Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: پاکستان از تلاش‌ها برای تصرف دوباره کابل بدست طالبان حمایت نمی‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

رسانه‌های پاکستانی به نقل از مقام‌‎های آن کشور گزارش کرده است که این کشور از “تلاش‌ها برای تصرف دوباره کابل به دست طالبان حمایت نمی کند.”

جنرال بابر افتخار، سخنگوی ارتش پاکستان،  روز گذشته (چهارشنبه، ۶ حتوت)به رسانه‌ها گفت که این کشور در پیشرفت روند صلح افغانستان تلاش کرده است و “حتی رهبران افغان نیز شاهد این تلاش‌ها استند.”

رسانه‌های پاکستانی به نقل از افتخار گزارش کرده است که تصمیم در باره آینده افغانستان و روند صلح مربوط به افغان‌ها و حکومت افغان است.

افتخار افزوده است که ” هدف ما تنها صلح دوامدار در افغانستان است.”

در باره اینکه آیا طالبان دوباره قدرت را بدست خواهد گرفت، گفت که ” افغانستان کشوری دهه ۹۰ نیست، و زیرساخت‌های دولت به آسانی از بین نخواهند رفت. این امکان ندارد تا طالبان کابل را تصرف کند و پاکستان آنها را حمایت نمی کند. این اتفاق نمی افتد.”

این در حالی است که چند روز قبل ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در امور افغانستان به پاکستان سفر کرد و با مقام‌های آن کشور در مورد روند صلح افغان گفتگو کرده است.

بر اساس گزارش‌ها در این دیدار در مورد راه اندازی یک نشست برای آغاز گفتگوهای صلح میان افغان‌ها در مسکو گفتگو شده است.

کابلوف گفته است که زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، نیز  در این نشست حضور خواهد داشت.

قابل یاد آوری است که قبل از این نیز روسیه در باره گفتگوهای میان افغان‌ها در مسکو نشست برگزار کرده بود.

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفته‌وار خود به چین خبر داد

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان شرکت هوایی آریانا می‌گویند که از این پس، این شرکت به شهر ارومچی چین هر هفته دو پرواز انجام خواهد داد.

آنان از تلاش‌ها برای فراهم نمودن سهولت‌های بیشتر برای تاجران و مسافران در این پروازها نیز سخن می‌زنند.

عبدالولی صدیقی، رئیس شرکت هوایی آریانا در مراسمی به همین مناسبت گفت: «شرکت هوایی آریانا افغان در سکتوری که فعالیت می‌کند، به مردم افغانستان خدمات ارائه می‌کند. مسوولیت آن اینست که قیمت‌ها را کنترول کند. به همان اندازه مفاد بگیرد که شرکت با مشکلات روبه‌رو نشود.»

احمد جان بلال، رئیس شرکت‌های امارتی نیز خاطرنشان کرد که افزایش پروازها به چین، به تجارت و رفت وآمد مردم کمک می‌کند.

در همین حال، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه تاکید کرد که گسترش روابط اقتصادی، تجارتی و اجتماعی میان کشورها، بر گسترش روابط سیاسی نیز تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

محمد نعیم گفت: «روابط اقتصادی و تجارتی به هر اندازه‌ای که گسترش یابد، به همان اندازه روابط میان دو کشور تقویت می‌یابد و با آن مسایل سیاسی و دیگر مسایل مربوطه نیز حل خواهد شد.»

سفیر چین در کابل نیز تاکید کرد که کشورش تلاش می‌کند تا سطح روابط با افغانستان در تمام بخش‌ها را بیشتر از این گسترش دهد.

ژاو شینگ گفت: «چین از گذشته در رُشد اقتصادی و بازسازی افغانستان تلاش کرده و در این اواخر این تلاش‌ها افزایش یافته است. افزایش پروازها میان افغانستان و چین برای گسترش روابط اقتصادی و تجارتی بسیار مهم است و امیدوار هستیم که این پروازها در آینده بیشتر از این افزایش یابد.»

قابل یادآوریست که پروازهای مستقیم میان کابل و ارومچی، پس از سه سال توقف، در ماه جوزای سال ۱۴۰۲ از سر گرفته شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایه‌گذاری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در سفرش به کابل گفته است که آستانه ۵۰۰ میلیون دالر را برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایه‌گذاری می‌کند و برای پیشبرد امور این پروژه در هرات، شرکت لوژستیکی و ترانسپورتی ایجاد خواهد شد.

