Connect with us

اخبار ساحوی

آغاز کار استخراج یک معدن زغال سنگ در ولایت غور

منتشر شده

در

اداره محلی غور کار استخراج یک معدن زغال سنگ در این ولایت را شروع کرده است.

مسوولان اداره معادن و پطرولیم غور می‌گویند این معدن به یک شرکت داخلی به قرارداد داده شده است و قرار است روزانه تا ۵۰ تُن استخراج داشته باشد.

شرکت استخراج کننده بابت هر تُن ذغال سنگ ۲هزار ۴۰۰ افغانی به دولت می پردازد و در حال حاضر ده‌ها نفر مشغول کار شده اند.

واحدشهریار، مسوول شرکت استخراج ذغال سنگ غور می‌گوید که:”کار استخراج معدن زغال سنگ ولسوالی الایار ولایت غور موفقانه شروع شده است که این یک گام به سوی خودکفایی، پیشرفت و ترقی می باشد.”

عبدالحکیم حکمت، آمر اداره معادن و پطرولیم غور می‌گوید که:”درخواست تمام ادارات و مردم غور هم همین است که کار روی معادن ولایت غور شروع شود و استخراج گردد تا اینکه برای مردم ما کار و مصروفیت پیدا شود.”

غور از محروم ترین ولایت‌های کشور طی دو دهه اخیر بوده است، با وجود ده‌ها معدن مختلف در این ولایت، اما هیچ کاری برای استخراج معیاری معادن آن صورت نگرفته است.

مولوی رحمت‌الله امانی، نماینده مقام ولایت غور می‌گوید که:”در حدود هشتاد نوع معدن مختلف النوع در ولایت غور داریم که بیشتر این معادن در ولسوالی‌های تولک، شهرک، الایار و دولت یار قرار دارند.”

احمدالله لبیب، قوماندان امنیه غور می‌گوید که:”ما با تمام توان از امنیت راه‌ها، شرکت‌ها و معادن که در ولایت غور می‌باشند برای اینها اطمینان میدهیم.”

با شروع کار استخراج این معدن، صدها تن از باشندگان این ولایت به گونه مستقیم و غیرمستقیم صاحب کار شدند، غوری‌ها انتظار دارند که با استفاده از معادن این ولایت در قسمت سرک سازی‌ها، برنامه‌های انکشافی و توسعه‌یی درغور توجه شود.

عبدالخالق، باشنده غور دراین باره گفت:”خیلی خوشحال هستیم که کار این معدن شروع شد و ما مصروف کار شدیم، اما نیاز است که مشکلات ما مردم هم در نظر گرفته شود.”

محمدقربان، باشنده غور دراین باره گفت:” کار به داخل خانه ما مهیا شده و ما از این استفاده می‌کنیم، سرک‌های ما ساخته می‌شود و صاحب یک کار هم هستیم، در گذشته بچه‌های ما به معدن سنگ ذغال به ایران و پاکستان می‌رفتند.”

برعلاوه معدن زغال سنگ، در این ولایت مرکزی کشور معادن سُرب، طلا، سنگ مرمر، گچ و سیماب نیز وجود دارد.

اخبار ساحوی

هاکان فیدان: پیمان دفاعی ترکیه، پاکستان و عربستان از نظر تخنیکی مشابه ماده پنجم ناتو است

فیدان همچنین گفت که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، خواهان گسترش این ائتلاف است و مصر نیز یکی از کشورهایی است که احتمالاً به آن خواهد پیوست.

Published

on

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، گفته است که پیمان دفاعی میان ترکیه، پاکستان و عربستان سعودی از نظر تخنیکی مشابه ماده پنجم ناتو در زمینه دفاع متقابل است. او افزود که این توافق علیه ایران نیست.

فیدان همچنین گفت که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، خواهان گسترش این ائتلاف است و مصر نیز یکی از کشورهایی است که احتمالاً به آن خواهد پیوست.

ترکیه، پاکستان و عربستان سعودی روز جمعه «توافق‌نامه مشترک دفاعی مکه» را امضا کردند. این توافق در حالی امضا شده است که کشورهای متحد امریکا در منطقه نسبت به گسترش درگیری‌های منطقه‌ای و حملات راکتی ایران به کشورهای صادرکننده نفت خلیج فارس ابراز نگرانی کرده‌اند.

در بیانیه مشترک این سه کشور آمده است که هدف این توافق، تقویت بازدارندگی جمعی در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه است و بر اساس آن، حمله مسلحانه به هر یک از سه کشور، حمله به همه اعضا تلقی خواهد شد.

فیدان در مصاحبه با خبرگزاری دولتی اناتولی گفت که این ائتلاف علیه ایران یا هیچ کشور دیگری نیست، بلکه تعهدی کلی برای حمایت از امنیت سه کشور عضو است.

او افزود که در صورت حمله، اعضای ائتلاف از طریق مشورت درباره میزان، نوع و شکل حمایتی که نیاز دارند، تصمیم خواهند گرفت. به گفته فیدان، تا زمانی که یکی از کشورهای عضو مورد حمله قرار نگیرد، هیچ کشوری به‌عنوان تهدید در نظر گرفته نخواهد شد.

ترکیه که پس از امریکا دومین اردوی بزرگ ناتو را در اختیار دارد، گفته است این پیمان می‌تواند کشورهای دیگر منطقه را نیز شامل شود و هدف آن جایگزین شدن با ائتلاف‌های موجود نیست.

فیدان گفت: «ناتو یک ائتلاف نظامی بزرگ با ۳۲ کشور است. ما اینجا با سه کشور آغاز کرده‌ایم و باید گام‌هایی بسیار محتاطانه اما عملی برداریم.»

