اخبار ساحوی
۳۷ زندانی بیگناه از زندان تخار آزاد شدند

کمیسیون عدلی و قضایی تخار که بررسی مشکلات در زندانهای آن ولایت را بدوش دارد پس از بررسیها ۳۷ زندانی را بیگناه شناسایی کرده و از بند رها کرد.
مسوولان محکمه تخار میگویند که برخی از این زندانیان مدعی علیه نداشتند و جرمهای شان خفیف بوده بدون ضمانت و شمار دیگر که متهم به انجام جرایم جنایی و دعوای حقوقی داشتند براساس ضمانت رهاشده اند.
مولوی عبدالمنان، قاضی محکمه شهری تخار میگوید که: ” به دو دسته آزاد میشوند یکی ضمانت ندارند و طرف مقابل ندارند و یک تعداد متهم استند زیر ضمانت رها میشوند و یک عده تحقیقات میشوند به ولسوالیها انتقال و پس از تحقیق با ضمانت رها میشوند.”
مولوی صیفالله، مدیر مبارزه با جرایم جنایی تخار، در این باره گفت:” بسیار با نظم و اوصول او افرادیکه قابل این نبود که زندانی باشند پس از یک تحقیق و اجازه دستور بزرگان حکم کردیم که آزاد شوند.”
رییس محکمه شهری میگوید که پس از این اعضای این کمیسیون در هر دو هفته به زندان میروند و چالشهای زندانیان را بررسی و افراد بیگناه را آزاد میسازند.
مولوی محمد یوسف، رییس محکمه شهری تخار، در این باره گفت: ” از طرف اداره عالی محاکم امر شده باید هر ۱۵ روز هیات امارت اسلامی متشکل از قضایای محاکم سارنوالی و امنیت باید نظارت کنند .”
رییس زندان تخار میگوید که به شمول ۷ زن ۸۴ نفر زندانی استند که افزون بر آزاد سازی ۳۷ نفر شماری دیگر که ساحه جرمی شان ولسوالیها است پس از آغاز کار محاکم در ولسوالیها جهت بررسی قضیههای شان به ولسوالیهای مربوط انتقال میشوند.
قاری نقیبالله، مدیر زندان تخار، در این باره گفت: “همه محبوسین که در زندان مرکزی بسر میبردند بررسی کردن از جمله ۳۷ نفر رها میشود از جمله ۱۶ نفر افراد معتاد بودند و باقی بر اساس ضمانت رها میشوند.”
افرادیکه از زندان آزاد شدند از رویه سالم مسوولان خرسند اند و میگویند تلاش میکنند از این به بعد افراد نیک جامعه باشند.
حبیبالله، زندانی آزاد شده در این باره گفت: ” میرویم ۴۵ روز هینجا بودیم آزاد شدیم خانه میرویم دیگر گناه نمیکنم همین ۴۵ روز زندانی بس است.”
نصرت الله، زندانی آزاد شده، در این باره گفت “بسیار زیاد خوشحال استیم از امارت اسلامی که ما به طرف تباهی روان بودیم ما را به یک روشنایی و دنیای دیگر آورد.”
مسوولان زندان از اعضای امارت اسلامی میخواهند تا افرادی را که بازداشت میکنند به ارگانهای عدلی و قضایی معرفی کنند و بدون حکم محاکم دیگر افراد را در زندان نپزیرند.
اخبار ساحوی
کمبود مراکز صحی در ولسوالی اشکمش ولایت تخار

باشندگان ولسوالی اشکمش ولایت تخار میگویند که این ولسوالی با کمبود مراکز صحی، مکاتب و برق رو به رو است و از امارت اسلامی میخواهند تا نهادهای که خدمات عامه ارایه میکنند را در این ولسوالی فعال سازند.
مسئولان محلی اما میگویند که مشکلات مردم این ولسوالی را اولویت بندی کرده اند و درپی رفع این مشکلات هستند. شماری از باشندگان ولسوالی اشکمش ولایت تخار اینجا در مرکز ولسوالی گردِهم آمده اند تاخواست ها ومشکلات باشندگان ساکن درین ولسوالی را بامسئولین امارت اسلامی شریک سازند.
خرابی سرک، نبود برق، کمبود ادویه درمراکز صحی، نبود ساختمان های معیاری برای مکاتب از مشکلات عمده در این ولسوالی محسوب میشود.
