جهان
یونیسف: یازده هزار کودک یمنی بر اثر جنگ کشته یا زخمی شدهاند

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که از ابتدای حمله نظامی عربستان سعودی علیه یمن بیش از یازده هزار کودک یمنی کشته یا زخمی شدهاند.
در گزارش یونیسف آمده است: «آمار واقعی این جنگ احتمالاً بسیار بالاتر است. هزاران کودک جان خود را از دست دادهاند و صدها هزار تن دیگر نیز به دلیل گرسنگی و بیماریهای قابل پیشگیری در معرض خطر مرگ هستند.»
بربنیاد گزارش یونیسف، حدود ۲.۲ میلیون تن از کودکان یمنی دچار سوءتغذیه شدید هستند که یک چهارم آنها زیر پنج سال سن دارند و بسیاری از آنها در خطر ابتلا به وبا، سرخک و بیماریهای دیگری هستند که با واکسین قابل پیشگیری است.
حمله نظامی عربستان بالای یمن در سال ۲۰۱۴ شروع شد و در این مدت صدها هزار نفر بر اثر درگیریهای مستقیم یا به دلیل تاثیرات غیرمستقیم از جمله آب آلوده، شیوع بیماری و گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
تازهترین گزارش یونیسف حاکی از آن است که ۳ هزار و ۷۷۴ کودک یمنی فقط در فاصله مارچ ۲۰۱۵ تا سپتمبر ۲۰۲۲ جان خود را از دست دادهاند.
گفتنی است که یونیسف خواستار کمک ۴۸۴.۴ میلیون دالری برای مبارزه با بحران بشردوستانه در یمن شده است.
جهان
پوتین با توقف ۳۰ روزه حملات به تاسیسات انرژی و زیربناهای اوکراین موافقت کرد
پوتین همچنین تاکید کرد که شرط کلیدی برای حل دیپلوماتیک درگیری «توقف کامل کمکهای نظامی خارجی و ارایه اطلاعات استخباراتی به کییف» است.

کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در تماس روز سهشنبه (۲۸حوت) با همتای امریکاییاش، با پیشنهاد دونالد ترمپ درباره توقف حملات به زیربناها و تاسیسات انرژی اوکراین به مدت ۳۰ روز موافقت کرده است.
طبق گزارش قصر سفید، دو کشور قصد دارند مذاکرات برای آتشبس در دریای سیاه را بلافاصله در یکی از کشورهای خاورمیانه آغاز کنند.
کرملین تاکید کرد که پوتین در چارچوب ابتکار آتشبس خواستار توقف ارسال تسلیحات به اوکراین شده و توقف کامل کمکهای نظامی و اطلاعاتی خارجی را شرط اساسی دستیابی به توافق دانسته است.
قصر سفید پس از صحبت دو ساعته ترمپ و پوتین، در بیانیهای اعلام کرد که روسای جمهور امریکا و روسیه درباره لزوم صلح و آتشبس با اوکراین صحبت کردند.
آنها همچنین بر لزوم بهبود روابط دوجانبه میان ایالات متحده و روسیه نیز تاکید کرده و توافق کردند که مذاکرات فنی برای اجرای آتشبس در دریای سیاه و آتشبس دایمی به زودی در یکی از کشورهای خاورمیانه آغاز خواهد شد.
بر بنیاد بیانیه قصر سفید، رهبران دو کشور به طور کلی درباره خاورمیانه به عنوان منطقهای برای همکاری به منظور جلوگیری از درگیریها در آینده صحبت کردند.
ترمپ و پوتین خواستار بهبود روابط میان روسیه و امریکا شدند که شامل معاملات اقتصادی عظیم و ثبات ژئوپولیتیکی است که در صورت دستیابی به صلح، تحقق خواهد یافت.
روسیه در طول جنگ، بهشدت تاسیسات انرژی و شبکه برق اوکراین را هدف حملات خود قرار داده است، و کییف نیز متقابلا به پالایشگاهها و انبارهای سوخت روسیه حمله کرده است که البته از نظر میزان تخریب و اثرگذاری با حملات ویرانگر روسیه قابل مقایسه نبوده است.
در صورت اجراییشدن، توافق روز سهشنبه ترمپ و پوتین میتواند به معنای کاهش واقعی تنشها در جنگ سهساله دو کشور باشد. کرملین به موضع مشخص اوکراین در مورد توقف موقت حملات به زیربناهای انرژی اشارهای نکرد، اما گفت که پیشنهاد ترمپ بر «خودداری متقابل» تاکید داشته است.
با این حال، توافق حاصلشده، شامل توافق گستردهتر آتش بس ۳۰ روزه نمیشود که ایالات متحده به دنبال آن بود و از سوی اوکراین نیز پذیرفته شده بود. پیش از این روسیه گفته بود که آتش بس موقت نباید فرصتی برای تجدید قوا برای اوکراین باشد و باید خواستههای روسیه در نظر گرفته شود.
