رویداد های اخیر

گوترش: وضعیت زنان افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل به بحث گرفته می‌شود

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۴, ۱۴۰۲)

سرمنشی سازمان ملل متحد می‌گوید که وضعیت زنان در افغانستان میان رهبران ده‌ها کشور جهان که قرار است سه‌شنبه هفته آینده در مجمع عمومی حضور پیدا کنند، به بحث گرفته می‌شود.

آنتونیو گوترش نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت زنان در افغانستان ابراز کرده و می‌گوید که به این مسأله در مجمع عمومی سازمان ملل رسیدگی خواهد شد.

آقای گوترش گفته است: «حقوق زنان و دختران در افغانستان محور همه نگرانی‌ها است و یکی از موضوعاتی خواهد بود که در دستور کار مجمع قرار دارد.»

نشست هفتاد وهشتمین مجمع سازمان ملل در سه‌شنبه هفته آینده در شهر نیویارک برگزار می‌شود که موضوع آن احیای اعتماد و همبستگی جهانی و تشدید اقدامات حکومت‌ها در تطبیق آجندای سال ۲۰۳۰ برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار است.

هرچند تصمیم‌گیری در نهایت بحث‌ها در مجمع میان رهبران کشورها در مورد وضعیت زنان در افغانستان صورت نمی‌گیرد اما این هفته وضعیت حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان در شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح شد که کشورهای عضو از امارت اسلامی به خاطر نقض حقوق بشر انتقاد کردند.

با این حال، امارت اسلامی بارها اعلام کرده که متعهد به رعایت حقوق بشر به شمول حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی است اما از جامعه جهانی خواسته در بحث‌ها و ابراز نظرهای که در مورد افغانستان صورت می‌گیرد، اجازه دهند نماینده از امارت اسلامی حضور داشته باشد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد گفته است: «افغانستان باید با کشورهای اروپایی و غربی قیاس نشود، افغانستان یک کشور آزاد و مستقل است. ۹۹ اعشاریه ۹۹ فیصد مردم افغانستان مسلمان هستند، یک نظام اسلامی حاکم است، حقوق تمام مردم افغانستان مطابق اصول اسلامی و ارزش‌های ملی تأمین می‌شود.»

ازسویی هم، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان گفته است که ایالات متحده تلاش خواهد کرد تا مقام‌های حاکم در افغانستان را به تغییر رفتار در برابر زنان وادارکند.

کرین دیکر گفته است: «در هیچ نشستی این فرصت را از دست نداده‌ایم که به طالبان نگفته باشیم در راهبرد شان در برابر زنان تغییر وارد کنند. آن راهبردهای که آینده کشور را ویران می‌کند و امکانات معیشت را از خانواده‌ها می ‌گیرد، از آنهایی که برای تغذیه فرزندان شان به درآمد متکی اند.»

خانم دیکر همچنان در بخشی از سخنانش گفته است که ایالات متحده خواهان ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان است. او مانند سایرمقام‌های امریکایی گفته است که امریکا از آغاز یک جنگ دیگر در افغانستان حمایت نمی‌کند.

در همین حال، لوی درستیز قوای نظامی امریکا خروج نیروها از افغانستان را یک شکست استراتیژیک خوانده است.

مارک میلی گفته است: «چگونگی خروج از افغانستان یک شکست استراتیژیک بود، ما بیست سال با طالبان جنگیدیم اما در نهایت میدان را به آن‌ها واگذار کردیم. این چیزی است که در ملاء عام به آن شهادت دادم. هیچ راهی وجود ندارد که بتوان خروج از افغانستان را به عنوان یک موفقیت استراتیژیک توصیف کرد.»

روز گذشته (۲۲ سنبله) فرانک میکنزی، قوماندان سابق قوماندانی مرکزی امریکا نیز اظهارات مشابه مارک میلی در مورد حضور بیست ساله امریکا و خروج از افغانستان داشت. میکنزی نیز به شدت از آنچه وی و تیم اش هنگام خروج از افغانستان مرتکب شدند، ابراز ندامت کرد.

Trending

خروج از نسخه موبایل