رویداد های اخیر
گزارش: افغانستان غمگین ترین کشور جهان

بر اساس تازهترین گزارش سایت بررسی جمعیت جهان پیرامون خوشحالترین کشورهای جهان، افغانستان برای دومین سال متوالی در آخر فهرست و غمگینترین کشور جهان شد.
این گزارش که در سایت بررسی جمعیت جهان نشر شد، خوشحالترین و غمگینترین کشورها را در سال ۲۰۲۱ میلادی را نشان میدهد.
بر مبنای یافتههای این گزارش، فنلاند، دانمارک، سوییس، آیسلند، هالند، ناروی و سویدن در حال حاضر در صدر فهرست خوشحالترین کشورهای جهان قرار دارند.
همچنان افغانستان، زیمبابوی، رواندا، بوتسوانا و لیتوسو در آخر این فهرست جای گرفتهاند.
در این بررسیها، ۱۴۶ کشور جهان حضور دارند که افغانستان در قعر فهرست قرار دارد.
افغانستان سال گذشته با امتیاز بیشتر در رده آخر قرار داشت، اما امسال امتیازاتش در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است.
در این بررسی، سرانه تولیدات ناخالص داخلی، حمایتهای اجتماعی، امید به زندگی سالم، آزادی انتخاب، سخاوتمندی و درک تشخیص فساد داخلی و خارجی از معیارهای اصلی در انتخاب کشورها بوده است.
این ارزیابی در حالی صورت میگیرد که شهروندان افغانستان از دههها به اینسو با جنگ، فقر و گرسنگی دستوپنجه نرم میکند.
رویداد های اخیر
ملل متحد و نهاد های کمک رسانی بودجه کمک به افغانستان را به ۳.۲ میلیارد دالر کاهش دادند

دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد یا «اوچا» روز دوشنبه اعلام کرد که این سازمان و نهادهای بشری بودجه برنامه کمک رسانی به افغانستان را برای سال ۲۰۲۳ به ۳.۲ میلیارد دالر تغییر داده اند که در مقایسه با ۴.۶ میلیارد دالر در اوایل سال جاری کاهش یافته است.
به گزارش رویترز، «اوچا» در بیانیه ای اعلام کرد که تغییر در بودجه برنامه کمک به دلیل «شرایط عملیاتی در حال تغییر» در پی محدودیت های امارت اسلامی افغانستان بر امدادگران زن به میان آمده است.
امارت اسلامی زنان را از کار با انجو ها و ملل متحد منع کرده است. نهادهای کمک رسانی هشدار داده اند که این امر روند کمک رسانی را به شدت متاثر میسازد.
در بیانیه اوچا آمده است که افغانستان یکی از بزرگترین بحران های بشردوستانه در جهان است و بیش از دو سوم جمعیت به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
مشخص نیست که چه مقدار از بودجه اصلاح شده توسط کمک کنندگان خارجی تامین می شود.
در سال ۲۰۲۲، ملل متحد از برنامه درخواست ۴.۴ میلیارد دالری برای افغانستان، ۳.۲ میلیارد دالر به دست آورد. به گفته این سازمان، تعداد نیازمندان امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
اداره انکشافی سازمان ملل متحد در ماه اپریل پیش بینی کرد که در صورت کاهش ۳۰ درصدی کمک ها، اقتصاد افغانستان منقبض خواهد شد و تورم افزایش خواهد یافت.
رویداد های اخیر
معاون والی بدخشان در انفجار موتر بمب جان باخت

مسئولان محلی در بدخشان تایید میکند که دو تن به شمول نثار احمد احمدی، معاون والی این ولایت در نتیجه انفجار موتر بمب صبح امروز (سه شنبه، ۱۶ جوزا) در شهر فیض آباد جان باختند.
این انفجار حوالی ساعت ۸:۱۵ صبح در چهارراهی محکمه در شهر فیض آباد رخ داد.
معزالدین احمدی، رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان میگوید که شش تن دیگر در این حمله زخم برداشتند.
او می افزاید که مجروحین حادثه به شفاخانه ولایتی منتقل گردیده و تحقیقات بیشتر در این مورد از سوی نهاد های کشفی و استخباراتی جریان دارد.
مسئولیت این حمله را تاکنون فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.
رویداد های اخیر
شورای پناهندگان ناروی با مشارکت کارمندان زن و مرد فعالیتاش را در کندهار از سرگرفت

