Connect with us

رویداد های اخیر

آمار مهاجران افغان که از ایران به کشور برمیگردند دو برابر شده است

طی کمتر از یک ماه اخیر برگشت مهاجران افغان از ایران شدت پیدا کرده است. برخی ها از بد رفتاری نیروهای امنیتی ایران در برابر مهاجرین افغان شکایت می‌کنند.

منتشر شده

در

آمار مهاجران افغان که از ایران به کشور برمی‌گردند دو برابر شده است. تنها از سرحد اسلام قلعه هرات روزانه تا چهار هزار نفر به کشور برمی‌گردند.

برخی مهاجران افغان می‌گویند تقریباً از یک ماه به این طرف وضعیت مهاجران در داخل ایران خوب نیست و هر روز صدها تن بازداشت و اخراج می‌شوند.

دولت ایران گفته که تمام مهاجران که اسناد رسمی ندارند از این کشور بیرون شوند.

محمدنعیم ۴۱ ساله پس از چهار سال با ده تن از اعضای خانواده به شمول پدر ومادرش دوباره به کشور برگشته است.

او می‌گوید وضعیت در ایران برای مهاجران افغان خوب نیست. فضای زندگی برای آنها محدود شده است، بناء خیلی از خانواده‌ها در تلاش اند تا از این کشور خارج شوند.

محمدنعیم، مهاجر اخراج شده از ایران می گوید که :«وضعیت برای مهاجرین افغان در ایران خوب نیست. من خودم نجار بودم ولی باز هم تحقیر می‌شدم، حتا از نانوای که ما نان میخریدیم برای ایرانی دو هزار تومان میفروخت ولی برای ما ده هزار تومان همان نان را میفروخت.»

مسوولان محلی در سرحد اسلام قلعه هرات می‌گویند روزانه تا چهار هزار نفر از طریق این مرز به کشور برمی‌گردند. به دلیل فشارها و تعزیرات که دولت ایران برای مهاجران افغان وضع کرده است، آمار برگشت کننده‌گان و مهاجران که اخراج می‌شوند دوبرابر شده است.

عبدالله قیومی، آمر امور مهاجرین در سرحد اسلام قلعه این ولایت تاکید می‌کند که روزانه تا ۳۰۰ خانواده تنها از سرحد اسلام قلعه به کشور برمی‌گردند.

عبدالله قیومی می‌گوید که: «ایران تعزیرات گوناگون بالای مهاجرین افغان وضع نموده است و مهاجرین مجبور می شوند که به کشور خود برگردند

طی کمتر از یک ماه اخیر برگشت مهاجران افغان از ایران شدت پیدا کرده است. برخی ها از بد رفتاری نیروهای امنیتی ایران در برابر مهاجرین افغان شکایت می‌کنند.

سامان جمشیدی، مهاجر اخراج شده از ایران می‌گوید که: «مشکلات در تهران برای فامیل‌ها زیاد بود بخصوص زمانی که در اردوگاه ها نگهداری می کردند، امکانات بود ولی نه برای فامیل ها.»

علیرضا، مهاجر اخراج شده از ایران می‌گوید که: «کسی که پاسپورت دارد هم گرفتار می شود، کسی که اسناد دارد هم بازداشت می‌شوند و کسی که قاچاق رفته هم بازداشت و به کشور فرستاده می‌شوند.»

ایمل، مهاجراخراج شده از ایران می‌گوید که: «پولیس ایران برخورد بسیار بد می کنند و در مسیر راه به وطن در بیش از ده ها جا از ما پول گرفتند و خواست ما از امارت اسلامی این است که از آنها پرسان کنند.»

وضعیت اضطرار که اخیراً جمهوری اسلامی ایران برای اخراج مهاجران افغان وضع کرده است، روند برگشت افغان‌ها از این کشور بیشتر شده است. مسوولان محلی در سرحد اسلام قلعه هرات می‌گویند همکاری‌های کنونی سازمان‌های بین‌المللی و امارت اسلامی برای رسیدگی به مهاجران کافی نیست، آنها نمی‌توانند به همه‌ای مهاجران رسیدگی کنند.

