رویداد های اخیر
یونان برای جلوگیری از ورود مهاجران مرزش با ترکیه را حصارکشی کرد

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که یونان سرحد ۴۰ کیلومتری اش با ترکیه را حصار کشی کرده است تا از ورود مهاجران جلوگیری کند.
یونان افزوده است که یک سیستم کشفی را نیز در سرحدات آن کشور راه اندازی کرده است.
این درحالی است که افغانستان تحت تسلط طالبان است و نگرانی های وجود دارد که سیل مهاجران افغان به اروپا افزایش پیدا کند.
قبل از این درسال ۲۰۱۵ نیز حدود یک میلیون تن از خاور میانه به اروپا وارد شده بودند که باعث بحران در کشورهای اروپایی شده بود.
یونان گفته که نیروهای سرحدی آن کشور در حالت آماده باش استند تا دوباره به دروازه مهاجرت برای اروپا مبدل نشود.
نیكوس پاناگیوتوپولوس، وزیر دفاع یونان، هنگام بازدید از سرحد آن کشور گفته” ما راه های افزایش سیستمهای نظارتی و حفاظتی را مورد بررسی قرار دادیم.”
وی افزود:”این برنامه با توجه به پیشرفتهای اخیر در بیرون از سرحدات کشور به سرعت عملی خواهد شد.”
رویترز افزوده که این سیستم پیشرفته برای اداره مرز یونان سال گذشته راه اندازی شده بود و امسال با اشتراک مقامهای آن کشور به بهره برداری سپرده شده است.
بر اساس این گزارش کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان قرار بود در باره وضعیت افغانستان با رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه گفتگو کند.
قبل از این اردوغان گفته بود که ترکیه تدابیر جدی در سرحد اش با ایران را روی دست گرفته تا از ورود مهاجران افغان جلوگیری کند.
رویداد های اخیر
سازمان ملل متحد: ادامه کمکهای بشردوستانه به افغانستان بسیار مهم است

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به اهمیت ادامه کمکهای بشردوستانه به افغانستان تاکید کرده است.
کارولین گلک، سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، با نشر یک نوار تصویری در توییتر روز جمعه، ۲۷ جنوری، که به ولایت بامیان سفر کرده، گفته است افغانستان با بدترین زمستان مواجه بوده و توزیع کمکهای نقدی برای نیازمندان در این کشور بسیار مهم است.
خانم گلک در این نوار تصویری گفته است: «مردم افغانستان یکی از سختترین زمستانها را در ده سال گذشته تجربه و سپری میکنند، حدود ۱۶۰ تن بهدلیل سردی هوا جان باخته و دهها هزار مواشی تلف شده اند، این در حالی است که مردم افغانستان دچار یکی از فاجعهبار ترین بحران بشری اند، چنانچه میلیونها تن برای زنده ماندن به حمایت نیاز دارند، سال گذشته، یواناچسیآر شش میلیون نیازمند را کمک کرد، ما همچنان کمکهای اضافی را برای ۸۰ هزار آسیبپذیر در جریان فصل سرما فراهم کردیم، خانوادهها همچنان پول نقد دریافت کردند تا غذا و لباس بخرند.»
از سویی هم، شهروندان کشور با ابراز نگرانی از بیکاری میگویند که با وضعیت بد اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و از توزیع غیرعادلانه کمکها نیز شکایت دارند.
یک تن از نیازمندان گفت: «اگر برای ما کمک نشود، هیچ چیز نداریم، باید برای ما کمک شود، فرزندم کار کرده نمیتواند و بیکار است.»
با این حال، آگاهان اقتصادی میگویند که برای کاهش فقر، بیکاری و بحران بشری در افغانستان باید در قسمت ساخت زیر بناهای اقتصادی توجه صورت گیرد و یگانه راهی که میتواند برای حل بحران اقتصادی در کشور موثر واقع شود، فعالیت موسسات مددرسان در کشور است.
آذرخش حافظی، آگاه امور اقتصادی، گفت: «یگانه وسیلهای که در شرایط فعلی میتواند برای مردم کمک کند، فعالیت موسسات بینالمللی و همچنان موسسات غیردولتی است.»
گفتنی است که طبق گزارشها، بیش از بیست وهشت میلیون تن در افغانستان در سال جاری میلادی نیاز به کمک دارند.
رویداد های اخیر
معاون سرمنشی ملل متحد: امیدواری برای رفع محدودیتها بر زنان در افغانستان وجود دارد

