Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش ناظران سازمان ملل درباره استفاده روسیه از راکت کوریای شمالی در جنگ اوکراین

منتشر شده

در

ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد در گزارشی به یک کمیته شورای امنیت اعلام کردند که بقایای راکتی که در روز دوم جنوری به شهر خارکیف اوکراین اصابت کرد، نشان می‌دهد که نوعی از راکتی بالستیک ساخت کوریای شمالی بوده است.

خبرگزاری رویترز دوشنبه (۱۰ ثور) نوشت٬ ناظران تحریم‌های سازمان ملل در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای، به این نتیجه رسیدند که « در حمله راکتی در ۲ جنوری ۲۰۲۴ [۱۲ جدی سال گذشته] به خارکیف اوکراین» از نوعی از راکتی سری هواسونگ-۱۱ ساخت کوریای شمالی استفاده شده است و «این نقض تحریم‌های تسلیحاتی کوریای شمالی است.»

کوریای شمالی از سال ۲۰۰۶ به دلیل توسعه راکت‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود تحت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل بوده است و این تحریم‌ها از آن زمان تاکنون تشدید شده‌اند.

سه ناظر تحریم‌های سازمان ملل متحد در اوایل ماه جاری میلادی برای بازرسی بقایای این راکت به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی بر ساخت این راکت توسط روسیه پیدا نکردند.

طبق این گزارش٬ آنها «نتوانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که راکت‌ها از کجا و توسط چه کسی پرتاب شده‌اند».

این ناظران تصریح کرده‌اند که اطلاعات ارائه شده توسط مقام‌های اوکراینی درباره مسیر شلیک این راکت نشان می‌دهد که از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است.»

آنها می‌گویند: « اگر این راکت در اختیار نیروهای روسی بوده است، احتمالاً نشان دهنده آن است که روسیه دریافت کرده و این نقض تحریم‌های تسلیحاتی ۲۰۰۶ علیه کوریای شمالی است.»

یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، سال گذشته گفته بود که کوریای شمالی اخیرا راکت‌های بالستیک و پرتابگرهایی را برای استفاده در جنگ روسیه علیه اوکراین در اختیار مسکو قرار داده است که برخی از آن‌ها را روسیه به سمت اوکراین شلیک کرده است.

دولت امریکا معتقد است که پس از ملاقات رهبران روسیه و کوریای شمالی در سال گذشته، ارسال راکت‌های بالستیک و گلوله‌های توپ ساخت کوریای شمالی به روسیه آغاز شد.

رویداد های اخیر

بایدن:‌ نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیدات احتمالی از افغانستان، در خارج از این کشور مستقر هستند

Published

on

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در نامه‌ای به کانگرس تاکید کرده است که نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیداتی که ممکن است از افغانستان ناشی شود، در خارج از این کشور مستقر هستند.

در گزارش «قدرت‌های جنگی» که روز جمعه توسط قصر سفید منتشر شد، آمده است: «پرسونل نظامی ایالات متحده در خارج از افغانستان مستقر هستند تا به تهدیدات علیه سرزمین ایالات متحده و منافع ایالات متحده که ممکن است از داخل افغانستان ناشی شود، رسیدگی کنند.»

حضور نیروهای امریکایی در افغانستان پس از ۲۰ سال جنگ به دنبال توافق با امارت اسلامی، در آگست سال ۲۰۲۱ به پایان رسید.

امارت اسلامی در این توافقنامه متعهد شده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه می‌گوید از تصمیم ناروی برای کاهش سطح روابط دیپلوماتیک با افغانستان «ناخرسند» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید که این وزارت از تصمیم ناروی مبنی بر کاهش سطح روابط دیپلوماتیک با افغانستان «ناخرسند» است.

عبدالقهار بلخی در خبرنامه‌ای امروز (جمعه) افزوده که چنین تصمیم‌ها نباید به امور داخلی کشورها ربط داده شود.

بلخی تأکید کرده که دسترسی به خدمات قنسولی حق اساسی هر فرد است و از تمام طرف‌ها خواسته است که این اصل را بر اساس روحیه همکاری‌های بین‌المللی در اولویت قرار دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحول: تلاش‌ها برای تقویت روابط با افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!