Connect with us

رویداد های اخیر

آغاز کار اکتشاف و استخراج گاز طبیعی در طوطی میدان؛ فرصت بزرگ اقتصادی برای افغانستان

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، امروز ۲۳ سنبله ۱۴۰۴ خورشیدی در مراسم افتتاح کار عملی پروژه اکتشاف و استخراج ساحات گازی طوطی میدان حضور یافت و آن را گامی مهم در جهت توسعه سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی کشور خواند.

معاون اقتصادی تاکید کرد که این پروژه نه تنها نیاز داخلی کشور به گاز طبیعی را تا حد چشمگیری تامین می‌کند، بلکه وابستگی افغانستان به گاز و برق وارداتی را کاهش داده و به تدریج راه صادرات این انرژی پاک را نیز هموار خواهد ساخت.

ملا برادر افزود که امارت اسلامی با فراهم آوردن زمینه‌های لازم و تسهیلات ویژه، از تمامی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی استقبال کرده و آنها را به سرمایه‌گذاری در افغانستان تشویق می‌نماید. وی همچنین گفت که پروژه طوطی میدان فرصت‌های شغلی زیادی برای جوانان کشور ایجاد خواهد کرد و به تعادل تجارت خارجی نیز کمک شایانی خواهد کرد.

در پایان، معاون اقتصادی از شرکت‌های قراردادی خواست تا با رعایت دقیق معیارها و استانداردهای بین‌المللی، فعالیت‌های خود را به بهترین شکل ممکن به پیش برند.

این پروژه مهم، نویدبخش تحول اقتصادی و توسعه پایدار در افغانستان است و می‌تواند نقطه عطفی در خودکفایی کشور در بخش انرژی به شمار رود.

افغانستان دارای ذخایر گاز طبیعی دست نخورده قابل توجهی است، به ویژه در ولایات شمالی هم‌مرز با ترکمنستان و ازبیکستان. بیشتر ذخایر گاز در دوران شوروی در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ کشف شدند، زمانی که مسکو سرمایه‌گذاری زیادی را در بررسی‌های زمین‌شناسی و زیربنا‌ها انجام داد.

ذخایر کلیدی شامل میدان‌های شبرغان در جوزجان، که مدت‌ها به عنوان قطب اصلی گاز کشور شناخته می‌شد، و ذخایر طوطی میدان در این ولایت هستند. سایر ذخایر در سرپل و بلخ واقع شده‌اند.

افغانستان در اواخر دهه ۱۹۷۰ سالانه تا سه میلیارد متر مکعب گاز به اتحاد جماهیر شوروی صادر می‌کرد، اما پس از آن تولید از اثر جنگ کاهش یافت.

امروزه، ذخایر گاز اثبات شده افغانستان ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده می‌شود. مقامات، گاز را به عنوان یک منبع استراتژیک برای فابریکه‌های برق، کاهش واردات پرهزینه و در نهایت قرار دادن کشور به عنوان یک صادرکننده انرژی در منطقه می‌دانند.

بنابراین، راه‌اندازی پروژه گاز طوطی میدان نه تنها به عنوان یک نقطه عطف برای شمال، بلکه به عنوان بخشی از یک تلاش گسترده‌تر برای احیای سکتور گاز طبیعی افغانستان می‌باشد که مدت‌ها غیرفعال بود. این امر همچنین حرکت به سمت خودکفایی در بخش انرژی تلقی می‌شود.

رویداد های اخیر

رژیم نظامی پاکستان بار دیگر بر کنر حمله کرد

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که رژیم نظامی پاکستان بار دیگر خانه‌های مردم ملکی، مکاتب، مراکز صحی و مساجد را در ولسوالی دانگام ولایت کنر هدف قرار داده است.

به گفته وی، در این حملات سه فرد ملکی جان باخته و ۱۴ تن دیگر که اکثر آنان زنان و کودکان بودند، زخمی شده اند.

در این حملات، دو مکتب دخترانه و پسرانه، یک مرکز صحی و دو مسجد تخریب و ۸۰ راس مواشی نیز تلف شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایتالیا بر ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرد

مقام‌های ایتالیایی می‌گویند که رویکرد این کشور در افغانستان بر اساس اصول بشردوستانه و حمایت پایدار از مردم ادامه خواهد یافت.