او افزود که تلاش‌ها برای نهایی کردن این توافق حدود دو سال و هشت ماه ادامه داشته است.

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت که در چارچوب این ائتلاف، کمیته‌ای از وزیران مشابه ساختار موجود در ناتو تشکیل خواهد شد و درالانشای عمومی آن نیز در عربستان سعودی مستقر خواهد بود. با این حال، جزئیات عملیاتی در نخستین نشست این کمیته مشخص خواهد شد.

فیدان گفت: «دیدگاه رییس‌جمهور ما این است که به سه کشور محدود نمانیم، بلکه گسترش یابیم و همه کشورهای منطقه را زیر این چتر گردهم آوریم.» او افزود که مصر نیز پس از حل برخی مسائل تخنیکی، می‌تواند به این پیمان بپیوندد.

در ماه‌های اخیر، ترکیه، عربستان سعودی، پاکستان و مصر گروهی را برای بررسی مسائل منطقه‌ای، از جمله جنگ علیه ایران، تشکیل داده‌اند. ترکیه گفته است این گروه که «R4» نامیده می‌شود، با ایجاد میکانیزم‌های عملی، به دنبال تقویت همکاری میان اعضاست.

فیدان همچنین گفت ترکیه باید در ائتلاف بین‌المللی برای حفاظت از کشتی‌رانی در بحرالاحمر در برابر حملات حوثی‌ها مشارکت داشته باشد، زیرا امنیت کشتیرانی با منافع انقره ارتباط مستقیم دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

توقف سراسری انتقال کالا در پاکستان؛ رانندگان در اعتراض به مطالبات اقتصادی اعتصاب می‌کنند

از خواسته‌های اصلی این اتحادیه‌ها می‌توان به اجرای یکسان محدودیت وزن محور وسایط در سراسر پاکستان، کاهش قیمت دیزل و مالیات‌های جاده‌ای و کاهش مالیات تکلیفی اشاره کرد.

Published

on

اتحادیه‌های انتقال‌دهندگان کالا و تانکرهای نفتی در پاکستان اعلام کرده‌اند که پس از ناکامی مذاکرات با حکومت، از روز شنبه اعتصاب سراسری را آغاز می‌کنند.

به گزارش دان نیوز، محمد اویس چودری، سخنگوی اتحادیه سراسری انتقال‌دهندگان کالا و رئیس انجمن مالکان وسایط انتقال کالا در پاکستان، گفته است که مذاکرات با علیم خان، وزیر ارتباطات پاکستان و مقام‌های دیگر، بدون نتیجه پایان یافته است.

او گفته است انتقال‌دهندگان کالا، تانکرهای نفت خوراکی و مواد نفتی، لاری‌داران، رانندگان تریلر و سایر وسایط انتقال بین‌شهری، خدمات خود را متوقف خواهند کرد.

به گفته چودری، این اعتصاب نمادین نخواهد بود و تا زمانی که خواسته‌های انتقال‌دهندگان پذیرفته نشود، ادامه خواهد داشت. او افزوده است که وسایط انتقال کالا از قبل از جاده‌ها خارج و در محل‌های تعیین‌شده متوقف شده‌اند.

از خواسته‌های اصلی این اتحادیه‌ها می‌توان به اجرای یکسان محدودیت وزن محور وسایط در سراسر پاکستان، کاهش قیمت دیزل و مالیات‌های جاده‌ای و کاهش مالیات تکلیفی اشاره کرد.

انتقال‌دهندگان همچنین خواستار لغو برخی مقررات گمرکی مربوط به ضبط وسایط، محدود شدن جریمه‌های وسایط تجارتی و تسهیل روند صدور جواز رانندگی وسایط سنگین شده‌اند.

وزیر ارتباطات پاکستان وعده داده است که خواسته‌های انتقال‌دهندگان را بررسی کند و دور بعدی مذاکرات صبح دوشنبه برگزار شود.

با این حال، اتحادیه انتقال‌دهندگان تأکید کرده است که تا زمان رسیدن به توافق، اعتصاب ادامه خواهد داشت؛ اقدامی که می‌تواند انتقال کالا و فعالیت‌های تجارتی در سراسر پاکستان را با اختلال مواجه کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

عراقچی: زمان اتکا به خود و «برادری واقعی» در منطقه فرا رسیده است

وزیر خارجه ایران در پایان پیامش گفته است: «زمان آن رسیده است که تنها بر خود تکیه کنیم و برادری واقعی را بپذیریم.»

Published

on

وزیر امور خارجه ایران از کشورهای همسایه خواسته است همکاری‌های منطقه‌ای را تقویت کرده و بیشتر بر توانایی‌های خود تکیه کنند.

عباس عراقچی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که نیروهای مسلح ایران توانایی و آمادگی خود را در برابر آنچه او «گران‌ترین نیروی نظامی جهان» خوانده، به نمایش گذاشته‌اند.

عراقچی نوشته است: «نیروهای مسلح قدرتمند ایران آمادگی، توانایی و اقتدار خود را در برابر گران‌ترین نیروی نظامی جهان نشان داده‌اند.»

او همچنین بر اتحاد کشورهای مسلمان تأکید کرده و گفته است که در صورت ایستادگی مشترک، مسلمانان می‌توانند در برابر چالش‌های ناشی از عوامل خارجی مقابله کنند.

وزیر خارجه ایران در پایان پیامش گفته است: «زمان آن رسیده است که تنها بر خود تکیه کنیم و برادری واقعی را بپذیریم.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌های منطقه‌ای میان ایران، اسرائیل و ایالات متحده در ماه‌های اخیر افزایش یافته است و تهران بر تقویت همکاری میان کشورهای منطقه و کاهش مداخله قدرت‌های خارجی تأکید دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117