Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر توسط امارت اسلامی در حال بازداشت و پس از آن صورت گرفته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارشی روز چهار شنبه اعلام کرد که بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر را که توسط مقامات حاکم افغانستان در حال دستگیری و پس از بازداشت افراد انجام شده، ثبت نموده است.

این گزارش از ۱ جنوری سال ۲۰۲۲ الی ۳۱ جولای سال ۲۰۲۳ را تحت پوشش قرار می‌دهد. قضایا در ۲۹ ولایت از مجموع ۳۴ ولایت افغانستان به ثبت رسیده است.

براساس گزارش، نزدیک به ۵۰ درصد تخلفات شامل اعمال شکنجه و سایر رفتارها یا «مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز» می‌شود. این موارد به طور عمده در جریان دستگیری و در توقیف خانه های تحت نظارت وزارت امور داخله و استخبارات صورت گرفته است. موارد اندک این واقعات در زندان های تحت کنترول اداره زندان های مقامات حاکم رخ داده است.

در گزارش آمده است که در تلاش برای گرفتن اعترافات یا اطلاعات دیگر، زندانیان با استفاده از شوک برقی، بندش تنفس، آوردن فشارو تهدیدات، خوردن اجباری آب و همچنین بستن چشم ها در معرض ضرب و شتم بدنی و درد و رنج شدید قرار می گرفتند و نقض ضمانت‌ های محاکم از جمله ممانعت از دسترسی به وکلای مدافع امرعادی بوده است.

یوناما گفته است که با وجود صدور دستورالعمل ها از سوی مقامات حاکم به هدف حمایت بهتر از حقوق بشر زندانیان و تنظيم رفتار پرسونل امنیتی، موارد تخلفات مستند شده است.

این گزارش بر نیاز فوری برای حرفه ای شدن مسئولین امنیتی و امور زندانها در عرصه های مختلف از جمله در زمینه ظرفیت سازی آنها برای انجام تحقیقات تاکید کرده است.

ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «گزارش ‌های شخصی ضرب و شتم، شوک برقی، شکنجه‌ توسط آب، و بسیاری دیگر از رفتار های ظالمانه و تحقیرآمیز همراه با تهدید هایی که علیه افراد و خانواده‌ های آنها صورت می ‌گیرد، د لخراش است. شکنجه در هر نوع شرایط ممنوع است.»

وی افزود: «این گزارش نشان می‌دهد که شکنجه نیز به ‌عنوان ابزاری به جای تحقيقات مؤثر مورد استفاده قرار می‌گیرد. من از همه مقامات ذیربط میخواهم که اقدامات مشخصی را برای توقف این بد رفتاری ها انجام دهند و عاملان آنرا و پاسخگو سازند.»

یوناما از مقامات حاکم همچنان خواسته است تا برای ایجاد یک چارچوب کمک حقوقی قویتر گام بردارند و به موانعی که در پروسه عدالت جنایی ناشی از حجم بالای دستگیری‌ های خودسرانه و بدون نظارت مؤثر قضایی صورت می‌گیرد، رسیدگی کنند.

این گزارش اقدامات انجام شده برای تضمین نظارت قوی تر بر مکان های بازداشت را تأیید می‌کند، از جمله ادامه کار ریاست های حقوق بشر وزارت امور داخله و ریاست های حقوق بشر بخش استخبارات، کمیته نظارت زندان ها، کمیته های ستره محکمه، و همچنین ایجاد یک ریاست عمومی نظارت و تعقيب احکام و فرامین که مسئول نظارت بر اماکن بازداشت و تحقيق در مورد اتهامات سوء استفاده اند، می‌باشد.

روزا اوتنبایوا، نماینده خاص سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، گفت: «اگرچه برخی از نشانه‌ های تشویق کننده از نظر دستور العمل ‌های رهبری و همچنین علاقه مندی در میان بسیاری از مقامات حاکم برای تعامل سازنده با یوناما و اجازه بازدید از زندان‌ ها وجود داشته است، اما این موارد مستند شده نیاز به اقدامات فوری و عاجل توسط همه را نشان می‌ دهد.»

وی افزود: «نیاز مبرمی برای در نظر گرفتن تعامل بیشتر با مقامات حاکم برای پایان دادن به این اقدامات وجود دارد، و من امیدوارهستم این گزارش و توصیه‌ های آن منحیث یک اولویت در نظر گرفته شود. ما به مردم افغانستان و تلاش های خود برای حفظ تعامل سازنده، با بی طرفی و با حسن نیت متعهد می مانیم.»

امارت اسلامی تا کنون در مورد این گزارش واکنش نشان نداده است.

رویداد های اخیر

دروازه تورخم پس از ۲۶ روز به روی ترانزیت بازگشایی شد

Published

on

(Last Updated On: )

دروازه تورخم پس از ۲۶ روز در نتیجه توافق کمیساریای‌های افغانستان و پاکستان به‌روی ترانزیت بازگشایی شد و قرار است روز جمعه به روی رفت‌وآمد مردم باز شود.

اعضای اتاق تجارت ننگرهار می‌گویند که برای بازگشایی دروازه تورخم چندین دور گفتگو بین بخش‌های خصوصی دوطرف برگزار شد که سرانجام کمیساریای‌های افغانستان و پاکستان در تورخم بر بازشدن این بندر تجارتی توافق کردند.

