جهان
گزارش: بیش از ۲۰۰ فلسطینی در درگیریهای بیتالمقدس زخمی شدند
به اساس گزارشها بیش از ۲۰۰ شهروند فلسطینی در درگیریهای خشونت آمیز با نیروهای اسراییلی در بیتالمقدس زخمی شدهاند.
در این درگیریها ۱۷ نیروی فلسطینی نیز کشته شده اند.
نیروهای اسراییل شب گذشته در مسجد الاقصی و نقاط دیگر بیتالمقدس شرقی با فلسطینیان درگیر شدند و با شلیک گلوله پلاستیکی و پرتاب بمب صوتی تلاش کرد آنها را متفرق کند.
تنشها میان نیروهای اسراییلی و فلسطینیان در این شهر در هفتههای اخیر بر سر احتمال بیرون کردن چند خانواده فلسطینی از خانههایشان در منطقه شیخ جراح افزایش یافته است.
اسراییل میگوید که از زور برای برقراری نظم و قانون استفاده کرده است.
خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که در زمان درگیری مقامها در مسجد با بلندگو از پولیس اسراییل خواستند تا به شلیک گلوله صوتی و پرتاب بمب صوتی پایان دهد و از جوانان فلسطینی نیز خواستند تا آرامش خود را حفظ کنند.
سازمان ملل متحد گفته اسراییل باید تخلیه فلسطینیان از خانههای خود را متوقف کند و از زور استفاده نکنند.
بیشتر فلسطینیان در محوطه مسجد الاقصی زخمی شدند، جایی که پولیس تلاش کرد با معترضان که به سوی نیروهای امنیتی اسراییل سنگ و بطری پرتاب میکردند مقابله کند.
صلیب سرخ برای درمان مجروحان در محوطه مسجد یک درمانگاه صحرایی باز کرده است.
مسجد الاقصی در بخش قدیمی بیت المقدس قرار دارد که مسلمانان آن را سومین مکان مقدس خود پس از مکه و مدینه میدانند و یهودیان نیز این محوطه را کوه معبد میخوانند و میگویند که دو معبد یهودی پیش از این در این محوطه برقرار بوده است.
ناآرامیهای اخیر بیت المقدس ریشه در تنشها بر سر منطقه شیخ جراح دارد.
شیخ جراح از مناطق نزدیک به خط سبز است که غرب و شرق بیت المقدس را از یکدیگر جدا میکند.
یهودیان روی زمینهای خانههای ۴ خانواده فلسطینی ادعای مالکیت دارند.
فلسطینیان میگویند از دهه ۵۰ میلادی در منطقه شیخ جراح زندگی کردهاند اما شهرک نشینهای یهودی میگویند زمینهای مورد اختلاف را به طور قانونی از دو نهاد یهودی که این زمینها را بیش از یکصد سال پیش خریده بودند، خریداری کردهاند.
فلسطینیان میگویند این زمینها را از مقامات اردن خریدهاند که کنترل بیت المقدس شرقی را از ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۷ در دست داشتند.
دولت اردن به نفع فلسطینیان وارد عمل شده و اسناد و مدارکی در حمایت از ادعای فلسطینیان ارایه کرده است.
فلسطینیها خواهان آن استند که کشور مستقل فلسطینی با پایتختی بیت المقدس شرقی شکل بگیرد.
بیت المقدس شرقی در سال ۱۹۶۷ در جنگ عرب با اسراییل به اشغال اسراییل در آمد و تاکنون در تحت کنترول آنها است.
اسراییل کل شهر را پایتخت خود میداند اما عمده کشورها حاکمیت اسراییل بر این شهر را به رسمیت نمیشناسند.
سازمان ملل متحد و آمریکا از این خشونتها ابراز نگرانیکردهاند، اما ایران، این خشونتها را محکوم کرده و از سازمان ملل متحد خواسته به وظیفه قطعی خود در مورد این جنایت جنگی عمل کنند.
جهان
استولتنبرگ: هر کشوری جداگانه درباره استفاده اوکراین از راکتهایش تصمیمگیری کند
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که اگر به اوکراین اجازه داده شود با راکتهای دوربرد ساخت غرب حمله کند، در واقع غرب بهطور مستقیم با روسیه وارد جنگ میشود.
ینس استولتنبرگ، سرمنشی ناتو در اظهاراتی گفته است که، از مذاکرات در مورد استفاده اوکراین از راکتهای دوربرد برای حمله به عمق خاک روسیه استقبال میکند اما هر تصمیمی در مورد این موضوع باید بهطور جداگانه توسط متحدان گرفته شود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین ماههاست که از متحدانش خواسته است تا به کییف اجازه دهند از راکتهای غربی، از جمله راکتهای دوربرد امریکا و سایه طوفان بریتانیا علیه خاک روسیه استفاده کند تا توانایی مسکو برای انجام حملات محدود شود.
کر استارمر، صدراعظم انگلیس و جو بایدن، رئیسجمهور امریکا روز جمعه در واشنگتن درباره اینکه آیا کییف از راکتهای دوربرد علیه اهدافی در روسیه استفاده کند یا خیر، گفتگو کردند اما تصمیمی در این باره اعلام نشد.
استولتنبرگ افزود: «من از این تحولات و این تصمیمها استقبال میکنم، اما تک تک متحدان باید تصمیم نهایی را خود بگیرند. متحدان در این مورد سیاستهای متفاوتی دارند.»
بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، برخی از مقامات ایالات متحده بهطور جدی تردید دارند که اجازه استفاده از چنین راکتهایی علیه مسکو تفاوت قابل توجهی در نبرد کییف علیه نیروهای روسی ایجاد کند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که اگر به اوکراین اجازه داده شود با راکتهای دوربرد ساخت غرب حمله کند، در واقع غرب بهطور مستقیم با روسیه وارد جنگ میشود.
