رویداد های اخیر
یونسف بار دیگر خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شد

یونسف بار دیگر از امارت اسلامی خواستار باز شدن درهای مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم شده است.
رییس این سازمان در سفر خود به پکتیا همچنان وعده توزیع کتاب برای متعلمان و ایجاد صنفهای مکاتب محلی برای دختران در ولسوالی زرمت را داد.
در همین حال معلمان و متعلمان زن در ولایت پکتیا میگویند که دختران دوره متوسطه و لیسه هنوزم مشتاقانه در انتظار آغاز مکاتب استند.
حدود دو ماه از آغاز سال تعلیمی در کشور میگذرد، اما هنوزهم روند آموزش در کشور به درستی آغاز نشده است.
یونسف از میان سایر سازمانهای بینالملل نگران این وضعیت است و از امارات اسلامی میخواهد تا مکاتب را بروی دختران دوره متوسه و لیسه باز کنند.
محمد اویویا، نماینده سازمان یونیسف در افغانستان میگوید که:” ما به نمایندگی یونسف بسیار نگران استیم. این وضعیت که فعلآ جریان دارد مانع رفتن دختران به مکاتب شده است، ما همچنین در این مورد همرای امارات اسلامی صحبت میکنیم تا هر چی زوتر مکاتب باز شوند”.
رییس این اداره همچنین در سفر خود به پکتیا اطمینان میدهد که برای پاسخگویی به تقاضای متعلمان برای کتب درسی در مناطق دور دست این ولایت و ایجاد مکاتب محلی برای دختران در ولسوالی زرمت اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
محمد اویویا گفت:” ما در گذشته هم در بخش توزیع کتابها کمک کرده بودیم و فعلآ هم این کار را ادامه میدهیم، در سال جاری ما ۲۸ میلیون جلد کتاب به چاپ رساندیم که بین دانش آموزان توزیع خواهد شد و در کنار این ما در ولسوالی زرمت بیش از ۵۰ مکتب محلی را برای دختران ایجاد کردیم”.
چند روز پیش انس حقانی یکی از اعضای ارشد امارت اسلامی در ولایت خوست اطمینان داد که دختران بالاتر از صنف ششم در آینده نزدیک اجازه خواهند یافت تا دوباره به مکتب بروند.
رویداد های اخیر
کمکهای بنیاد بیات به سیلاب زدگان تخار

امروز پنجشنبه، ۹ سرطان، بستههای کمکی بنیاد بیات برای سیلاب زدگان اخیر در ولسوالی های ماورای کوکچه در ولایت تخار توزیع شد.
مسوولان بنیاد بیات در حوزه شمال شرق کشور میگویند که این بستهای کمکی که شامل آرد، برنج و روغن میشود پس از یک سروی شفاف به سیلاب زدگان توزیع شده است.
خیر محمد مبارز، مسوول بنیاد بیات در حوزه شمال شرق کشور گفته است: «بنیاد خیریه بیات روند توزیع کمکهای خود را برای آسیبدیدگان سیلابهای اخیری که در ماورای کوکچه ولایت تخار سرازیر شده بود، تحت یک سروی بسیار شفاف، متضررین را شناسایی نموده و روند توزیع کمکها را آغاز کرده است.»
درهمین حال، سیلاب زدگان میگویند که نخستین محمولۀ کمکها را از بنیاد بیات دریافت کردهاند و از نهادهای خیریه و تاجران دیگر میخواهند که به اسرع وقت به کمک آنان بشتابند.
همچنان در سیلابهای اخیر در شش ولسوالی تخار افزون بر جان باختن دو نفر صدها خانه و هزاران جریب زمین تخریب و صدها راس مواشی نیز تلف شده است.
با این حال، بیشترین متضررین سیلابهای اخیر، باشندگان و دهاقین ولسوالی خواجه بهاوالدین هستند. مسوولان محلی این ولسوالی از کمکهای به موقع بنیاد بیات استقبال میکنند.
محمد زمان منصوری، قوماندان امنیه ولسوالی خواجه بهاوالدین درمورد این کمکها گفته است که مردم اطمینان حاصل کردند که نهادی مانند بنیاد بیات در کشور وجود دارد که دست نیازمندها را گرفته و در اسرع وقت برای کمک به آنها میشتابد.
گفتنی است که بنیاد بیات یکی از بزرگترین نهادهای خیریه در کشور است که همواره به آسیبدیدگان ناشی از حوادث طبیعی کمک کرده است.
علاوه براین، درآخرین مورد، بنیاد بیات سه بسته کمکی را به ولایتهای پکتیکا و خوست فرستاد و این کمکها به مردم زلزله زده توزیع شد.
همچنان مسوولان این بنیاد میگویند که مصمم به یاری رساندن بیشتر به نیازمندان کشور میباشند.
رویداد های اخیر
کشمیر زیر اداره پاکستان به زلزله زدگان افغانستان صد میلیون کلدار کمک میکند