به گفته آنان، در این مدت روزانه تاجران افغان دست‌کم یک میلیون دالر خسارت کرده‌اند.

طیب حماد، سخنگوی قوماندانی امنیه ننگرهار نیز گفته است، درواز تورخم که از طرف پاکستان تقریباً یک ماه مسدود شده بود، براساس یک توافق به‌روی ترانزیت باز شد و جمعه به روی هرگونه رفت‌و‌آمد بازگشایی خواهد شد.

بسته ماندن این دروازه زیان مالی هنگفتی را برای تاجران دوطرف به جاگذاشته است. تاجران افغان گفته‌اند که هر روز دست کم یک میلیون دالر خساره مند شده‌اند.

تاجران از کابل و اسلام‌آباد می‌خواهند که موارد تجارت را از سیاست جدا کنند زیرا یگانه راه حل تنش‌‌ها گفتگو است.

گفتنی است که دروازه تورخم ۲۶ روز پیش از سوی پاکستان در واکنش به ساخت تاسیسات از سوی امارت اسلامی مسدود شده بود که چندین بار میان دو طرف درگیری نیز رخ داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

 خواجه آصف: اسلام‌آباد علیه شبه‌نظامیان پاکستانی در داخل افغانستان اقدام خواهد کرد

Published

on

(Last Updated On: )

وزیر دفاع پاکستان می‌گوید که کشورش علیه شبه‌نظامیان پاکستانی در داخل افغانستان اقدام خواهد کرد. خواجه آصف در یک مصاحبه تلویزیونی تأکید کرده که در راستای تأمین امنیت و منافع پاکستان، مصلحت‌اندیشی و دوستی جایی ندارد.

آقای آصف مدعی شده که امارت اسلامی از تحریکت طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) حمایت می‌کند و اگر نیاز باشد، اسلام‌آباد برای دفاع از خود در هر کشوری اقدام خواهد کرد.

او گفته است: «من به طور صریح اعلام می‌کنم که هر کجا دشمن ما باشد، ما به دنبالش خواهیم رفت. کسانی که می‌گویند نباید به دنبال آن‌ها برویم و از پیگیری دست برداریم، به نظر من کاملاً در تضاد با منافع پاکستان هستند و در حال بحث بر سر یک مصالحه می‌باشند. آگاه باشید که در این زمینه هیچ تعارفی یا تساهلی وجود ندارد.»

از سویی هم، بلاول بوتو زرداری، رئیس حزب مردم پاکستان در جلسه غیرعلنی کمیته پارلمانی این کشور گفته است، آتشی که در پاکستان شعله‌ور است، ممکن به همسایگان آن نیز برسد. او گفت افغانستان به پناهگاه هراس‌افکنان تبدیل شده و باید جهان از آن آگاه شود.

در همین حال، فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح امارت اسلامی در واکنش به این اظهارات گفته است: «ما همیشه به فکر این هستیم که یک اردوی مجهز، مسلح و منظم داشته باشیم. هیچ کس چنین یک معنا و مفهومی را از این نگیرد و اتخاذ نکند که هدف ما خدا ناخواسته ناامنی آوردن در منطقه یا جنگ باشد، بلکه هدف اصلی و اساسی ما حفظ ثبات و امنیت در افغانستان است.»

پاکستان همواره هند و افغانستان را متهم نموده که از شورشیان مخالف آنان حمایت می‌کنند، اتهامی که دهلی نو و کابل رد کرده است.

امارت اسلامی پیش از این بحران امنیتی پاکستان را مسئله داخلی آن کشور دانسته و گفته است که مخالفان مسلح پاکستان در افغانستان حضور ندارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عمران‌خان: افغانستان دشمن پاکستان نیست

به نقل از رسانه‌های پاکستانی در روز سه‌شنبه، ۲۸ حوت، علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پس از دیدار با برادرش درباره وضعیت او در زندان با خبرنگاران گفتگو کرد.

Published

on

(Last Updated On: )

علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان پس از دیدار با برادرش به خبرنگاران گفت که عمران خان نسبت به افزایش تنش با افغانستان ابراز نگرانی کرده است. به گفته او، عمران خان تاکید کرده که افغانستان دشمن پاکستان نیست و باید از تنش‌زایی با این کشور پرهیز شود.

به نقل از رسانه‌های پاکستانی در روز سه‌شنبه، ۲۸ حوت، علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پس از دیدار با برادرش درباره وضعیت او در زندان با خبرنگاران گفتگو کرد.

او به نقل از عمران خان گفت: «تا سال ۲۰۲۱، تروریسم به‌طور قابل توجهی کاهش یافته بود، اما از سال ۲۰۲۲ دوباره افزایش یافت. افغانستان دشمن ما نیست و نباید آن را دشمن ساخت.»

علیمه خان افزود که برادرش تاکید کرده است نباید بدون دلیل با یک کشور همسایه و مسلمان تنش ایجاد شود. او همچنین گفت که عمران خان در زندان به روزنامه‌ یا تلویزیون دسترسی ندارد و از رویدادهای جاری بی‌اطلاع مانده است.

پیش از این نیز، علیمه خان پس از دیدار با برادرش در زندان، موضع او را درباره افغانستان و امارت اسلامی منتشر کرده بود. طبق اظهارات قبلی خواهر او، عمران خان به حمله هوایی پاکستان در افغانستان واکنش نشان داده و از این اقدام ابراز ناراحتی کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!