رویداد های اخیر
گزارش: جنگها در افغانستان و عراق حداقل ۵۰۰هزار کشته برجای گذاشته است
در ۷۶ کشوری که ایالات متحده در حال حاضر مدعی است در آنها با «تروریسم» مبارزه میکند، حداقل جنگ در سه کشور، افغانستان، عراق و پاکستان به طور باورنکردنی مرگبار بوده است.
در حالی که خروج ایالات متحده از افغانستان به یک سالگی خود رسیده است، گزارش «پروژه مصارف جنگ» پوهنتون براون جزییات مرگبار بودن این جنگها را نشان میدهد.
مساله مورد بررسی این است که دراین سه کشور به چه تعداد بر اثر «جنگهای پساز ۱۱ سپتامبر ایالات متحده» کشته شدهاند.
این گزارش، میزان تلفات در افغانستان و پاکستان بین اکتوبر ۲۰۰۱ تا اکتوبر ۲۰۱۸ و در عراق بین مارچ ۲۰۰۳ تا سپتامبر ۲۰۲۱ را نشان میدهد. در این سه کشور دستکم ۵۰۰ هزار تن براثر جنگ کشته شدهاند.
در اکتوبر ۲۰۰۱، ایالات متحده به بهانه شکست دادن القاعده و امارت اسلامی به افغانستان حمله کرد و ۲۰ سال بعد، در ۳۰ آگست ۲۰۲۱، ایالات متحده خروج نیروهای خود را از افغانستان به پایان رساند و امارت اسلامی دوباره کنترول کامل این کشور را به دست گرفت.
در طی هفتههای نزدیک به خروج امریکاییها، یک حمله انتحاری جان ۲۰۰ تن را در کابل گرفت و بعدأ در روزهای پایانی جنگ در جریان حمله طیاره بدون سرنشین ایالات متحده ۱۰ غیرنظامی افغان کشته شدند.
در مارچ ۲۰۰۳، ایالات متحده به عراق حمله کرد و رژیم صدام را به بهانه وجود تسلیحات کشتار جمعی و بهویژه سلاحهای هستهای سرنگون کرد. ایالات متحده در سال ۲۰۱۱ از این کشور خارج شد و راه را برای ظهور داعش و استقرار مجدد نیروهای امریکایی هموار کرد.
اوضاع پاکستان تا اندازهی نامشخص و مبهم به نظر می رسد. از ۱۱ سپتامبر، ایالات متحده صدها حمله با طیارههای بدون سرنشین در پاکستان انجام داد و از این کشور به عنوان یک منطقه نظامی استفاده کرد، اما اسلامآباد همچنان به پناه دادن به "تروریستها" متهم شده است.
گزارش «پروژه مصارف جنگ» که معلومات را از دولتها، سازمانهای غیردولتی، رسانهها و غیره جمعآوری میکند، اشاره کرده که تعداد واقعی کشتهها به دلیل محدودیتهایی که مستند کردن تلفات در مناطق درگیر دارد، کم است.
در این گزارش آمده است: «بهعنوان مثال، ممکن است دهها هزار غیرنظامی در بازپسگیری شهر موصل و دیگر شهرها از دست داعش جان خود را از دست داده باشند، اما احتمالاً اجساد آنها پیدا نشده است. .آمار کشته شدهگان ناشی از حملات مستقیم است نه غیر مستقیم مانند عدم دسترسی به غذا، آب و امکانات صحی، برق یا دیگر زیرساختها.»
این گزارش میزان تلفات در سوریه را از سپتامبر ۲۰۱۴ تا می ۲۰۲۱ و تلفات جنگ یمن را از اکتوبر ۲۰۰۲ تا آگست ۲۰۲۱ پوشش داده است.
نتیجه گزارش پروژه جنگ:
• تلفات غیرنظامیان در افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه / داعش، یمن و دیگر مناطق: ۳۶۳۹۳۹ تا ۳۸۷۰۷۲ تن.
• تلفات نظامیان امریکایی در این کشورها و دیگر مناطق: ۷۰۵۲ تن.
• تلفات مقامات غیرنظامی پنتاگون در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۱ تن.
• تلفات قراردادیهای امریکایی در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۱۸۹ تن.
• تلفات پولیس و اردوی ملی در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۰۴۶۴۵ تا ۲۰۷۸۴۵ تن.
• تلفات دیگر نیروهای متحد در این کشورها و دیگر مناطق: ۱۴۸۷۴ تن.
• تلفات شبهنظامیان مخالفین در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۹۶۸۵۸ تا ۳۰۱۹۳۳ تن.
• تلفات خبرنگاران و کارمندان رسانهها در این کشورها و دیگر مناطق: ۶۸۰ تن.
• تلفات نیروهای سازمانهای بشردوستانه و موسسات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۲ تن.
• مجموع تلفات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۷۱۵۰ تا ۹۲۸۵۸۸ تن.
