Connect with us

رویداد های اخیر

آنتونی بلینکن با ارایه‌ی اسناد کامل بررسی خروج امریکا از افغانستان موافقت کرد

منتشر شده

در

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت آنتونی بلینکن با درخواست او برای ارایه تمام اسناد محرمانه مربوط به خروج امریکا از افغانستان موافقت کرده است.

مایکل مک‌کال گفت فعلآ جلسه بررسی طرح اتهام سرپیچی وزیر خارجه از دستور کانگرس را به تعویق می‌اندازد.

مک‌کال گفت که «این اسناد اطلاعات مهمی را برای تحقیقات مربوط به خروج نیروها در اختیار ما قرار خواهد داد.»

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در ماه جدی ١٤٠١ از وزارت خارجه‌ی آن‌ کشور خواسته بود تا مجموعه‌ای از اسناد دولتی در مورد خروج نیروها را در اختیار این کمیته قرار دهد. اما، وزیر خارجه امریکا با ارایه بخشی از این اسناد موافقت نکرده بود.

این اسناد شامل متن مصاحبه‌ها با مقام‌ها و ماموران امریکایی است که مسوول برنامه‌ریزی و مدیریت خروج سربازان امریکایی از افغانستان بودند و جز گزارش بررسی‌های وزارت خارجه است که بعد از خروج آشفته نیروهای امریکایی از کابل تهیه شد.

آقای مک‌کال هفته گذشته بلینکن را تهدید کرده بود که اگر این اسناد را به کمیته روابط خارجی مجلس ارائه نکند، جلسه بررسی طرح اتهام سرپیچی وزیر خارجه از دستور کانگرس را که جرم محسوب می‌شود، روز پنج‌شنبه (۱۷ حوت) برگزار خواهد کرد.

وی گفت که شب گذشته «صحبت تیلیفونی خوبی» با بلینکن داشته و به او اطمینان داد که امروز اسناد را در اختیار کمیته روابط خارجی قرار خواهد داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا نیز گفت که با کمیته مجلس نمایندگان برای حل این موضوع در تماس اند.

این کمیته ماه هاست که به دنبال اطلاعات بیشتر از وزارت امور خارجه در مورد خروج از افغانستان در آگست ۲۰۲۱ می‌باشد. جمهوری‌خواهان و برخی از دموکرات‌ها می‌گویند که حکومت بایدن هیچ‌گاه گزارش کاملی از عملیات هرج و مرج خروج که در جریان در آن ۱۳ نظامی امریکایی کشته شدند، ارایه نکرد.

جمهوری‌خواهان می‌گویند که ارایه اسناد به تکمیل تحقیقات آنها و شکل دادن به مصوبه‌ای برای جلوگیری از تکرار از «اشتباهات فاجعه بار» در آینده کمک خواهد کرد.

رویداد های اخیر

انتقال انجن ۲.۳ میلیون دالری بوئینگ ۷۳۷ شرکت آریانا از امریکا به کابل

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Published

on

به‌دنبال تلاش‌ها و پیگیری‌های رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت، انجن یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ این شرکت که به‌دلیل روند گمرکی در امریکا متوقف مانده بود، پس از تکمیل مراحل مربوط، به کابل انتقال داده شد.

این انجن به ارزش ۲.۳ میلیون دالر امریکایی از شرکت «گلوبل انجین» خریداری شده و قرار است پس از انتقال به کابل، توسط تیم تخنیکی د آریانا افغان هوایی شرکت در یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ نصب شود.

مسوولان د آریانا افغان هوایی شرکت می‌گویند انتقال این انجن، گام مهمی در راستای تقویت ظرفیت تخنیکی و عملیاتی این شرکت و فراهم‌سازی زمینه برای فعالیت منظم هواپیماهای آن به شمار می‌رود.

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت توزیع شده است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید در یک سال گذشته هجری قمری، بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت عادی در کشور توزیع و ویزه بیش از ۱۶ هزار شهروند خارجی تمدید شده است.

مجاهد این اظهارات را در برنامه «حکومت در آئینه مطبوعات» با عنوان «هفته خدمات عامه» مطرح کرده است.

به گفته او، اداره عمومی احصائیه و معلومات نیز در سال ۱۴۴۷ هجری قمری نزدیک به دو میلیون تذکره الکترونیکی و حدود یک میلیون تذکره کاغذی توزیع کرده است.

مجاهد افزود که این اداره در یک سال گذشته صدها هزار خدمت حضوری و آنلاین را در بخش اصلاح تذکره‌ها نیز ارائه کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی گفت ریاست عمومی پاسپورت با کاهش فورم ثبت‌نام پاسپورت از ۹ صفحه به یک صفحه، تلاش کرده روند ارائه خدمات را سریع‌تر و آسان‌تر کند.

او همچنین از گسترش خدمات شرکت دولتی «افغان پست» خبر داد و گفت این شرکت در یک سال گذشته بیش از پنج میلیون مراسله داخلی را انتقال داده است.

به گفته مجاهد، ارائه خدمات تأیید و تصدیق صدها هزار سند، راه‌اندازی خدمات عاجل، ایجاد مرکز خدمات مشتریان و رساندن اسناد تا درب منازل از دیگر اقداماتی بوده که برای توسعه خدمات پستی انجام شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات آغاز شد

Published

on

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات امروز با حضور شماری از مقام‌های بلندپایه امارت اسلامی افغانستان در ولایت هرات آغاز شد.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید قرارداد این پروژه با یک شرکت داخلی امضا شده و قرار است کار ساخت آن تا دو سال آینده تکمیل شود و پس از آن روند استخراج سمنت آغاز گردد.

به گفته او، شرکت قراردادی برای اجرای این پروژه ۱۴۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و پس از آغاز فعالیت، ظرفیت تولید روزانه آن به حدود سه هزار تُن سمنت خواهد رسید.

مسئولان می‌گویند با آغاز فعالیت این پروژه، حدود پنج هزار نفر به‌گونه مستقیم و غیرمستقیم در آن مصروف کار خواهند شد.

در مراسم آغاز کار این پروژه، معاون اقتصادی و معاون اداری ریاست‌الوزرا و شماری از وزیران کابینه امارت اسلامی نیز حضور داشتند.

پروژه سمنت هرات از پروژه‌های بزرگ صنعتی کشور به شمار می‌رود که مردم این ولایت سال‌ها در انتظار آغاز استخراج و تولید سمنت از آن بوده‌اند.

این پروژه در حدود ۳۰ کیلومتری غرب شهر هرات، در ولسوالی زنده‌جان موقعیت دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117