رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: ما هیچ گزینه دیگری جز تعامل با امارت اسلامی نداریم

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۲۴, ۱۴۰۰)

مسوول سیاست خارجی روزگذشته (سه شنبه ۲۳سنبله) گفته است که اتحادیه اروپا هیچ گزینه دیگری جز تعامل با امارت اسلامی ندارد.

جوزیف بوریل٬ مسوول سیاست خارجی این اتحادیه می‌گوید، مشارکت به معنای به رسمیت شناختن دولت امارت اسلامی نیست، و امارت اسلامی باید به حقوق بشر متعهد بمانند.

این مقام اتحادیه اروپا تاکید می‌ورزد که در صورت صدور مجوز از سوی امارت اسلامی برای خروج افراد، کشورهای عضو این اتحادیه باید آماده پذیرش بیشتر پناهجویان باشند.

از مسلط شدن امارت اسلامی بر کشور یک ماه گذشت، تا اینجای کار تمامی کشورها، موضوع به رسمیت شناختن دولت امارت اسلامی را وابسته به عملکرد آنان دانسته اند، اما اینجا مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که این اتحادیه جز برقراری روابط با دولت امارت اسلامی، گزینه دیگر ندارد، اما این روابط به معنای به رسمیت شناختن نخواهد بود.

جوزیف بوریل٬ مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که:”برای داشتن هرگونه چانس تأثیرگذاری بر رویدادها، ما هیچ گزینه دیگری جز تعامل با امارت اسلامی نداریم. مشارکت به معنای به رسمیت شناختن نیست، بلکه مشارکت به معنای گفتگو، بحث و توافق است”.

در یک ماهی که گذشت، کشورهای اروپایی وغربی با موجی از پناهجویان افغان روبرو شدند، اروپا هنوز در تلاش کمک‌های بشر دوستانه به افغانستان است.

اورزولا فن در لاین، رییس اتحادیه اروپا می گوید که:”ما باید همه کارها را برای جلوگیری از خطر واقعی قحطی و فاجعه انسانی بزرگ انجام دهیم. و ما سهم خود را انجام می‌دهیم، کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان را ۱۰۰ میلیون یورو دوباره افزایش می‌دهیم.”

جامعه جهانی وعده کمک‌های بیشتر به افغانستان را داده است، این کشورها از امارت اسلامی خواسته اند که به حقوق بشر، آزادی بیان، احترام بگذارند و حکومت همه‌شمول تشکیل بدهند.

نصیر احمد اندیشه، نماینده افغانستان در سازمان ملل گفت: “ما از کشورها می‌خواهیم که از پناهندگان و مهاجران استقبال کنند، حقوق بشر و آزادی‌های اساسی برای برقراری صلح ضروری است. و آینده با عزت مردم ما و رونق دموکراسی چند قومی در افغانستان. و در این لحظه حساس جهان نمی‌تواند سکوت کند”.

درهمین حال دولت تازه افغانستان بر ایجاد فصل تازه ای از همکاری با کشورهای منطقه و جهان خوشبین هستند.

سهیل شاهین، عضو دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر می‌گوید که:”امیدواریم که یک هیئت عالی رتبه افغانستان از چین و روسیه دیدن کند، بنابراین من فکر می کنم لازم است مرحله جدیدی از ارتباط با کشورهای جهان و کشورهای همسایه آغاز شود. در داخل ما هنوز در حال گفتگو با دیگر طرف‌های افغان هستیم تا آنها را در حکومت داشته باشیم”.

چالش‌های اقتصادی، عدم اطمینان و نبود آرامش از مهم ترین چالش‌ها در افغانستان پنداشته می‌شوند. هرچند که کابینه سپرست آغاز به کار کرده است، اما تاهنوز روند حکومت داری بگونه عادی برنگشته است.

Trending

خروج از نسخه موبایل