایشگاه شرکت کنند و آن را فرصتی برای گسترش بیشتر روابط تجاری دو کشور خواند.

تجارت

کاهش ۱.۲ میلیارد دالری تجارت افغانستان و پاکستان

عدم موجودیت ثبات در سیاست‌های تجاری و بسته‌شدن گذرگاه‌ها دلیل اصلی کاهش میزان تجارت میان دو کشور می‌باشند.

Published

on

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که میزان تجارت آن کشور با افغانستان ۱.۲ میلیارد دالر کاهش یافته است.

جیونیوز پاکستانی روز چهارشنبه (۲۱جوزا) گزارش داده که میزان تجارت سالانه میان افغانستان و پاکستان از ۲.۵ میلیارد دالر به یک میلیارد دالر کاهش یافته است.

گزارش افزوده که عدم موجودیت ثبات در سیاست‌های تجاری و بسته‌شدن گذرگاه‌ها دلیل اصلی کاهش میزان تجارت میان دو کشور می‌باشند.

در این گزارش آمده است که بی‌ثباتی سیاسی در افغانستان نیز تاثیر منفی بر تجارت میان دو کشور گذاشته است.

ضیا الحق سرحدی، معاون اتاق مشترک تجارتی افغانستان-پاکستان به جیونیوز گفته است که برای افزایش حجم تجارت، پاکستان باید به کشورهای آسیای مرکزی دسترسی پیدا کند.

در حال حاضر، بیشتر اقلام صادراتی پاکستان به افغانستان را سیمنت، آرد، دارو، بوره، میل‌گرد و سبزیجات تشکیل می‌هد اما واردات پاکستان از افغانستان را بیشتر میوه و سبزیجات تشکیل می‌دهد.

Continue Reading

تجارت

وزارت فوایدعامه: برای گسترش خطوط آهن پروژه‌های گوناگون زیر کار است

بخش خصوصی کشور نیز می‌گوید که هرگاه خطوط آهن گسترش یابد، میزان صادرات کشور افزایش قابل چشم‌گیر خواهد یافت و عواید بیشتری بدست خواهد آمد.

Published

on

وزارت فوایدعامه می‌گوید که برای گسترش خطوط آهن پروژه‌های گوناگون زیر کار است که با عملی  شدن این پروژه‌ها افغانستان با کشورها وصل خواهد شد و هم‌چنان اقتصاد کشور رشد خواهد کرد. 

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی وزارت فوایدعامه گفته است که، در حال حاضر، کار سروی دو خط آهن ، یعنی هرات – کندهار و بلخ وهمچنان پکتیا، هرات و تورغندی جریان دارد و تلاش می‌شود که بنادر کشور از طریق خط آهن با هم وصل شوند.

درهمین حال، بخش خصوصی کشور نیز می‌گوید که هرگاه خطوط آهن گسترش یابد، میزان صادرات کشور افزایش قابل چشم‌گیر خواهد یافت و عواید بیشتری بدست خواهد آمد.

این در حالیست که تلاش‌ها جریان دارد تا کار عملی پروژه افغان – ترانس نیز آغاز شود، پروژه‌ای که ازبکستان را از طریق افغانستان با پاکستان وصل می‌کند.

از سوی دیگر در هرات نیز کار روی قطعه سوم خط آهن خواف – هرات جریان دارد و همچنان رسانه‌های ایرانی گزارش‌ کرده اند که خط ریلی مسافر بری میان هرات و مشهد به زودی فعال خواهد شد.

Continue Reading

تجارت

واردات زغال‌سنگ و سنگ صابون از افغانستان به پاکستان متوقف شد

به گفته او، مقامات گمرک نسبت به احتمال سوءاستفاده از تسهیلات وارداتی برای زغال‌سنگ و سنگ صابون نگران‌اند و بیم آن دارند که این مواد از کشورهای دیگری وارد شده باشند، نه از افغانستان.

Published

on

براساس گزارش‌ رسانه‌های پاکستان، واردات زغال‌سنگ و سنگ صابون از افغانستان به پاکستان از روز دوشنبه (۱۲جوزا) متوقف شده است. مقام‌های گمرک در گذرگاه‌های تورخم، غلام‌خان و خرلاچی این توقف را مشروط به ارائه «تصدیق‌نامه کشور مبدأ» توسط واردکنندگان دانسته‌اند.

واردکنندگان زغال‌سنگ در تورخم به روزنامه دان پاکستان گفته‌اند که روند ترخیص این مواد از روز یک‌شنبه به‌طور ناگهانی متوقف شد، اما صبح روز دوشنبه رسماً به آن‌ها اطلاع داده شد که باید در هنگام ترخیص، تصدیق‌نامه کشور مبدأ را ارائه کنند.

این اقدام ناگهانی باعث تجمع صدها موتر باربری حامل زغال‌سنگ و سنگ صابون در جانب گذرگاه‌های افغانستان شده است. هم‌زمان، وضع این شرط باعث ایجاد نگرانی و سردرگمی در میان واردکنندگان و رانندگان شده، زیرا بسیاری از آنان قصد داشتند پیش از فرا رسیدن عید قربان، مراحل ترخیص محموله‌های‌شان را تکمیل کرده و به خانه بازگردند.

مجیب‌الله شینواری، رئیس اتحادیه نمایندگان ترخیص گمرک تورخم، در گفتگو با دان گفت که تلاش‌های گسترده‌ای برای دریافت معافیت موقتی از مقامات بلند رتبه در اسلام‌آباد در جریان است تا حداقل محموله‌هایی که پیش از این وارد گذرگاه تورخم شده‌اند، اجازه ترخیص بیابند و از این طریق، تا حدی به واردکنندگان و رانندگان پیش از عید قربان کمک شود.

به گفته او، مقامات گمرک نسبت به احتمال سوءاستفاده از تسهیلات وارداتی برای زغال‌سنگ و سنگ صابون نگران‌اند و بیم آن دارند که این مواد از کشورهای دیگری وارد شده باشند، نه از افغانستان.

شینواری افزود که در گذشته نیز در مورد صدور این سند با مقام‌های افغان گفتگوهایی صورت گرفته بود، اما برخی مشکلات تخنیکی در زمینه وزن، قیمت و شرایط واردات مطرح شده بود.

وی تأکید کرد که در روند واردات این دو ماده معدنی هیچ‌گونه تخلفی صورت نگرفته و زغال‌سنگ و سنگ صابون واقعاً از مناطق مختلف افغانستان تهیه شده‌اند. به گفته او، اسناد کافی برای اثبات این موضوع در اختیار مقام‌های گمرک تورخم قرار داده شده است.

شینواری همچنین گفت که درخواست رسمی برای ازسرگیری موقت روند ترخیص زغال‌سنگ و سنگ صابون به تمامی مراجع ذی‌ربط در پشاور، اسلام‌آباد و کابل ارسال شده است. وی ابراز امیدواری کرد که پیش از عید قربان، خبرهای مثبتی دریافت کنند.

جمشید خان، یکی از واردکنندگان زغال‌سنگ در تورخم، گفت که پیش از اعمال محدودیت‌های روز دوشنبه، روزانه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ موتر زغال‌سنگ و ۱۰۰ تا ۱۵۰ موتر سنگ صابون از گذرگاه‌های تورخم، غلام‌خان و خرلاچی وارد پاکستان می‌شدند.

وی افزود که زغال‌سنگ وارداتی به شهرهای مختلف پنجاب منتقل می‌شد تا در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار گیرد، در حالی‌که سنگ صابون عمدتاً به کراچی فرستاده می‌شد تا از آن‌جا به کشورهای مختلف صادر شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!