هدایت الله، بزرگ قومی می گوید که:” از مقامات امارت اسلامی خواهش داریم در قسمت بازسازی با ما همکار باشند به ما کلینیک ۵۰ بستر نیاز داریم قبلا وعده داده شده بود هنوز عملی نشده است.” عزیز الله، باشنده ولسوالی اشکمش تخارمی گوید که:”
“متاسفانه که ولسوالی اشکمش از کار باز سازی پسمان است در سال های گذشته این ولسوالی امتیاز کمتری داشته سرک ها، پل ها و مکاتب همه ما مردم تخریب شده است.”
مردم این ولسوالی از امنیت راضی اند و نمی خواهند که دیگر ولسوالی شان گواه جنگ و درگیری باشد.
یک تن از باشنده گان دیگر این ولسوالی می گوید که :” آنها که بغاوت میکنند کدام حقات را امارات نداده بیا ملت با تو است این جرات را داریم که از طریق سخن از مقام ها حق خود را طلب کنیم “.
مقام های محلی میگویند که مشکلات این ولسوالی را اولویت بندی کرده اند و بر اساس آن به این مشکلات رسیدگی خواهد شد. لعل محمد زرقاوی، ولسوال اشکمش تخار می گوید که:” “ما و شما هماهنگی داشته باشیم تمامی مشکلات حل میشود از لحاظ اقتصادی بازسازی از هر لحاظ که باشد مسوولان با مردم وبزرگان و هموطنان با مسوولان که مشاوره و تفاهم داشته باشن همه حل میشود”.
این درحالی است که روند بازسازی در بخش های از ولایت تخار جریان دارد و صدها تن نیز سرگرم کار در این پروژه ها هستند.
اخبار ساحوی
وزارت امر به معروف و نهی از منکر مسئله تفکیک جنسیتی در رستوارانتها را رد کرد

وزارت امر به معروف و نهی از منکر مسئله تفکیک جنسیتی در رستورانتهای هرات را رد کرده است.
اخیرا برخی کارمندان اداره امر به معروف و نهی از منکر هرات به رستورانتهای شهر رفته گفته اند که باید تفکیک جنسیتی صورت بگیرد و حتی یک زوج هم با هم در رستورانت نمیتوانند غذا بخورند، این مسئله سروصداهای مردم و مالکین رستورانتها را به دنبال داشته است، اما حالا برخی مسولان محلی درهرات هم میگویند این یک سوء تفاهم بوده و هیچکس نمیتواند مانع باهم بودن خانوادهها در فضاهای رستورانت و پارکها شود.
سر وصداها از جای بلند شد که تقریبا ده روز پیش برخی کارمندان اداره امر به معروف و نهی از منکر هرات به رستورانتها رفتند و بر سر تفکیک جنسیتی در سالونهای غذاخوری تاکید کردند، تا جاییکه حتی یک زوج هم نمیتوانست با هم در یک سالون غذا بخورد.
بصیراحمد احمدی، مسوول یکی از رستورانتهای هرات میگوید که:” وقتیکه با فامیل میآیند ما باید بگوییم که خانواده جدا و خودش جدا بنشیند، اما این کار جالب نیست و وقتیکه ما به فامیلها می گوییم، آنها میگویند که ما میرویم به خانههای خود نان میخوریم.”
جواد توانگر، کارمند در یکی از رستورانتهای هرات میگوید که:”خوشبختانه بعد از اینکه وزارت امر به معروف و نهی از منکر در کابل واکنش نشان داد، مسئله محدودیت دوباره عادی شده است و رستورانتها میتوانند خانوادهها را دوباره اجازه دهند که باهم غذا صرف کنند.”
اما وزارت امر به معروف ونهی از منکر به دنبال این مسئله واکنش نشان داد، عاکف مهاجر سخنگوی این وزارت میگوید این مسئله کاملا رد است و هیچ کس حق ندارد مانع خانوادهها در محیط بیرون گردد.
عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر میگوید که:”هموطنان ما میتوانند آزادانه با خانوادههای شان به هوتل ورستورانت بروند و چای بنوشند و یا اینکه با فامیل خود بازار بروند، هیچ مشکلی نیست، بناء خبرهای که پخش شده آوازه است و بی اساس میباشد”
از سوی دیگر برخی مسوولان محلی هرات هم تاکید می کنند که چنین دستور از هیچ آدرس صادر نشده است و خانوادهها خیلی راحت میتوانند از فضای رستورانتها استفاده کنند.
