Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: جنگ‌ها در افغانستان و عراق حداقل ۵۰۰هزار کشته برجای گذاشته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

در ۷۶ کشوری که ایالات متحده در حال حاضر مدعی است در آنها با «تروریسم» مبارزه می‌کند، حداقل جنگ در سه کشور، افغانستان، عراق و پاکستان به طور باورنکردنی مرگبار بوده‌ است.

در حالی که خروج ایالات متحده از افغانستان به یک سالگی خود رسیده است، گزارش «پروژه مصارف جنگ» پوهنتون براون جزییات مرگبار بودن این جنگ‌ها را نشان می‌دهد.

مساله مورد بررسی این است که دراین سه کشور به چه تعداد بر اثر «جنگ‌های پس‌از ۱۱ سپتامبر ایالات متحده» کشته شده‌اند.

این گزارش، میزان تلفات در افغانستان و پاکستان بین اکتوبر ۲۰۰۱ تا اکتوبر ۲۰۱۸ و در عراق بین مارچ ۲۰۰۳ تا سپتامبر ۲۰۲۱ را نشان می‌دهد. در این سه کشور دست‌کم ۵۰۰ هزار تن براثر جنگ کشته شده‌اند.

در اکتوبر ۲۰۰۱، ایالات متحده به بهانه شکست دادن القاعده و امارت اسلامی به افغانستان حمله کرد و ۲۰ سال بعد، در ۳۰ آگست ۲۰۲۱، ایالات متحده خروج نیروهای خود را از افغانستان به پایان رساند و امارت اسلامی دوباره کنترول کامل این کشور را به دست گرفت.

در طی هفته‌های نزدیک به خروج امریکایی‌ها، یک حمله انتحاری جان ۲۰۰ تن را در کابل گرفت و بعدأ در روزهای پایانی جنگ در جریان حمله طیاره بدون سرنشین ایالات متحده ۱۰ غیرنظامی افغان کشته شدند.

در مارچ ۲۰۰۳، ایالات متحده به عراق حمله کرد و رژیم صدام را به بهانه وجود تسلیحات کشتار جمعی و به‌ویژه سلاح‌های هسته‌ای سرنگون کرد. ایالات متحده در سال ۲۰۱۱ از این کشور خارج شد و راه را برای ظهور داعش و استقرار مجدد نیروهای امریکایی هموار کرد.

اوضاع پاکستان تا اندازه‌ی نامشخص‌ و مبهم‌ به نظر می رسد. از ۱۱ سپتامبر، ایالات متحده صدها حمله با طیاره‌های بدون سرنشین در پاکستان انجام داد و از این کشور به عنوان یک منطقه نظامی استفاده کرد، اما اسلام‌آباد هم‌چنان به پناه دادن به “تروریست‌ها” متهم شده‌ است.

گزارش «پروژه مصارف جنگ» که معلومات را از دولت‌ها، سازمان‌های غیردولتی، رسانه‌ها و غیره جمع‌آوری می‌کند، اشاره کرده که تعداد واقعی کشته‌ها به دلیل محدودیت‌هایی که مستند کردن تلفات در مناطق درگیر دارد، کم است.

در این گزارش آمده است: «به‌عنوان مثال، ممکن است ده‌ها هزار غیرنظامی در بازپس‌گیری شهر موصل و دیگر شهرها از دست داعش جان خود را از دست داده باشند، اما احتمالاً اجساد آنها پیدا نشده است. .آمار کشته شده‌گان ناشی از حملات مستقیم است نه غیر مستقیم مانند عدم دسترسی به غذا، آب و امکانات صحی، برق یا دیگر زیرساخت‌ها.»

این گزارش میزان تلفات در سوریه را از سپتامبر ۲۰۱۴ تا می ۲۰۲۱ و تلفات جنگ یمن را از اکتوبر ۲۰۰۲ تا آگست ۲۰۲۱ پوشش داده است.

نتیجه گزارش پروژه جنگ:

• تلفات غیرنظامیان در افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه / داعش، یمن و دیگر مناطق: ۳۶۳۹۳۹ تا ۳۸۷۰۷۲ تن.

• تلفات نظامیان امریکایی در این کشورها و دیگر مناطق: ۷۰۵۲ تن.

• تلفات مقامات غیرنظامی پنتاگون در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۱ تن.

• تلفات قراردادی‌های امریکایی در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۱۸۹ تن.

• تلفات پولیس و اردوی ملی در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۰۴۶۴۵ تا ۲۰۷۸۴۵ تن.

• تلفات دیگر نیروهای متحد در این کشورها و دیگر مناطق: ۱۴۸۷۴ تن.

• تلفات شبه‌نظامیان مخالفین در این کشورها و دیگر مناطق: ۲۹۶۸۵۸ تا ۳۰۱۹۳۳ تن.

• تلفات خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها در این کشورها و دیگر مناطق: ۶۸۰ تن.

• تلفات نیروهای سازمان‌های بشردوستانه و موسسات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۲ تن.

• مجموع تلفات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۷۱۵۰ تا ۹۲۸۵۸۸ تن.

• مجموع تلفات در این کشورها و دیگر مناطق: ۸۹۷ هزار تا ۹۲۹ هزار تن.