رویداد های اخیر

پاکستان طرح امریکا برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک خود را بررسی می‌کند

Published

on

وزارت امور خارجه پاکستان می‌گوید گزارش‌ها درباره برنامه اداره دونالد ترمپ برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک پاکستان را بررسی می‌کند و برای یافتن راه‌حلی مورد توافق دو طرف، با طرف‌های ذی‌ربط مشورت دارد.

سجاد حیدر خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز جمعه در یک نشست خبری این موضوع را بیان کرده و گفته است که اسلام‌آباد به هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای خود متعهد است.

سجاد حیدر خان گفت: «ما همچنان مطابق با تعهدات بین‌المللی و پروتوکول‌های تعیین‌شده خود عمل خواهیم کرد.»

او افزود که این موضوع در دست بررسی قرار دارد و تمام ابعاد آن با مشورت طرف‌های ذی‌ربط، به‌گونه دقیق ارزیابی می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک الفلاح پاکستان پس از ۲۰ سال به فعالیت خود در افغانستان پایان داد

Published

on

بانک الفلاح پاکستان پس از ۲۰ سال فعالیت در افغانستان، روند خروج خود از این کشور را تکمیل کرده و دارایی‌های خود را به غضنفر بانک فروخته است.

این بانک در اطلاعیه‌ای گفته است که معامله مربوطه به تاریخ ۵ نومبر، پس از امضای توافق‌نامه‌های نهایی، دریافت تأییدیه بانک مرکزی پاکستان و د افغانستان بانک و تکمیل سایر شرایط لازم، نهایی شده است.

در این اطلاعیه آمده است: «بانک الفلاح در پی این معامله، فعالیت‌های بانکی خود را در افغانستان متوقف کرده و روند بسته‌شدن شعبه‌هایش در این کشور را مطابق با الزامات قانونی و مقررات مربوط تکمیل خواهد کرد.»

بانک الفلاح فعالیت خود را در کابل در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و خدمات بانکی متعارف و اسلامی را ارائه می‌داد.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

وثیق: داعش از تلگرام و تیک‌تاک برای ارتباط و تمویل مالی استفاده می‌کند

Published

on

عبدالحق وثیق، رئیس عمومی استخبارات افغانستان، می‌گوید که گروه داعش از شبکه‌های اجتماعی، به‌شمول تلگرام و تیک‌تاک، برای برقراری ارتباط، تأمین منابع مالی و انحراف فکری استفاده می‌کند.

آقای وثیق این اظهارات را در نخستین نشست کارشناسان درباره مسائل امنیتی «شانگهای پلاس» در شهر سمرقند ازبیکستان مطرح کرده است.

او گفته است که امارت اسلامی افغانستان بر بنیاد باورها و اعتقادات خود در خط مقدم مبارزه با داعش قرار دارد؛ اما برای از بین بردن ظرفیت‌های تخنیکی یک گروه بین‌المللی مانند داعش با محدودیت‌های جدی روبه‌رو است.

به گفته وثیق، شرکت‌های تکنالوژی و گردانندگان این پلتفرم‌ها در زمینه مقابله با فعالیت‌های داعش با افغانستان همکاری نمی‌کنند و این مسئله زمینه فعالیت بیشتر این گروه را در سطح جهان فراهم می‌سازد.

رئیس عمومی استخبارات افزوده است که داعش هر سال از طریق فعالیت‌های خود در کشورهای مختلف، تلفات زیادی به غیرنظامیان وارد می‌کند.

نشست کارشناسان درباره مسائل امنیتی «شانگهای پلاس» روزهای پنجم و ششم نومبر در سمرقند برگزار شد و در آن نمایندگان ۲۴ کشور و پنج سازمان بین‌المللی درباره مبارزه با تروریزم، افراط‌گرایی و تهدیدهای نوظهور امنیتی گفتگو کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!