Published

on

در نشست گروه هماهنگی افغانستان که با میزبانی مشترک اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و بانک جهانی در استانبول برگزار شد، ایتالیا بر ادامه تعهدات بشردوستانه خود در قبال افغانستان تأکید کرد.

در این نشست، سفیر ایتالیا، سابرینا اوگولینی، اعلام کرد که کشورش به حمایت از نیازهای اساسی و معیشت مردم افغانستان ادامه خواهد داد و در اولویت‌های جدید وزارت امور خارجه ایتالیا، توانمندسازی زنان، آموزش، رسیدگی به وضعیت مهاجرین، صحت و پاک‌سازی ماین‌ها جایگاه ویژه دارد.

وی همچنان بر نقش همکاری‌های ایتالیا در حفظ میراث فرهنگی افغانستان تأکید کرده و آن را عاملی مهم در ایجاد فرصت‌های شغلی و رشد اقتصادی عنوان کرد.

در این نشست، داکتر فرانچسکو زاتا، رئیس دفتر آژانس همکاری‌های توسعه‌ای ایتالیا (AICS) در اسلام‌آباد نیز حضور داشت و بر ادامه حمایت‌های هدفمند ایتالیا در بخش‌های مختلف توسعه‌ای تأکید نمود.

مقام‌های ایتالیایی می‌گویند که رویکرد این کشور در افغانستان بر اساس اصول بشردوستانه و حمایت پایدار از مردم ادامه خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تغییرات گسترده در رهبری امارت اسلامی؛ از تعیین وزیر تا جابه‌جایی والیان و قوماندانان

در ادامه این تغییرات، محمد ولی جان به‌حیث والی بادغیس و مخدوم عبدالسلام سعادت به‌عنوان معین انسجام امور عرفان اسلامی و امور دینی وزارت ارشاد، حج و اوقاف منصوب شده‌اند.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اعلام کرده است که بر اساس فرمان رهبر، تعیینات تازه‌ای در ساختار اداری و امنیتی امارت اسلامی صورت گرفته است.

بر بنیاد این اعلام، عبدالاحد فضلی، والی پیشین فاریاب، به‌عنوان وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی تعیین شده و محمد حنیف حمزه به‌حیث والی جدید فاریاب گماشته شده است. همچنان، عبدالرحمن حقانی به‌عنوان والی خوست و عبدالله مختار به‌عنوان والی بغلان تعیین گردیده‌اند.

در ادامه این تغییرات، محمد ولی جان به‌حیث والی بادغیس و مخدوم عبدالسلام سعادت به‌عنوان معین انسجام امور عرفان اسلامی و امور دینی وزارت ارشاد، حج و اوقاف منصوب شده‌اند.

همچنین، در بخش‌های امنیتی، عبدالقیوم هلال به‌عنوان قوماندان امنیه بغلان، عبدالحق به‌حیث قوماندان امنیه میدان وردک و محمد عمر مخلص به‌عنوان قوماندان امنیه نیمروز تعیین شده‌اند. فریدالله قیام نیز به‌حیث قوماندان امنیه لوگر گماشته شده است.

در سطح معاونیت‌ها، انعام‌الله صلاح‌الدین به‌عنوان معاون ولایت لوگر، محمد انور به‌عنوان معاون پکتیا، عبدالظاهر مدثر به‌عنوان معاون میدان وردک و محمد نبی حماس به‌عنوان معاون بغلان تعیین شده‌اند. همچنان رحیم‌الله محمود به‌حیث معاون هلمند و محمد گل خیبر به‌عنوان معاون فراه معرفی شده‌اند.

در همین حال، محمد همایون جهادیار به‌حیث قوماندان لوای سوم پیاده قول اردوی ۲۰۳ منصوری، قاضی نورالله به‌عنوان معاون پکتیکا و آغا ولی حنفی به‌عنوان رئیس نظارت از محلات سلب آزادی در ریاست عمومی امور زندان‌ها تعیین گردیده‌اند.

این تغییرات بخشی از روند تنظیم و تقویت ساختار اداری و امنیتی امارت اسلامی عنوان شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!