صدراعظم کشمیر زیر اداره پاکستان، کمک صد میلیون کلداری (۴۸۴ هزار دالر امریکایی) را برای زلزله زدگان در افغانستان تایید کرده است.
روزنامه «دی نیوز» پاکستان گزارش داده است که کابینه کشمیر و مسوولان ارشد آن همچنان معاش یک ماهه شان را برای کمک به زلزله زدگان در افغانستان اختصاص داده اند.
سردار تنویر الیاس، صدراعظم کشمیر گفته است که مردم پاکستان و کشمیر از جان باختن افغانها بر اثر زلزله اندوهگین شده اند.
او گفته است که مردم افغانستان و کشور در کنار “برادران” افغان شان ایستاده اند.
قرار است یک هیات به نمایندگی حکومت کشمیر جهت کمک رسانی به افغانستان سفر کند.
در پی زلزله چهارشنبه هفته پیش، بیش از هزار تن در ولایت های پکتیکا و خوست کشته و هزارها خانه تخریب شده است.
رویداد های اخیر
پاکستان خواستار کاهش تحریمها علیه افغانستان شد

حنا ربانی، وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان با بیان اینکه عملکرد بنیادین اقتصاد افغانستان نباید به خطر بیفتد، خواستار کاهش تحریمهای اعمال شده از سوی کشورهای غربی علیه امارت اسلامی شده است.
حنا ربانی در گفتگو با روزنامه آلمانی ویلت که امروز (پنجشنبه) منتشر شد، هشدار داد که منزوی کردن افغانستان از نظر اقتصادی باعث سقوط اقتصاد این کشور خواهد شد.
وی افزود: “اگر افغانستان همچنان خارج از سیستم بانکی بینالمللی باقی مانده و داراییهای آن در خارج منجمد باشند، آن وقت همین اتفاق خواهد افتاد. ما نباید قحطی را ترویج دهیم.”
وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان ضمن درخواست از آلمان برای ایفای نقش فعال در زمینه کاهش تحریمها علیه افغانستان گفت که خروج نیروهای غربی از افغانستان عواقبی جدی داشت، زیرا قبل از خروج، هیچ راهحلی از طریق مذاکره حاصل نشده بود.
ربانی گفت: “در شرایط فعلی، ایده خوبی نیست تا به ادامه گرسنگی افغانها کمک کرده و خطر انفجار اقتصادی در این کشور را بپذیریم.”
به گفت وی، کمک اقتصادی به مردم افغانستان در شرایط فعلی ضروری است.
ربانی افزود: “چگونه ممکن است که سه تریلیون دالر صرف جنگ در افغانستان شود، اما امروز حتی ۱۰ میلیارد دالر برای نجات آنها هزینه نشود؟ من این رفتار را درک نمیکنم.”
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
اخبار ویژه5 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون نماینده سازمان ملل در افغانستان: کمکهای بین المللی به زلزله زدگان افزایش یابد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دو هزار هکتار زمین درهرات از مواد مخدر پاکسازی شده است
-
جهان5 روز ago
کشورهای گروه هفت واردات طلا از روسیه را ممنوع میکنند