کوید۱۹
کوریایی شمالی اولین موارد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را ثبت کرد

کوریایی شمالی اولین مورد رسمی مرگ بر اثر ابتلا به ویروس کرونا را در محدوده مرزهای خود اعلام کرده و خبرگزاری رسمی این کشور نیز گفته است که دهها هزار نفر از مردم، دچار تب و علائم بیماری شدهاند.
امروز (جمعه ۲۳ثور) رسانه دولتی کوریایی شمالی اعلام کرد که شش نفر در این کشور بعد از بروز تب شدید جان خود را از دست دادهاند و در این میان تست کووید ۱۹ یک نفر مثبت بوده است.
براساس گزارش این رسانه، بیماران تبدار قرنطینه میشوند و تحت مراقبت و درمان قرار میگیرند.
درحالی که برخی متخصصان معتقدند ویروس کرونا پیش از این هم در کوریایی شمالی وجود داشته، مقامهای دولتی پیونگ یانگ روز گذشته (پنجشنبه) برای اولین بار، نخستین مورد رسمی ابتلا به کووید ۱۹ را اعلام کردند.
به گفته این مقامها، سویه امیکرون ویروس کرونا در پایتخت شایع شده و مقررات قرنطینه در پی آن اعلام شده است. با این حال تعداد دقیق موارد ابتلا گزارش نشده است.
هرچند امروز رسانه دولتی این کشور گزارش داد که همهگیری از محدوده پایتخت فراتر رفته و تبی که دلیل آن هنوز نامشخص است از اواخر ماه اپریل در کشور شایع شده است.
خبرگزاری مرکزی کوریایی شمالی میگوید نزدیک به ۳۵۰هزار نفر به این تب مبتلا شدهاند اما مشخص نمیکند که چه تعداد تست تشخیصی کرونا در این میان مثبت بوده است.
تحلیلگران میگویند تازهترین آمار اعلام شده از سوی رسانه دولتی که در آن از تبی نامعلوم در کل کشور شایع شده احتمالا از دشواری کوریایی شمالی در مقابله با شیوعی بیسابقه حکایت میکند.
خبرگزاری دولتی کوریایی شمالی میگوید رهبر این کشور برای مهار ویروس فوریت حداکثری اعلام کرده که ظاهرا شامل قرنطینههای محلی و محدودیت تجمع در اماکن کاری میشود.
کوید۱۹
کشورهای جی۲۰ جمعآوری ۱.۵میلیارد دالر برای صندوق جهانی همهگیری جهانی را هدف قرار داده اند

وزیر صحت رئیس جمهور فعلی اندونزیا گفته است که گروه ۲۰ اقتصادهای بزرگ (G20) قصد دارد امسال ۱.۵ میلیارد دالر برای صندوقی که برای آمادگی بهتر برای همه گیریهای آینده ایجاد شده است، جمعآوری کند.
کشورهای گروه ۲۰ به طور موقت موافقت کرده اند که صندوقی چند میلیارد دالری ایجاد کنند که مقامهای صحی گفته اند تلاش هایی مانند نظارت، تحقیق، و دسترسی بهتر به واکسیناسیون برای کشورهای با درآمد پایین تا متوسط و سایر موارد را تامین می کند.
بودی گونادی سادیکین، وزیر صحت اندونزی در مصاحبهای گفت که ایالات متحده، اتحادیه اروپا، اندونزیا، سنگاپور و آلمان تا کنون حدود ۱.۱ میلیارد دالر به این صندوق تعهد کرده اند.
او به رویترز گفت: «اگر بتوانیم تا پایان سال جاری ۱.۵ میلیارد دالر بودجه جدید دریافت کنیم، بسیار بسیار خوشحال خواهیم شد.
اندونزی میزبان نشست سران گروه ۲۰ در بالی در ماه نوامبر خواهد بود.
بانک جهانی که این صندوق را مستقر خواهد کرد و سازمان صحت جهانی (WHO) که در مورد این تسهیلات مشاوره می دهد، در گزارشی برآورد کردند که شکاف بودجه سالانه برای آمادگی همه گیر ۱۰.۵ میلیارد دالر است.
بودی گفت که او در نشست وزرای صحت گروه ۲۰ در اندونزیا هفته آینده با کشورهایی مانند جاپان و بریتانیا درباره کمک به صندوق بحث خواهد کرد.
او گفت: «همهگیری یک جنگ است و ما باید با پول کافی در هنگام وقوع جنگ آماده باشیم.
ایالات متحده و اندونزیا برای ایجاد این صندوق برای کمک به جهان برای آماده شدن بهتر برای مقابله با بیماریهای همه گیر آینده فشار آورده اند، اما سازمان جهانی صحت نگران است که این صندوق بتواند تلاشهای خود و سایر مکانیسمهای صحت جهانی را تضعیف کند.
اما بودی گفت که سازمان جهانی صحت “نقش رهبری” را در شناسایی کشورهایی که به این صندوق نیاز دارند یا سایر اقدامات متقابل ارائه خواهد کرد، ایفا خواهد کرد.
بانک جهانی گفته است که انتظار میرود این صندوق در سال جاری عملیاتی شود و بودی گفت که ساختار این صندوق میتواند ظرف چند ماه آینده ایجاد شود.
کوید۱۹
پادشاه مراکش به ویروس کرونا مبتلا شد