طبق بیانیه کرملین، پوتین در گفتگو با ترمپ درباره پیشنهاد آتشبس گستردهتر، نگرانیهایی را تکرار کرد که هفته گذشته نیز در میان گذاشته بود.
پوتین همچنین تاکید کرد که شرط کلیدی برای حل دیپلوماتیک درگیری «توقف کامل کمکهای نظامی خارجی و ارایه اطلاعات استخباراتی به کییف» است.
طبق اعلام کرملین، پوتین همچنین در مورد تمایل اوکراین به مذاکره با حسننیت ابراز تردید کرد. اوکراین متقابلاً درباره صداقت روسیه و پایبندی احتمالی مسکو به هر توافقی ابراز تردید دارد.
کرملین گفت که گفتگو میان پوتین و ترمپ «صریح و با جزئیات» بوده است.
همچنین افزود که پوتین تاکید کرده است هرگونه حلوفصل مناقشه باید «جامع، پایدار و بلندمدت» بوده و منافع امنیتی روسیه و دلایل اصلی جنگ را مد نظر قرار دهد.
طبق بیانیه کرملین، پوتین به ابتکار ترمپ در زمینه حفاظت از کشتیرانی در دریای سیاه نیز «واکنشی سازنده» نشان داده و دو طرف توافق کردهاند که مذاکراتی را در این خصوص آغاز کنند.
پوتین اعلام کرد که خواهان آن است که اوکراین از پیوستن به ناتو دست بردارد، روسیه بهطور کامل کنترول چهار منطقه اشغالی در اوکراین را به دست آورد و ارتش اوکراین کوچکتر شود.
پوتین همچنین بهطور واضح خواستار کاهش تحریمهای غرب و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در اوکراین شده است؛ خواستهای که کییف آن را به دلیل وجود حکومت نظامی در کشور، زودهنگام میداند.
این درحالیست که استیو ویتکاف فرستاده خاص آقای ترمپ برای شرق میانه پس از تماس تیلیفونی آقای پوتین و آقای ترمپ، به فاکس نیوز گفت که مذاکرات جدید درباره آتش بس و صلح در اوکراین یکشنبه آینده (۲۳ مارچ) در عربستان سعودی آغاز خواهد شد.
جهان
روسای جمهور امریکا و روسیه این هفته برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفتگو میکنند
آقای ویتکاف که نمایندهٔ آقای ترمپ در امور خاورمیانه است، اما در مذاکرات مربوط به صلح در اوکراین نیز نقش ایفا میکند، ادامه داد: «ما همچنان در حال تعامل و گفتگو با اوکراینیها نیز هستیم».

نمایندهٔ خاص دونالد ترمپ میگوید رئیسجمهور امریکا این هفته با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود، درباره راههای پایان دادن به جنگ سه ساله اوکراین گفتگو خواهد کرد.
استیو ویتکاف که روز یکشنبه ۲۶ حوت با شبکه سیانان گفتگو میکرد، مذاکرات هفته گذشته خود با پوتین در مسکو را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که پیشرفت واقعی در مسیر پایان دادن به این درگیری حاصل شود.
او به سیانان گفت: «انتظار دارم که این هفته تماس تیلیفونی میان هر دو رئیسجمهور برقرار شود» و تاکید کرد بر این باور است که گفتگو میان ترامپ و پوتین بسیار خوب و مثبت خواهد بود.
آقای ویتکاف که نمایندهٔ آقای ترمپ در امور خاورمیانه است، اما در مذاکرات مربوط به صلح در اوکراین نیز نقش ایفا میکند، ادامه داد: «ما همچنان در حال تعامل و گفتگو با اوکراینیها نیز هستیم».
نماینده دونالد ترمپ گفت: «اگرچه وضعیت در میدان جنگ بسیار پیچیده است، اما ما در حال پر کردن شکاف میان دو طرف هستیم.»
رئیسجمهور امریکا روز ۲۴ دلو اعلام کرده بود با ولادیمیر پوتین برای پایان دادن به جنگ اوکراین و مسائل دیگر مکالمه تیلیفونی داشته است. پس از آن هیئتهای عالیرتبه دو کشور روز ۳۰ دلو در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، دیدار کردند.
در آن مذاکرات، اوکراین و کشورهای اروپایی حاضر نبودند.
از سوی دیگر، همزمان با تلاشهای اروپا و امریکا برای برقراری صلح میان روسیه و اوکراین، حملات هوایی مرگبار و مخرب دو کشور به خاک یکدیگر ادامه دارد.
نیروهای اردوی روسیه روز شنبه به فشار خود برای عقب راندن نیروهای اوکراینی از منطقه کورسک در داخل خاک روسیه ادامه دادند اما کییف اعلام کرد که نیروهایش در این منطقه محاصره نیستند.
همزمان چندین منطقه در دو کشور نیز هدف حملات هوایی قرار گرفتند.
در جریان این حملات در منطقه بلگراد روسیه، نزدیکی مرز اوکراین، دستکم سه نفر زخمی شدند. به گفته ویچسلاو گلادکوف، والی این منطقه، طیارههای بدون سرنشین اوکراینی یک خانه مسکونی را در شهر گوبکین هدف قرار دادند که منجر به آتشسوزی شد.
الکساندر گوسف، والی منطقه ورونژ روسیه، که هم مرز با اوکراین است، نیز اعلام کرد واحدهای سیستم دفاع هوایی در سه منطقه، بیش از ۱۵ طیاره بدون سرنشین اوکراینی را سرنگون کردهاند. به گفته او هنوز گزارشی از تلفات دریافت نشده است.
در سوی مقابل نیز مقامات محلی اوکراین از وارد آمدن خساراتی خبردادهاند و به گفته مقامات نظامی محلی، یک زن نیز در شهر نیکوپل اوکراین کشته شده است.
در چرنیهیف، از ایالتهای شمالی اوکراین، طیارههای بدون سرنشین روسی یک ساختمان پنجطبقه را هدف قرار داده و دو طبقه بالایی آن را کاملاً تخریب کرده است. هنوز آماری از تلفات منتشر نشده، اما مقامات گفتهاند تیمهای کمکی در محل حضور دارند.
رسانههای اوکراینی همچنین از وقوع چندین انفجار در نزدیکی کییف، پایتخت، خبر دادهاند. مقامات پیشتر هشدار حمله طیاره بدون سرنشین در این منطقه صادر کرده بودند.
این تحولات در حالی در جریان است که کییر استامر، صدراعظم بریتانیا، روز جمعه پس از به پایان رساندن نشستی مجازی با ۲۵ کشور و سازمان حامی اوکراین در یک نشست خبری تأکید کرده بود که ولادیمیر پوتین، «اگر در مورد صلح جدی است، دست از حملات وحشیانه خود بردارد».
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا نیز گفته است که روسیه «چارۀ دیگری جز قبول آتشبس ندارد. در غیر اینصورت با تحریم مواجه خواهد شد». او البته تاکید کرده که امیدوار است کار به آنجا نکشد.
جهان
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز پنجشنبه گفت که هنوز روابط خوبی با کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی که در دوره اول ریاست جمهوری خود چندین نشست با وی برگزار کرده بود، دارد و بار دیگر از کوریای شمالی به عنوان یک «قدرت هستهای» یاد کرد.
ترمپ در دیدار با سرمنشی ناتو، مارک روته، در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا برنامههایی برای برقراری مجدد روابط با کیم دارد، گفت: «من رابطه خوبی با کیم جونگ اون دارم و خواهیم دید که چه اتفاقی می افتد، اما مطمئنا او یک قدرت هستهای است.»
در ۲۰ جنوری ، زمانی که دوره دوم ریاست جمهوری ترمپ آغاز شد، ترمپ گفت که کوریای شمالی یک «قدرت هستهای» است و این پرسش را که آیا او به جای تلاش های خلع سلاح هستهای، مذاکرات برای کاهش تسلیحات را دنبال خواهد کرد، ایجاد نمود.
ترمپ پس از اشاره به زرادخانه های هستهای روسیه و چین گفت: «اگر بتوانیم تعداد (سلاحهای هستهای) را کاهش دهیم، دستاورد بزرگی خواهد بود.»
وی افزود: «کیم جونگ اون سلاحهای هستهای زیادی دارد، اتفاقاً خیلی، و دیگران نیز دارند. هند، پاکستان و دیگران آن را دارند و ما آنها را شامل میکنیم.»
یکی از مقامات کاخ سفید در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات ترمپ نشان دهنده تغییر در سیاست در قبال تسلیحات هستهای کوریای شمالی است، گفت: «رئیسجمهور ترمپ خلع سلاح هستهای کامل کوریای شمالی را دنبال خواهد کرد، همانطور که در دوره اول ریاست جمهوری خود انجام داد.»
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مفتی منیر شاکر، بنیانگذار لشکر اسلام در انفجاری در پاکستان جان باخت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هیات اجرایی صندوق بین المللی پول در مورد تحولات اقتصادی در افغانستان گزارش دریافت کرد
-
تجارت3 روز ago
در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر از طریق دهلیزهای هوایی تجارت صورت گرفته است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان دهها کشور از جمله افغانستان را بررسی میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سخنگوی وزارت معادن: کار روی پروژه تاپی تسریع میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دولت ترمپ کارکنان صدای امریکا را به رخصتی اجباری فرستاد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان از امارت اسلامی و هند به سازمان ملل شکایت میکند