Connect with us

اخبار ساحوی

اتمر: تصمیم ارگ سبب شد تا نیروهای امنیتی در بلخ در برابر هم تیراندازی کنند

منتشر شده

در

در پی درگیری مسلحانه امروز در ولایت بلخ محمد حنیف اتمر، رییس تیم انتخاباتی صلح و اعتدال می گوید، تصمیم ارگ ریاست جمهوری سبب شد تا نیروهای امنیتی در برابر هم سلاح بکشند.

تنش های جدی در پی تصمیم حکومت مبنی به برکناری اکرام سامع فرمانده پیشین پولیس بلخ و معرفی عبدالرقیب مبارز به این سمت بالا گرفت.

پس از یک درگیری دومدار فرمانده جدید پولیس بلخ توانست وارد فرماندهی این ولایت شود، در کابل حنیف اتمر رییس تیم صلح و اعتدال ظاهرن به پیشتبانی از عطا محمد نور رییس اجرایی جمعیت در برابر دوربین رسانه ها از وضعیت روز پنجشنبه در شهر مزار نگرانی کرده می گوید: این تصمیم ارگ نیروها را در برابر هم قرار داده است.

آقای اتمر گفت: “جای بسیار نگرانی و تاسف است که نیرو را در برابر نیرو استفاده کرده اند نیروی که از مزار بود از مردم است  نیروی که از کابل آمد از مردم است و تقابل این مایع نگرانی است .”

باوراتمر پس از این تنش ها اینست که حکومت با این نوع اقدام ها فصل صلح را به جنگ مبدل می کند، و می گوید: جنگ این چنینی کارد دشمن را دسته خواهد کرد.

وی افزود: ” در حالیکه ما هجده سال با طالبان جنگیدم و حال زمان این است به دشمن فرصت ایجاد کنیم و باید حکومت در این مورد وضحات بدهد.”

تیم انتخاباتی صلح و اعتدال چندیست که ادعا می کند حکومت برای حذف رقیب سیاسی اش از حلقه انتخابات ریاست جمهوری هرنوع اقدام سیاسی را انجام می دهد.

پیشتر هم محمد محقق معاون دوم اتمر در تکت انتخاباتی اش حکومت را متهم به تبانی با گروه های هراس افگن کرده بود.

ارگ آن زمان خواهان وضاحت در مورد این ادعای آقای محقق از سوی وی شده بود که تاکنون در این مورد حرفی رد و بدل نشده است.

گزارشگر: علی اصغری

Advertisement

اخبار ساحوی

فشار بر رئیس اردوی پاکستان برای مشارکت در طرح ثبات‌بخشی غزه

اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، ماه گذشته گفت که اسلام آباد می‌تواند اعزام نیرو برای حفظ صلح را بررسی کند، اما خلع سلاح حماس «وظیفه ما نیست».

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که، جنرال آصف منیر، رئیس اردوی  پاکستان، با چالش بزرگ تازه‌ای روبه‌رو است؛ واشنگتن از اسلام‌آباد خواسته است تا در نیروهای ثبات‌بخشی غزه مشارکت کند، اقدامی که تحلیل‌گران هشدار داده‌اند ممکن است با واکنش منفی در داخل کشور همراه شود.

به گزارش منابع خبری، منیر قرار است در هفته‌های آینده برای سومین بار طی شش ماه گذشته به واشنگتن سفر کند و با رئیس‌جمهور دونالد ترمپ دیدار نماید. موضوع اصلی این دیدار، مشارکت پاکستان در نیروهای غزه و اجرای طرح ۲۰ ماده‌ای ترمپ برای بازسازی و بازیابی اقتصادی این منطقه جنگ‌زده خواهد بود.

طرح ترمپ از کشورهای مسلمان می‌خواهد تا در دوران انتقال و بازسازی غزه، گروه شبه‌نظامی حماس را خلع سلاح کنند. با این حال، بسیاری از کشورها نگران دخالت در درگیری‌ها و واکنش منفی جمعیت‌های طرفدار فلسطین هستند.

جنرال منیر با رئیس‌جمهور ترمپ رابطه نزدیکی برقرار کرده است تا اعتماد میان واشنگتن و اسلام‌آباد پس از سال‌ها بی‌اعتمادی، بازسازی شود. کارشناسان می‌گویند، پاکستان تحت فشار است تا توانایی نظامی خود را نشان دهد و از حمایت امریکا در زمینه سرمایه‌گذاری و کمک‌های امنیتی برخوردار بماند.

منیر اخیراً به عنوان رئیس کل قوای دفاعی منصوب شده و مسئولیت هدایت نیروی هوایی و نیروی دریایی را نیز بر عهده دارد. با اصلاحات قانونی جدید، او از مصونیت قانونی مادام‌العمر برخوردار است و اختیار نامحدودی برای تصمیم‌گیری دارد.