منابع خبری از ابتلای پادشاه مراکش به کرونا خبر دادند.
حسن بلیمنی، داکتر خصوصی محمد ششم، پادشاه مراکش اعلام کرد که پادشاه این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده است.
وی افزود:”ابتلای پادشاه مراکش به کرونا بدون علائم است و پزشک توصیه کرده وی چند روز استراحت کند.”
در ۹ نوامبر، دولت مراکش به دنبال بهبودی وضعیت اپیدمی در این کشور است، تصمیم گرفت که منع آمد و شد شبانه را در سراسر کشور لغو کند.
در اوایل ماه مارچ، رباط (پایتخت مراکش) پایان موج ۱۱ هفتهای گونه جهش یافته اومیکرون را اعلام کرد.
این درحالی است که وزارت صحت این کشور روز گذشته با انتشار گزارشی از ثبت یک هزار و ۵۶۸ مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داده بود.
کوید۱۹
امریکا الزامات آزمایش کوید-۱۹ برای مسافران بین المللی را لغو میکند

مرکز وقایه و کنترول امراض امریکا (CDC) گفته است که “بر اساس دادههای اطلاعاتی و علمی” مسافران دیگر لازم نیست برای ورود به امریکا نتیجه منفی آزمایش کووید-۱۹ را همراه داشته باشند.
بربنیاد مرکز سیدیسی، قرار است که این محدودیت سر از روز یکشنبه (۲۲ جوزا) برداشته شود.
این مرکز بهداشتی اما اعلام کرده است که به نظارت بر وضعیت همهگیری ادامه خواهد داد و در صورت تغییر وضعیت، نیاز به آزمایش را مجددا ارزیابی خواهد کرد.
درهمین حال، خاویر بسرا، وزیر بهداشت امریکا گفت: “این مرحله به دلیل پیشرفتی که در مبارزه با کووید-19 داشته ایم امکان پذیر است.”
به همین ترتیب، راجر داو، رئیس و مدیر عامل انجمن مسافرتی امریکا، لغو قانون آزمایش را “گام بزرگ دیگری برای بهبود سفرهای هوایی ورودی و بازگشت سفرهای بین المللی به این کشور” عنوان کرده است.
این درحالیست که طبق گزارش گروه تجاری “خطوط هوایی برای امریکا”، در ماه می سفرهای هوایی بینالمللی این کشور ۲۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بازگشت سه تن از شخصیتها به کشور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سازمان ملل خواهان کمک ۱۱۰ میلیون دالری به زلزله زدگان در افغانستان شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کشمیر زیر اداره پاکستان به زلزله زدگان افغانستان صد میلیون کلدار کمک میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تأکید رهبر امارت اسلامی در گردهمایی علما بر تطبیق احکام اسلام در کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفر امیرمتقی در رأس یک هیأت به دوحه برای گفتگو با نماینده خاص امریکا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پوتین میگوید روسیه روی روابط خود با امارت اسلامی کار میکند