Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: افغانستان دومین کشور محتاج به کمک‌های بشری 

منتشر شده

در

کمیته بین‌المللی نجات در گزارش تازه‌ی خود افغانستان را از خطرناک ترین کشور از بهر موارد عاجل بشردوستانه عنوان کرده است که همزمان با ویروس کرونا، جنگ و تغیرات اقلیمی مبارزه می‌کند.

کمیته بین‌المللی نجات که فهرست نیازهای بشردوستانه را دو روز قبل نشر کرد گفته است که همه نیازهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۱ میلادی فراموش شده اند.

بر اساس این گزارش یمن نخستین کشور است که با معرض خطر فاجعه انسانی رو به رو است و بعد از یمن افغانستان، سوریه، جمهوری دیموکراتیک کانگو و ایتوپیا قرار دارند.

در این گزارش آمده است که تدابیر صحی برای مهار ویروس کرونا بر زنان نیز فشار وارد کرده اند در حالیکه آنان با از دست دادن فرصت‌ها برای دسترسی به تعلیم و موارد صحی رو به رو استند.

این کمیته همچنان گفته است که تغیرات اقلیمی نیز موارد اضطراری را در سراسر جهان افزایش داده اند.

دیوید میلیبند، رییس کمیته بین‌المللی نجات، در این مورد گفته است:” سال ۲۰۲۰ به عنوان یک سال آشتفه در تاریخ پایان خواهد یافت، اما سال آینده ما یاد آور خواهیم شد که چگونه میتوانیم با آسیب پذیران کمک کنیم.”

دیوید میلیبند افزوده است که: ” فهرست سال ۲۰۲۱ باید زنگ هشدار به طراحان پالیسیها، حکومتها و شهروندان آسیب پذیر در سراسر جهان در مورد غفلت از بحرانهای بشردوستانه و اینکه چگونه آنها فوراً به توجه بین المللی نیاز دارند بدهند.”

او گفته است که ” شدید ترین و مخرب ترین بحران مانند افغانستان، سوریه و جمهوری دیموکراتیک کانگو است که چندین سال و دههادامه خواهند داشت و شاید در سال ۲۰۲۱ بد تر شود.”

او همچنان گفته است که تهدیدات ویروس کرونا و تغیرات اقلیمی اوضاع را برای کسانیکه در کشورهای جنگ زده زنده‌گی مکند به ویژه زنان و دختران وخیم تر میکنند.

او در این باره افزوده است که ” طوریکه ما شاهد افزایش خشونت‌ها مانند ازدواج اجباری، از دست دادن عواید و زمینه تعلیم در برابر زنان استیم.”

در این گزارش آمده است که بیجاشدن نیز در کشورهای که شاهد درگیری‌ها استند یک چالش جدی است و فعالیت‌های این کمیته را خدشه‌دار کرده است.

این کمیته افزوده است که دوام درگیری‌ها در کشورها مانند افغانستان نیازها برای کمکهای بشری را افزایش میدهد.

بر اساس گزارش کمیته نجات آمار مردم نیازمند به کمکهای بشری در افغانستان بعد از سال ۲۰۱۵ به ۳۸۵ درصد رسیده است.

کمیته نجات گفته است که کشورهای شاهد جنگ در معرض خطر بیشتر جنگ در سال ۲۰۲۱ قرار دارد.

کمیته نجات همچنان گفته است که کشورهای که در فهرست این نهاد قرار دارند خطرناک ترین کشورها برای کارمندان کمک‌های بشری استند.

این نهاد افزوده است که بعد از سال ۲۰۱۶ در این کشورها ۹۴ درصد کارمندان کمک‌های بشری کشته، ۸۴ درصد زخمی و همچنان ۹۸ درصد اختطاف شده اند.

این گزارش افزوده است که:” جنگ‌ها بدون در نظر داشت قوانین بین‌المللی ادامه دارد که باعث تلفات غیرنظامیان و تخریت زیرساخت‌ها میشوند.”

این گزارش همچنان فهرست ده کشوری را نشر کرده است که به گفته کمیته نجات در سال ۲۰۲۱ به کمک‌ها عاجل نیاز خواهند داشت که قرار ذیل است:

۱- یمن

۲- افغانستان

۳- سوریه

۴- جمهوری دیموکراتیک کانگو

۵- ایتوپیا

۶- بورکینا فاسو

۷- سودان جنوبی

۸- نایجیریا

۹- وینزویلا

۱۰- موزامبیک

رویداد های اخیر

سفیر امارت اسلامی با معین وزارت داخله ترکیه در مورد گسترش روابط کابل و انقره گفتگو کرد

Published

on

سفیر امارت اسلامی در ترکیه طی دیداری با معین وزارت داخله آن کشور در مورد گسترش روابط میان کابل و انقره گفتگو کرده است.

سفارت افغانستان در ترکیه با نشر اعلامیه‌ای گفته که سنیع الله فرهمند و محمد آکتاش در این دیدار همکارهای دوجانبه در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، قونسلی و موضوع مهاجرین افغانم مقیم این کشور را مورد بحث قرار داده‌اند.

