Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: تلفات غیرنظامیان در جریان مذاکرات صلح افزایش یافته اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما امروز (سه‌شنبه، ۵ حوت) در گزارش تازه اش، گفته است که تلفات غیر نظامیان در جریان مذاکرات میان حکومت افغان و گروه طالبان افزایش یافته اند.

دیبرا لاینز، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در افغانستان، در این باره می‌گوید: “سال ۲۰۲۰ میتوانست سال صلح در افغانستان باشد. اما برعکس هزاران غیرنظامی افغان در نتیجه‌ی درگیری‌ها در این کشور جان باختند.”

لاینز همچنان از طرفه‌ای درگیر جنگ خواسته است تا برای حفظ جان غیرنظامیان اقدامات فوری روی دست گیرند.

وی افزوده است که:” من از طرف ها میخواهم که در انجام اقدامات فوری برای جلوگیر از تلفات بیشتر حتی برای یک روز هم  دریغ نکنند. بهترین راه برای حفاظت غیر نظامیان برقراری آتش‌بس انسانی است. “

بر بنیاد این گزارش یوناما در یک سال بیتشر از ۳۰۰۰ افراد غیرنظامی در نتیجه درگیری‌ها جان باخته اند که این باعث شده است افغانستان خطرناک ترین کشور برای غیرنظامیان باشد.

گزارش می‌افزاید که در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۳۰۳۵ غیرنظامی در حملات در افغانستان جان باختند و ۵،۷۸۵ تن دیگر، زخم برداشته‌اند.

در گزارش یوناما هر چند از کاهش ۱۵ درصدی تلفات غیرنظامیان در سال ۲۰۲۰در مقایسه به سال ۲۰۱۹ یاد شده‌است، اما از ناکامی مذاکرات صلح در کاهش تلفات، ابراز نگرانی شده‌است.

بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۲۳۵ تن که ۴۵ درصد کل تلفات را تشکیل میدهد در قتل‌های هدفمند در کشور کشته و زخمی شده‌اند.

با این همه، این گزارش نشان می‌دهد که برای نخستین‌بار در هفت سال گذشته، تلفات غیرنظامیان در سال ۲۰۲۰ کمتر از ده هزار بوده‌است.

بر اساس این گزارش، ۴۳ درصد کل تلفات در سال ۲۰۲۰ در افغانستان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

یوناما عناصر ضد دولت را مسوول بیشترین تلفات غیرنظامیان یعنی ۶۲ درصد شناخته‌است.

از این میان، طالبان مسوول ۴۵ درصد تلفات شناخته شده‌اند و ۸ درصد تلفات دیگر به گروه داعش نسبت داده شده اند.

با این‌هم، از کاهش ۱۹ درصدی تلفات از سوی طالبان و کاهش ۴۵ درصدی تلفات منسوب به گروه داعش در ۲۰۲۰گزارش شده‌است.

نیروهای طرفدار دولت هم مسوول ۲۴ درصد از تلفات شناخته شده‌اند.

بر اساس این گزارش ارتش کشور مسوول ۲۲ درصد تلفات شناخته شده اند.

از سوی دیگر در واکنش به این گزارش یوناما طالبان در یک خبرنامه این گزارش را ناقص خوانده و افزوده اند که در این گزارش به نیروهای خارجی که عامل تلفات است برائت داده شده اند.

رویداد های اخیر

وزیر خارجه ترکمنستان سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان را پذیرفت

آقای مردوف در مراسمی به همین مناسبت گفت که ترکمنستان و افغانستان در حال برنامه ریزی اجرای پروژه های بزرگ هستند از همین رو افزایش سطح روابط دیپلوماتیک یک اقدام ضروری است.

Published

on

(Last Updated On: )

رشید مردوف، معاون شورای وزیران و وزیر امور خارجه ترکمنستان، فضل محمد صابر را به عنوان سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در عشق آباد پذیرفته است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور، آقای مردوف در مراسمی به همین مناسبت گفت که ترکمنستان و افغانستان در حال برنامه ریزی اجرای پروژه های بزرگ هستند از همین رو افزایش سطح روابط دیپلوماتیک یک اقدام ضروری است.

او ابراز امیدواری کرد که با تلاش‌های مشترک دیپلوماتیک دو کشور، کار عملی پروژه های خط لوله گاز تاپی، انتقال برق تاپ و خط آهن بین تورغندی و هرات به زودی آغاز شود.

امارت اسلامی در ماه آگست سال ۲۰۲۱ بر افغانستان مسلط شد، اما تا کنون هیچ کشوری آن را به عنوان حکومت کشور به رسمیت نشناخته است.

اما برخی از کشورهای منطقه در مقایسه با سایر کشورها روابط نزدیکتر با امارت اسلامی برقرار کرده اند.

در ماه دلو سال گذشته، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین اعتمادنامه اسدالله بلال کریمی را به عنوان سفیر افغانستان در بیجینگ پذیرفت.

