Connect with us

رویداد های اخیر

گزارشگران بدون‌ مرز: جنایت علیه خبرنگاران افغان را دادگاه لاهه بررسی کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۰)

گزارشگران بدون مرز امروز چهارشنبه (۱۲جوزا) از دادگاه کیفری بین‌المللی (لاهه) خواسته است که جنایت علیه خبرنگاران افغان را بررسی کند.

در حال حاضر دادگاه لاهه در مورد ابعاد جرمی جنگ افغانستان پس از اول ماه می سال ۲۰۰۳ میلادی تحقیق می‌کند.

در همین حال سازمان گزارشگران بدون مرز با استناد به گزارش دفتر معاونت سازمان در افغانستان ملل یا یوناما، از دادگاه لاهه خواسته است که نقض حقوق خبرنگاران افغان را در در تحقیق خود شامل کند.

یوناما به تازگی با نشر گزارشی گفته است از آغاز گفتگوهای صلح افغانستان تاکنون ۱۱ فعال حقوق بشری و کارمند رسانه‌ای در افغانستان کشته شده‌اند.

در این گزارش آمده‌است که این وضعیت تاثیر ناگواری بر جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران داشته و منجر به ترک افغانستان از سوی شماری از فعالان حقوق بشر، اعضای جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران شده‌است.

در این گزارش، اطلاعات و روند مربوط به کشتار مدافعان حقوق بشر و فعالان رسانه‌ای از اول جنوری ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۱ تجزیه و تحلیل شده‌است.

طبق این گزارش، از اول جنوری سال ۲۰۱۸ تا ۳۱ جنوری سال ۲۰۲۰ میلادی ۶۵ تن از مدافعان حقوق بشر و فعال رسانه‌ای در کشور کشته شده‌اند که از این میان، ۳۲ تن فعال حقوق بشر و ۳۳ تن هم کارمندان رسانه‌ای بوده‌اند.

این گزارش گفته است: “عدم پذیرفتن مسوولیت این حملات، سبب ایجاد رعب و وحشت شده و شمار زیادی از فعالان دست به خودسانسوری زده، کارشان را رها کرده و خانه و کشورشان را ترک کرده‌اند. این قتل‌ها، تاثیر منفی‌ای بر جامعه داشته و انتظارات پیرامون تلاش‌های صلح را کاهش داده‌است.”

دیبرا لاینزا، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته‌است:”مردم افغانستان به فضای مدنی شکوفا، جامعه‌ای که در آن مردم بتوانند فکر کنند، بنویسند و نظریات‌شان را آزادانه به دور از ترس بیان کنند، نیاز دارند و شایسته آن هستند.”

نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد افزوده‌است، در زمانی که گفتگو و پایان‌دادن به جنگ از طریق گفتگو و توافق سیاسی باید در محوریت قرار بگیرد، صدای مدافعان حقوق بشر و رسانه‌ها باید بیش‌تر از هر زمان دیگر شنیده شود. به گفته او، صدای مدافعان حقوق بشر و رسانه‌ها برای جامعه باز و شایسته، ضروری است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد همچنین به دولت پیشنهاد کرده‌است که چارچوب مناسبی به شمول تدابیر ویژه محافظتی و امنیتی را برای مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها مشروط بر موجودیت تهدیدات ایجاد کند.

براساس معلومات گزارشگران بدون مرز، از سال ۲۰۰۱ به این سو بیش از ۱۰۰ خبرنگار در افغانستان کشته‌ شده‌اند. از این میان ۱۶ تن آنان را خبرنگاران خارجی تشکیل می‌دهند. هم‌چنان در همین میعاد زمانی بیش از ۶۰ رسانه مورد حمله قرار گرفته و تخریب شده‌ است.

خبرنگاران و مراکز و دفاتر رسانه‌ای در افغانستان از اهداف عمده قتل‌های هدفمند، انفجارهای مرگبار و حملات انتحاری بوده‌اند. با این حال، هنوز هیچ‌گونه رسیدگی مسوولانه به این پرونده‌ها وجود نداشته و با وجود ادعاها درباره دستگیری عوامل این حملات و کشتارها، هیچ هراس‌افگنی به طور علنی در این زمینه محاکمه و مجازات نشده‌است.

رویداد های اخیر

یک رادیوی محلی در پکتیکا نشراتش را از سرگرفت

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۰, ۱۴۰۲)

مسوولان رادیوی محلی میلمه در پکتیکا می‌گویند که پس از دوسال تأخیر، نشرات این رادیو را از سر گرفتند.

به گفته آنان، پس از درخواست شنوندگان و علاقه‌مندان دست به این اقدام زده‌اند و افزوده‌اند که ساحه پخش خود را به جز پکتیکا به سایر ولایات نیز گسترش خواهند داد.

