Connect with us

رویداد های اخیر

آغاز گفتگوها صلح روی پیشنهادهای دو طرف

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۲۰, ۱۳۹۹)

کمیته فنی و کاری هییت‌های جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در دوحه به رایزنی روی پیشنهاد های دو طرف برای اجندا پرداخته است؛ در نشستی که هیات حکومت آتش‌بس را مطرح می‌کند وطالبان هم ایجاد نظام اسلامی را.

هم‌زمان با این، این‌جا کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی رهنمود دور دوم گفتگوها را تایید کرده است. رهنمودی که در آن آمده که هیات گفتگو کننده از صلاحیت واختیار دربحث اجندای گفتگوها برخورد دار است، اما اگر نیاز به تصمیم گیری داشته باشند می توانند طالب همکاری از رهبری این شورا شوند.

شریفه زرمتی، هضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می گوید که :” نخستین موضوع در اجندای هئیت گفتگو کننده دولت افغانستان آتش بس می‌باشد.”

مجیب رحیمی، مشاورارشد داکتر عبدالله گفت :” دراین نشست رهبران سیاسی کشور و اعضای رهبری کمیته شورای عالی مصالحه ملی در باره آخرین پیشرفت ها و تحولات در مذاکرات صلح، سفر هئیت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان به دوحه، آغاز دور دوم مذاکرات و رهنمود مذاکرات برای هئیتی جمهوری اسلامی افغانستان به بحث و تبادل نظر پرداختند.” 

عبدالله خنجانی، معین پالیسی و استراتیژی وزارت دولت در امور صلح می گوید که :” تاکید بر خواست مردم افغانستان بر آتش بس فوری و همچنان حفظ ارزش‌های اساسی مردم افغانستان تاکید صورت گرفت.”

منابع در شورای عالی مصالحه هم می‌گویند که زلمی خلیل‌زاد هم درواپسین سفرش به کابل پیشنهاد آتش بس سه ماهه را کرده است. 

آتش‌بسی که ظاهرن تنها زمان بیرون شدن نیروهای امریکایی را در بر می‌گیرد.

عبدالله خنجانی، معین پالیسی و استراتیژی وزارت دولت در امور صلح می گوید که :” تاکید بر خواست مردم افغانستان بر آتش بس فوری و همچنان حفظ ارزش‌های اساسی مردم افغانستان تاکید صورت گرفت.”

سید اسحاق گیلانی، مشاور ارشد شورای عالی مصالحه ملی گفت :” سه ماه آتش بس اگر توافق می شود به یقین که کمک کلان است برای ملت افغانستان.”

درهمین حال، وزارت خارجه هم کارزاری را به‌منظور جلب پشتیبانی جهانی برای موفقیت روند صلح و برآورده‌شدن خواست‌های مردم افغانستان در این روند، از طریق دیالوگ دیپلماتیک راه‌اندازی کرده است.

گران هیواد، سخنگوی وزارت امور خارجه می گوید که:” یک اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی افغانستان است تا کشورهای منطقه و همسایه را در زمینه تقویت اجماعی منطقوی، تقویت روابط اقتصادی و تقویت ثبات سیاسی و امنیتی در افغانستان سهیم بسازند.” 

دور دوم گفتگوهای صلح در قطر زیر سایه سنگین جنگ در افغانستان جریان دارد جنگی که دولت و همه‌ای حامیان افغانستان آتش‌اش را مانع پیش‌رفت در مذاکرات صلح می‌دانند.

رویداد های اخیر

مجاهد: روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با اشاره به سفر‌های شمار زیادی از نمایندگان دیپلوماتیک و هیأت‌های خارجی به‌کشور و هم‌چنان سفر مقام‌های بلندپایه کشور به خارج می‌گوید، امارت اسلامی به‌سطح گسترده پذیرفته شده و مناسبات با امارت اسلامی تأمین بوده و رفت‌آمدها جریان دارد.

آقای مجاهد می‌افزاید، روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است و بر موثریت آن افزوده می‌شود.

با این‌حال سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که برداشت بعضی‌ها مبنی بر این‌که افغانستان دیگر منزوی شده و اقتصادش درحال خراب شدن است و مناسبات آن با کشورها تأمین شده نمی‌تواند، همه نادرست ثابت شد.

به گفته‌ی آقای مجاهد اکنون معلوم شد که افغانستان هم از نگاه سیاسی و هم از منظر اقتصادی گام‌های صعودی بر می‌دارد و این تلاش‌ها بیشتر شده و تسریع خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر و معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

معاونیت اقتصادی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که ملا عبدالغنی برادر در این دیدار بر امضای برخی موافقت‌نامه‌ها به منظور حل مشکلات بانکی تاجران دو کشور، ایجاد شرکت‌های مشترک افغان – قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزه به تاجران افغان تاکید کرده است.

آقای ژومانگارین گفته است که قزاقستان در نظر دارد اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد کند و آماده است در بخش‌های حکومت‌داری الکترونیکی، صنعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت و بانک‌داری با افغانستان همکاری کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران و پاکستان درباره «گروه‌های تروریستی» در افغانستان ابراز نگرانی کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

ایران و پاکستان در یک بیانیه‌ای مشترک بر تعهد خود برای توسعه افغانستان به ‌حیث یک کشور صلح‌آمیز، متحد، مستقل و عاری از تهدیدهای تروریزم و قاچاق موادمخدر تاکید کردند.

دو طرف با اشاره به این‌که وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است، بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریزم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریزم تاکید نمودند.

آنان همچنان بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه گفتگو بحث کردند.

هر دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!