Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: صدهای میلیون افعانی از کد-۹۱ به گونه غیر اصولی مصرف شده‌ است

منتشر شده

در

صدهای میلیون افعانی از کد۹۱ اختیاری رییس جمهوری در سال ۱۳۹۸ به گونه غیر اصولی مصرف شده‌ است.

یافته‌های روزنامه اطلاعات‌روز نشان می‌دهد که صدها میلیون افغانی از این کد، به هدف‌های خریداری و کرایه خانه، موتر زره، آپارتمان، بهای تکت پرواز، خرج دسترخوان، معاش امتیازی و مصارف جانبی مقام‌های دولتی و افراد بیرون از دولت پرداخت شده ‌است.

لیاقت لایق، خبرنگار پژوهشی روزنامه اطلاعات روز میگوید: “بر اساس کل اطلاعات که به ما رسیده افراد حکومتی و غیرحکومتی به ده‌ها نفر میرسند. در کل فهرستی که از آن درست کردیم، ۷۰ نفر شامل بود.”

بر بنیاد یافته‌های اطلاعات‌روز در فهرست ۱۵ نفری با ۱۲۳ میلیون، دفتر وحید عمر مشاور رییس‌‌جمهور در مجموع بیش از ۳۰ میلیون افغانی، محمدعمر داوودزی، نماینده ویژه رییس‌‌جمهوری در مجموع بیش از ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی و فضل‌محمود فضلی، رییس فعلی اداره امور ریاست‌ جمهوری در مجموع بیش از ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار افغانی را به گونه‌ی مستقل برای اهداف هم‌چون کرایه خانه و موترزرهی، معاش‌، امتیاز کارکنان و خرج دسترخوان دریافت کرده ‌اند.

همزمان با این، یافته‌های دیدبان شفافیت افغانستان نشان می‌دهد که در دوره حکومت وحدت ملی، مجموع کدهای احتیاط باید ۵۴ میلیارد افعانی می‌بود اما مقدار با ۱۴۸ میلیارد ازیاد به ۲۰۲میلیارد افعانی مصرف افزایش یافته ‌است.

ناصر تیموری، پژوهشگر دیده‌بان شفافیت افغانستان میگوید: “هرگاه مقام هات مسوولیت مبالغ کد ۹۱ را بر خلاف اهداف کد ۹۱ استفاده کنند، قابل استجواب است.”

بربنیاد بافته‌های اطلاعات‌روز، رییس‌‌جمهوری و رییس اجراییه دست‌‌کم ۴۴ میلیون افغانی را برای خریداری آپارتمان، خانه و موتر زرهی به هدف استفاده‌ی افراد از کد ۹۱ پالیسی پرداخت کرده اند.

 در این میان، ریاست جمهوری می‌گوید، یافته‌های اطلاعات‌روز به جای بررسی بودجه، افراد را هدف قرار داده است.

ارگ، گزارش این روزنامه را ناقص می‌خواند و تاکید می‌ورزد که با راهکارهای نظارتی ای که وجود دارد، امکان استفاده غیراصولی و برای اهداف شخصی افراد از بودجه کد۹۱ وجود ندارد.

صدیق صدیقی، سخنگوی رییس جمهوری میگوید: “مصارف را که اینجا در اینجا بیان شده مربوط اداره ها است نه افراد حکومتی که در این گزارش مورد هدف قرار گرفته اند.”

ریاست جمهوری می‌گوید:در سال ۹۸ به اساس نیازمندی، پس از شکل‌گیری برخی‌اداره ها، استخدام افراد و برخی فعالیت‌ها، پول هزینه شده اما هیچ بخش پول برای اهداف افراد پرداخته نشده است.

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!