ترکیه از کشورهای است که روابط نزدیک با امارت اسلامی دارد، این کشور در زمینه حل تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد نیز در کنار قطر میانجگری کرده و دو دور مذاکرات میان هیأت‌های افغانستان و پاکستان را میزبانی کرده است.

در همین حال، آگاهان افزایش همکاری‌های دیپلوماتیک میان کابل و انقره را نیز در زمینه گسترش تعاملات دو کشور مهم می‌دانند.

با این همه، این دیدار در حالی صورت گرفته که ترکیه اخیراً روند بازداشت مهاجرین افغان و انتقال آن‌ها را به افغانستان تشدید کرده است.

در تازه‌ترین مورد رسانه‌های ترکی گزارش داده‌اند که گارد ساحلی آن کشور ۲۴ مهاجر افغان از جمله ۱۵ کودک را بازداشت کرده و آنان را به منظور انتقال به افغانستان به مرکز برگشت اتباع خارجی فرستاده است.

گارد ساحلی ترکیه گفته که این افراد در یک قایق بادی خطرناک در سواحل آیواجیک شناسایی شدند که قصد داشتند غیرقانونی به اروپا سفر کنند.

اخیراً وزارت داخله ترکیه اعلام کرده که از جنوری تا اکتوبر سال جاری میلادی، ۳۰ هزار و ۹۹ مهاجر افغان در شهرهای مختلف آن کشور شناسایی و بازداشت شده‌اند.

ترکیه همچنان مسیر مهاجرت غیرقانونی به اروپا را بسته و اجازه خروج مهاجرین بدون سند از مسیرهای غیرقانونی را نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عزیزی: همکاری‌های اقتصادی افغانستان با ایران گسترش می‌یابد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، در سفرش به ولایت سیستان و بلوچستان ایران گفته است که مسیر ترانزیت از طریق بندر چابهار برای صادرات و واردات امن و بدون محدودیت است و همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک با ایران گسترش می‌یابد.

طبق خبرگزاری ایرنا، عزیزی امروز (شنبه) در نشست مشترک اقتصادی ایران و افغانستان تصریح کرد که ظرفیت صادرات و واردات میان دو کشور افزایش یافته است و ایجاد مسیر رقابتی با بنادر منطقه‌ای، از جمله بندر کراچی، برای کاهش هزینه‌ها و تسهیل تجارت در دستور کار قرار دارد.

وزیر صنعت و تجارت افغانستان توسعه اقتصادی را محور اصلی برنامه‌های دولت دانست و افزود که سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی به‌طور کامل حمایت می‌شود. به گفته او، سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد چابهار و پروژه‌های ترانزیتی از اولویت‌های اقتصادی افغانستان است که در افزایش اشتغال و رشد تجارت نقش مهمی خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد که افغانستان با همه همسایگان و کشورهای مسلمان به تعاملات مثبت ادامه می‌دهد و هرگونه اختلاف باید از طریق گفتگو و احترام متقابل حل تا ثبات منطقه‌ای حفظ شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خشکسالی در افغانستان را «بحرانی» توصیف کرد و گفت که افغانستان با پایبندی به اصول همسایگی، جریان آب به سمت ایران را حفظ کرده و هماهنگی با طرف ایرانی برای مدیریت منابع مشترک ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان می‌گوید آماده پذیرش اتباع خود در افغانستان است

Published

on

حکومت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که آماده پذیرش اتباع خود که در حال حاضر در افغانستان ساکن هستند، می‌باشد، مشروط بر اینکه آنها رسماً تحویل داده شوند.

طاهر اندرابی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در یک نشست مطبوعاتی گفت که پاکستان هر شهروند پاکستانی و خانواده‌های آنها را که از افغانستان بازمی‌گردند، می‌پذیرد، اما تأکید کرد که تحویل باید در دروازه‌های تورخم یا سپین بولدک-چمن انجام شود.

او امارت اسلامی را به تلاش برای به تصویر کشیدن اعضای گروه‌های شبه‌نظامی به عنوان پناهنده یا غیرنظامیانی که به دنبال سرپناه هستند، متهم کرد. اندرابی گفت: «این یک بحران بشردوستانه یا مهاجرین نیست، بلکه ترفندی برای معرفی تروریست‌ها به عنوان مهاجر است.»

اندرابی گفت که امارت اسلامی با وجود وعده‌های مکرر، در اقدام علیه شبه‌نظامیانی که از خاک افغانستان برای هدف قرار دادن پاکستان استفاده می‌کنند، ناکام مانده است.

وی افزود در حالی که پاکستان به گفتگو با کابل متعهد است، اما با گروه‌های شبه‌نظامی مذاکره نخواهد کرد.

این اظهارات پس از آن صورت می‌گیرد که دور سوم مذاکرات افغانستان و پاکستان در استانبول حدود یک هفته قبل بدون نتیجه پایان یافت.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که گروه‌های شبه‌نظامی که در پاکستان حملات انجام می‌دهند، در افغانستان پناهگاه دارند. با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند.

دو هفته پیش، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفت که در جریان مذاکرات استانبول، امارت اسلامی برای اخراج افرادی که اسلام‌آباد آنها را تهدید می‌داند، اعلام آمادگی کرد، اما جانب پاکستانی این پیشنهاد را نپذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!