گفتنی است که رادیوی میلمه در حکومت قبلی برای ولایات جنوب‌شرقی نشرات داشت.

این در حالی است که پس از سقوط نظام پیشین، بیشتر رسانه‌های داخلی به دلیل مشکلات اقتصادی فعالیت خود را متوقف کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پولیس پاکستان ۸۰۰ پناهجوی افغان را در شهر اسلام‌آباد بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۰, ۱۴۰۲)

پولیس پاکستان در پی عملیات جستجو در حومه شهر اسلام‌آباد ۸۰۰ پناهجوی افغان را بازداشت کرد.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از اداره مبارزه با تروریسم نگاشته اند که ۴۰۰ تن که کارت اقامت داشتند، آزاد شدند و ۳۷۵ تن دیگر به دلیل نداشتن مدرک اخراج خواهند شد.

خبرگزاری پاکستانی سب نیوز گزارش داده است که این عملیات در شهرهای بیهارا کاهو، ترنول، مهرآبادیان، گلرا و کلنی شمس اجرا شد.

پیش از این رسانه‌های پاکستانی گزارش داده بودند که کابینه این کشور طرح اخراج یک‌ونیم میلیون پناهجوی افغان بدون مجوز اقامت را تصویب کرده است.

تصویب این طرح نگرانی‌های گسترده‌ای را در میان جمعیت پناهجویان افغان در پاکستان برانگیخته است.

بر اساس گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، تعداد اتباع افغان مقیم پاکستان تا جون سال جاری به ۳.۷ میلیون نفر افزایش یافته است که تنها ۱.۳ میلیون نفر از آنها به طور رسمی ثبت شده اند. در حال حاضر حدود ۷۷۵۰۰۰ افغان ثبت نام نشده در این کشور اقامت دارند.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، ۶۸.۸ درصد عمده شهروندان افغان در پاکستان در مناطق شهری یا نیمه شهری مسکن گزین شده اند، در حالی که ۳۱.۲ درصد باقی مانده در ۵۴ منطقه مختلف بشمول روستاها زندگی دارند.

درهمین حال، امارت اسلامی بازداشت و شکنجه مهاجرین افغان در پاکستان را خلاف موازین بین‌المللی می‌داند و می‌گوید از طریق سفارت افغانستان در پاکستان بارها با مقام‌های پاکستان در این مورد گفتگو شده است و جدا تاکید شده است که با مهاجران افغان در این کشور مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد صورت گیرد.

همزمان با این وزارت مهاجرین وعودت کنندگان می‌گوید که برای حل این معضل آنان با مقام‌های پاکستانی در ارتباط هستند تا روند بازداشت مهاجران متوقف و افغان‌های زندانی آزاد و به کشور برگردند.

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر مهاجرین در پاکستان در وضعیت بدی بسر می‌برند و آنان با مشکلات و چالش‌های فراوانی روبه رو هستند و برای حل این چالش‌ها نیاز است تا گفتگوهای دیپلماتیک بر اساس قوانین بین‌المللی مهاجرت میان کابل و اسلام آباد صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در مورد آموزش دختران: گامی را برنمی داریم که سبب اختلاف شود

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۰, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت خارجه گفته است که امارت اسلامی در پیوند به موضوع آموزش دختران گامی را بر نمی‌دارد که سبب بروز اختلاف شود.

امیر خان متقی در مصاحبه با «بی بی سی پشتو» که روز یکشنبه منتشر شد، گفت موضوع آموزش دختران یک مسئله داخلی افغانستان است.

او گفت: «ما می‌کوشیم گام‌هایی را برداریم که خدا ناخواسته سبب بروز اختلاف نشود. برای هر کار یک راه حل معقول جستجو می‌کنیم. راه حلی را می‌یابیم که اگر تاخیر هم به همراه داشته باشد، عاری از خطر و جنجال باشد.»

آقای متقی در رابطه به خواست جامعه جهانی مبنی بر ایجاد حکومت همه شمول تاکید کرد که امارت اسلامی یک حکومت همه شمول است.

او گفت: «اگر همه شمول به این معنا باشد که نمایندگان تمام اقوام در حکومت باشد، در حکومت ما همه اقوام، هم در سطح پایین و هم در سطح کابینه، وجود دارند. اگر همه شمول این باشد که از ولایات مختلف وجود داشته باشد، ما از کابل وزیر داریم، از پنجشیر داریم، از بدخشان داریم، از فاریاب داریم، از کندهار و ننگرهار داریم.»

او گفت که هیچ کسی نمونه مشخصی از حکومت همه شمول ارایه نکرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!