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند فعالیت‌های خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلومات‌ها به اروپا و امریکا رفتند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

رویترز به نقل از سه مقام سفارت افغانستان در هند روز جمعه گزارش داد که این سفارت پس از خروج سفیر و سایر دیپلومات‌های ارشد به مقصد اروپا و ایالات متحده که در آنجا پناهندگی دریافت کردند، فعالیت‌هایش را به حالت تعلیق درآورد.

هند امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، سفارت خود را در کابل بست، اما دهلی نو به سفیر و کارمندان مأموریتی که توسط دولت اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع افغانستان گماشته شده بودند، اجازه داده بود که ویزه صادر نمایند و موضوعات تجاری را مدیریت کنند.

به گزارش رویترز، حداقل پنج دیپلومات افغان هند را ترک کرده اند. یکی از مقامات سفارت افغانستان گفت که دولت هند اکنون این مجتمع دیپلوماتیک را به عنوان سرپرست تصاحب خواهد کرد.

یک مقام وزارت خارجه هند در دهلی نو در پاسخ به سوالی درباره این موضوع، بدون ارائه جزئیات گفت که آنها در حال بررسی تحولات هستند.

امارت اسلامی تاکنون در رابطه به این موضوع واکنش نشان نداده است.

هند یکی از کشورهایی است که ماموریت کوچکی در کابل برای تسهیل تجارت، کمک های بشردوستانه و کمک‌های طبی دارد. تجارت دوجانبه در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۱.۵ میلیارد دالر رسید، اما پس از روی کار آمدن امارت اسلامی به شدت کاهش یافت.

در اوایل ماه جاری، صدها محصل افغان که علیرغم انقضای ویزه تحصیلی شان در هند زندگی می‌کنند، ، تظاهراتی را در دهلی نو برگزار کردند و از دولت هند خواستند که اقامت شان را تمدید کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی ننگرهار می‌گویند که دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده طی یک جرگه در ولسوالی سپین‌غر این ولایت با پادرمیانی مقامات امارت اسلامی به دوستی مبدل شد.

نصرالله حقیار، قوماندان امنیه ولسوالی سپین‌غر ننگرهار، در این نشست گفت: «کسانی که میان مسلمانان اتفاق ایجاد می‌کنند، چی از لحاظ قومی باشد و یا خانواده در قلب ما جا دارند.»

از سویی هم، اعضای خانواده‌های درگیر نیز از این‌که دشمنی ۱۷ ساله آن‌ها به دوستی مبدل شده است، خرسند اند.

در همین حال، بزرگان قومی گفته‌اند اگر کسی دوباره به دشمنی دامن بزند، مبلغ دوصد هزار افغانی جریمه خواهد شد.

عصمت‌الله شینواری، بزرگ قومی در ننگرهار، گفت: «جرگه چیزی است که به بسیار وقت کم و با مصرف کم یک موضوع می‌تواند در آن حل شود.»

با این حال، مسوولان ریاست سرحدات، اقوام و قبایل همچنان خاطر نشان کردند که پس از حاکمیت امارت اسلامی تاکنون بیش از ۴۰ دشمنی بزرگ و کوچک را با همکاری بزرگان قومی در این ولایت به دوستی مبدل کرده‌اند.

این در حالی است که پس از حاکمیت امارت اسلامی نه تنها در ولایت ننگرهار بلکه در بسیاری از ولایات کشور، روند آشتی‌دادن خانواده‌های درگیر به سرعت جریان دارد و از طریق جرگه بسیاری از مناقشات خانواده‌ها حل شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت آب و انرژی: مدیریت منابع آبی به‌گونه جدی آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت آب و انرژی می‌گوید که امارت اسلامی افغانستان مدیریت منابع آبی را به شکل جدی آغاز کرده است.

عبداللطیف منصور در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که به دلیل خشکسالی‌های اخیر، مردم کشور با کمبود آب آشامیدنی صحی مواجه هستند و برای حل این مشکل، این وزارت مدیریت جدی منابع آب را آغاز کرده است.

آقای منصور همچنان با اشاره به نگرانی برخی کشورهای همسایه در مورد اقدامات امارت اسلامی برای مدیریت آب‌های افغانستان و ایجاد کانال قوش‌تیپه می‌گوید، کشورهای که از این بابت نگرانی دارند می‌توانند از طریق مذاکره نگرانی‌های خود را با امارت اسلامی شریک بسازند.

منصور افزوده که در سال جاری سه میلیارد افغانی بودجه انکشافی به این وزارت در نظر گرفته شده است که بیشتر این بودجه صرف پروژه‌های ناتمام بندهای آبی خواهد شد.

با این حال، او تصریح کرده که ظرفیت تولید ۳۰ هزار میگاوات برق در کشور وجود دارد و این وزارت اقداماتی را برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی انجام داده تا افغانستان در درازمدت از ناحیه برق به خودکفایی برسد.

سرپرست وزارت آب و انرژی خاطر نشان کرد که برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی در کشور آماده هرگونه همکاری با سکتور خصوصی اند و تمامی سهولت‌ها را به آنان مهیا خواهند ساخت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!