• مجموع تلفات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۷ هزار تا ۹۲۹ هزار تن.
رویداد های اخیر
درانی: افغانستان اگر در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی دوباره رشد میکنند
وی افزود که اگر تعامل با افغانستان به سطح بین المللی صورت نمی گیرد، تعامل به سطح منطقه صورت گیرد.
نماینده ویژه پیشین پاکستان برای افغانستان گفته است که اگر افغانستان در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی در این کشور دوباره رشد میکنند.
آصف علی درانی تصریح کرده است که با ادامه بحران اوکراین و قتل عام در فلسطین، افغانستان به باد فراموشی سپرده شده است.
او گفت: «اگر القاعده نیست، شاخه خراسان داعش میآید. حادثه ممکن به سطح حمله یازدهم سپتمبر صورت نگیرد، اما یک فاجعه رخ خواهد داد، خطر وجود خواهد داشت. مردم در سایر نقاط جهان احساس ناامنی خواهند کرد.»
وی افزود که اگر تعامل با افغانستان به سطح بین المللی صورت نمی گیرد، تعامل به سطح منطقه صورت گیرد.
این دیپلومات پاکستانی از چگونگی حکومتداری در افغانستان و تامین حقوق زنان در این کشور انتقاد کرد.
آقای درانی تاکید کرد کسانی که معتقدند باید دولت سرپرست را به رسمیت بشناسند، با مشکلاتی مواجه خواهند شد.
او گفت: «حق به رسمیت شناختن را هر کشوری دارد، یک کشور را به رسمیت بشناسد یا نشناسد، اما قبل از حادثه یازدهم سپتمبر، ما و برخی از کشورهای دیگر آنها را به رسمیت شناخته بودیم، اما چی فایده داشت. موضوع اصلی این است کسی را که به رسمیت می شناسید، او در عوض برای بودن بخشی از جامعه جهانی، چی اقدامات را انجام میدهد؟»
وی افزود: «آنها فردا در جلسات بزرگ مانند، سازمان ملل متحد، و سازمان همکاری اسلامی اشتراک می کنند، بناء سوال این است که آنها چی اقداماتی را انجام میدهند. آیا اقدامات آنها همین خواهد بود که بر تعلیم دختران محدودیت وضع میکنند، آواز آنها را منع میکنند و میگویند که کار کرده نمی توانند، بنابرین به رسمیت شناختن آنها سودی ندارد بل یک جنجال دیگر برای آن کشور خواهد بود.»
آقای درانی بر رسیدگی به مُعضل افغانستان از طریق منطقه تاکید کرد، زیرا به گفته او امریکا و کشورهای غربی بر سر مسایل حقوق بشر در افغانستان تاکید دارند.
از سویی دیگر، حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور و عبدالرحمن نظامانی، سرپرست سفارت پاکستان در کابل، با هم دیدار کرده اند.
محور این دیدار ایجاد سهولتهای تجارتی و روابط خوب میان دو کشور بربنیاد احترام متقابل گفته شده است. آقای کرزی گفته است که افراط گرایی و خشونت به هردو کشور زیان می رساند.
رویداد های اخیر
تاکید حقانی بر بلند بردن ظرفیت نیروهای هوایی
آقای حقانی همچنان تاکید نمود که به زودی به جهانیان ثابت خواهد شد که امارت اسلامی در عرصه های مختلف به خودکفایی میرسد.
سرپرست وزارت امور داخله نیروهای هوایی را مدافعین اصلی افغانستان دانسته و بر بلند بردن ظرفیت و مجهز شدن این نیروها تاکید کرده است.
سراج الدین حقانی که در مراسم فراغت پیلوتان از پوهنتون دفاعی وزارت دفاع ملی سخنرانی میکرد، همچنان تاکید نمود که به زودی به جهانیان ثابت خواهد شد که امارت اسلامی در عرصه های مختلف به خودکفایی میرسد.
او گفت: «قوتهای هوایی ما مدافعین اصلی وطن هستند...امروز اگر جهانیان ما را محکوم میکنند که دفاع هوایی و زمینی نداریم و قوت استعداد آن را نداریم، ولی در عمل ثابت میشود و امروز شما نشان دادید. ما ۳ نفر را برابر ۳ هزار نفر میدانیم و ان شاء الله در وقت کم خودکفا خواهیم شد.»
لوی درستیز قوای مسلح کشور در این مراسم از انتقال طیاره های افغانستان به کشورهای همسایه در روزهای سقوط جمهوریت به شدت انتقاد کرد و آن را خیانت در حق مردم و کشور دانست.
فصیح الدین فطرت اما خطاب به نیروهای امنیتی دولت پیشین که در بیرون از افغانستان به سر میبرند گفت که آغوش امارت اسلامی به روی آنها باز است و میتوانند به کشور برگشته و مصدر خدمت به مردم شوند.