شورای پناهندگان ناروی اعلام کرده که توانسته است بعضی از عملیات بشردوستانه خود را در ولایت کندهار و مناطق دیگر افغانستان از سر بگیرد.
یان اگلند، منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی امروز (دوشنبه، ۱۵جوزا) در صحفه تویترش نگاشته است: «شورای پناهندگان ناروی توانسته بعضی از عملیات بشردوستانه خود را در کندهار و همچنین تعدادی از مناطق دیگر در افغانستان از سر بگیرد.»
اگلند افزود: «تمام کار ما به طور یکسان برای زنان، مردان، دختران و پسران است و با مشارکت برابر کارمندان بشری زن و مرد.»
امارت اسلامی افغانستان تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده است.
این در حالی است که ماه گذشته، رییس شورای پناهندگان ناروی گفته بود مقامهای ارشد امارت اسلامی به او گفته اند که در حال نهاییکردن دستور العملهایی اند که به زنان اجازه بدهد کار با سازمانهای غیردولتی را از سر گیرند.
در آن زمان یان اگلند در گفتگو با اسوشیتدپرس همچنان از جامعه جهانی خواسته بود افغانستان را فراموش نکنند و این کشور را کمک کنند. او از حکومت نیز خواسته بود اگر با جامعه جهانی همگام شوند میلیاردها دالر به افغانستان سرازیر خواهد شد.
هرچند در آن زمان این مسأله از سوی امارت اسلامی رد و یا تایید نشد، اما رییس شورای پناهندگان ناروی گفته بود که امارت اسلامی در حال کار روی نهاییسازی این دستورالعمل است.
ایگلند که ماه گذشته به افغانستان سفر کرده بود و با شماری از مقامهای ارشد امارت اسلامی دیدارهای داشت به اسوشیتدپرس گفت این اطمینان را که زنان با نهاییشدن این دستورالعمل کار با سازمانهای بینالمللی کمکرسان را در افغانستان از سرخواهند گرفت از سوی حکومت دریافت کرده است.
ایگلند گفته بود: «هر توافقی که در کندهار به دست بیاید، میتواند تاثیر ملی داشته باشد، دستورالعمل کار زنان نیز نزدیک به نهاییشدن است، این چیزی است که به من ابلاغ شده اما جدول زمانی در این خصوص ارایه نشده است و نیز جزییات بیشتر در این زمینه وجود ندارد، اما احتمالاً این دستورالعملها طرز لباس، تفکیک جنسیتی درمحل کار و یک همراه برای سفر را در بر میگیرد.»
با این حال، آقای ایگلند هشدار داده بود که شورای پناهندگان ناروی در صورت عدم بازگشت زنان و دختران به کار و تحصیل، ۴۰ درصد از بودجه خود را برای افغانستان از دست خواهد داد.
او افزوده بود: «به افغانستان پشت نکنید در حالی که کشورهای عضو ناتو و امریکا میلیاردها دالر را در جنگ اوکراین به مصرف میرسانند، به طالبان (امارت اسلامی) هم میگویم که تغییر در رفتار و پالیسی شان میتواند منجر به سرازیرشدن میلیاردها دالر پول به افغانستان شود.»
شورای پناهندگان ناروی همچنان ۲۲۰ نفر از ۱۵۰۰ نیروی کاری خود را اخراج و پنج دفترش را تعطیل کرده است.
-
تجارت4 روز ago
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امریکا به آسترالیا در مورد اتهام جنایات جنگی نیروهای این کشور در افغانستان هشدار داد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
هند: موضوع سفارت افغانستان مسئله داخلی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۳۰ تن از جوانان برای ادامه تحصیلات عالی عازم کشور قزاقستان میشوند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
تصادف قطار در هند؛ خانواده ها و امدادگران در جستجوی قربانیان اند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اردوغان برای دور جدید ریاست جمهوری سوگند یاد کرد
-
جهان3 روز ago
پریگوژین: نیروهای روسی سعی کردند با ماین افراد ما را بکشند
-
تجارت4 روز ago
حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن سرپل سرمایهگذاری میشود