Connect with us

تجارت

گزارش: امریکا برنامه‌ای برای آزاد سازی میلیاردها دالر افغانستان را ندارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که با وجود فشارهای سازمان‌های بشردوستانه، اداره جوبایدن، رییس جمهور امریکا، پلان ندارد تا سرمایه‌های طلا و پول نقد منجمد شده افغانستان را آزاد سازد.

این درحالی است که امریکا و صندوق بین المللی پول پس از تصرف شهر کابل بدست طالبان گفتند که اجازه نخواهند داد تا طالبان به سرمایه‌های افغانستان دسترسی داشته باشند.

بر اساس این گزارش حدود ۱۰میلیارد دالر افغانستان در امریکا نگهداری میشود و یک وسیله برای غرب است تا بر طالبان فشار بیاورد که به حقوق زنان و قانون احترام بگذارند.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی میگویند که آزادسازی این سرمایه‌ها ماه‌ها وقت را در بر خواهد گرفت.

گزارش افزوده که مقام‌های وزارت خارجه، وزارت خزانه داری، شورای امنیت ملی  امریکا و دیگر نهادهای آن کشور در باره وضعیت مالی افغانستان گفتگو میکنند.

سازمان ملل متحد در گزارش تازه اش گفته بود که بحران انسانی در افغانستان در حال رونمایی شدن است.

کارشناسان میگویند که هر گونه تصمیم در باره آزادسازی سرمایه افغانستان نیاز به هماهنگی چندین نهاد و تاییدی رییس جمهور امریکا را دارد.

این درحالی است که نرخ مواد غذایی و نفت در سراسر افغانستان افزایش یافته است.

وزارت خزانه داری گفته که امریکا و دیگر کشورهای همکار میتوانند به کمک‌های بشردوستانه شان به افغانستان ادامه دهند.

این وزارت همچنان به شبکه  وسترن یونیون  و منی گرام نیز اجازه داده تا فعالیت‌ خود را در افغانستان از سرگیرد.

سخنگوی وزارت خزانه داری امریکا به رویترز گفته که بر طالبان تحریم‌های خود را کاهش نخواهد داد تا آنها به سیستم مالی جهانی دسترسی پیدا کنند.

او افزود:” حکومت امریکا با همکاران بشردوستانه اش در افغانستان در باره شرایط امنیتی در میدان نبرد و همچنان در مورد توانایی آنها برای ادامه کار بشردوستانه در حال تماس است.”

سخنگوی وزارت خزانه داری امریکا گفته” طوری که ما به تعهد خود با مردم افغانستان پابند استیم، ما تحریم‌های خود را بر رهبران طالبان کاهش ندادیم و همچنان تحریم مهم در باره دسترسی آنان به سیستم بین المللی مالی.”

شاه محرابی، یک اقتصاد دان در مریلند و همچنان عضو پیشین هیات مدیره د افغانستان بانک، یک مقام ارشد روسی و نمایندگان سازمان‌های بشردوستانه از وزارت خزانه داری امریکا خواسته که سرمایه‌های افغانستان را آزاد بسازد.

محرابی در این باره گفت:” اوضاع بسیار وخیم است، هر روزی که میگذرد باعث رنج مردم و خروج مردم  میشود.”

در همین حال، صندوق بین المللی پول نیز ۴۴۰ میلیون دالر سرمایه افغانستان را منجمد کرده است.

عدنان مزارعی، معاون پیشین صندوق بین المللی پول که حالا عضو انستیتیوت اقتصادی پترسن است گفته که این سرمایه‌ها تا تشکیل حکومت با مشروعیت جهانی آزاد نخواهد شد.

مزارعی گفته این کار ماه‌ها را در بر میگیرد.

وی میگوید که ذخایر بانک مرکزی به عنوان آخرین گزینه استفاده خواهد شد، و در ادامه افزوده که ایران نیز تحت تحریم‌های شدید اقتصادی از منابع اش در صندوق بین المللی پول استفاده نخواهد کرد.

از سوی دیگر، یک مقام دیگر وزارت خزانه داری امریکا گفته که آزادسازی سرمایه‌های افغانستان مشکلات افغانستان را حل نخواهد کرد.

او در این باره گفته “تنها آزادسازی این سرمایه‌ها و چیزهای همانند آن باعث ثبات اقتصادی افغانستان نمی‌شود. دسترسی طالبان به میلیاردها دالر باعث ثبات اقتصادی افغانستان میشود، “من فکر نمی‌کنم اشتهای زیادی در ایالات متحده برای انجام این کار وجود داشته باشد، و نباید وجود داشته باشد.”

