اخبار ساحوی

اتاق تجارت و صنایع افغانستان وضیعت سرمایه گذاری در کشور را نگران کننده خواند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

اتاق تجازت و صنایع افغانستان با نشر گزارش تازه از بازار های افغانستان وضعیت را نگران کننده خوانده اند.

گزارش تازه این نهاد نشان میدهد که امیدواری برای بهبود وضعیت سرمایه گذاری دراینده افغانستان وجود دارد اما چالش های 2014 میلادی سخت سرمایه گذاری در این کشور را صدمه زده است.

اتاق تجارت افغانستان این گزارش را بر اساس نظرسنجی در پنچ ولایت بزرگ افغانستان ترتیب کرده اند .

عتیق الله نصرت رییس هیات عامل اتاق تجارت وصنایع سه ماه اول امسال راشرایط بد برای اقتصاد کشور میداند.وی میگوید، طولانی شدن انتخابات و افزایش ناامنی وضعیت اقتصادی کشور را به رکود مواجه کرده است .

به گفته او، هشتاد درصد شرکت هایی که با مسئولان آنها مصاحبه شده، در شش ماه گذشته یا کاملا مسدود بوده یا فعالیت‌های محدودی داشته‌اند. نتایج این سروی نشان میدهد که نبود زیربنا و نیروی برق از دیگر مشکلات بنیادی شرکت‌های تجاری و صنعتی خوانده شده است.

عتیق الله نصرت رییس هیات عامل اتاق تجارت و صنایع می گوید:

{ بدتر شدن وضعیت امنیتی به دنبال امضای توافقنامه امنیتی بین افغانستان و آمریکا، عدم تشکیل کابینه و بلاتکلیفی نهادهای دولتی در شش ماه اخیر بر کار تاجران، سرمایه‌گذاران و کارفرمایان اثرگذار بوده است. اما حالا دیده میشود که وضعیت اقتصادی رو به بهبود است}

این مسوولان میگویند، رای نیاوردن وزیران سکتور اقتصادی از سوی مجلس نمایندگان می‌تواند بر وضعیت بازار کار، تجارت و صنایع اثر بگذارد، به‌ ویژه این که با رفتن اعضای مجلس به تعطیلات زمستانی، موضوع معرفی افراد دیگر دست کم تا یک ماه در دستور کار دولت وحدت ملی نخواهد بود.

عتیق الله نصرت می افزاید:

{ پیش‌بینی ما نشان میدهد که در سه ماه آینده دولت وحدت ملی زمینه‌های ایجاد محیط مناسبی برای کار و بار را هموار خواهد کرد که امکان فعالیت‌های استخدامی در شرکت‌ها فراهم خواهد شد. وزمینه اشتغال مساعد خواهد گردید.}

آقای نصرت گفت که ۷۷ درصد شرکت هایی که با مسئولان آنها مصاحبه شده، به نیروی برق دسترسی ندارند

رئیس هئیت عامل اتاق تجارت و صنایع افغانستان از دولت وحدت ملی میخواهد که برای بهبود شرایط کار و بار به وضعیت امنیتی و مسایل زیربنایی به صورت جدی توجه کند.

گزارش از نعمت الله احمدی

Trending

خروج از نسخه موبایل