رویداد های اخیر
گزارش کنگره: امریکا نباید پیروزی را دو دستی تقدیم طالبان کند

ایالات متحده امریکا نباید با خروج شتابزده نیروهایش از افغانستان، پیروزی را دو دستی به طالبان تسلیم کند.
در گزارش تازه ای که زیر نام گروه مطالعه افغانستان به سفارش کنگره امریکا تهیه شده آمده است که خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان بدون کاهش خشونت ها و پیشرفت در گفتگوهای صلح، زمینه فروپاشی دولت و آغاز جنگ داخلی در این کشور را فراهم خواهد کرد.
بر بنیاد زمان بندی که در توافقنامه امریکا با طالبان صورت گرفته است، واشنگتن باید تا کمتر از سه ماه دیگر تمامی نیروهایش را از افغانستان خارج کند.
اما در گزارشی به کنگره امریکا آمده است که خروج نیروهای امریکایی در شرایط جاری به جنگ داخلی، بی ثبات شدن منطقه و تاسیس دوباره تهدیدهای القاعده خواهد انجامید.
جوزف دانفورد رییس گروه مطالعه افغانستان گفته است: “پیشنهاد دوم ما این بود که شرایط برای خروج نیرو های مان تقویت شود و این شرایط طوری که پیشتر هم گفتم باید قطع روابط با القاعده، کاهش خشونت ها و اشتراک در گفتگوهای صلح با دولت افغانستان باشد.”
هرچند پیش از این نیز از رییس جمهوری پیشین امریکا از بهر امتیاز دهی بیشتر برای طالبان انتقاد شده بود، در این گزارش نیز آمده است که امریکا نباید پیروزی را دو دستی به گروه طالبان تسلیم کند.
از سوی هم دبیر کل ناتو می گوید که تصمیم خروج و یا ماندن نیروهای خارجی در افغانستان برای این پیمان دشوار شده است.
ینس ستولتنبرگ دبیر کل ناتو میگوید: “از طرف دیگر، اگر تصمیم به ماندن بگیریم ، مطمینا ما در یک عملیات نظامی دشوار در افغانستان ادامه خواهیم داد، و همچنین خطر خشونت در برابر نیروهای ناتو را افزایش می دهیم.”
رویداد های اخیر
معاون نماینده سازمان ملل در افغانستان: کمکهای بین المللی به زلزله زدگان افزایش یابد

رامز الاکبروف، معاون نماینده سازمان ملل در افغانستان از جامعه جهانی خواسته است که کمکهایشان را به آسیب دیدگان زلزله در این کشور افزایش دهند.
آقای الاکبروف پس از سفر روز شنبه به ولایت زلزله زده پکتیکا در صفحه تویتر اش نگاشته است که مردم در مشقت شدید قرار دارند.
سازمان ملل و شرکای آن درخواست اضطراری سه ماهه را برای مقابله با خسارات این زلزله ترتیب داده اند.
هدف از این برنامه افزایش و تسریع کمک بشری به بیش از سه صد وپنجاه هزار تن در ولایت های پکتیکا و خوست است.
بیش از یک هزار تن بر اثر زلزله در شرق کشور کشته و حدود دو هزار تن دیگر زخمی شده اند.
طبق آمار سازمان ملل، ۲۳۵ کشته و ۶۰۰ زخمی تنها در ولسوالی گیان ولایت پکتیکا ثبت شده است.
آقای الاکبروف گفته است که در کنار مواد غذایی، سرپناه و بازسازی خانه ها، مردم به ترمیم پایپهای آب، فعالیتهای پیشگیرانه کولرا، اعاده مخابرات، دسترسی به جاده و وسیله امرار معاش نیاز دارند.
رویداد های اخیر
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور

نظام الدین قیصاری، یکی از قوماندانان خیزشهای مردمی حکومت پیشین در ولایت فاریاب، صبح امروز، یکشنبه، ۵ سرطان، در نتیجه تلاشهای کمیسیون تماس باشخصیت ها دوباره به کشور برگشته است.
آقای قیصاری دلیل بازگشتاش را خدمت به وطن میگوید و از مقامهای امارت اسلامی میخواهد که حکومت فراگیر که همه اقوام درآن سهم داشته باشند، شکل دهند.
این فرماندۀ پیشین میگوید که اگر امارت اسلامی خواسته باشد، حاضر است که در بدنۀ حکومت، به کشور و مردم خود خدمت کند.
درهمین حال، مقامهای امارت اسلامی از برگشت چهرههای سیاسی حتا کسانی که مخالف امارت هم بودند، استقبال میکند.
به باور آگاهان افغانستان خانه مشترک همه است وبرگشت چهرههای سیاسی ومتخصص میتواند زمینه ثبات دایمی و همچنان رشد وشگوفایی افغانستان را فراهم کند.
اخبار ویژه
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند

حکومت چین اعلام کرده است که بیش از هفت میلیون دالر امریکایی را به آسیب دیدگان زلزله در ولایت های خوست وپکتیکا کمک می کند.
وزارت خارجه چین گفته است که این کمکها شامل خیمه، کمپل، دوشک و سایر مواد مورد نیاز خواهد بود.
وانگ وینبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است که اولین محموله این کمکها فردا (دوشنبه) در یک طیاره چارتر به افغانستان فرستاده خواهد شد.
پنج روز از وقوع زلزله و یرانگر ومرگبار در خوست وپکتیکا می گذرد اما مردم آسیب دیده این ولایت ها ازعدم شفافیت درتوزیع این کمک ها شکایت دارند.
افزون براین؛ هزاران تن در این زلزله خانه وکاشانه وهست وبود شان را از دادند و در فضای باز زیر چادرها زندگی می کنند.
چارلی داگاتا، خبرنگار و تحلیلگرامریکایی گفت: “اکثریت سازمانها ونهادهای کمک رسان بین المللی از جمله بسیاری از آژانس های امدادی امریکایی به دلیل روی کارآمدن حکومت طالبان از افغانستان خارج شدند؛ افزون بر آن، تحریم هایی نیز علیه طالبان وجود دارد، بنابراین، هر گونه پولی که به افغانستان وارد میشود، به شدت زیر نظر است؛ اما برای عدم تکرار این گونه تراژیدی در آینده نیاز است تا در زیر ساختها سرمایه گذاری شود”.
هرچند بسیاری ازکشورهای منطقه ده ها تن موادغذایی، دوایی وتجهیزات ابتدایی برای سرپناه را برای آسیب دیدگان زلزله فراهم آورده اند اما مردم زیانمند می گویند کمک های که تاکنون برای شان رسیده بسنده نیست ودولت باید برای داشتن زندگی عادی دو باره کمک های بیشتر را به آنها فراهم کند.
ایاز، یک از آسیب دیدگان زلزله در ولسوالی گیان ولایت پکتیکا گفت: “خانه های زیادی تخریب شده اند، زنان زیادی شهید شده اند، ما در زیر آفتاب زندگی میکنیم، اینجا باران شد و سردی شدید بود، خانواده ها به جنگل ها آواره شده اند.”
در همین حال، قطر نیز چندین طیاره کمک های بشردوستانه به زلزله زدگان فرستاده است و همین طورهمه روزه کمک های ازسوی کشورهای منطقه وجهان به میدان های هوایی کابل وخوست می رسد و به آسیب دیدگان توزیع می شود.
اما خسارات به جامانده اززلزله چهارشنبه گذشته خیلی گسترده است. بربنیاد آمارهای که ازسوی نهادهای بین المللی منتشرشده حدود سه هزارخانه مسکونی درپنج ولسوالی خوست وپکتیکا ویران شده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بستههای کمکی سازمان جهانی غذا به مناطق زلزلهزده کشور
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد
-
اخبار ویژه3 روز ago
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رییس صحت عامه پکتیکا: سه هزار خانواده زلزله زده به کمک عاجل نیاز دارند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ایجاد کمیته نظارت و حمایت از رسانهها در ولایت هرات
-
رویداد های اخیر2 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد