Connect with us

تجارت

 یک شرکت پروسس پنبه دیگر در کندهار ایجاد شد

منتشر شده

در

مسوولان در ولایت کندهار می‌گویند یک شرکت پروسس پنبه دیگر با هزینه بیش از پنجاه میلیون افغانی در این ولایت ایجاد شده است.

به گفته آنان، این شرکت قابلیت پروسس ۳۲ تن پنبه و دو تن روغن، دونیم تن صابون را در مدت ۸ ساعت دارد.

در همین حال، مسوولان در اتاق تجارت وصنعت ولایت کندهار گفته‌اند اگر مشکلات برق در پارک‌های صنعتی کندهار حل شود شرکت‌های که غیر فعال شده‌اند دوباره فعال خواهند شد.

سید سرور امانی، رییس اتاق تجارت و صنعت کندهار می‌گوید با حل مشکل برق کارخانه‌های بیشتر در این ولایت فعال خواهد شد.

وی گفته است: «اگر برق داشته باشیم، ما شاهد افتتاح کارخانه‌های بیشتر خواهیم بود.»

با این حال، سرمایه‌گذاران نیز از مشکلات موجود در پارک‌های صنعتی شکایت دارند و می‌گویند همه ساله با مشکلاتی زیادی مواجه می‌شوند.

مقام‌‌های محلی اما ابراز کرده‌اند که برای حل مشکلات سرمایه‌گذاران و فراهم‌کردن زمینه‌کاری برای مردم تلاش‌ خواهند کرد.

این در حالی است که اکنون در پارک‌های صنعتی ولایت کندهار ۲۷ شرکت پروسس پنبه فعالیت دارد و برای هزار وپنجصد تن به‌گونه مستقیم و برای سه هزار تن به‌گونه غیرمستقیم زمینه کار فراهم شده است.

سالانه از این شرکت‌ها، ۱۷۰هزار تن پنبۀ پروسس شده به بیرون از کشور صادر می‌شود که عاید آن به چهار صد میلیون دالر امریکایی می‌رسد.

تجارت

تأکید هیأت تجاری ایران و افغانستان بر توسعه حمل‌ونقل از بندر چابهار

خان‌جان الکوزی، عضو هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، نیز در گفت‌وگو با آوا گفت که گذرگاه‌ها همچنان مسدود است و تلاش‌ها برای بازگشایی آن‌ها ادامه دارد.

Published

on

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت کشور می‌گوید که به‌تازگی هیأتی از این وزارت راه‌های ترانزیتی ایران را مورد بررسی قرار داده و بر توسعه تجارت از مسیر بندر چابهار تأکید کرده است.

عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در گفت‌وگو با آوا اظهار داشت که هیأت تخنیکی این وزارت راه‌های ترانزیتی و فرصت‌های تجاری ایران را بررسی کرده و به‌ویژه از بنادر چابهار و بندرعباس بازدید نموده است.

به گفته وی، این هیأت در جریان سفر خود با مقام‌های ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرده و ظرفیت‌های بندری، تسهیلات ترانزیتی، امکانات حمل‌ونقل و مسیرهای تجاری را به‌صورت همه‌جانبه مطالعه کرده است. یافته‌های این سفر نیز با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، در میان گذاشته شده است.

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی، ضمن قدردانی از تلاش‌های این هیأت، بر اهمیت استفاده مؤثر از فرصت‌های منطقه‌ای و ترانزیتی تأکید کرده و گفته است که وزارت صنعت و تجارت با جدیت روی گسترش مسیرهای تجاری و ایجاد سهولت‌های بیشتر برای تاجران کشور تلاش می‌نماید.

به گفته جواد، این سفر بخشی از تلاش‌های وزارت صنعت و تجارت برای توسعه اقتصادی، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و ایجاد مسیرهای مطمئن و اقتصادی ترانزیتی به شمار می‌رود.

افغانستان و ایران در حالی بر توسعه تجارت از بنادر مهم و استراتژیک منطقه، به‌ویژه چابهار، تأکید می‌کنند که از مدتی بدین‌سو گذرگاه‌ها میان افغانستان و پاکستان به‌دلیل تنش‌های اخیر، مسدود شده است.

خان‌جان الکوزی، عضو هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، نیز در گفت‌وگو با آوا گفت که گذرگاه‌ها همچنان مسدود است و تلاش‌ها برای بازگشایی آن‌ها ادامه دارد.

به گفته آقای الکوزی، انتقال اموال تجارتی افغانستان از بنادر پاکستان مانند کراچی مسیرهای کوتاه‌تر و دارای هزینه کمتر است، از این‌رو طرف افغانستان همواره تأکید کرده است که مسائل تجارتی و اقتصادی باید از موضوعات سیاسی جدا در نظر گرفته شود تا تجارت میان دو کشور به‌صورت دوام‌دار ادامه یابد.

وی تصریح کرد که اگر مشکلات با پاکستان ادامه یابد، افغانستان مسیرهای بدیل برای واردات و صادرات خود، از جمله مسیرهای ایران و آسیای میانه، را در نظر خواهد گرفت.

Continue Reading

تجارت

تصمیم جدید در مورد هزینه‌های حمل و نقل تجارتی؛ آریانا یک دالر برای هر کیلو بار صادراتی

به شرکت هوایی آریانا دستور داده شده است که هرچه زودتر یک فروند طیاره ویژه کارگو خریداری کند تا ظرفیت حمل و نقل بارهای صادراتی و وارداتی افزایش یابد و روند تجارت کشور تسهیل گردد.

Published

on

در یک نشست مهم به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، تصامیم تازه‌ای در مورد هزینه‌های حمل و نقل بارهای تجارتی از طریق شرکت هوایی آریانا اتخاذ شد.

بر بنیاد این تصمیم، هزینه حمل بارهای صادراتی تجارتی از سوی شرکت آریانا به یک دالر برای هر کیلو کاهش یافته و هزینه حمل بارهای وارداتی نیز به ۰.۸۰ سنت برای هر کیلو تعیین شده است.

معاونیت اقتصادی به وزارت‌های مالیه، ترانسپورت و هوانوردی دستور داده تا در فیس‌های خدماتی خود برای شرکت آریانا ۹۰ درصد تخفیف قایل شوند.

علاوه بر این، به شرکت هوایی آریانا دستور داده شده است که هرچه زودتر یک فروند طیاره ویژه کارگو خریداری کند تا ظرفیت حمل و نقل بارهای صادراتی و وارداتی افزایش یابد و روند تجارت کشور تسهیل گردد.

این اقدام می‌تواند تأثیر مثبت بر تجارت افغانستان داشته و زمینه را برای رونق اقتصادی و تسهیل صادرات و واردات فراهم کند.

Continue Reading

تجارت

تمدید معافیت بندر چابهار از تحریم‌های امریکا؛ تقویت طرح منطقه‌ای هند برای افغانستان و آسیای میانه

منابع معتبر می‌گویند این تمدید پس از گفت‌وگوهای فشرده میان هند و امریکا صورت گرفته است.

Published

on

به نقل از ایکونامیک تایمز ایالات متحده معافیت بندر چابهار از تحریم‌ها را تا اوایل سال آینده میلادی تمدید کرده است؛ اقدامی که برای طرح اتصال منطقه‌ای هند اهمیت استراتژیک دارد و زمینه گسترش روابط اقتصادی دهلی‌نو با افغانستان، آسیای میانه و روسیه را فراهم می‌سازد.

منابع معتبر می‌گویند این تمدید پس از گفت‌وگوهای فشرده میان هند و امریکا صورت گرفته است. دهلی‌نو تأکید کرده بود که تداوم فعالیت بندر چابهار برای موفقیت برنامه اتصال منطقه‌ای و ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان حیاتی است.

به اساس این گزارش بندر چابهار، که با قرارداد ۱۰ ساله میان هند و ایران اداره می‌شود، نقش کلیدی در صادرات، ترانزیت و همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور ایفا می‌کند. در هفته‌های اخیر، هند از طریق این بندر چندین آمبولانس و کمک‌های طبی به افغانستان ارسال کرده است.

همزمان، امارت اسلامی نیز خواهان استفاده مؤثر از بندر چابهار برای گسترش تجارت خارجی افغانستان شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که روسیه، از مسیر قزاقستان و ازبیکستان، نیز قصد دارد برای تقویت تجارت با هند و سایر کشورهای آسیایی از این بندر استفاده کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!