Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: آلمان پنج شهروند افغان بدون سابقه جرمی را اخراج می‌کند

منتشر شده

در

روزنامه آلمانی «تاز» گزارش داده است که دست‌کم پنج شهروند افغان که نه محکومیت جرمی دارند و نه خطر امنیتی شناخته شده‌اند، در حال حاضر در بازداشتگاه‌های اخراج به سر می‌برند.

آلمان پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱، برای چند سال اخراج افغان‌ها به افغانستان را متوقف کرده بود. اما این سیاست در خزان ۲۰۲۴ تغییر کرد؛ زمانی که حکومت ائتلافی پیشین نخستین گروه از افغان‌ها را پس از روی کار آمدن امارت اسلامی اخراج کرد. در آن زمان، تنها افراد دارای سوابق جرمی و کسانی که تهدید امنیتی تلقی می‌شدند، شامل این روند بودند.

بر اساس گزارش شوراهای امور پناهندگان، چهار تن از پنج شهروند افغان که اکنون در معرض اخراج قرار دارند، در ایالت بایرن بازداشت هستند و یک نفر دیگر در ایالت هسن نگهداری می‌شود.

گفته می‌شود این افراد پس از ترک موقت آلمان، هنگام بازگشت دوباره به این کشور مورد توجه پولیس فدرال قرار گرفته‌اند.

سازمان‌های مدافع حقوق پناهندگان می‌گویند چنین مواردی به‌طور خودکار به اخراج منجر نمی‌شود، اما نشانه‌هایی وجود دارد که برخورد مقام‌های آلمانی با شهروندان افغان در هفته‌های اخیر تغییر کرده است. وزارت داخله آلمان این موضوع را رد کرده و گفته است که سیاست اخراج‌ها تغییر نکرده است.

وزارت داخله آلمان همچنین آمار تازه‌ای درباره اخراج افغان‌ها ارائه کرده است. بر اساس این آمار، ۱۰ شهروند افغان در سال جاری از طریق پروازهای عادی و عملیات‌های جداگانه به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

همچنین ۷۷ شهروند افغان از آغاز سال جاری تاکنون از طریق پروازهای چارتر اخراج شده‌اند.

رویداد های اخیر

عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان توافقنامه مشترک دفاعی امضا کردند

Published

on

عربستان سعودی، پاکستان و ترکیه روز جمعه در مکه توافقنامه مشترک دفاعی امضا کردند؛ اقدامی که این سه کشور هم‌پیمان ایالات متحده را در شرایطی که درگیری‌های منطقه‌ای موجی از حملات راکتی را متوجه کشورهای صادرکننده نفت در خلیج فارس کرده است، به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند.

از زمان حمله ایالات متحده و اسرائیل به ایران در ۲۸ فبروری، که به تشدید چشمگیر سال‌ها تنش در منطقه انجامید، ایران و متحدانش به عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس حملات موشکی انجام داده و انتقال محموله‌های انرژی این کشورها را نیز مختل کرده‌اند.

بر اساس بیانیه مشترک، هدف از این توافقنامه تقویت بازدارندگی جمعی در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه است. در این بیانیه آمده است که هرگونه حمله مسلحانه به یکی از سه کشور، حمله به هر سه کشور تلقی خواهد شد.

در حالی که در بیانیه جزئیاتی درباره تعهدات یا مسئولیت‌های هر یک از طرف‌ها در چارچوب آنچه «توافقنامه مشترک دفاعی مکه» نامیده شده، ارائه نشده است، تأکید شده که این پیمان با هدف تقویت امنیت جمعی و ترویج صلح، امنیت و ثبات در منطقه و فراتر از آن منعقد شده است.

یک مقام ترکیه‌ای این توافق را ماهیتی دفاعی توصیف کرد و گفت که این پیمان علیه هیچ طرف مشخصی تنظیم نشده، برای پیوستن دیگر کشورهای منطقه نیز باز است و هیچ‌یک از توافق‌های دوجانبه یا چندجانبه موجود را لغو یا جایگزین نمی‌کند.

با این حال، این سه کشور به‌طور ویژه نسبت به مواضع نظامی فزاینده تهاجمی اسرائیل و همچنین ایرانِ شیعه با گرایش انقلابی ابراز نگرانی دارند؛ آن هم در شرایطی که متحد دیرینه‌شان، ایالات متحده، برای مهار ناآرامی‌های منطقه‌ای با چالش روبه‌رو است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان پیمان امنیت جمعی: وضعیت افغانستان همچنان در محور توجه اعضای این سازمان قرار دارد

ولادیمیر واسیلیف در گفتگو با خبرگزاری دولتی «ریانووستی» گفته است که نگرانی اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی، وضعیت امنیتی در امتداد مرز تاجکستان و افغانستان است.

Published

on

نماینده دایمی روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی (سی‌اس‌تی‌او) گفته است که وضعیت افغانستان همچنان یکی از موضوعات اصلی مورد توجه کشورهای عضو این سازمان است و تحولات این کشور به‌گونه منظم بررسی می‌شود.

ولادیمیر واسیلیف در گفتگو با خبرگزاری دولتی «ریانووستی» گفته است که نگرانی اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی، وضعیت امنیتی در امتداد مرز تاجکستان و افغانستان است.

به گفته او، روند اجرای برنامه مشترک برای تقویت امنیت مرز تاجکستان و افغانستان آغاز شده و کشورهای عضو این سازمان در حال ارزیابی نیازهای امنیتی، تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای حمایت از این برنامه هستند.

واسیلیف جزئیات بیشتری درباره زمان تکمیل این برنامه یا میزان تجهیزات در نظر گرفته‌شده ارائه نکرد، اما تأکید کرد که افغانستان همچنان یکی از محورهای مهم رایزنی‌های امنیتی میان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی است.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان همواره گفته است که به هیچ گروهی اجازه فعالیت از خاک افغانستان علیه کشورها همسایه داده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا درباره تهدید داعش خراسان در افغانستان هشدار داد

Published

on

ایالات متحده هشدار داده است که تهدید گروه‌های تروریستی، از جمله داعش خراسان، همچنان یک نگرانی جدی است و بی‌ثباتی‌ها فرصت‌هایی را برای گسترش فعالیت این گروه‌ها فراهم می‌کند.

تمی بروس، معاون نماینده امریکا در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت درباره تهدیدهای ناشی از حملات تروریستی به صلح و امنیت بین‌المللی گفت که مبارزه با داعش، القاعده و گروه‌های وابسته به آن‌ها همچنان از اولویت‌های اصلی واشنگتن است.

او گفت: «این گروه‌ها همچنان از بی‌ثباتی‌ها سوءاستفاده می‌کنند؛ چنان‌که پیشرفت‌های القاعده در منطقه ساحل، تمرکز بیشتر داعش بر افریقا و تهدید دوامدار داعش خراسان در افغانستان نشان می‌دهد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی بارها ادعاها درباره فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده و گفته‌است اجازه نخواهد داد از خاک این کشور علیه امنیت دیگر کشورها استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117