Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: پس از خروج نیروهای خارجی ممکن القاعده ظرف دو سال در افغانستان احیا شود

منتشر شده

در

خبرگزاری اسوشیتید پرس به نقل از مقام‎های امریکایی گزارش کرده است که پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان گروه القاعده شاید در دو سال دیگر در این کشور احیا شود.

به اساس این گزارش احیای مجدد گروه القاعده باعث تهدید امریکا خواهد شد.

لووید آستین، وزیر دفاع امریکا، در یک نشست مجلس سنای امریکا در این باره گفت:” من خطر  آنها را متوسط ارزیابی میکنم، سناتور،  من میگویم که این شاید دو سال را در بر بگیرد تا به این پیشرفت برسد.”

در همین حال، جنرال مارک میلی، رییس ستاد ارتش مشترک امریکا، که در این نشست مجلس سنای آن کشور شرکت کرده بود گفت:” من فکر میکنم که اگر چیزی دیگری اتفاق افتد، اگر حکومت سقوط کند، و نیروهای امنیتی منحل شود، خطر افزایش خواهند یافت، اما حالا من میگویم که متوسط است( خطر القاعده متوسط است) و تقریبا دو سال را در بر خواهد گرفت.”

جنرال میلی گفته که سقوط حکومت و تصرف قدرت توسط طالبان بر حقوق زنان در افغانستان تاثیر خواهد داشت.

از سوی دیگر، نظامیان امریکایی گفته که در صورت خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان جمع آوری اطلاعات استخباراتی با مشکل رو برو خواهد شد.

وزارت دفاع امریکا گفته که  پس از خروج نیروهای امریکایی برای نظارت گروه‌های هراس افگن در افغانستان شاید در کشورهای همسایه هواپیماهای کشفی مستقر کند.

به گفته‌ی این وزارت  تلاش‌های ضد هراس افگنی از پایگاه‌های امریکا در کشورهای خلیجی راه اندازی خواهد شد.

این گزارش افزوده که نگرانی‌ها وجود دارد که پس از خروج سربازان خارجی طالبان شاید با گروه القاعده روابط خود را برقرار کند.

اداره بایدن نیز هشدار داده که خروج کامل نیروهای خارجی بدون خطر نخواهد بود، اما افزوده که منتظر بودن به زمان بهتر برای خروج وجود ندارد.

نظامیان امریکایی افزوده که گروه‌های القاعده و داعش میخواهد بر امریکا حمله کند.

این در حالی است که پنتاگون گفته که خروج سربازان خارجی از افغانستان  تقریبا ۵۰ درصد تکمیل شده است.

رویداد های اخیر

دیدار عزیزی با نماینده چین برای گسترش روابط تجاری و سرمایه‌گذاری در افغانستان

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت با یو شیائو یونگ، نماینده ویژه چین در کابل دیدار و درباره گسترش تجارت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، در این دیدار آقای عزیزی با اشاره به فراهم بودن فضای امن و مساعد برای سرمایه‌گذاری، از سرمایه‌گذاران چینی دعوت کرد تا از فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی به نفع هر دو کشور استفاده کرده و سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی همچنین بر افزایش و فراهم‌آوری تسهیلات بیشتر برای صادرات افغانستان به چین، به‌ویژه در بخش‌های پنبه، انار، جلغوزه، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و سایر اقلام صادراتی افغانستان تأکید کرد و خواهان تسهیلات بیشتر گمرکی، ترانزیتی و حمل‌ونقل میان دو کشور شد.

در این دیدار، نماینده چین نیز از علاقه‌مندی تاجران و سرمایه‌گذاران چینی برای حضور در بازار افغانستان یادآوری کرد و گفت که در استراتژی چین، افغانستان کشوری با فرصت‌های بکر و دست‌نخورده در عرصه سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

او نقش همکاری نهادهای مسئول دو کشور را در حمایت از سکتور خصوصی و توسعه روابط اقتصادی مهم خواند.

در این نشست بر همکاری بیشتر نهادهای مرتبط دو کشور برای تسهیل تجارت و گسترش سرمایه‌گذاری تأکید شد.

Continue Reading

تجارت

رئیس‌جمهور ازبیکستان توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان را توشیح کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، با امضای فرمانی رسماً توافقنامه تجارت ترجیحی  بین ازبیکستان و افغانستان را توشیح کرد.

این توافقنامه در ۱۰ جون ۲۰۲۵ در جریان نشست مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند توسط وزیر صنعت و تجارت افغانستان و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان به امضا رسیده بود.

توافقنامه تجارت ترجیحی، تعرفه بر ۱۴ دسته کالا را حذف می‌کند، صدور جوازهای بخش صحت گیاهی برای محصولات زراعتی افغانستان را ساده و اقدامات حمایتی بیشتری را برای صادرکنندگان ازبیکستان معرفی می‌کند.

گفتنی است که در ماه فبروری ۲۰۲۶، جمشید خواجه‌اف، معاون صدراعظم ازبیکستان، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان در باره اجرایی شدن این توافقنامه گفتگو کرده بودند. قرار است پس از پایان ماه مبارک رمضان، یک مجمع تجارتی مشترک جدید بین افغانستان و ازبیکستان در کابل برگزار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: افغان‌ها در ایران با گزینه‌های دشوار روبه‌رو هستند

Published

on

عرفات جمال، نماینده کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان، می‌گوید بسیاری از افغان‌های ساکن ایران با انتخاب‌های دشواری روبه‌رو هستند.

جمال در مصاحبه با الجزیره گفت که افغان‌های ساکن ایران یا باید در میانه جنگ و مشکلات اقتصادی در این کشور بمانند یا به افغانستان بازگردند و با چالش‌های مشابهی روبه‌رو شوند.

او گفت: «در حال حاضر، به نظر می‌رسد که این (عودت مهاجرین) بیشتر یک اقدام پیشگیرانه است. مردم از بمب‌هایی که بر سرشان می‌افتد، صحبت می‌کنند. آنها ترس دارند، اما همچنین از یک اقتصاد ناکارآمد صحبت می‌کنند.»

به گفته جمال، امسال تاکنون حدود ۱۱۰ هزار افغان از ایران بازگشته‌اند.

وی با اشاره به اقدامات نظامی پاکستان در افغانستان گفت: «برای این افراد هیچ انتخاب خوبی وجود ندارد. آنها از یک جنگ فرار می‌کنند و به جنگ دیگری می‌آیند.»

گفتنی است که در سال ۲۰۲۵، حدود ۲.۸ میلیون نفر به افغانستان بازگشتند.

جمال همچنین هشدار داد که سازمان ملل متحد در حال حاضر فاقد منابع مالی کافی برای رسیدگی به وضعیت عودت کنندگان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!