 

مطالب مرتبط:

رئیس جمهور چین اعتبارنامۀ سفیر امارت اسلامی را پذیرفت

ضمیر کابلوف: برنامه حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‌های تروریستی خوب پیش می‌رود

Continue Reading

رویداد های اخیر

کانگرس امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

قرار است کمیسیون حقوق بشر کانگرس ایالات متحده امریکا نشستی را برای بررسی وضعیت زنان افغانستان برگزار کند. این نشست روز سه‌شنبه هفته‌ پیشرو با حضور رینا امیری، نماینده خاص امریکا در امور زنان افغانستان، هیدربار، معاون بخش زنان دید‌ه‌بان حقوق بشر و شماری از زنان افغان برگزار خواهد شد.

بر بنیاد اعلامیه‌ این کمیسیون، اشتراک کنندگان این نشست مسایل حقوق بشری مشمول وضعیت زنان و دختران در افغانستان را بررسی و توصیه‌هایی را برای اقدام کانگرس امریکا ارایه خواهند کرد.

در اعلامیه‌ کمیسیون حقوق بشر کانگرس امریکا آمده است: «از اگست سال ۲۰۲۱، وضعیت زنان و دختران افغان به طرز چشمگیری بدتر شده است. فهرست رو به افزایش محدودیت‌های شدید اعمال‌شده توسط طالبان توانایی مشارکت زنان در زندگی عمومی را به شدت کاهش داده است.»

این کمیسیون همچنان با اشاره به منع زنان از کار و محرومیت از دسترسی به آموزش افزوده که کنترول بر زندگی خصوصی زنان افزایش یافته است.

همزمان با این، کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است که بحران بشری و اقتصادی، امنیت افغانستان و همسایه‌هایش را تضعیف می‌کند. او در این نشست که در پارلمان اروپا برگزار شد، افزود که امریکا متعهد به تقویت ثبات در افغانستان از طریق دیپلماسی و کمک‌های بشردوستانه است.

کاترین بروکر، شارژدافیر امریکا در سازمان امنیت و همکاری اروپا گفته است: «ایالات متحده امریکا همچنان از طالبان خواسته است که به تعهدات شان در عرصه‌های اقتصادی، حقوق بشری و جلوگیری از استفاده گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان عمل کنند.»

بروکر افزود که امریکا آماده همکاری با کشورهای آسیای مرکزی عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در عرصه‌های گوناگون از جمله در تلاش‌های آنان به خاطر پاسخگویی موثر به چالش‌های امنیتی در منطقه و آموزش دختران در افغانستان است.

این درحالی است که امارت اسلامی همواره نگرانی‌ها بابت نقض حقوق زنان در افغانستان را بی‌جا دانسته و تأکید کرده است که متعهد به رعایت حقوق زنان مطابق به شریعت اسلامی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان و ترکمنستان بر سر پروژه تاپی با مشارکت افغانستان و هند توافق کردند

تاپی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه عنوان شده و قرار است از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال یابد.

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که مصدق ملک، وزیر نفت این کشور در دیدار با رشید مرادوف، وزیر خارجه ترکمنستان روی پیگیری پروژه تاپی با مشارکت افغانستان وهند توافق کرده‌‌اند.

بر اساس گزارش‌ها در این دیدار در مورد پروژه خط‌ لوله گاز ترکمنستان- افغانستان- پاکستان و هند یا تاپی صحبت شده‌است.

همچینن وزرات خارجه پاکستان نیز با نشر اعلامیه‌ی گفته که اسحاق‌دار با وزیر خارجه ترکمنستان دیدار و بر اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی و برق از جمله پروژه تاپی گفتگو کرده‌اند.

مرادوف، وزیر خارجه ترکمنستان روز(سه‌شنبه،۲ اسد) طی یک سفر دو روزه وارد اسلام‌آباد شد.

پروژه تاپی در سال ۲۰۱۶ توسط سران کشور‌های ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند توافق شد که به دلیل تهدیدات امنیتی و تحولات در افغانستان این پروژه متوقف شد.

تاپی یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های انتقال گاز در منطقه عنوان شده و قرار است از طریق آن سالانه ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند انتقال یابد.

این درحالیست که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه و خواجه عوضوف، سفیر ترکمنستان در کابل روز پنج‌شنبه (۴اسد) در مورد گسترش روابط دیپلوماتیک و آغاز کار عملی پروژه تاپی در افغانستان گفتگو کردند.

وزارت خارجه با نشر خبرنامه‌ای گفته که آقای متقی پروژه تاپی را از اولویت‌های مهم در افغانستان دانسته و افزوده است که اداره‌های مربوطه در افغانستان در تلاش اند تا کارهای تخنیکی پروژه تاپی به اتمام برسد و کار عملی آن آغاز شود.

 

خبرهای مرتبط:

امیرخان متقی و سفیر ترکمنستان درباره کار عملی پروژه تاپی گفتگو کردند

رئیس اجرایوی پروژه تاپی از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرد

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!