کوید۱۹
کهنسالان که به کرونا مبتلا شده اند در معرض خطر مریضی آلزایمر قرار دارند

بررسی که این هفته در مجله مریضی آلزایمر (زوال عصبی) نشر شده است، گزارش میدهد که افراد مسن مبتلا به کرونا در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این مریضی قرار دارند.
کارشناسان میگویند آلزایمر یک مریضی سخت و مشکل ساز است که و افراد مبتلا به آن باید به دقت تحت نظر باشد، به خصوص که بسیاری از آنها به کرونا مبتلا شده باشند.
با توجه به این بررسی، سن نیز یک عامل اساسی در مریضی آلزایمر است و افراد مسن، ۶۵ سال و بالاتر، در معرض خطر هستند.
به گفته موسسه ملی کهنسالانی ایالات متحده امریکا، اصطلاح بیماری آلزایمر از داکتر آلویس آلزایمر گرفته شده است، که در سال ۱۹۰۶ تغییرات غیرعادی در بافت مغز زنان را مطالعه کرد.
در مطالعه، داکتر آلزایمر متوجه شد که مغز این زن غدهها و درهمتنیدگیهای غیرطبیعی دارد و علائم آن مشکلات زبانی و از دست دادن حافظه بود.
موسسه ملی کهنسالانی ایالات متحده اعلام کرد آنچه در مورد این مریضی نگران کننده است، این است که به آرامی به حافظه و سیستم مغز صدمه میرساند.
پس از ابتلا به کرونا، این مطالعه نشان میدهد که خطر ابتلا به مریضی آلزایمر در افراد مسن از ۰.۳۵٪ به ۰.۶۸٪ در طول یک سال افزایش یافته است.
کوید۱۹
کرونا در ایران: ۹۰۰ مورد جدید و ۲۴ فوتی ثبت شد

به نقل از رسانههای ایران، وزارت صحت این کشور روز یکشنبه اعلام کرده است که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۸۹۰ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر کشور شناسایی و ثبت شده است.
وزارت صحت ایران همچنان گزارش داده است که در مدت زمان مشابه ۲۴ مریض نیز از اثر بیمای کرونا جان باخته اند.
مرکز روابط عمومی وزارت صحت ایران در اعلامیهای گفت:« طی ۲۴ ساعت گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۸۹۱ مریض جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و همزمان ۴۵۴ مریض دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته بستری شدند..»
مرکز روابط عمومی این وزارتخانه اعلام کرد که وضعیت ۶۱۱ مریض از مبتلایان به کووید-۱۹ وخیم است.
کوید۱۹
سازمان جهانی صحت: مسافران در پروازهای طولانی از ماسک استفاده کنند

افزایش چشمگیر ابتلا به سویه جدید کووید۱۹ سازمان جهانی صحت را وا داشته است تا از کشورها بخواهد که مسافران پروازهای طولانی را به پوشیدن ماسک تشویق کنند.
در ۲۸ روز گذشته، بیشتر از ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدند و بالاتر از ۵۳ هزار نفر بدلیل این مریضی جان دادند.
سویه جدید کرونا به شدت قابل سرایت است و حدود ۲۷.۶ درصد مریضان کرونا در ایالات متحده از سویه جدید این ویروس مریض شدهاند.
از آغاز شیوع این مریضی در سال ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۶۶۵ میلیون نفر در جهان به کووید۱۹ مصاب شدهاند. بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز، این مریضی جان نزدیک به ۶ میلیون و ۷۱۲ هزار نفر را در بیش از سه سال شیوع گرفته است.
هرچند جمعآوری آمار دقیق از افغانستان با مشکلات مواجه است، اما طبق گزاشها این مریضی نزدیک به ۸ هزار نفر در این کشور بدلیل ابتلا به کووید۱۹ جان باخته اند.
اخبار ویژه
سازمان جهانی صحت از نوع جدید ویروس کرونا با بیشترین سرایت هشدار داد

سازمان جهانی صحت هشدار میدهد که یک زیر سویه جدید کرونای اُمیکرون به نام XBB.1.5 با بیشترین سرایت شناساییشده است.
در حال حاضر اطلاعات چندانی درباره این زیرسویه جدید در دست نیست، اما برخی از تحقیقات مقدماتی نشان میدهد که این زیرسویه ممکن است از زیرسویههای پیشین کرونای اُمیکرون قابل سرایت بیشتر داشته باشد.
ماریا وان کرکوف، مدیر فنی کووید-۱۹ در سازمان جهانی صحت در یک کنفرانس خبری گفت: «ما نگران برتری رشدی زیرسویه XBB.1.5 هستیم.»
دانشمندان هنوز نمیدانند آیا این زیرسویه باعث مریضی شدیدتری میشود یا به پیامدهای جدیتری مانند «کووید درازمدت» میانجامد یا خیر.
همچنین محققان در حال بررسی درباره میزان حفاظت ناشی از واکسینها در برابر XBB.1.5 هستند. آنها میگویند واکسین یادآور دوظرفیتی از نوع (mRNA) هنوز بهترین راه برای حفاظت در برابر این زیرسویه است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پولیس کابل: جرایم جنایی در شهر کابل کاهش یافته است
-
تجارت3 روز ago
مسوولان: پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
نخستین راکت چاپ سهبعدی جهان پرتاب شد اما به مدار نرسید
-
اخبار ساحوی3 روز ago
عربستان و سوریه برای برقراری روابط توافق کردند
-
جهان4 روز ago
چین از ورود غیرقانونی کشتی جنگی امریکایی به آبهای کشورش خبر داد
-
جهان3 روز ago
کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد
-
جهان2 روز ago
هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکاییها مقتدرانه عمل خواهیم کرد