Connect with us

صحت

آغاز کمپاین سرتاسری واکسین پولیو در افغانستان

منتشر شده

در

وزارت صحت عامه افغانستان می‌گوید که این وزارت در همکاری با  ادارات ذیربط ملل متحد کمپاین سرتاسری واکسین پولیو را امروز (دوشنبه، ۳میزان) در کشور آغاز نمود.

به گفته این وزارت هدف این کمپاین واکسین نمودن بیش ۱۱ میلیون طفل زیر سن پنج سال در مقابل ویروس وحشی پولیو می باشد.

این وزارت افزوده است که به اطفال که بین ۶ و ۵۶ ماه عمر دارد کپسول ویتامین A داده می‌شود.

در اعلامیه این وزارت آمده است: «متاسفانه در سال ۲۰۲۳ تا اکنون ۵ واقعه مثبت پولیو به ثبت رسیده است که برای ما خیلی نگران کننده است.»

داکتر قلندر عباد، وزیر صحت عامهگفت: «ما متعهد هستیم که به همکاری شریکای خود مرض پولیو در افغانستان محو نماییم.» «واقعات مثبت اخیر مرض پولیو نګران کننده است و کمپاین‌های واکسیناسیون پولیو و خدمات اولیه صحی تا محو کامل این مرض دوام خواهیم داشت.»

او  اضافه کرد: «حمایت همه افغان‌ها، بخصوص محاسن سفیدان، بزرګان منطقه و علماء دین در فعالیت‌های محو نمودن مرض پولیو مهم است، نیاز است تا آنها در مبارزه علیه مرض پولیو اشتراک کنند.»

پولیو یک مرض ویروسی است که قابل درمان و تداوی نمی‌باشد و تنها توسط واکسین وقایه و محو می‌گردد. اطفال که به این مرض مصاب گردد برای همیش فلج و یا هم از بین می‌روند.

علاوه بر کمپاین‌های دوامدار واکسیناسیون پولیو  در زون شرق، باز هم واقعات مثبت محیطی مرض پولیو بیش از یک سال وجود داشت، اما در نتیجه پلان‌ګزاری خوب و پیګیری موثر، ماه ګذشته سمپل محیطی در این زون منفی بود.

صحت

هیأت وزارت صحت‌عامه از بنیاد «جامعه همدرد» دهلی‌نو دیدار کرد

در این دیدار مسوولان و استادان بنیاد جامعه همدرد از هیأت تخنیکی افغانستان استقبال نموده و معلومات همه‌جانبه‌ای در مورد فعالیت‌های علمی، تحقیقی و خدمات طبی این نهاد ارائه کرده‌اند.

Published

on

وزارت صحت‌عامه افغانستان اعلام کرده است که یک تیم تخنیکی این وزارت در جریان سفر رسمی به هند، از بنیاد علمی و تحصیلی «جامعه همدرد» در شهر دهلی‌نو دیدار کرده است.

 به گفته وزارت صحت‌عامه، در این دیدار مسوولان و استادان بنیاد جامعه همدرد از هیأت تخنیکی افغانستان استقبال نموده و معلومات همه‌جانبه‌ای در مورد فعالیت‌های علمی، تحقیقی و خدمات طبی این نهاد ارائه کرده‌اند. دو طرف همچنان روی گسترش همکاری‌های مشترک، به‌ویژه در بخش طب سنتی، بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

 وزارت صحت‌عامه افزوده است که رهبری بنیاد جامعه همدرد آمادگی خود را برای انجام تحقیقات مشترک در بخش طب سنتی، ارزیابی معیاری محصولات درمانی از طریق لابراتوارهای همدرد، تبادل تجارب علمی و شریک‌سازی معلومات اعلام کرده است. بر اساس این اعلامیه، این بنیاد همچنان تعهد سپرده است تا برای داکتران و کارمندان صحی افغانستان زمینه بورسیه‌ها و برنامه‌های آموزشی مسلکی را فراهم سازد.

 به گفته وزارت صحت‌عامه، هر دو جانب این‌گونه همکاری‌های علمی و تحصیلی را گامی مهم در راستای تقویت نظام صحت‌عامه، معیاری‌سازی طب سنتی و توسعه نهادهای علمی و تحقیقی دانسته و بر تداوم و گسترش مؤثر این روابط در آینده تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

صحت

وزیر صحت افغانستان در هند: دشمن من مرض است و برای مبارزه با آن از هر کشوری کمک می‌گیرم

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه افغانستان، در جریان سفرش به هند اعلام کرد که دشمن اصلی او مرض است و برای ریشه‌کن‌ساختن آن، آماده است از هر کشوری کمک و همکاری دریافت کند.

جلالی به خبرنگاران گفت که هدف این سفر، گشودن فصل تازه‌ای از همکاری‌ها در بخش صحت میان افغانستان و هند است.

او افزود که بخش عمده‌ای از نیاز افغانستان به ادویه پیش از این از پاکستان تأمین می‌شد، اما با سردی روابط با اسلام‌آباد، امارت اسلامی به دنبال گزینه‌های بدیل است و هند می‌تواند یکی از این گزینه‌ها باشد.

Continue Reading

صحت

افغانستان خواهان همکاری هند در بخش معیاری‌سازی طب سنتی شد

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت‌عامه امارت اسلامی افغانستان در دیدار با پرتاپراو جادف، وزیر طب طبیعی، یونانی، آیورویدی و طب سنتی هند خواهان همکاری دهلی‌نو در زمینه معیاری‌سازی طب سنتی شد.

در این دیدار، دو طرف روی ایجاد انستیتیوت و مرکز تحقیقاتی طب سنتی در کابل، آموزش متخصصان این بخش و امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های دوجانبه گفتگو کردند.

وزیر صحت‌عامه کشور با تأکید بر نیاز جدی به معیاری‌سازی طب سنتی، همکاری هند را با توجه به تجربه این کشور در این بخش، ارزشمند خواند.

از سوی دیگر، پرتاپراو جادف تعهد سپرد که در بخش ایجاد مرکز تحقیقاتی طب سنتی در کابل، تطبیق نصاب تعلیمی، ایجاد انستیتیوت، همکاری همه‌جانبه صورت خواهد گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!