تجارت

عزیزی و ژاو شینگ درباره افزایش صادرات افغانستان به چین گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت و ژاو شینگ، سفیر چین در کابل در مورد افزایش صادرات افغانستان به چین به ‌‌ویژه صادرات جلغوزه، انار، سنگ‌های قیمتی و معدنی مانند نفریت، اونکس، لاجورد و تالک گفتگو کردند.

براساس خبرنامه وزارت صنعت، هدف از این گفتگو که امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، تسهیل صادرات مستقیم به چین برای کاهش مصارف ترانزیتی و حمل‌ونقل کالاهای افغانستان و همچنان واردات ماشین‌آلات مورد نیاز کشور بوده است.

خبرنامه افزوده است که آقای عزیزی و ژاو شینگ توافق نموده‌اند که برای هماهنگی بیشتر، گسترش روابط تجارتی و ایجاد تسهیلات در تجارت، یک گروه‌کاری مشترک ایجاد کرده تا نشست‌های منظم برگزار کند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان جرگه جدید ۲۶ نفری را برای گفتگوهای مرزی در افغانستان ایجاد کرد

منابع گمرکی گفته‌اند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه می‌شود.

Published

on

Trucks at Torkham
(Last Updated On: )

پس از آنکه دور اول مذاکرات هفته گذشته به بن بست رسید، مقامات پاکستانی جرگه جدید ۲۶ عضوی را برای گفتگوهای بیشتر در افغانستان بر سر بازگشایی مرز تورخم تعیین کرده اند.

گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پوسته امنیتی در جانب افغانستان مخالفت کردند.

منابع به روزنامه دان پاکستان گفتند که جرگه جدید متشکل از ۲۶ عضو خواهد بود، از جمله بزرگان قومی با تجربه و با نفوذ و تاجران محلی که اکثراً اعضای اتاق تجارت و صنایع خیبر هستند.

منابع به دان گفتند که مذاکرات ممکن امروز دوشنبه (۱۷ مارچ) از سر گرفته شود.

گذرگاه کلیدی تورخم امروز دوشنبه برای بیست و چهارمین روز بسته ماند و این موضوع نگرانی‌ها را در میان تاجران دو کشور افزایش داده است.

این گذرگاه در پی افزایش تنش میان نیروهای مرزی دو طرف بسته شد.

منابع گمرکی گفته‌اند که بسته ماندن دروازه تورخم باعث زیان روزانه سه میلیون دالر در تجارت دوجانبه می‌شود و افزودند که طی ۲۰ روز اول، حدود ۶۰ میلیون دالر خسارت وارد شده است.

گذرگاه تورخم تردد روزانه حدود ۱۰ هزار نفر به افغانستان را تسهیل می‌کند و یک مسیر تجارتی کلیدی بین دو کشور است. بیش از ۵ هزار لاری در حال حاضر در نزدیکی آن متوقف اند.

Continue Reading

تجارت

علاقمندی سرمایه‌گذاران اوزبیکستانی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان

در این دیدار، سرمایه‌گذاران ازبکستانی علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که معین این وزارت با سرمایه‌گذاران ازبکستانی دیدار کرده است. 

در این دیدار، سرمایه‌گذاران ازبکستانی علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند.

شماری از سرمایه‌گذاران ازبکستانی به کابل آمده و مقام‌های وزارت صنعت و تجارت در مورد سرمایه گذاری‌ در افغانستان گفتگو کرده اند. این سرمایه گذاران در دیدار با معین وزارت صنعت و تجارت، علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معادن و ساختمان‌سازی افغانستان ابراز کرده‌اند. 

احمدالله زاهد نیز بر حمایت همه‌جانبه و تأمین امنیت برای سرمایه‌گذاران تاکید کرده است.

شماری از سرمایه‌گذران نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند نقش مهم در رشد اقتصاد کشور داشته باشند و امارت اسلامی نیز تلاش‌ها را برای جلب سرمایه‌گذاری بیشتر سازد.

آگاهان اقتصادی نیز باور دارند که هرچه سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر شود به همان میزان اقتصاد ملی کشور تقویت خواهد شد مشروط بر این که نهادهای مربوط بتوانند توجه سرمایه‌گذاران زیادی را به افغانستان جلب کرده تا آنان سرمایه‌گذاری کنند.

از سوی دیگر، سرپرست وزارت معادن و پترولیم با شرکای شرکت گرین تری روسیه و ایران دیدار کرده است. این سرمایه گذاران نیز علاقمندی شان‌را برای سرمایه‌گذاری در معدن سرب ولایت غور ابراز کرده اند، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز وعده همکاری‌های لازم را داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!