با این حال، خطر اصلی در داخل کشور نهفته است؛ احزاب اسلام‌گرا و برخی گروه‌های سیاسی پاکستان ممکن است با اعزام نیروها به غزه مخالفت کرده و اعتراضات گسترده‌ای را سازماندهی کنند. تحلیل‌گران هشدار داده‌اند که هرگونه مشارکت نظامی پاکستان در این مأموریت می‌تواند با اتهامات سیاسی و فشار عمومی روبه‌رو شود.

به گفته کارشناسان، جنرال منیر در شرایطی استثنایی قرار دارد که توانایی ریسک‌پذیری بالایی دارد، اما باید مراقب پیامدهای داخلی و منطقه‌ای تصمیمات خود باشد.

اردو، وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات پاکستان به سوالات رویترز پاسخی ندادند. قصر سفید نیز به درخواست اظهار نظر پاسخی نداد.

اسحاق‌دار، وزیر امور خارجه پاکستان، ماه گذشته گفت که اسلام آباد می‌تواند اعزام نیرو برای حفظ صلح را بررسی کند، اما خلع سلاح حماس «وظیفه ما نیست».

Continue Reading

اخبار ساحوی

کشته شدن دو سرباز امریکایی و یک مترجم در سوریه

Published

on

دو سرباز اردوی ایالات متحده و یک مترجم غیرنظامی روز شنبه در حمله‌ای که گفته می‌شود از سوی گروه داعش انجام شده است، جان باختند. این حمله زمانی رخ داد که یک فرد مسلح کاروان نیروهای امریکایی و سوری را در شهر تدمر (پالمیرا) هدف قرار داد.

قوماندانی مرکزی اردوی امریکا (سنتکام) اعلام کرد که در این رویداد سه سرباز دیگر نیز زخمی شده‌اند و مهاجم توسط نیروهای همکار کشته شده است. به گفته مقام‌های امریکایی، ارزیابی‌های ابتدایی نشان می‌دهد که احتمالاً گروه داعش در عقب این حمله قرار دارد، هرچند این گروه تاکنون مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

مقام‌های سوری گفته‌اند که مهاجم عضو نیروهای امنیتی سوریه بوده اما نقش رهبری نداشته است. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، این حمله را «وحشتناک» توصیف کرده و وعده «انتقام بسیار جدی» داده است.

ائتلاف به رهبری ایالات متحده در ماه‌های اخیر حملات هوایی و عملیات زمینی را در سوریه علیه مظنونان داعش انجام داده است که اغلب با مشارکت نیروهای امنیتی سوریه انجام شده است. سوریه ماه گذشته نیز یک عملیات سراسری را اجرا کرد که در آن بیش از ۷۰ نفر به اتهام ارتباط با این گروه دستگیر شدند.

ایالات متحده به عنوان بخشی از یک تلاش ده ساله برای کمک به نیروهای تحت رهبری کردها در شمال شرقی سوریه، در این کشور حضور نظامی دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس پیشین استخبارات پاکستان به ۱۴ سال حبس محکوم شد

Published

on

اردوی پاکستان اعلام کرده که یک محکمه نظامی روز پنجشنبه، فیض حمید، رئیس سابق سازمان استخبارات پاکستان (آی‌اس‌آی) را به اتهامات مختلفی از جمله دخالت در امور سیاسی این کشور به ۱۴ سال زندان محکوم کرد. این اقدامی نادر علیه یک جنرال سابق در این کشور محسوب می‌شود.

حمید، که از آگست سال گذشته در بازداشت و تحت محاکمه است، از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ در زمان صدراعظم سابق، عمران خان، رئیس آی‌اس‌آی پاکستان بود و این دو از متحدان نزدیک همدیگر محسوب می‌شدند.

اتهامات علیه فیض حمید شامل مشارکت در فعالیت‌های سیاسی و نقض قانون اسرار دولتی تا سوءاستفاده از اختیارات و منابع و همچنین ایجاد ضرر و زیان غیرقانونی به افراد می‌باشد.

ارتباط با عمران خان، صدراعظم سابق زندانی

اردوی پاکستان بدون ذکر جزئیات حوادث، اعلام کرد که فیض حمید در تمام اتهامات مجرم شناخته شد و افزود که محکومیت او پس از «روند قانونی طولانی و پر زحمت» صورت گرفته است و حمید حق استیناف طلبی را دارد.

او همچنین با تحقیقات جداگانه‌ای در مورد نقشش در حملات می ۲۰۲۳ توسط هزاران تن از حامیان عمران خان به ده‌ها تأسیسات و دفاتر نظامی در اعتراض به دستگیری وی، روبه‌رو است.

عمران خان از آگست ۲۰۲۳ در زندان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!