آقای فطرت گفت: «ما صدا میکنیم، جوانای ما اگر افغانستان را ترک کردند و فرار کردند و حالا در کشورهای خارجی زندگی میکنند، اگر چه رفاه و آسایش داشته باشند اما در آن کشورها، نه دین شان مطابقت میکند و نه مذهب شان. اگر واقعاً مسلمان باشند عذاب وجدان میکشند. پس آغوش امارت اسلامی برای همه شان باز است، آنها هم بازگردند.»
این مقام ارشد وزارت دفاع ملی هشدار داد کسانی که به دستور خارجیها در تلاش مختل ساختن اوضاع امنیتی کشور باشند، پاسخ سختی از جانب نیروهای امنیتی و دفاعی دریافت خواهند کرد.
او گفت: «حکومتی که فعلاً در افغانستان حاکم است مستقل است و تمام قلمرو افغانستان را در کنترول دارد و کاملاً مستقل است و اگر کسی به دستور بیگانه ها، اگرچه افغان هم باشد باز بخواهد که اینجا امنیت را اخلال کند، اگرچه عضو بدن ما هم باشد آن را قطع کنیم تا دیگر ملت ما در آسایش و رفا کامل باشند.»
گفتنی است که همزمان با فراغت سه پیلوت، به تعداد ۱۲۰ داوطلب دیگر پس از سپری نمودن امتحان رقابتی جهت آموزش پیلوتی برای مدت چهار سال در این مسلک جذب پوهنتون قوت های هوایی شده که از این میان، ۸۰ نفر به بخش پیلوتی، ۲۵ نفر در بخش انجینری پیلوت و ۱۵ نفر در بخش پیلوتان کشاف میباشند و درسهای شان بهطور رسمی آغاز شده است.
رویداد های اخیر
واکنشهای جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور
حمله مسلحانهی افراد وابسته به گروه داعش به غیر نظامیان در مسیر ولایتهای دایکندی و غور واکنشهای جهانی را درپی داشته است. سازمان ملل متحد حمله بر هزارهها در دایکندی را «فجیع» دانسته و محکوم کرده است.
دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواهان شناسایی عاملان این حمله شده است.
استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل گفته است:«سرمنشی سازمان ملل متحد حمله قاتلانه دیروز بر جامعه شعیه هزاره را که در افغانستان رخ داد، به شدت محکوم میکند. آقای گوترش برای خانوادههای قربانی تسلیت عرض کرده و خواهان شفای عاجل بر زخمیان شده است. سرمنشی سازمان ملل خواهان حفاظت از مردم ملکی است. مأموریت سیاسی ما در افغانستان نیز حمله دیروز در افغانستان را محکوم میکند و از مسوولان میخواهد که در رابطه تحقیقات کنند و عاملان حمله را مورد حساب دهی قرار دهند.»
شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در قطر نیز حمله مرگبار بر هزارههای دایکندی را به شدت محکوم کرده است. کرن دیکر در یادداشتی در ایکس این حمله را «وحشیانه» پنداشته و خواستار شناسایی و پاسخگویی عاملان آن شده است.
سفارت جاپان در افغانستان همچنان این حمله را «تروریستی» پنداشته و محکوم نموده است.
این سفارت در بیانیهای بر متوقفشدن این گونه حملات تأکید کرده است.
رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان در افغانستان و دیدبان حقوق بشر همچنان بر حفاظت و توجه بیشتر هزارهها در کشور تأکید کردهاند.
امارت اسلامی نیز این حمله را «وحشیانه» دانسته و آن را به شدت محکوم کرده است. امارت اسلامی تصریح نموده که بهگونه جدی تلاش میکند تا عاملان این رویداد را پیدا و آنان را به پای اجرای عدالت بکشاند.
در حمله مسلحانه روز پنجشنبه در ساحهای بین ولایتهای دایکندی و غور ۱۴ غیرنظامی کشته شدند.
مسوولیت این حمله را گروه داعش برعهده گرفته است.
-
ورزش4 روز ago
آمادگی ازبکستان برای آغاز مسابقات جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کاملا هریس: ترامپ با امارت اسلامی مذاکره کرد و حکومت پیشین افغانستان را دور زد
-
جهان4 روز ago
وزرای خارجه امریکا و انگلیس وارد کییف شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک مرد افغان تبار که مالک کلپ زیبایی اندام بود، در دهلی به قتل رسید
-
اخبار ساحوی2 روز ago
امریکا بر تامین کنندگان چینی برنامه راکتهای بالستیک پاکستان تحریم وضع کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر دفاع پاکستان از برنامه وزیر اعلی خیبر پختونخوا برای گفتگو با کابل انتقاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نشستی به حمایت از پروژه تاپی در کابل برگزار شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
رئیسالوزرا برای اشتراک در مراسم افتتاح پروژه تاپی وارد ترکمنستان شد