سرمنشی ناتو همچنین در پاسخ به سوالی درباره انتقامجویی احتمالی روسیه گفت: «هیچ گزینه بدون خطر در جنگ وجود ندارد».
وی ادامه داد: «اما من همچنان معتقدم که بزرگترین خطر برای ما، برای بریتانیا و برای ناتو، پیروزی رئیس جمهور پوتین در اوکراین خواهد بود.»
جهان
رئیس جمهور کشور اتحاد قمر در حمله با چاقو زخمی شد
گفته میشود که مهاجم یک سرباز سابق پولیس است.
سخنگوی دولت کشور اتحاد قمر اعلام کرده است که غزالی عثمانی، رئیس جمهور این کشور روز جمعه در حمله با چاقو به طور سطحی مجروح و مهاجم بازداشت شد.
به گزارش رویترز، این حادثه حوالی ساعت ۲ بعد از ظهر در شهری در شمال مورونی، پایتخت اتحاد قمر رخ داد.
فاطمه احمد، سخنگوی دولت اتحاد قمر به رویترز گفت: «رئیس جمهور غزالی عثمانی در مراسم تشییع جنازه شیخ بزرگ کشور با چاقو زخمی شد. جراحات وی جدی نیست و او به خانه بازگشته است.»
انگیزه این حمله بلافاصله مشخص نشده است.
گفته میشود که مهاجم یک سرباز سابق پولیس است.
در ماه می، عثمانی برای چهارمین دوره ریاست جمهوری خود پس از انتخابات پرتنش در ماه جنوری حلف وفاداری یاد کرد، انتخاباتی که مخالفان وی ادعا میکنند پر از تقلب بود.
جهان
وزرای خارجه امریکا و انگلیس وارد کییف شدند
بلینکن گفته است که میخواهد مستقیماً از ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین و دیگران بشنود که اهداف کییف در جنگ چیست و واشنگتن چه کاری میتواند برای کمک به آنها انجام دهد.
وزرای امور خارجه امریکا و انگیس روز چهارشنبه (۲۱سنبله) وارد کییف پایتخت اوکراین شدند تا درباره میزان و چگونگی کمکهای نظامی غرب به اوکراین با مقامهای این کشور بحث و تبادل نظر کنند.
به نقل از رویترز، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه امریکا و دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس روز گذشته وارد پایتخت اوکراین شدند تا با مقامهای بلند ربته دولت اوکراین دیدار و گفتگو کنند.
بلینکن گفته است که میخواهد مستقیماً از ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین و دیگران بشنود که اهداف کییف در جنگ چیست و واشنگتن چه کاری میتواند برای کمک به آنها انجام دهد.
زلنسکی به احتمال زیاد درخواستهای خود را از متحدانش برای اجازه دادن به اوکراین برای استفاده از راکتهای دوربرد از جمله اتکمز آمریکا و استورم انگلیس علیه خاک روسیه تکرار خواهد کرد.
در واشنگتن و برخی از پایتختهای اروپایی نگرانی وجود دارد که صدور این مجوز احتمال درگیری مستقیم غرب با روسیه را افزایش خواهد داد.
بلینکن از اظهار نظر درباره اینکه آیا واشنگتن اجازه استفاده از این سلاحهای دوربرد را خواهد داد یا نه، خودداری کرد اما گفت که عوامل متعددی در هر تصمیمی دخیل هستند.
وی افزود که «فقط خود سیستم نیست که مهم است. شما باید بپرسید: آیا اوکراینیها میتوانند به طور موثر از آن استفاده کنند و توانایی حفظ آن را دارند؟»
به گزارش ایرنا، زلنسکی بارها از غرب خواسته است تا به نیروهایش اجازه دهد از سلاحهای دوربرد خود برای حمله به روسیه استفاده کنند.
جو بایدن رئیسجمهور ایالات متحده روز سهشنبه در پاسخ به این سوال که آیا محدودیتهای اعمال شده برای استفاده کییف از سلاحهای دوربرد مثل اتکمز را لغو خواهد کرد، گفت که دولت او اکنون در حال بررسی این موضوع است.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت که به نظر می رسد واشنگتن قبلاً تصمیم گرفته است به اوکراین اجازه دهد از این سلاحها برای حملات دوربرد در داخل روسیه استفاده کند.
وی با بیان اینکه اگر چنین اتفاقی بیفتد، مسکو پاسخ مناسبی خواهد داد، افزود فعلا عملیات خاص نظامی روسیه به عنوان پاسخ کافی به همه این حملات است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک مرد افغان تبار که مالک کلپ زیبایی اندام بود، در دهلی به قتل رسید
-
اخبار ساحوی4 روز ago
امریکا بر تامین کنندگان چینی برنامه راکتهای بالستیک پاکستان تحریم وضع کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزیر دفاع پاکستان از برنامه وزیر اعلی خیبر پختونخوا برای گفتگو با کابل انتقاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کار ساخت بزرگترین ترمینال در ولایت هرات آغاز شد
-
جهان4 روز ago
رئیس جمهور کشور اتحاد قمر در حمله با چاقو زخمی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترکمنستان بیش از ۹۳۰ تُن مواد غذایی و غیر غذایی به افغانستان کمک کرد
-
ورزش4 روز ago
حضور راشد خان و چهره های تازه در ترکیب تیم کریکت افغانستان مقابل افریقای جنوبی
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امارت اسلامی کشته شدن ۱۴ غیر نظامی را در ساحهای بین دایکندی و غور تایید کرد