نعیم الحق حقانی، رئیس اطلاعات وفرهنگ هرات میگوید که:” گفته میشود که در هوتلها بخاطر ارائه خدمات به بانوان کدام مقرره و قیودات وضع شده است، اما اخبار را مستقیم از ریاست امر به معروف ونهی از منکر را داشتیم و با رییس این اداره صحبت کردیم که کاملا رد کردند و چنین چیزی واقعیت ندارد”
نگینه بارک، باشنده هرات میگوید که:”نشستن دور یک میز وغذا خوردن با خانواده نه از نگاه اسلام و نه هم عرف اجتماع کدام مشکلی دارد، بلکه این میتواند برای روحیه دهی به خانوادهها و هم برای واردشدن بیشتر به اجتماع مفید باشد.”
هر ازگاهی برخورد کارمندان اداره امر به معروف ونهی از منکر با پدیدههای اجتماعی و محدود ساختن مردم در اجتماع سروصداها را بلند کرده است.
اخبار ساحوی
فعال شدن سه توربین تولید برق در بند سلما

سه توربین تولید برق در بند سلما فعال شده است. مسؤولان حوزه دریایی هرات می گویند درحال حاضر جریان آب در قسمت بند سلما عادی شده است و در هر ثانیه هشتاد متر مکعب آب از دریچه های بند خارج می شود.
بارانهای اخیر تا حدودی کاسه این سد آبی را پُر کرده است، اما مسؤولان بخش تخنکی پروژه سلما میگویند میزان آب امسال نسبت به سال گذشته کمتر است.
برکت الله رحیمی، مسئوول بخش تخنیکی بند سلما میگوید که:”درحال حاضر سه توربین تولید برق فعال می باشد، وضعیت عادی است و آب که بخاطر تولید برق و استفاده دهقانان هشت ولسوالی بستر هریرود رها شده است جریان دارد و هیچ مشکلی وجود ندارد.”
تقریبا از یکماه به این طرف جریان آب از دریچههای خروجی بند سلما عادی شده است، درحال حاضر این آب به زمینهای زراعتی هشت ولسوالی در بستر هریرود میرسد.
سردارولی مزمل، رییس حوزه دریایی هرات میگوید که:” در هرثانیه تقریبا ۸۰ متر مکعب آب از بند بیرون می شود که از این میان ۵۰ متر مکعب بخاطر توربینهای تولید برق میباشد و متباقی بخاطر آبیاری زمینهای زراعتی هشت ولسوالی میباشد.”
امسال به دلیل خشکسالیها مقداری ورودی آب به کاسه بند سلما نسبت به سالهای گذشته کم شده است، اما ریاست زراعت هرات میگوید تلاش میکند تا آب به گونه عادلانه برای ولسوالیهای بستر هریرود توزیع شود.
پیرمحمدحلیمی، رییس زراعت ومالداری هرات میگوید که:”برای هشت ولسوالی هرات از طریق بند سلما آب توزیع میشود و تلاش ما جریان دارد که به دیگر ولسوالیها هم فرستاده شود، بناء دهقانان هم خوشحال اند، اما ما تلاش میکنیم که حق آبه هر ولسوالی را به گونه درست برسانیم.”
حلیم شاه رشیدی، دهقان میگوید که:” این آب به موقع رهاشده است و وقت کشت و رُشد گندم است که به آب نیاز دارد چون وقت شیره دهی آن است، ما خوشحالیم که آب بند سلما به موقع رها شده است.”
کشت و زراعت مردم هرات وابسته به آب سد سلما است، دهقانان امیدوار اند تا امسال به دلیل خشکسالیها آب به گونه درست مدیریت شود تا اینکه بتوانند زمینهای زراعتی شان را سیر آب کنند.
-
جهان1 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت23 ساعت پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
شماری چهرههای شناخته شده حکومت قبلی به طرح کمیسیون تماس امارت اسلامی چراغ سبز نشان دادند
-
تجارت2 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سرپرست وزارت دفاع به ولایت پنجشیر رفت؛ از مردم خواست شکار تبلیغات دشمن نشوند
-
رویداد های اخیر1 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
سهیل شاهین: هند نباید با مقامهای دولت پیشین روابط خود را استوار نگهدارد
-
تجارت4 روز پیش
هند ۲هزار تُن گندم از طریق مرز عطاری-واگه به افغانستان ارسال کرد