طبق خبرنامه دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا، ژومانگارین امروز (دوشنبه) در دیدار با ملاعبدالغنی برادر گفت که قزاقستان در کنار این پروژه، برای پروژه تمدید لین انترنت نیز آمادگی دارد، که به اساس آن انترنت به قیمت ارزان به افغانستان عرضه خواهد شد.

ژومانگارین تصریح کرد که سرمایه‌گذاران قزاقستانی آماده‌ اند تا در بخش‌های مختلف، به خصوص در معادن، نفت و گاز افغانستان سرمایه‌گذاری کنند و تیم‌های تخنیکی آن‌ها نیز به کابل آمده‌اند.

در این دیدار، جانب قزاقستان آمادگی خود را برای صدور ویزه به تاجران افغان، آغاز پروازها میان دو کشور، همکاری‌های بانکی، گسترش ترانزیت و تجارت دوجانبه و همچنین همکاری‌های مشترک در بخش‌های صحت و معارف اعلام کرد.

از سوی دیگر، ملا برادر تاکید کرد که افغانستان عزم قوی برای تقویت روابط اقتصادی و تجارتی با قزاقستان و سایر کشورهای منطقه دارد و به همین منظور در این اواخر، مسوده نقشه راه را برای افزایش حجم تجارت میان کابل و آستانه به سه میلیارد دالر امضا کرده است.

به گفته معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، با تطبیق این نقشه راه، در بخش‌های مختلف اقتصادی مانند تجارت، زراعت، استخراج معادن، ترانسپورت، ترانزیت، خط ‌آهن و صنعت تغییرات مثبت چشمگیری به میان خواهد آمد و سرمایه‌گذاری‌ها در این عرصه‌ها افزایش خواهد یافت.

وی افزود که امارت اسلامی آماده است فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان را با قزاقستان شریک نموده و در زمینه حفظ، قرنطین محصولات زراعتی و مالداری، موافقتنامه‌هایی را به امضا برساند. همچنان معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا بر گسترش روابط بانکی میان دو کشور و همکاری‌های مشترک در توسعه و اکتشاف ساحات نفتی افغانستان تاکید ورزید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین از هئیت افغانستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت کرد

نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه افغانستان گفته است که ژائو شینگ، سفیر چین در کابل در دیدار با محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت خارجه از هئیت افغانستان برای شرکت در نشست امسال سازمان همکاری شانگهای دعوت کرده است.

این وزارت روز یک‌شنبه (۳۱حمل) در خبرنامه‌ای از تمایل چین برای «همکاری‌های دوجانبه بیشتر» خبر داده است.

در خبرنامه به نقل از ژائو شینگ آمده است که او چین به عنوان یک همسایه نزدیک به افغانستان، بر تقویت روابط خود با این کشور «اهمیت زیادی قائل» است و آماده است در جهت توسعه روابط دو کشور گام‌های بیشتری برداد.

در این دیدار، محمد نعیم گفته است: «افغانستان و چین کشورهای همسایه هستند و روابط مثبت میان همسایگان برای هر دو کشور ضروری است.»

پیش از این امارت اسلامی در نشست سازمان همکاری شانگهای که به تاریخ ۱۵ و ١٦ اکتوبر سال ۲۰۲۴ به میزبانی اسلام‌آباد برگزار شد، دعوت نشدند.

طبق گزارش‌ها عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای از سپتامبر ۲۰۲۱ غیرفعال بوده است.

افغانستان در هفتم جون ۲۰۱۲ به عضویت ناظر سازمان همکاری شانگهای درآمده است، اما از زمان عضویت در سازمان همکاری شانگهای فعالانه شرکت نکرده است.

نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

این نشست فرصتی برای بحث درباره موضوعاتی چون امنیت غذایی، انرژی، محیط زیست و مبارزه با تروریزم است.

سازمان همکاری شانگهای که ۲۵ درصد تولید ناخالص جهانی و ۴۰ درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد، به تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری و امنیتی میان اعضا کمک می‌کند.

علاوه بر نشست سران، بیش از ۴۰ نشست از مکانیزم‌های سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!