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد میگوید، پس ازدیدار و گفتگو با مقامهای امارت اسلامی در افغانستان برای برداشته شدن ممنوعیتها در رابطه به کار وتحصیل زنان و دختران، امیدوار شده است.
امینه محمد در گفتگو با «سی ان ان» تصریح کرده است که نظریات موافق زیادی به کار و تحصیل زنان و دختران در ساختار سیاسی امارت اسلامی وجود دارد.
او در پاسخ به این سوال که آیا امیدواری برای برداشتن ممنوعیت ها ومحدویت ها بر کار وتحصیل زنان ودختران وجود دارد، گفت: «بلی وجود دارد. هرچند مشکلات وجود دارد اما وضعیت قابل تحمل است. با توجه به گفتگوهای که من با طالبان (امارت اسلامی) داشتم بلی این امیدواری وجود دارد. هرچند تغییر در تصمیم سطح رهبری غیرقابل پیش بینی است اما با توجه به نظریات مختلفی که در بین طالبان (امارت اسلامی) وجود دارد بلی احتمال اینکه زنان ودختران بتوانند به تحصیل وکار برگردند وجود دارد. شما میدانید که مسئله به رسمیت شناختن طالبان (امارت اسلامی) وکمکهای بشری مسائل خیلی مهم هستند که به عنوان وسیله فشار از آن می شود استفاده کرد.»
سیما بحوث، مقام ارشد دیگر سازمان ملل متحد که خانم امینه را در سفرش به افغانستان همراهی میکرد گفت یکی از مسائلی را که مقام های امارت اسلامی از دلایل بستن مکاتب و پوهنتونها عنوان کرده اند، برداشتن موارد غربی و افزودن موارد شرعی واسلامی در نصاب درسی مکاتب است که با ارزشها و فرهنگ اسلامی و افغانی مطابقت داشته باشد.
سیما بحوث، رییس اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد گفت: «زمانی که در باره تجدید نظر در فرمان صحبت کردیم، طالبان (امارت اسلامی) گفتند به وقت نیاز دارند. آنها گفتند فرمان موارد حاشیه هم دارد. زمانی که ما درباره این موارد پرسیدیم آنها گفتند که ما نیاز داریم تا زیرساخت ها ایجاد شود، مکاتب ساخته شوند، معلمین بیشتراستخدام شوند، اصول وبرنامه درسی تغییر کند وموارد غربی از آن دور شود وموضوعات اسلامی و مربوط به فرهنگ وارزش اسلامی وافغانی در آن گنجانیده شود.»
همزمان قراراست شورای امنیت ملل متحد نشستی غیرعلنی را روز دوشنبه درمورد وضعیت افغانستان برگزار کند.
استیفن دوجارک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد گفت: «روز دوشنبه، مارتین گریفیتس، هماهنگ کننده کمک اضطراری، رییس و مدیرعامل صندوق حمایت ازکودکان، معاون مدیر اجرایی یونیسف و رییس پاملرنه در نشست شورای امنیت اشتراک خواهند داشت تا درمورد نتایج سفر اخیر شان به افغانستان به اعضای شورای امنیت معلومات ارائه کنند. آنها نخست به اظهارات هیئت سازمان ملل متحد گوش خواهند داد سپس اعضای شورا درمورد وضعیت افغانستان رایزنی خواهند کرد.»
این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد ناوقت روز جمعه با برگزاری نشستی در عقب درهای بسته٬ وضعیت افغانستان را به بحث گرفته اند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی از گزارش بانک جهانی استقبال کرد و خواستار تکمیل پروژه های ناتمام شد

امارت اسلامی ضمن استقبال از گزارش اخیر بانک جهانی درمورد وضعیت اقتصادی افغانستان، از این نهاد خواسته است تا کار پروژه های ناتمام اش را در این کشور تکمیل کند.
در گزارش بانک جهانی آمده است که قیمت مواد خوراکی و نفتی در افغانستان کاهش یافته، ارزش پول افغانی دربرابر اسعار خارجی ثابت باقی مانده، در صادرات افزایش قابل ملاحظه آمده، معاش کارمندان دولتی به وقت و زمان پرداخته شده و در میزان عواید ملی هم افزایش چشمگیری رونما گردیده است.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء با نشر اعلامیهای روز شنبه (۸ دلو) گفته است که از تمامی «نکات مثبت و مبتنی بر واقعیتهای عینی» گزارش بانک جهانی درمورد وضعیت اقتصادی افغانستان استقبال نموده و این اقدام را «تصویر روشن در توسعه واقعی و حرکت اقتصادی» افغانستان میداند.
در اعلامیه آمده است: «امارت اسلامی افغانستان باور دارد اگر محدودیت های موجود در سکتور بانکی از میان برداشته شود و سرمایه منجمد شده افغانها آزاد گردد، وضعیت اقتصادی از این هم بهتر و به سوی تحکیم هرچه بیشتر گامهای استواری بر خواهد داشت و مسوولیت جامعه جهانی در قبال افغانستان هم کاهش خواهد یافت.»
در اعلامیه همچنان از تمامی سازمانهای جهانی خواسته شده تا درمورد افغانستان به جهان، از آن پیشرفتها و انکشافات یادآوری کنند که به ویژه در بخش اقتصادی عملی گردیده است تا جهان در این بخش از حالت حقیقی افغانستان آگاه شود.
افزون بر این، از سازمانهای جهانی خواسته شده تا در بخش تمویل پروژه های انکشافی با افغانستان همکاری نمایند تا اینکه میزان بیکاری کاهش یابد و اثرات مثبت بر وضعیت اقتصادی کشور داشته باشد.
-
تجارت5 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
صحت4 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
ورزش4 روز ago
راشد خان ۵۰۰ ویکت در کریکت ۲۰ آوره بدست آورد
-
جهان4 روز ago
دعوت هند از پاکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت معارف: تعلیم برای هر افغان ضروری است
-
ورزش5 روز ago
کرکت بورد: جدول زمانی سلسله مسابقات داخلی برای سال جاری اعلام شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
۳۱۴ شهروند افغانستان از زندانهای عربستان آزاد شدند